Hopp til hovedinnholdet

Problemer med lærer. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

ok ok ok. når me snakke tebake te lerarne og forsvare oss sjølv når me blir beskylt for ting så berre seie dei at me ikkje skal snakka tebake og sånt og så får me anmerkning for dårlig oppførsel. kafaen e detta usa?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Både lærere og elever skal kunne snakke sammen og si sine meninger. Elever skal kunne være uenig med læreren sin uten å få anmerkning.

Imidlertid, er det viktig å tenke over hvordn man snakker til læreren. Snakker man på en nedlatene, hissig måte som gjør at det hele oppfattes voldsommere enn det som er ment?

Mitt tips til deg, er at hvis du og klassen din oppfatter dette som et problem, så bør dere ta det videre. Jeg synes du (gjerne sammen med et par andre fra klassen din) skal snakke med ledelsen på skole (en inspektør eller rektor) og forklare hvordan situasjonen er. Da kan han eller hun ta en prat med denne læreren og høre hvordan hun/han synes undervisningen går og forholdet sitt til dere elever. Hvis ikke dette hjelper, kan dere kontakte Elevorganisasjonen og høre med dem hva dere bør gjøre (se artikkelen under). Dårlig forhold mellom lærer og elever er noe ingen av partene ønsker, så jeg håper dere får ordnet opp i dette.

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet