Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bedre selvtillit?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg er en jente på 16 år. Snapchat blir jo brukt daglig, men jeg sender aldri bilde av meg selv... jeg tror det er fordi jeg er så misfornøyd med hvordan jeg ser ut. Folkene jeg har på snapchat maser hver dag om at jeg skal sende bilde av meg, noen tror jeg er fake osv. Men jeg vil ikke de skal tro det og jeg vil sende bilde av meg men jeg klarer ikke. Har slitt med dette siden jeg var 14. Hva kan jeg gjøre for å få bedre selvtillit å klare å sende bilde av meg selv? Takk for svar!❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for spørsmålet!


Det finnes ikke ett fasitsvar på hva man kan gjøre for å bli mer selvsikker og få bedre selvtillit. Det varierer egentlig litt fra person til person. Det er likevel utrolig viktig at du forsøker å utfordre og presse deg selv. Jeg skjønner at dette er ukomfortabelt, men det vil føles lettere når du får "øvd" deg litt:) 

Du må rett og slett forsøke å endre tankesettet ditt og "tvinge" bort de negative tankene om deg selv. Vær snill med deg selv og forsøk å sette pris på de tingene du liker. Når det gjelder snapchat kan det være fint å ikke overtenke situasjonen. Bildene forsvinner jo fort og de fleste er mer opptatt av å lese hva det står enn å se på bildet. Prøv å ta bilde i en vinkel du føler deg komfortabel med slik at det ikke blir så vanskelig å få et bilde du er fornøyd med:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse