Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)
HJELP: Noen hemmeligheter er for alvorlige til at du skal holde tett om det.

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Offentlig og kvalitetssikret
To jenter snakker sammen (kripos.no)
HJELP: Noen hemmeligheter er for alvorlige til at du skal holde tett om det.

Du skal ikke beskytte den som har gjort deg noe vondt. Mange som opplever overgrep skammer seg og tror det er deres egen feil. Det stemmer ikke, men det er vanlig å ha slike tanker, og det er mange som deg.

Få hjelp til å takle det vonde

Ble du utsatt for incest som barn, og føler at ingen forstår deg? Tror du at dine reaksjoner og følelser er "unormale"? Har du angst og er redd for å være sammen med andre mennesker?Synes du nakenhet, nærhet og fysisk kontakt er vanskelig? Føler du deg deprimert, skamfull eller sliter med spiseproblemer? Eller kanskje du "fikser" det meste utad, men har det fryktelig vondt innvendig?

Barn og unge som er utsatt for seksuelle overgrep får ofte både psykiske og fysiske helseproblemer. Derfor er det viktig at du snakker med noen og får hjelp til å takle det vonde.

 

Ikke alle hemmeligheter skal holdes

Mange som opplever overgrep fra noen de kjenner får høre at dette er deres hemmelighet. Det stemmer ikke. Personen kan også ha sagt at dette er normalt. Det er ikke sant og det er ikke lov.

Ved å fortelle noen om det du opplever kan du få slutt på det som skjer og få tryggheten tilbake. Ved å si ifra kan du hindre at overgriper gjør det samme igjen - mot deg eller andre. Det er viktig å fortelle, selv om det er vanskelig.

SI DET TIL NOEN: Det er kjempeviktig at du forteller noen om overgrepene, slik at den som utsetter deg for det kan stoppes (Video: Kripos)

Hvem kan du snakke med?

Hjelpetelefoner

Hvis du vil snakke med noen anonymt, kan du ringe til Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000 eller til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De kan lytte, gi deg gode råd og hjelpe deg med hva du bør gjøre videre.

Incestsentre

I Norge har vi også mange sentre fordelt rundt i landet som jobber for å hjelpe de som er utsatt for incest og seksuelle overgrep. Her kan du få hjelp, uansett hvor du bor i Norge.

De som jobber på slik sentre vet ofte hvordan det er å være utsatt. Du kan ta kontakt med dem om du har behov for å snakke med noen, eller om du vil ha hjelp til å komme deg videre. De har ulike fagfolk som hjelper det å bearbeide overgrepene og arbeide med de problemene du har i dag.

Politiet

Du kan også ta kontakt med politiet på 02800. Be om å få snakke med en som jobber med overgrep mot barn. Politiet kan sørge for at overgrepene stopper. Det er derfor viktig at politiet får vite om overgrep så tidlig som mulig. Politiet kan også hjelpe den som er utsatt for overgrep med å få hjelp, slik at man kan forsøke å legge det vonde bak seg.

Helsesykepleier, lærer eller en annen voksen

Hvis du er engstelig for å ringe politiet, snakk med en voksen du stoler på først. Det kan være en lærer, helsesykepleier eller en nabo. Og hvis du er usikker på om du vil snakke med politiet, er det mange som kan gi deg råd – for eksempel Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 eller hjelpetelefonen 800 57 000.

 

Du kan også lese mer om hvem du kan kontakte og hvordan på politiet.no/ikkehemmelig

Hvis du ikke føler du blir hørt eller forstått, prøv en av de andre som kan hjelpe. Det er mange ulike steder som kan gi deg råd og hjelp. Husk at voksne ifølge loven har en plikt til å melde videre dersom de får vite at barn er utsatt for vold eller overgrep.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Kilder:
Sist oppdatert:
31.05.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Greier aldri og glemme det
0
10.07.2017 10:42:43
Det var en bursdag jeg var på det var 2 jenter som dro meg inn på toiletet, det begynte og det på underdelen min og dro av buksen min. (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
Bryr meg
1
20.03.2017 22:24:34
IKKE DIN FEIL!!!! Kjære deg. Du er modig og sterk! Stå på! Absolutt ikke din feil. Håper du snakker med noe om dette og får hjelp.
anonym
0
20.01.2017 18:04:38
Problemet er at personen som har sexuellt mishandla meg er min egen bror. Hvis jeg noen gang hadde sagt dette til foreldrene mine, ville jeg ha splittet opp familien. Det skjedde når jeg var 7-14 helt til jeg sa stopp. Men når jeg var liten så visste jeg ikke hva det var. Så jeg bare levde med det til jeg lærte at det er overgrep- nå er jeg stuck. (red: du kan få hjelp! Ring alarmtelefonen på telefon 116111 eller hjelpetelefonen for overgrepsutsatte: 80057000 og snakk med dem om det d har opplevd. De vil gi deg hjelp og råd)
hjelp
0
02.12.2016 18:00:38
Jeg vet ikke om jeg bure si dette her men jeg trenger hjelp og det er ikke gøy (..) Tørr alldri si det til noen ikke de nermeste venner det blir for rart jeg vil ikke kjenne pappa son (red: så fint at du skriver om dette her. Det er lurt å snakke med noen om det, du kan også få hjelp slik at dette ikke fortsetter. Ring alarmtelefonen på 116111 nå, så får du hjelp og råd. Varm hilsen)
veronika berild
1
26.09.2016 09:50:04
hei jeg har bli votak i fjore da i 2015
10 år
0
07.09.2016 15:19:27
Ingen fortjener det
10 år
0
07.09.2016 15:17:10
Si i fra til en voksen det hjelper
Forvirret og vettskremt
4
12.08.2016 22:09:07
Har ikke sagt dette til noen faktisk, har vært for redd...men følte det var på tide å endelig få det ut. Da jeg var rundt 7 år opplevde jeg at storebroren min tok meg med på badet hvor han fingret meg og jeg til gjengjeld berørte penisen hans. Jeg skjønte ikke hva jeg gjorde den gang, tenkte ikke over det..men syns likevel det var rart og hadde innerst ikke lyst å gjøre det. Etter hvert følte jeg meg presset til å suge han, fordi han hele tiden snakket om det. Syntes det virket utrolig ekkelt, men etter hvert prøvde det. Han prøvde å få meg til å gjøre disse tingene for han og at jeg igjengjeld skulle få noe tilbake (ting). Etter hvert stoppet vi med det, noe jeg var veldig glad for....selv om det varte noen år...med tanke på at det begynte i 7års alderen. Var veldig glad når vi sluttet med det, men følte meg likevel redd for at han skulle ta meg med inn på badet. Utrolig ekkelt, spesielt når jeg tenker på det i ettertid. Jeg er nå 16 år gammel og det er over 6 år siden vi sluttet med det. Jeg husker også at en av de siste gangene vi gjorde det så prøvde han å ha sex med meg, jeg var rundt 9 år gammel, så det funket jo heldigvis ikke. Jeg fikk svært vondt (hadde ikke mensen) så vi stoppet med det. Har aldri snakket med broren min om dette eller noen andre. Ville bare glemme det....er så ekkelt, kunne ønske det aldri skjedde. Håper ikke det er min feil (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
..gått gjennom det samme
1
20.01.2017 18:07:56
Broren min startet når jeg var 7 også. Fortsatte til jeg var 14. Jeg er fortsatt 14. Jeg hater det, jeg hater han. Men kan ikke få det ut. (red: du kan få hjelp! Ring alarmtelefonen på telefon 116111 eller hjelpetelefonen for overgrepsutsatte: 80057000 og snakk med dem om det d har opplevd. De vil gi deg hjelp og råd)
fighter
2
07.08.2016 20:05:48
alt overgrepet begynte med 6-8 års alderen av min halvbror, som kom inn midt på natten å beføle meg å utforske meg. Etterhvert begynte han å tvinge meg å suge ha, noe jeg ikke ville. Han sa om jeg fortalte det til noen, så sleit jeg, han brukte å gi meg 20 kroner sånn jeg kunne kjøpe meg en is. Å dette varte til jeg ble 14 år. Husker omtrent ikke noe da jeg var liten, alt har bare blitt fortrengt... Tok meg 12 år etter å stå frem å fortelle det til politiet og familien. Jeg sleit noe så sinnsykt på skolen å konsentrere meg, takler omtrent ikke nærkontakt. Har ikke noe kontakt med vedkommende, han prøvde å adde meg på Facebook, fikk skikkelig angst da, jeg begynte å gråte og fikk skikkelig pustevansker, det va då jeg sto frem å sa fra om problemet til mamma så videre til politiet.
...
5
26.05.2016 09:10:01
Jeg gråter og gråter, fordi jeg føler så mye med dere. Vær sterkr alle sammen, ikke skam dere, ikke føl dere ekle. Det er pedofilene det er noe feil med, ikke oss. Er du redd for å fortelle, så vit at det ikke blir bedre av å holde det inne. Jo lenger du holder det for deg selv, jo lenger tar det tid før ting blir bedre. For ting blir faktisk bedre. Det kommer alltid til å være der, men vi mennesler er bygd slik at vi lærer oss å leve med det. ❤❤❤❤ (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
brød
1
25.04.2016 21:29:22
Da jeg var åtte år ble jeg tvunget til å gjøre noe heslige greier med søskenbarnet mitt. Jeg tok det ikke så tungt da, men det har kommet med årene at jeg er mer og mer usikker på folk rundt meg. Jeg tør nesten ikke å dusje etter gymmen, og jeg er redd for å vise meg naken. Jeg tar heller ikke livet mitt seriøst, og tuller meg gjennom de meste samtalene og problemene. Jeg er så useriøs at ingen tenker over at jeg råtner innvendig, og jeg har venner som har det likt. Jeg blir skremt av bare et snev av sinne fra andre, men har selv et rasende sinne når det først slipper ut. Jeg føler meg ubrukelig, og at livet er meningsløst. Jeg vurderte selvmord da jeg var 12, noe jeg heldigvis er over. Jeg er 16 år nå, og holder alle de ekte følelsene mine skjult. Jeg vet at det ikke er sundt, men jeg tør ikke slippe dem ut med folk i nærheten. Tenk at noe så lite kan ødelegge så jævla mye. (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Føler med deg
3
12.08.2016 22:13:13
Har gått gjennom det samme som deg, er også 16. Da jeg var 6-7 år gammel berørte broren min meg. Syntes det ikke var gøy da, syns heller ikke det er noe gøy nå. Har aldri fortalt noen om dette før nå...til internettet. Er så ekkelt å tenke på i ettertid, kunne ønske det aldri skjedde.
....
3
26.06.2016 16:43:01
Samme skjedde med meg. Jeg klarer ikke å huske hvor gammel jeg var, men tror det kan ha vært når jeg var 4 eller 9 eller noe sånt. Jeg, som du skrev, tok det ikke så tungt der og da, men har tenkt på det mye i etter tid. Jeg husker alle episodene. Han tok på meg og tvang meg til å ta på han. Jeg sa at hvis han ikke stoppet så skulle jeg si det til bestemoren min, men da truet han med at han skulle si at det var jeg som ville det. Jeg har ikke fortalt dette til noen, ettersom jeg føler at det aldri kunne ha skjedd og føler på en måte at det ikke kan stemme. Jeg har alltid vært glad i søskenebarnet mitt. Vi snakker som normalt, noe som også får meg til å tro at dette ikke har skjedd. Nå har jeg kjæreste og er mer ukomfortabel enn noen gang. Redd for at det samme skal skje. Tørr ikke fortelle det til han. Tørr ikke ta på han eller la han ta på meg, da alt bare minner om det som tidligere har skjedd. (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
følern
2
12.08.2016 22:15:28
Akkurat sånn som meg...føler liksom i ettertid at det ikke kunne ha stemt. Virker så rart at noen man skjenner så godt ville ha gjort det mot deg...føler her også at det aldri skjedde...er ofte usikker på om det egt skjedde, selv om jeg vet at det gjorde det. Vil bare glemme det! Har aldri sagt det til en levende sjel!
Karl
2
23.01.2016 20:19:11
Det er total forbud for personer under 16 år å gifte seg og inngå ekteskap, Ha sex, være samboere, Få Barnetrygd, naken for hverandre og bli gravid.
...
3
31.12.2015 20:20:27
Jeg har vært gjennom overgrep som 6åring måtte suge, runke og kysse han! Nå er jeg 13 år og livredd for alle mannfolk jeg ser, tenker også mye på fremtiden min... Jeg tenker at jeg aldri kommer til og tørre og lage barn eller bli sammen med en mann. Jeg hater livet mitt skulle ønske jeg aldri hadde blitt født! Jeg har også selvskada meg og blitt mobba, mamma har kreft! Vil bare dæ! (Red.: Spørretjenesten vår er stengt i julen, men åpner igjen mandag 4. januar. Alarmtelefonen for barn og unge er åpne hele jula, og du når dem på telefon 116 111. Det er gratis å ringe dit og de kan lytte til deg og veilede deg. Husk at det er mange som kan og vil hjelpe deg!)
uff
0
02.12.2016 18:06:46
Føler med dere
:(
0
31.12.2015 20:14:59
Meg og moren min har blitt voldtatt (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Pikachu
2
14.06.2015 01:07:35
Stay strong little figthers!❤️
Anynom, 16 år
10
27.09.2014 18:52:38
Jeg har opplevd overgrep. Jeg var 14 år, og er nå 16 år. Det hele begynte med en telefon. Den skulle ødelegge livet mitt. Det var farfar. Det er vanskelig å tro at den jeg hadde mest tillit til som ung skulle ødelegge meg helt. Han ville at jeg skulle komme bort til han, for det var lenge siden vi hadde møtes. Det var et klart ja fra meg, men det viste seg å være et triks. Jeg følte meg komfortabel først, men i det han sa at jeg kan ta av hettegenseren så ble det ikke så behagelig. Han ville at jeg skulle ved siden han. Det gjorde jeg. Hans hender berørte mine lår, og jeg trakk vekk låret mitt. Han begynte å snakke ekkelt til meg. Han brukte belønninger for at jeg ville ha sex med han. Han sa at han kunne kjøpe en ny telefon til meg. Jeg ville at han skulle gjør det, men det viste seg at jeg måtte ha samleie med han da. Jeg nektet brått å ha sex med han. Han ble lei seg, og spurte om han ikke var tiltrekkende. Hvem syntes farfaren sin er tiltrekkende? Jeg svarte ikke. Jeg gikk til gangen. Jeg prøvde å låse opp døren. Han kom mot meg og begynte å kvele meg. Jeg kunne dødd om det var et minutt til. Han prøvde å dra meg til soverommet. En styrke kom frem. En styrke jeg aldri hadde hatt før. Jeg slapp unna samleie, og jeg klarte ikke å rømme. Jeg gikk til stuen i håp mot han skulle si at jeg kunne gå, men det fikk jeg ikke. Han kom med et belte. Jeg begynte å trygle. Han truet meg, men det ble ikke noe av. Jeg måtte sitte ved siden av han. Han tok hånden min på penisen sin. Jeg tok hånden vekk. Han sa truende om jeg ikke gjorde det ville jeg aldri se foreldrene mine igjen. Jeg runket han. Jeg følte meg skitten, og ekkel. Jeg ville hjem til mamma, så jeg gjorde det. Han kom, og ga meg deretter 500 kr til å kjøpe noe. Det gjorde at jeg følte enda mer skitten. Jeg fikk lov til å gå. Jeg syklet i all hast hjem, og var hysterisk. (Red: vi vet ikke om du har snakket med noen eller fortalt noen voksne om det du hat opplevd? Du kan ringe alarmtelefonen og snakke med noen der om dette nå. De har telefon 116111)
Anonym, 16 år
6
27.09.2014 18:54:04
Ops, skrev feil. Jeg mente ukomfortabel, når han spurte om jeg kunne ta av hettegenseren.
hva feiler det mennesker
4
06.03.2014 17:15:02
En stor guttegjeng med eldre gutter,fulgte etter meg.Han ene ville dra meg inn på do og sa at jeg måtte suge han ogsånn...Jeg prøvde å komme meg unna. Men han var kjempesterk og holdt meg inntil veggen. bestevenninna mi bare sto å så på. (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar. Eller ring hjelpetelefonen 33357777)
Vel
5
23.07.2014 00:32:18
Få "bestisen" din ut av livet ditt. En bestevenn er der alltid for deg. Ikke som henne.
emma28
10
28.12.2013 00:54:08
Hei jeg er en dame på 28 som gjerne vill fortelle litt om historien min . Missbrukene startet da jeg var 4 av en ukjent som var barnevakten min. Når jeg ble ca 7 startet missbruket fra min stefar og min onkel . Disse kom som regel inn om natten å befølte meg , fingret i meg , stappet ting i meg å jeg måtte suge å mye mer . Min stefar ble jeg kvitt da jeg var ellve men min onkel holt på til jeg var 17 år å han forfulgte meg over alt viste hva jeg gjore å hadde på meg . Selv om jeg hadde flyttet over 40mil fra han dette foregikk til jeg var 18 å kom ut med alt. Men så nå i 2013 måtte jeg møte han i gjen i min fars begravelse å de var helt ....... han prøvde å komme bort til meg hele tiden men ære være et perfekt begravelses byrå som reddet meg når politie nektet. Å nå vill jeg dele dette med andre i håp om at de finnes hjelp . Søk hjelp å få hjelp !
7
08.09.2014 01:21:08
Stay strong
L.
29
22.11.2013 12:22:51
Jeg ble utsatt for overgrep, incest og voldtekt i over 10 år av pappa, ofte når han kom hjem fra jobb og mamma var borte eller sov. Han koste med meg og sa jeg var så fin, og litt etter litt så hadde vi plutselig samleie da jeg var 8 selv om det bare var fingring i starten. Det var ille og vondt, men jeg kunne ikke si det til noen, da kom katten min til å bli drept eller jeg kom til å bli hengt ut av vinduet så alle i nabolaget så meg! I mange år ble jeg bare borte i veggen under overgrep, forsvant og glemte alt sammen fordi det ble en smørje inni hodet. Meg har ingen lest om i avisa, for det var ingen som spurte om hvordan jeg egentlig hadde det, og det syntes ikke heller kanskje, for jeg var flink på skolen, søt og grei. Samtidig så ble jeg misbrukt av flere av pappas arbeidskollegaer og naboer. Fra jeg ble født og til jeg ble 15 år holdt det på. Mamma så det aldri, ingen andre heller. Alt så helt vanlig ut for alle andre. Midt på byggefeltet. Jeg hadde blåmerker av og til, men ikke hele tiden. Ble slått, rist på rumpa, knipset på fingrene og alt det der. Det verste var ikke volden. Det spilte ingen rolle. Det var jo mye mer av det seksuelle, det flaue og intime og all skammen. Som å runke pappa, suge han og vennene hans. Nå er jeg utslitt av dette livet her, men vet jo at veldig mange andre har opplevd alt fra oralsex, analsex, å bli slått som barn og blir behandla dårlig som voksne også. Mange har alkisforeldre eller at noen skiller seg. Vondt å ikke vite hvor man skal bo eller med hvem og uansett hva man velger blir det feil fordi man ikke vil at mamma eller pappa skal bli lei seg. Det vondeste er å bli avvist av voksne. Pappan min og alle de andre folka som hadde sex med meg var også veldig snille av og til, jeg fikk godteri og de sa jeg var søt, tok bilder av meg fordi det var gøy at jeg sto og lekte klovn. Det var mye latter, men den forsvant med en gang de begynte å ta på meg... En gang bandt de meg fast i et tre og lo av meg. Jeg ble stengt inne i en kjeller også, i mange timer mange ganger i flere år. Ingen visste noenting. De som forgrep seg på meg hadde vanlig jobber, koner og egne barn. Jeg lekte aldri med de andre barna. Jeg vet at noen blir jagd med kniv og at jenter blir voldtatt på sydentur, har flere venninner som har det. De sliter like mye som meg. To venninner har allerede tatt sitt eget liv. Jeg er den eneste som vet hvorfor... Jeg skulle så ønske at noen så meg litt, at jeg også var redd, ikke ville dusje med de andre jentene. Jeg så på dem og lurte på om de måtte gjøre rare ting hjemme. Det er mye vondt som skjer. Jeg vet om en voksen mann som måtte runke broren sin, han brukte nesten 50 år før han sa det til kona si og hun var jo like glad i han som før. Selvfølgelig! Det verste er at ingen snakker om noe og ingen spør om hvordan man har det. Ingen skal ta på kroppen min mer uten at jeg sier det er greit først. Det er sånn det skal være. Tror jeg. Det tok det meg mange år å lære av en flink psykolog som sa hun trodde på alt jeg sa selv om det hørtes helt sykt ut! Hun er den eneste jeg hadde veldig lenge. Jeg har arr og syns jeg er stygg, selv om andre sier at jeg er ganske søt. Jeg hater meg selv så masse… jeg prøver å skjønne at det ikke var min feil. Lever gjør jeg akkurat like mye som alle andre, men av og til får jeg lyst til å legge hodet mitt på skulderen til noen jeg ikke kjenner på bussen selv om jeg er for stor for sånt, bare for å ha litt nærhet… Til alle andre: Prøv å snakk med noen du stoler på, ikke la det sitte fast! Da blir alt bare verre. Ikke gi opp! (red: Det er vondt å lese det du skriver. Og det er fint å lese at du får hjelp og at du ser framover. Det er viktig at andre barn og ungdom vet at det er feil og at de kan få hjelp. Takk!)
Jente15
7
14.05.2015 21:25:01
Stakkars deg :( jeg så hele meldingen det du skrev du er så flink til å få det vonde situasjonen som du har opplevd forferdelig støtter deg hilsen jente 15
Nima
8
21.10.2013 11:35:59
jeg og en jente fra skolen så hverandre i byen og gikk inn på et toalett. hun viklle ikke men jeg begynte å ta på puppene hennes og kysset henne
1
02.12.2016 18:14:27
Du kan ikke gjøre son aner du hvordan livet til den jenta kan bli forandra du må skjerpe deg. Man skall alldri gjøre noe sont det må man ikke du burde tenke og bruke jerna di det er det du burde ikke son som du gjorde nå
ukjent
7
08.10.2013 22:39:35
jeg og søstera mi var oppe i skogen med fetteren min og han begynnte å msere henne i skrittet og hun tortr ikke si nei så spurte han meg da gikk vi og siden prøver jeg å ikke se/snakke med han
(red: Husk at du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
ukjente
5
16.10.2013 20:03:53
det er ikkje greitt tror eg
nei hahah
1
02.12.2016 18:16:08
Nei det er ikke det
Tilfeldig
8
31.01.2013 19:44:35
Jeg husker denne hendelsen ganske godt.. Jeg var ca 12-13 år og var hos en vennine. Så måtte hun på do, så jeg satt i stuen og ventet på henne. Så kom broren hennes ned som er 4 år eldre enn meg, han satt seg vedsinda meg og begynte og ta på brystene mine. Jeg ble redd og satt meg lengere unna, og han satt seg nermære. Akkuratt ta han hadde satt seg vedinda meg for 2. gang så kom vennina mi og spurte hva vi gjorde.. Han sa Ingenting. Og Jeg var for redd og flau til og si no.. Har ikke sagt det til noen heller..
What to do!!??
3
24.01.2013 18:20:45
Jeg er en 16 år gammel jente som har blitt utsatt for overgrep av min egen onkel. Han er 25 år gammel og gift med tanten min, og han har også en sønn i tillegg. De var på besøk hos oss her i Norge. Alt begynte med at han befølte meg på hendene osv. I starten ble jeg bare forvirret....skjønte ingenting. Latet som om jeg ikke la merke til det han drev med. Jeg tør ikke å møte han igjen, men jeg blir nødt til det en eller annen gang:( (red: du kan skrive inn til ung.no/oss og få hjelp og råd)
broken..
5
21.11.2012 19:14:18
Jeg ble seksuelt misbrukt da jeg var 7 år..og det var fælt...de eneste so. Vet om det er bestevennene mine...og det tok lang tid å fortelle det til dem. Det er fælt, man føler seg ekkel,skitten..osv, jeg føler at det er min feil..bad stuff always happens to me.. (Red: Ring hjelpetelefonen: 800 57 000 om du vil snakke med noen om det, selv om det er lenge siden. Det er mange som kan hjelpe deg)
usikker
6
19.11.2012 22:19:00
er 25 år og kjent en 12 år eldre fyr noen år. hadde det tøft pga min far som døde.. han trøstet meg og var veldig snill, helt til jeg ikke ville mer med han.. for 3 uker siden skulle jeg treffe han en siste gang. han holdt meg fast og gjorde det han ville... jeg tenkte ikke så mye over det først for tenkte det ikke var så farlig siden jeg hadde vært med han på denne måten før.. men jeg har mareritt om at han kommer når jeg sover, at han har holdt meg fanget osv. jeg er urolig når jeg hører noen lyder utenfor og tenker mye på det som skjedde.. det var ikke rett.. noen par ting husker jeg veldig godt og ting går igjen og igjen i hodet mitt mens andre ting klarer jeg ikke å plassere.. noen ganger tenker jeg å gå å få hjelp men vet ikke hva jeg skal si uansett så har latt det ligge. går nok over en gang :) (red: Du kan skrive inn til oss på www.ung.no/oss og få hjelp og råd, eller ringe Ring hjelpetelefonen: 800 57 000 om du vil snakke med noen.)
nobody
8
01.10.2012 20:56:41
jeg ble misbrukt av broren min, i 11-12 alderen. hver gang kom han inn på rommet mitt, han kom nærmere å begynte å ta på meg. tok meg på brystene og fingret meg, sugde meg. jeg lå bare der å klarte ikke å gjør noe. nå er jeg 15 år og bor fortsatt med han...det er et rent helvete. (Red. Det er mange som vil hjelpe deg! Kontakt Incesttelefonen på telefonnummer 800 57 000 eller Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. Du kan også sende inn spørsmål til www.ung.no/oss for råd og hjelp).
Jente 13 år
5
26.08.2012 16:59:01
Hei alle sammen ! Det er utrolig trist og lese om det som har skjedd med dere ! og jeg er glad jeg har et sted som dette hvor jeg kan dele alt med alle.. Jeg har selv opplevd overgrep, av min egen pappa... Jeg husker alt, første gangen var når jeg var 3. Vi dusja og han begynne og fingre meg, og da visste jeg ikke hva det var fornoe og jeg tørte ikke si nei eller gjøre noe firdi jeg var redd han vile så meg ellerno, han spørte og jeg kunne suge han, men jeg nektet.. Jeg ronket han da vi skulle legge oss, for jeg visste ikke hva det var, jeg trodde det var og massere ellerno, det skjedde også da jeg gikk i 2 klasse, men det husker jeg ikke noe av, alt ble bare svart, jeg husker bare at vi hadde en stor hvit buss, som han sa jeg skulle komme inn i, og jeg gikk inn og han stod naken. Mer husker jeg ikke... Han gjorde det når jeg gikk i 4 klasse også, da vi skulle sove, han begynte og fingre og fortelle om ting og tang som klitorisen osv... Han spurte og jeg ville se kuken hans.. Men jeg sa nei... Jeg prøvde og snu og vri meg unna og det funka etter en stund, så begynnte han og runke på seg selv og det lukta ekkelt... Nå er jeg 13 år og har begynnt i 8 klasse.. jeg er Sterk både fysisk og psykisk, og jeg tørte ikke si noe om dette til noen før jeg begynnte i 6 klasse. Mamma har spørt om jeg vil til psykolog og snakke om det, men jeg føler at jeg er ferdig med han og har lagt det bak meg..... Jeg har ikke hatt kontakt med faren min på 4 år snart, og jeg syns det er helt greit..... Jeg vet det kanskje ikke passer seg og skrive her, siden jeg ikke kjenner noen.... Men jeg vet åssen det er og bli missbrukt, så er det noen som vil snakke om det..... (red: Takk for at du vil hjelpe andre i en lik situasjon, men vi kan dessverre ikke formidle kontakt via ung.no. Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar om du vil.)
Ukjent
2
15.06.2012 01:40:32
Hei. ser flere har skrevet her, deilig å ha noen å dele det med som ikke dømmer. Og som har vært igjennom det samme. Selv ble jeg misbrukt hele barndommen min. Først av min morfar, jeg husker ingenting. Hele barndommen min er en blackout for meg. Dette er det ingen som vet. Etter min morfar var det da min stefar som misbrukte meg i flere år. Jeg tørte aldri å si nei fordi jeg var liten og skjønte ikke hva som skjedde. Når jeg var 14 var jeg ute på byen og fikk noe i drinken min, der ble jeg voldtatt av en bartender. Etter den hendelsen er jeg helt ødelagt. Og det er så mange år siden. Tror jeg lider av PTSD, går nå til utredning hos psykolog. Det er så urettferdig, hvorfor skal alt dette skje meg? Er det min skyld at alt dette har skjedd meg?
Venn
0
21.06.2016 15:28:24
Det er IKKE din skyld! Disse folkene har gjort noe ulovlig mot deg! Så bra at du går og får hjelp. Det er kjempeviktig! Holder på med det selv også. Stolt av alle som har kommet så langt etter en så vanskelig situasjon!
anonym
3
13.05.2012 23:09:33
Ble utsatt får overgrep av min egen bror i 5-6 år eller noe. viste ikke v ting var i starten, men desto eldre jeg ble jo mere forto jeg innen får emnet "sex" levd med mi bror som om ingen ting har sjedd da jeg ble eldre. det er ting som ikke blir tatt opp. sliter enda med ting som har hendt. føler ikke at noen andre har opplevd akuratt dette. føles rart og tenke på det. jeg har et supert forhold til min bror nå, kunne ikke hatt bedre bror nå. rart og tenke på.
ukjent
2
14.08.2014 01:50:35
nøyaktig samme skjedde med meg, og er i nøyaktig samme situasjon no.dessverre gjør dette at eg ikke greier å gå videre, siden eg beskytter han...
Jente 16
2
09.07.2015 11:32:24
jeg vil fortelle om en gang som kjæresten min var hjemme hos meg. Vi var alene og lå i senga og knulla. Vi hadde jo selvfølgelig låst døra, så hvis noen kom hjem, kunne de ikke komme inn å se hva vi gjorde. Men plutselig hørte vi døra til rommet gå opp og gjett hvem som sto der. Mamma. Hvis ikke du hørte det, MAMMA! Jeg sier det igjen. MAMMA!!!!! Vi skjønte ingenting. Døra var jo låst! Her lå vi i senga og hadde sex, så kom mamma inn!! (Resten skriver jeg senere)
jente utsatt for overgrep
9
06.06.2011 09:55:26
Jeg ble utsatt for overgrep da jeg var 15 år gammel av en mann som er i 30 årene, altså 15 år eldre enn meg. Jeg var ute med vennene mine, de drakk og styra. Men jeg ville ikke drikke men de tvang meg, så jeg ville ikke være utenfor så jeg tok meg en slurk som ble til en del slurker. Så kom det en som satt seg ved siden av meg så begynte han å prate han virket hyggelig så jeg svarte. Men plutselig var vennene mine borte, jeg gikk for å se etter dem men fant dem ikke. Gikk jeg tilbake til stuen, og skulle til å sette meg ned men tingene mine var flyttet på. Han som pratet med meg tidligere hadde flyttet på de, han hadde tatt med seg tingene og plassert dem at med han på sofaen. Og sa at jeg måtte sitte der, så dom jeg var gjor jeg det. Der var glasset mitt og, så jeg tok noen slurper som ble til flere. Det begynte å bli uklart, det gikk rundt for meg. Jeg husker bare glipp av det som skjedde rundt meg. Jeg husker jeg ble løftet opp. Jeg husker et mørkt rom. Jeg husker jeg ble kastet ned i en seng. Jeg husker noe tungt lå oppå meg. Jeg husker jeg ropte, men ingen kom. Jeg kjente noen holdt hånden over munnen min, jeg fikk ikke en lyd ut av munnen min. Jeg prøvde å vri meg løs men jeg var bare ikke sterk nok. Jeg kjente en hånd nedi buksen min. Jeg kjente noe veldig ondt, kjentes ut som en kniv ble stukket i meg. Der etter husker jeg ikke noe. Akkurat som verden ble svart, at det ikke fantes noe liv igjen. Men en ting jeg husker godt er ansiktet og etter litt grundig leting fant jeg navnet. Han var gift, han hadde unger og han bodde ikke så langt unna meg. Jeg er nå 17 år gammel og har enda ikke klart å fortalt det til noen. Jeg føler det er min feil. (red: Ring hjelpetelefonen gratis: 80057000. De vet hvordan du har det. Du trenger ikke å si så mye, bare at du vil ha hjelp. Så skjønner de.)
BT (hetereofil)
11
12.02.2011 17:06:25
Det er veldig trist å høre på dette! Kan ikke ung.no GJØRE NOE!
redd jente
7
27.01.2011 17:31:27
jeg er redd for alle mennesker jeg ikke kjenner, da jeg var 13 ble jeg utsatt for overgrep av heimkunnskaplæreren min, og jeg klarer ikke å stole på noen. det skjedde med at vi hadde heimkunnskap i de 3 første timene og en blond ung jente var vikar, vi hakket løk og hun kom bort til meg og spurte om jeg var tørst, jeg svarte ja og gikk med henne og hentet melk, jeg drakk den og den smakte ikke noe anderledes, jeg måtte plutselig på do men jeg kjente at det ble mer og mer skurrete for hvert sekund som gikk. Hun sa at hun skulle følge meg og tok meg med opp på et lærerrom da vi kom inn på et lærerrommet låste hun døren trakk for gardinene og dyttet meg inn til vennen hun ropte illsint at jeg måtte sette meg ned hun befølte meg og alt ble svart (red: Du kan skrive inn til ung på www.ung.no/oss og få svar)
ville ikke stoppe.
4
23.01.2011 20:41:46
jeg ble misbrukt da jeg var 15 år gammel av kjæresten min. jeg var på besøk hos han og han ga meg en vitaminpille, dum som jeg var tok jeg imot den og svelgte den ned etter en stund ble jeg rar og alt ble skurrete han begynnte og snakke og at han var jævlig kåt og at jeg var sexy, og sånt så befølte han meg mellom bena og kysset skrittet mitt så kjente jeg et stikk og alt ble svart.
18 år gammel jente
4
22.01.2011 20:09:13
jeg ble etterfulgt av alle guttene på videregående i oslo.(red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Ukjent
3
09.12.2010 16:45:50
Jeg ble utsatt for overgrep da jeg var 15 år gammel av en mann som er i 30 årene, altså 15 år eldre enn meg. Jeg var ute med vennene mine, de drakk og styra. Men jeg ville ikke drikke men de tvang meg, så jeg ville ikke være utenfor så jeg tok meg en slurk som ble til en del slurker. Så kom det en som satt seg ved siden av meg så begynte han å prate han virket hyggelig så jeg svarte. Men plutselig var vennene mine borte, jeg gikk for å se etter dem men fant dem ikke. Gikk jeg tilbake til stuen, og skulle til å sette meg ned men tingene mine var flyttet på. Han som pratet med meg tidligere hadde flyttet på de, han hadde tatt med seg tingene og plassert dem at med han på sofaen. Og sa at jeg måtte sitte der, så dom jeg var gjor jeg det. Der var glasset mitt og, så jeg tok noen slurper som ble til flere. Det begynte å bli uklart, det gikk rundt for meg. Jeg husker bare glipp av det som skjedde rundt meg. Jeg husker jeg ble løftet opp. Jeg husker et mørkt rom. Jeg husker jeg ble kastet ned i en seng. Jeg husker noe tungt lå oppå meg. Jeg husker jeg ropte, men ingen kom. Jeg kjente noen holdt hånden over munnen min, jeg fikk ikke en lyd ut av munnen min. Jeg prøvde å vri meg løs men jeg var bare ikke sterk nok. Jeg kjente en hånd nedi buksen min. Jeg kjente noe veldig ondt, kjentes ut som en kniv ble stukket i meg. Der etter husker jeg ikke noe. Akkurat som verden ble svart, at det ikke fantes noe liv igjen. Men en ting jeg husker godt er ansiktet og etter litt grundig leting fant jeg navnet. Han var gift, han hadde unger og han bodde ikke så langt unna meg. Jeg er nå 17 år gammel og har enda ikke klart å fortalt det til noen. Jeg føler det er min feil. (red: Ring hjelpetelefonen gratis: 80057000. De vet hvordan du har det. Du trenger ikke å si så mye, bare at du vil ha hjelp. Så skjønner de.)
C.B
4
16.09.2010 12:46:46
jeg ble befølt av spansk læreren min.jeg var lei meg, og jeg sprang på do (det var i spansk timen) han kom etter og begynte å si at jeg kunne fortelle han ting om jeg ikke hadde noen andre og snakke med. han begynte å stryke meg på låret og nermere skrittet. jeg ba han om å stoppe, men han fortsatte, men han igjen og igjen gjentok at jeg kunne snakke med han om ting. da han berørte skrittet mitt, sa jeg til han, om han ikke stoppet, sparket jeg han ut av doen. han fortsatte, og jeg sparket han ut. han gikk, og jeg satt alene igjen inn på do. jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. jeg begynte å gråte, og satt på do i en time eller noe, så gikk jeg tilbake på klasserommet, som om ingenting hadde skjedd. det tok meg en måned og fortelle det til mamma. mamma ringte skolen og kjeftet på rektor. mamma og pappa bestemte seg for å anmelde hendelsen, og jeg ble innkalt til avhør. etter noen uker ble jeg, mamma, pappa, rektor og spansklæreren innkalt til avhør. spansklæreren så til pappa at han ikke hadde rørt meg, og det kunne han sverge på. pappa svarte med at han ikke trodde spansklæreren min, men meg, hadde jeg ljuget, hadde jeg fortalt forskjellig ting hver gang jeg måtte fortelle om hendelsen. mamma trodde meg ikke legner, for hun syntes at spansklæreren var kjekk. mamma sviktet meg, og saken ble henlagt, og læreren går fri. jeg vrir meg hver gang jeg tenker på han. en om han sitter nettopp nå og beføler en annen jente, og ingen tror henne heller. jeg er veldig berørt av hendelsen. jeg klarer nesten ikke å stole på eldre menn lenger. jeg klarer det bare ikke, men jeg har et tips til andre der ute ; FOTELL DET TIL NOEN DERE STOLER PÅ..
jente utsatt for overgrep
6
04.06.2009 20:47:57
jeg ble utsatt for overgrep av fetteren min og klarer ikke å glemme det, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og jeg har bare fortalt en person om det men hun har vel glemt det og jeg tørr ikke si det til min mor eller far for da er jeg redd jeg ikke får se fetteren min igjen. det er så lenge siden at jeg er redd for att han ikke får jelp for det nå for det var når jeg var 6-8 år og nå er jeg 13 og han har fylt 18, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg har til og med fått hjerne rystelse og jeg har glemt nesten alt annet fra barndommen. jeg klarer ikke å glemme det og jeg har vanskelig for å utvikle forhold med personer jeg like og jeg stoler ikke på noen. hvis det er noen som har vært i gjennom noe lignende hadde det vært til stor hjelp hvis de kunne gitt meg noen gode råd.
lene
5
09.06.2008 12:19:10
noen andre jenter her så har opplevd det same her så skriv...åhh..

Spørsmål og svar

Stefaren min tar meg på puppene og tissen, og jeg liker det.
Hei jente 13 år! Tusen takk for din henvendelse til oss. Du skriver og forteller om hva du har opplevd med din stefar. Det din stefar gjør mot d...
Læreren min hadde sex med meg. Hva gjør jeg?
Hei Jente 15 Takk for din henvendelse. Det er utrolig trist å lese at du har blitt utsatt for et seksuelt overgrep fra din lærer. Dette er noe som...
Mamma har sex med kjæresten sin på samme rom som meg
Hei! Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år! Dette høres ikke greit ut. Slik jeg forstår det så har mamma hatt sex med kjæresten sin...
Broren min tvang av meg trusen og dro fingrene oppover tissen min
Hei Tusen takk for din henvendelse til oss. Episoden du forteller om i mailen din til oss, kan absolutt kalles overgrep. Dette er alvorlig, og vi fo...
Stefaren min skjenket meg og løftet meg til sengen. Har jeg blitt voldtatt?
Hei, jente på 14 år Dette som din stefar har utsatt deg for er ikke lov. Jeg kan ikke svare på om du har blitt voldtatt fordi det kan jeg ikke fin...
Har bestemor forgrepet seg på meg?
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Du skriver at du overnattet hos bestemoren din og våknet naken ved siden av din nakne bestemor. De...
Jeg har blitt voldatt
Hei jente 14 år, Så forferdelig å høre at du har blitt voldtatt. For å svare på det siste først; at du har blitt voldtatt kommer ikke til å g...
Synes det er rart å kysse kjæresten etter en gutt klådde på meg.
Hei jente 15! Takk for din henvendelse til oss. Det er leit å lese om det du opplevde og hvordan dette har gjort at du blant annet føler deg utryg...
Jeg sliter med spising og vil gå ned i vekt.
Hei jente 14 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det tøft nå og at du står...
Mor spør om jeg vil være med inn i sengen å leke, hva skal jeg gjøre?
Hei Jeg skjønner at du har det tungt. Fint at du skriver til oss. Du har ikke ansvar for dine mors følelser. Hun har ikke lov til å gjøre noe se...
Jeg blir antastet av onkelen min nesten hver uke... hjelp
Hei kjære deg! Takk for at du skriver til oss og forteller hva du blir utsatt for nesten hver uke av onkelen din. Det er ikke greit og det er ikke l...
Utsatt for seksuelle overgrep fra farfar - hvilken straff kan han få?
Hei Takk for at du bruker ung.no. Det du har blitt utsatt for er det ingen barn som skal måtte oppleve, og det farfaren din har gjort er alvorlige l...
Er det normalt at gutter kommer inn i garderoben og påtvinger seg sex?
Hei Takk for at du skriver til oss. Det du beskriver er ikke normal atferd for gutter. Det er et seksuelt overgrep, og det er ikke lov. Vi anbefaler ...
Ble tvunget til å ha sex med broren min og dama hans. Hva skal jeg gjøre?
Hei gutt 14,  Tusen takk for din henvendelse til oss. Du forteller om hva din bror  og hans kjæreste har gjort mot deg. Det de har gjort er stren...
Jeg har blitt utsatt for overgrep og sliter med dette nå. Spiser nesten ingen ting. Er jeg i ferd med å få en spiseforstyrrelse?
Hei jente 16 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår godt at du har det vanskelig for tiden! F...
Sex føles feil.
Hei Gutt 20 Takk for din henvendelse. Så lenge man er over den seksuelle lavalder er dette lov, så lenge begge parter gir sitt samtykke til å ha ...
Lillebroren min klår på meg...
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Jeg forstår at dette er plagsomt for deg. Dette er noe det må settes en stopper for med en gang. Ikk...
Er veldig dårlig på å si nei.
Hei Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 15 år. Du tar opp et viktig tema og beskriver godt en situasjon som mange andre jenter dessverre...
Se alle