Hopp til hovedinnholdet

Lillebroren min klår på meg...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hjeeeeelp!!! Jeg tror at lillebroren min er forelsket i meg eller noe!! Han prøver alltid å komme nær rumpa mi og noen ganger tar han på den eller klyper den og kjenner på den og det er veeeeeeldig irriterende!!!!! I går satt jeg i sofaen og han hadde hånden på tissen min!! Jeg spurte om hva han drev med og da sa han at han kjenner på tissen min. Jeg sa bare ÆSJ og dyttet han bort. Også en gang da jeg hadde ved et uhell kom ut i stua i bar overkropp uten BH for å hente noe, sa han at jeg hadde begynt å få store pupper og at de hang ned. Det var helt gruuusomt!!!! Også prøver han også ofte å se ned i buksa mi å dra den inn mot seg å se ned. Det er helt grusomt og jeg tørr nesten ikke å være i nærheten av broren min. Han har ikke lært om sånne grenser eller noe. Hva skal jeg gjøre?! Vææærsåååååsniiiill å hjelp meg! Tusen takk

Besvart 27.01.2019 05:32
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg forstår at dette er plagsomt for deg. Dette er noe det må settes en stopper for med en gang. Ikke bare for din skyld, men for broren din din skyld også. Du må sette tydelige grenser for deg selv, og han må lære seg å respektere andres grenser.

Du skriver ikke hvor gammel broren din er, men det er tydelig at han er i en alder der han er opptatt av kropp og sex. Det er helt naturlig når man er på vei inn i puberteten, men da er det også viktig at han lærer hvor grensene går.

Snakk med foreldrene dine om hva som foregår. Det er deres ansvar å oppdra broren din. Samtidig er det viktig at du setter tydelige grenser for deg selv. Si fra at du ikke aksepterer å bli tatt på av han. Du bør også selv bidra til å ikke trigge hans interesse, som å sørge for å ha klær på deg når du kommer ut i stuen for eksempel.

Om ikke foreldrene dine tar dette på alvor, kan du få hjelp fra helsesykepleier på skolen din :-)

Håper det løser seg for deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex