Hopp til hovedinnholdet

Får imessage av en på 67 år, vet ikke hvor han har fått nummeret mitt fra...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei trivelig og blid jente på 20 år som er i forsvaret og har nettopp fullført vektertrinn 3 kurs i dag igjennom securitas (mandag 28.08.17). Jeg smiler til alle sjeler og er ganske service innstilt. I går klokken 11.37 fikk jeg en imessage av et ukjent nummer der det sto " ;) takk takk " jeg søkte opp nummeret, og da kom det " Securitas" opp. Jeg endte med å svare med smilefjes klokken 11.43. Da fikk jeg 3 emojis tilbake, helt vanlige på iphone. Klokken 15.21 ble det sendt enda en melding der det sto " Lyst på en middag utenfor leiren i dag? " med masse emjois. Jeg svarte og spurte hvem det var. Det viste seg å være han som holdt kurs for oss. Han er 67 år gammel. Han sendte litt flere meldinger utpå kvelden. Ikke noe galt! Men uansett. Jeg har heller ikke personlig gitt han mobilnummere mitt. Han ønsket meg også lykke til på prøven i dag. Jeg er kvalm. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det tærrer psykisk på meg. Jeg får ikke såve.Er det lov? hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

Det er flott at du tar ansvar og reagerer på denne henvendelsen fra kurslederen din. Vi forstår godt at du opplever en slik kontakt som ubehagelig.

Vi vil anbefale deg å ta hendelsen opp med ledelsen som arrangerte dette kurset. Det er svært uprofesjonelt av en kursleder å benytte informasjon om kursdeltakere til å komme i kontakt med dem privat. Når han har gjort dette overfor deg, er det svært sannsynlig at han har gjort noe tilsvarende mot andre flere ganger før. Hvis du rapporterer om hendelsen til ledelsen, er det deres ansvar å eventuelt gå videre med saken, men da har du gjort det du kan gjøre.

Siden du har såpass sterke reaksjoner på hendelsen, kan det være lurt å snakke med noen du stoler på om det som skjedde ? gjerne en som har taushetsplikt gjennom jobben sin. Siden du er i forsvaret, kan dette eksempelvis være et befal, en veileder, helsepersonell eller forsvarspresten.

Vi legger ved en artikkel som kan være nyttig for deg:

 

Lykke til videre!

 

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett