Hopp til hovedinnholdet

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)
IKKE GREIT: Likestillingsloven definerer seksualisert trakassering som “enhver form for uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.”.

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Offentlig og kvalitetssikret
Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)
IKKE GREIT: Likestillingsloven definerer seksualisert trakassering som “enhver form for uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.”.

Seksuell trakassering er en samlebetegnelse på oppførsel som kan gjenkjennes ved at:

 • Trakasseringen spiller på kjønn, kropp og seksualitet. Dette trekket er det som skiller seksuell trakassering fra annen type "mobbing".


 • Den føles ubehagelig, nedverdigende eller truende. Det er dette som skiller seksuell trakassering fra f. eks flørting, som jo også spiller på kjønn, kropp og seksualitet, men som er gøy og hyggelig for begge parter. Seksuell trakassering er ubehagelig for minst en av partene.

Likestillingsloven §13 definerer seksualisert trakassering som “enhver form for uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.

Flere former for trakassering

Seksuell trakassering deles gjerne inn i tre former: Verbale, ikke-verbale og fysiske utrykk.

 • Verbale uttrykk omfatter direkte bruk av
 • kjønnede ord som ”hore” og ”homse”, kommentarer om kropp, utseende eller privatliv, samt forslag/krav om seksuelle aktiviteter.

 • Ikke-verbale former omfatter visning av pornografiske bilder og mer indirekte former som meldinger, oppringninger, bilder med seksuelt innhold, ryktespredning, eller spredning av bilder med seksuelt innhold av personer på nett eller i sosiale medier.

 • Fysiske former for trakassering omfatter ufrivillig seksuell kontakt som klemming, kyssing, og beføling av bryster eller underliv. Disse formene for trakassering grenser opp mot seksuelle overgrep og krenkelser og kan straffes etter straffeloven.

Hva sier straffeloven om trakassering?

Straffeloven § 266 omhandler ulike former for sjikane/trakassering. Her stilles det ikke krav om at trakasseringen har gitt seg utslag i en fysisk handling eller er seksuelt motivert.

Bestemmelsen gjelder skremmende eller plagsom opptreden, eller annen hensynsløs atferd som krenker en annens fred. Overtredelse kan straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.

Kravet om at handlingen må være hensynsløs gjelder også den plagsomme atferden, slik at dagliglivets små krenkelser faller utenfor. I forarbeidene er det uttalt at kravet til «hensynsløs» atferd som oftest vil forutsette at atferden er «moralsk forkastelig». «Plagsom opptreden» omfatter utidig personlig henvendelser.

Straffeloven § 297 rammer seksuell handling med noen som ikke har samtykket. De fleste tilfeller av seksuell trakassering som gir seg utslag i fysiske handlinger mot fornærmede rammes av bestemmelsen.

Straffeloven § 298 rammer den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det. Kikking som er seksuelt motivert omfattes av bestemmelsen.

Straffeloven § 305 rammer den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år.

Se spørsmål og svar om seksuelle overgrep og seksuell trakassering.

Seksuell tvang

I denne studien fra NOVA kan du lese mer om seksuell trakassering blant ungdom.

35% av jentene og 25% av guttene i denne studien oppga at de hadde oppleved minst en form for seksuell tvang. Uønsket beføling og kyssing var mest vanlig. 13% gutter og 6% jenter rapporterte å ha tvunget andre seksuelt minst en gang siste år.

Hvem har ansvar

Alle har ansvar for å ikke utsette andre for seksuell trakassering

Arbeidsgiver og ledelsen i organisasjoner eller utdanningsinstitusjoner har ansvar for å forebygge og å søke å hindre at seksuell trakassering skjer innenfor sitt ansvarsområde.

Lurt å lære:

Seksuell kommunikasjon er komplisert og viktig å bli bevisst på.

 • Lær deg å vise hensyn og ikke bruke ord som kan oppleves krenkende av andre.
 • Lær deg å tolke andres grenser
 • Lær deg å sette egne, tydelige grenser for hva som er greit og ikke greit for deg av kommentarer og tilnærmelser.
 • Vær bevisst på hvilke seksuelle signaler du sender og hvordan disse kan tolkes.
 • Lær deg å flørte på en god måte uten å krenke andres grenser med ord eller handling. Slik flørting er god seksuell kommunikasjon.
 • Prat med andre hvis du opplever noe som seksuelt trakasserende.
 • Si ifra om du opplever, ser eller hører seksuell trakassering.

Hvem kan hjelpe?

Skoleledelse og lærer, trener, klubbleder,helsesykepleier, foreldre eller andre voksne. Ta kontakt med politiet om du har opplevd overgrep.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Sist oppdatert:
04.07.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
horebukk2
0
23.08.2018 12:57:35
Det er ingen seksuell trakassering her...
horebukk2
0
23.08.2018 12:55:55
HeiHei
strenge johnny 42
2
15.06.2018 13:16:51
det er dårlig med trakasering
guro 0987
1
11.06.2018 14:10:35
eg føler at stefaren min prøver seg på meg! og vil ta på meg.. siden han stryker alltid på armene mine og vil alltid ha meg med på tur i bilen hans... han spør bare meg når eg har besøk av venner. (Red.: Skriv inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Anemone
1
06.02.2018 20:11:36
Hva slags ting blir tatt opp i 6 klasse i uke 6 kampanjen? Gruer meg å må vite :-o
Noe
2
31.03.2017 15:39:36
Jeg har en fyr på jobben som sa noe som gjorde alle veldig ukomfortable. Han sa at han er forelsket i broren sin. Vi vet ikke om han lyver eller noe sånt. Men ingen hadde lyst til å si til ham at det var ekkelt så vi bare nikket og gikk vår vei. Det et jo ingen permanent løsning på problemet så jeg skal prate med sjefen om det. Jeg selv ble kvalm når han sa det. Ville du sagt dette er en form for trakassering?
Siscoi
0
23.05.2016 19:35:26
56 altså blir presset til noe. Si nei, eller bare si ifra.
:[ (lang)
6
08.05.2016 22:35:50
Hei, moren min har en kjæreste, som da på en måte er min stefar, som vil si at vi er en slags del av familien hans. Jeg syns han er grei og familien virket også det. Så rundt i julen så skulle meg og moren min overnatte hos nevøen til stefaren min. Nevøen virket veldig hyggelig og vi delte noen interesser. Han er 26 år gammel og jeg er 14. Vi addet hverandre på facebook og skype. Senere da jeg kom hjem igjen, begynte vi å prate om ting. Det virket ganske harmløst først, men så begynte han å sende meg litt visende bilder. Jeg tok ikke det så seriøst og snakket videre om ting. Etterhvert ville han vite mer om meg seksuelt. Han kunne gjøre ting jeg sa eller gjorde til et seksuelt tema, og gjøre meg ukomfortabel. Som for eksempel hvis jeg sa til han at jeg skulle ta en dusj så sa han ting som "uten meg?" eller "bilder ellers skjedde det ikke", da han sa sånne ting visste jeg ikke hva jeg skulle si, og ignorerte det. Det ble bare værre og værre. Og nå sender han meg bilder av små jenter som blir klappet på hodet i undertøy som svar på at jeg fikk en 6er i engelsk. Han stopper aldri, jeg er redd for å kalle han ut fordi han kan ødelegge forholdet til moren og stefaren min. Jeg vil ikke si det til moren min fordi hun vil overreagere og sette meg i situasjoner jeg ikke vil være. Han har til og med spurt meg om hva jeg foretrekker seksuelt, hva undertøy jeg har på meg og om jeg ville gjort seksuelle handlinger med han. Hvis jeg ignorerer han på nettet slutter han ikke å skrive til meg, og hvis jeg blokker han vil det skape konflikter. Når jeg ser han på familiemøter og sånt så oppfører han seg for det meste normalt, men hvis han klemmer meg, prøver han å kjenne puppene mine. Ellers gjør han ikke noe særlig når jeg ser han på ekte, men det er fordi vi er rundt folk. Hvis vi under en omstendighet være alene, tror jeg han ville voldtatt meg. Jeg er så redd, han tuller med hodet mitt. Han gir meg oppmerksomhet fordi jeg ikke får det av foreldrene. Jeg vet det er galt, men han greier å manipulere meg til det uansett. Hva skal jeg gjøre?!? Desperat :-[
fra noen
1
08.12.2017 08:45:19
tenke alltid på deg for å ikke gjøre noe galt som ødelegger hele livet ditt, jeg kan forstå det som du sier men la folk og la alle bare tenk at ikke gjøre noe som ødelegger livet dit
Tilfeldig person... ^^
1
07.11.2017 21:17:58
Hvis du vil ha svar spør de (ikke i kommentarer): Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss
N
4
25.05.2016 21:41:14
Hei! Vil anbefale at du sender det inn til ung.no/oss, i og med at de ikke svarer i kommentarfeltet :) Eller så kan du kanskje ringe alarmtelefonen for unge (116 111), eller snakke med helsesøster på skolen om dette.
:((
1
02.11.2015 09:56:33
hvem kan man si ifra til`\ ringe hvis det har skjedd...
:(
3
15.09.2015 23:04:35
En venn av meg spendte bein på en gutt i klassen så han falt på ryggen så dytta hun meg oppå og nå sier alle at jeg prøvde og voldta den kutten :(
...
3
05.10.2016 22:46:46
*Gutten
:(
1
22.05.2017 18:52:29
Uff, kjipt.. Slengen dritten tilbake på dytteren! Seriøst..
Komme videre
5
16.05.2015 00:24:39
Hei. Har en venninne som ble seksuelt missbrukt av eieren av et treningssenter. Han er nå dømt, men er ute igjen etter bare noen måneder. Hvordan skal hun passe seg for at han ikke gjør det ijen? Han er ikke eier der lengre...., men jobber rett ved siden av?
offer
4
03.11.2014 21:04:28
Hei, ble seksuelt trakassert i 2 år av en medelev. Han klådde på meg, slengte kommentarer, og en gang prøvde han å voldta meg. Er dette straffbart for han? Og i så fall, hva vil da dommen hans bli? Har vitner som har sett hva han holder på med, men de gjorde ingen ting da han var i aksjon.

Han er ikke like ille nå lengre, men tåler ikke tanken av at han skal gå ustraffet over det han gjorde. Er blitt psykisk skadet, har mareritt og driver med selvskading, og har hatt selvmordstanker før. Føler meg så skitten. Men er for feig til å ta livet av meg selv, så går og håper hver eneste dag at en ulykke kommer til å skje, slik at jeg dør.

Jente, 15 år (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
En som støtter deg
2
06.01.2016 23:08:58
Han høres helt forferdelig ut! Hvis han gjør noe lignende igjen har jeg ett godt råd som jeg brukte når en gutt slo meg på rompa: slå ham i ansiktet! Mvh en 14 år gammel jente
Privat navn
2
22.06.2014 12:57:49
Hvet dere hva jeg synes? At uansett hvilken overgrep sitvasjon det er. Så er det veldig slemt gjort av overgriperne og veldig syn på overgrepoffere.
En seriøs fyr
1
16.02.2015 13:12:23
Du må okså tenke over hvorfor medde personen gjorde dette...' Kanskje han ahr oplevd noe lignene og tenker at noen andre burde føle det samme eller kanskje ha ikke har det så bra hjemme. Det kan også ha noe med oppdragelsen på denne med eleven og jeg syntes at du burde kontakte politi eller bup... de vil hjelpe deg med dette så fort de kan. Håper vi får slutt på sånne ting...
Vet ikke hva jeg skal kalle meg
0
29.05.2017 10:28:38
Det er ikke en unnskyldning å ha det dårlig hjemme hvis man utfører overgrep.
En seriøst fyr
5
22.06.2014 12:52:39
Jeg hater de fleste jenter i klassen min jeg er redt og slet red for dem! Jeg vill ikke bli overgrepet av dem! vist du føler det også sån så enten svar eller lik et tips dude hvis sånt kjer løp som faen! Beklager språkbruken min!
Ung
7
22.06.2014 11:36:57
Gutter kan ikke bare tillate at jentene overgreper dem! De som sier det er frekke beklager språk bruken men ja svar meg de som er uenig med meg!
En gutt
3
16.02.2015 13:15:08
Jenter kan også gjøre overgrep på oss gutter selv om vi/politiet ikke tror på det. . Jeg kjenner en persjon/gutt som blei voldtatt av mamman og søstra si så det er løyn at jenter ikke kan voldta andre
overgriper
3
30.08.2014 09:23:18
herregud, når jentene kler seg i kløft og gjør ALLT for at jentene skal like dem og bli kåte av dem (red: du kan skrive inn til oss på ung,no/oss og få svar)
jente14år
1
14.01.2014 22:10:04
Jeg har blitt ulovlig filmet på skype (gjort ting som jeg angrer på)...han som filmet er fra utelandet. Han truer meg med å putte videoen i offentlige internett sider så vilken som helst kan se dem. Er veldig redd for at det skal skje. Er det noen som kan hjelpe?
gutt15
2
03.01.2014 00:10:30
Jeg såg på tv da en politibetjent var på en videregående skole og snakket om nettmobbing eller digital mobbing som det også kalles. Da fortalte politibetjenten om en 17 åring som ble dømt fordi han kalte en jente for "hore" på et ungdomsnettsted. Jeg syns IKKE det er fint og IKKE snilt å kalle noen for "hore" ikke homse heller.
kar 16 år
4
10.05.2012 12:13:42
i min klasse (altså 10) er det 2 gutter og 2 jenter som klår på alle de kjenner og vet vem de er, den verste er den ene gutten da han drar med seg jenter og setter seg ned på gulvet og koser. ser ut som et harem !!!!! klår og klår fy flate! lurer på hvordan de jentene har det med seg selv. et par av de er venniner av meg. :(
Stopp Voldtekt!
5
10.02.2012 09:46:23
Det er forferdelig og bli voldtatt, at enkelte personer gjør slike fryktelige ting. Det er til og bli kvalm av rett og slett. Helt uvesentelig og gjøre det! De burde rett og slett ikke vært her, Folk som ødlegger ett helt liv til noen andre for en liten time med.. ja det er helt Sykt dumt og fryktelig. Håper de skjønner hva de gjør. Uvesentelig dumt fryktelig avskylig og forbanna dumt. Er det beklager disse fryktelige ordene men nå skal jeg faen meg få en stopp på voldtekt.
Ung
1
22.06.2014 12:23:19
Helt enig! Men det er forskel på om en jente i klassen skulle voldta en annen gutt i klassen forsiktig en at en 40 år gammal man skule voldta en 5 år gammel jente med kniv men helt enig!
99model
10
11.12.2011 22:14:25
jævla idioter som voldtar, slår atså alt det der..... helt for jævlig ..... nå er jeg open har lært mye av dette.....FAEN TA DE SOM VOLDTAR
Ung
3
22.06.2014 12:26:30
JA HELT ENIG!
Selvskading
8
03.03.2011 20:37:05
Hei. Her for ikke så lenge siden ble jeg klådd på av en gutt.. han er så utrolig teit! blir så sinna ass. Har begynnt å selvskade meg selv(i gjen) pga det som skjedde : s
gutt15
5
03.01.2014 00:13:50
selvskading hjelper ikke det har foreldrene mine sagt til meg. Jeg har aldri gjort det. Det du kan gjøre er å ringe SUSS eller du kan snakke med foreldra dine, eller du kan snakke med helsesøster på skolen din, eller du kan stille spørsmål på Ung.no da går du inn på seksuelle overgrep å stiller spørsmål der. Masse Masse lykke til. Hilsen gutt på 15 år.
6
01.06.2010 15:28:00
Grensa går der du bruker seksuelle skjellst ord mot noen og når du tar ei jente på puppene eller tar en gutt på pikken
sjokka
5
26.04.2010 00:37:00
Er ei jente på 19 år som har blitt sjekka opp av en singel 37-åring. Synes det er ekkelt. Vil helst ikke treffe på ham igjen.
MJ
7
14.10.2009 15:46:26
Jeg debuterte når jeg var 13 år. Jeg angrer ikke på at jeg har gjort det, men jeg angrer på den jeg gjorde det med. Av jente vennene mine var jeg den første. Jeg ser på sex som nytelse, men når det kommer til forhold, velger jeg å vente, for jeg synes alt skal være mer presist mellom begge parter, virkelig stole på hverandre, elske hverandre, og at ingenting skal ødelegge situasjonen. Jeg er 15 nå, og det er ca 1 år siden sist jeg hadde sex, men en venn av meg. Jeg har vært i ett forhold hvor jeg virkelig var glad i personen, men vi hadde ikke sex, pga jeg følte det var for tidlig. Voldtekt, sexmisbruk, og trakkasering er sinnsykt tragisk. Hvorfor tror de at de har retten til å klå på et annet menneske? Med sitt eget liv?! Kan ikke forbryterne stille seg i den situasjonen de utsetter andre for? De burde virkelig tenke seg om. Og at de klarer å leve videre med det, er bare forferdelig. Synes virkelig synd i alle som har blitt voldtatt!
Noen
1
22.06.2014 12:32:46
Husk en ting noen klarer å leve videre med det uten å få problemer mens noen trenger hjelp en venn av meg ble voldtat da han var 9 han fikk ikke problemer.
Mats
22
21.04.2009 14:36:20
Overgrep mot gutter blir aldri snakket om..gutter må tåle slikt! jenter derimot får hjelp både her og der, bare de kan si ordet overgrep...
..........
1
22.06.2014 12:35:44
Gutter blir overgrepet like mye som jenter bare se på nyhetene og en ting gutter kan ikke bare tåle og tillate at jentene overgreper dem!
Jenta
1
18.03.2013 18:27:24
Enn hvis det er voldtekt av jenter, mot andre jenter? Det snakkes ikke om - men det skjer. Og det er like skremmende å oppleve det, som det er for alle andre voldtektsoffere. (Red: du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
Eline
7
05.01.2009 17:27:11
I 8. klasse, var jeg ofte uenig med en gutt i klassen over meg. Vi diskuterte, krangla og dissa hverandre nesten hver eneste dag. I førsten slang han bare dritt, og bemerkninger, for å drite meg ut - men etterhvert så begynte han å gjøre seksuelle handlinger med meg. Han begynte med å klå meg på rumpa, og ettersom jeg bare overså det, fortsatte han. Han klådde på meg nesten hver dag, og når vi var helt alene, presset han meg inntil veggen, og spurte om vi skulle kose. Jeg sa selvfølgelig nei, men han aksepterte det ikke. Hver gang vi var alene, presset han meg inntil veggen og klådde meg under genseren, og prøvde å kline med meg. Han tok min hånd å tvingte den inntil hans penis, og noen ganger prøvde han å legge den oppi buksa hans og sånne ting. Mens når vi var blandt andre slengte han bare kommentarer og den "deilige rumpa mi" og "de store puppene mine", + at han bare klådde meg på rumpa innimellom, sånn helt normale ting, som folk pleide å gjøre. Men når vi da var alene, var jeg litt redd han. Han var mye høyere og sterkere enn meg, og jeg var redd han kom til å gjøre verre ting enn å klå på meg eller få meg til å klå på han. Han truet meg med å knulle meg flere ganger, for at jeg skulle holde kjeft om at han seksuelt trakkaserte meg. Så jeg valgte å ikke si noe, som jeg angrer på nå. Men man bør si ifra hvis man blir utsatt for noe sånn, og sette en stopper for det! :)
Si ifra,
2
08.08.2014 03:05:43
Jeg vet det hørtes ut som noe en stygg voksen ville sagt, men det er det eneste å gjøre
En person
3
22.06.2014 12:44:32
Hvet du va jeg synes du burde gjort? Løpet fra han fort.
Mostapha
6
25.11.2008 16:53:16
Seksuell trakassering er noe dritt azz!! Det er helt unødvendig, og noen går over grensa når de ikke klarer å kontrollere seg selv. Vis guts, og motbevis at du er en feiging!!
-M-
5
18.11.2008 19:26:13
"robin 30/01/2008 - 15:15 MMMMM! sex er digg! og jeg er bare 13 år! jeg klår alle jentene i klassen på puppene. digg!!!" Kåte gris ass! det burde ikke være lov! du er 13 år, du har ikke godt av det. hvordan ville du likt hvis en gutt kom bort og grabba deg i nøttene? det er soner som kalles private, og det virker som om du ikke vet hva det betyr. det er ikke alle jenter som liker deg vettu, det er bare noe du tror.
stine
6
26.10.2008 19:06:09
Når en kar kommer og begynner å klipe meg på rumpa og tar neven opp under skjørtet mitt,da går det vel for sexuelltrakasering? (en fyr som jeg ikke kjenner)
Gutt/Mann snart 27 år
3
05.10.2008 22:37:57
Jeg har blitt voldtatt i hue av en feministisk tankegang, som går på at menn er ekle vesener som bare vil kvinner vondt! Takk feminisme, for at jeg ikke har noen selvtillit.
Gutt 93
4
22.09.2008 09:39:11
Hei gutter!!! Skjerp dere ass. Ha sex på en ordentlig måte, og ikke vær så jævla feige. Aldri kall damer for hore eller noe annet. Skjerp dere! Be a man!
3
21.06.2008 18:12:40
Jeg veit ikke om jeg kan si at jeg har blitt voldtatt, eller seksuelt misbrukt, for jeg må selv innrømme at jeg var ganske billig selv også.. Dette hendte for en måned siden, sånn ca.. Jeg hadde nettopp blitt sammen med en fyr, eksen min btw.. Han virka ganske søt der og da, så da han spurte om vi skulle bli sammen igjen, svarte jeg umiddelbart ja. Men all kyssinga osv, gjorde meg ubekvem.. jeg pleide egentlig å være forelsket i en annen. Jeg merket fort at den ikke var over.. Typen min og jeg dro til byen, hang sammen, der vi traff div folk vi kjente, fra klassen min osv. Klassemiljøet mitt ekke akkurat gått, alle baksnakker alle osv, så jeg var ikke helt sikker på om jeg skulle vise meg sammen med en gutt for klassekameratene mine. Da kunne rykter begynne å svirre med en gang, og det første temaet som dukker opp da, er selvfølgelig: sex. Men altså; vi dro for å spise pizza, og etter en stund dukket noen venner av han opp, de var egentlig hyggelige, men etter en stund sa typen min: "Nå skal vi bare spise ferdig, så kan vi se om vi finner en do. Eller hva sier du?" Han hadde prøvd seg flere ganger den dagen, og jeg hadde sagt ifra at jeg ville vente, men da hadde han bare sagt: "Ja, ok. Kanskje senere idag." Vi fant doen, og der begynte han å klå på meg, og så, da vi var låst inne i dobåsen, kledde han av meg. Jeg likte det egentlig ikke i det hele tatt, faktum er at jeg var livredd. Jeg er (og var da også) bare femten, tross alt, og kristen, så jeg skulle egentlig ikke miste jomfrudommen min så tidlig. Det var jeg hvertfall ikke forberedt på. Da jeg var naken, prøvde han å stikke fingrene i meg. Det gjorde vondt, så jeg strittet imot. Da stakk han ut kukken sin, og tvang meg (nærmest) til å suge han! Jeg hadde ikke mye til valg, så jeg sugde til det gikk for han. Da det var over, ville han ha meg til å sette meg på den, men da fikk jeg på meg klærne. Etterpå sa han: - "Du bør barbere, og gjør noe med sveisen! Den pulesveisen! Synd du ikke ville sette deg på da..." Jeg gikk inn på jentedoen, der jeg bare skrek av fortvilelse. Jeg holdt på å spy, men det skjedde ikke. Jeg vasket hendene tusen ganger, og ansiktet og alt sammen. Etter en stund dro jeg hjem. Der var søsteren min og venninnene hennes (som også er venner med meg) og krangla med hun jenta fra klassen vi hadde møtt på byen. Hun i klassen, påsto at jeg og typen min var sammen, men søstera mi og dem, sa at vi ikke var det (bare for å hjelpe meg). Det var årets verste dag! Noen av vennene mine vet mye av historien, og nå er det slutt mellom meg og han. Heldigvis! Når jeg møter han, er han ganske hyggelig, men jeg kan bare ikke komme i for mye kontakt, for da tvinger han seg vel på igjen. I ettertid har jeg tenkt: Han gjorde jo ikke noe galt, han var vel bare dritforelska! Jeg kan ikke anmelde han, fordi jeg er ikke mindreårig i forhold til han. Han blir seksten i år, men har ike fylt seksten enda. Noen ideer til hva jeg kan gjøre? Jeg har kommet over det, men det har jo alltid hendt, så fortiden kan jeg ikke forandre på;) Klem.
h
2
05.03.2008 22:40:05
Jeg var bare 15 år gammel når jeg debuterte seksuellt! Da var jeg sammen med kjæresten min (trodde jeg)! Men han innrømte det etterpå..at han kun var sammen med meg bare for å sjekke om jeg var billig, noe jeg ikke var i følge han selv! Og gjettom jeg angrer nå idag på hvem som tok jomfrudommen min!!! Så vær forsiktig jenter! En ting til er at jeg har vært mobbeoffer i mange år nå, så allerede Før jeg mista jomfrudommen min, så var det folk som kalte meg hore!! Så tenk på det dere.. Ikke ta dere nær av det! Uansett! hilsen meg.
jente17
1
05.03.2008 10:02:27
Jeg har hatt mange venner både gutter og jenter som har hatt sex før 16. Har avslått fra sex noen ganger nå. Jeg er bare ikke klar, og mener at når man er tenåring er man både dum og naiv. Derfor vil jeg vente til jeg er over 18. Mamma var 20 så jeg har ett godt forbildet:). Ønsker bare at flere tenkte seg om!
Rikke94
2
21.02.2008 00:45:44
Jeg er en jente på 13, snart 14 år. For et halvt år siden hadde jeg sex med en gutt som er to år eldre enn meg. Nå angrer jeg utrolig mye på at jeg gjorde det. Jeg hadde gjort alt for å skru tiden tilbake og droppe alt sammen. Nå har jeg store problemer og måtte bytte skole pga han. Han har langet ut om privatlivet mitt og skrytt av at vi har hatt sex osv. For tiden kaller alle meg hore og billig o.l. Jeg er veldig lei meg for det. Da vi hadde det for første gang turte jeg ikke si nei, og senere ble det bare et helvete. Heldigvis var vi kjærester, så det var det ikke noe problem med. Men problemene kom først da kondomet sprakk, og jeg trodde jeg var gravid. Nettene etter gråt jeg meg i søvn hver natt. Så jeg råder ALLE til å vente med sex til de har skjønt hva det innebærer.
bekymret storesøster
9
06.02.2008 18:59:37
søstra mi på 5 ble berørt flere ganger av nabomannen som har 5 barn selv. han ødela livet hennes mer enn det var fra før. FAEN TA DERE ALLE JÆVLA DRITT PERDOER. DRA TIL HELVETE ALLE SAMMEN!! HÅPER DERE BRENNER SKIKKELIG! FUCK DERE!!!!!
TIPS
0
16.02.2015 13:17:13
dere burde hjelpe søstra di tilbake til det normale på en eller annen måte;) han som gjorde det burde sitte i fengsel
Kristine15
3
25.01.2008 10:21:37
Det er ei på byen som sier at jeg har klådd på hu, noe jeg ikke har. heller har jeg ikke sett hu på lenge sist jeg så hu var hu med dama til broren min og det var i sommerferien. så jeg lurer på hva man kaller sånn mobbing når hu sier jeg er bifil uten at jeg er det? hu sier også at jeg er hore, laus, og utro mot typen min. hvorfor gjør folk sånt?? jeg har aldri gjort hu noe :(
Joakim :3
3
23.01.2008 12:41:02
Synd på dere som blir voldtatt :( dere får et dårlig inntrykk av noe som er så digg egentlig :( Og hvorfor må det være aldersgrense? skal vi måtte gå på do maks tre ganger om dagen oxo? aldersgrense på noe som er naturlig jooo!!!
Snodin
3
23.01.2008 11:36:54
Faren min er faen meg helt sjuk! Han tok på meg da jeg var liten da! Det æ'kke kødd engang
1
22.01.2008 17:24:09
dette året begynte helt jævli ,,, var ute og drakk med kjæresten min å noen venniner og kompisser ,, vi var ca 5 venner som drakk de 2 andre var helt edru ,, han elste var 22 år å jeg er snart 15 ,,, å når jeg var full begynte han å klå på meg når typen min ikke var der å følle etter meg ut av rommet vi var i ,,, så begynte han å beføle puppene mine å ettrpå prøvte han og fingre meg ... og jeg ville ikke ,,men klarte ikke gjør motstand får jeg var full ,, så jeg fårtalte det som hadde skjedd til typen min ,,får han trodde at jeg var sur får at han nesten ikke fikk røre meg ,, å nå takler jeg nesten ikke att noen er i meg pga det han på 22 år jor ,, ;S
Voldtektoffer 22
3
21.01.2008 22:33:02
jeg er 22 år og har blitt voldtatt flere ganger, første gang var kanskje i 8.ende av søstra mi, har alltid vært minst og liten og spinkel, blit ofte mobbet og voldtatt i ny og ne =( er det vanlig at gutter bare må akseptere at hvis man er liten så kan man bli mobbet, slengt dritt til, og i verste fall bli voldtatt ? begynner å tro at jeg ikke kan gjøre noe med det =( HATER livet mitt !! =( (red: ta kontakt med Dixi, ressurssenteret for voldtatte. Du kan være anonym om du føler det er best. Mail: dixi@dixioslo.no, Telefon: 22 44 40 50, Mobil: 930 58 070)
fucka
6
20.01.2008 13:23:33
det er helt ------- at gut ter skal prøve å ha sex og presse jenter til å ha det (gutt)
Hmm...
4
17.01.2008 16:11:05
Enig med stakars :( Gi dem masse ballespark!! da ligger de der, og du springer som faen!!
jenta87
1
17.01.2008 13:54:48
jeg ble voldtatt da jeg var 11 år,han var en familie venn...etter dette var kan aldri hos oss.heldivis,jeg anmeldte d aldri.torde ikke fordi jeg var redd for og bli trodd:(tok sin tid å komme over d,eller,jeg kommer aldri til å komme over d.idag har jeg d fint.seksuelt oxo.var 17år "første" gangen.skummelt.men lettet over at d gikk greit.har en sjønn liten jente idag med min kjære å ivet lyser mot meg.jeg håper alle dere jenter der ute sier ifra!!d er ikke deres feil i d hele tatt!! klem meg.
93 modell
1
15.01.2008 12:34:30
I vår klasse tar guttene på jentene nesten til vanlig... Snakker"EKELT" TIL OSS TIL VANLIG. tar det som en selvfølge at alle har hatt sex og at vi jenter ikke har noe i mot at vi blir kalt horer og fitter og det der. DE vil bare ikke slutte
jente 14
1
15.01.2008 12:29:59
jeg har aldri sagt dette til noen før men jeg ble tatt på av en annen gutt/mann da jeg var litten. Jeg viste ikke hva som skjedde men etter som jeg ble støre har jeg forstått mere av hva som sjedde. Og jeg kommer aldri til å tilgi den personen som gjore det. Og jeg ser han nesten hver dag (red: Det kan hjelpe å snakke med noen om det. Du kan ta kontakt med dixi - ressurssenteret for voldtatte: Telefon: 22 44 40 50, sms: 930 58 070 e-post: dixi@dixioslo.no)
92-Modell
1
18.11.2007 13:33:28
Hva kan man kalle seksuell trakasering? Jeg går i tiende klasse på en skole i oslo. De fleste guttene pleier å ta på jentene litt overalt, mest bryster. Men det er egentlig ingen som bryr seg liksom... Det er blitt så vanlig at det er ingen som bryr seg, ingen som gidder å ta det opp. Personlig syntes jeg det er litt ekkelt og ubehagelig. Selvom jeg kjenner alle guttene som gjør det veldig godt, så er det ubehagelig dersom. Jeg bare sier at dere må si ifra før det blir så vanlig sånn som på min skole;)! J-15
stakars :(
4
02.09.2007 16:44:38
FY FAEN at mann folk kan ha sex med bara sine eller andere det er bare så jævelig et tips til dere jenter hvis noen prøver og vålta deg bare gi dem et ballespark når de er nere nok >:D
anonym
1
01.06.2007 10:33:51
jeg er 13 år jeg blir ver dag spørt omm sex tør ikke er ikke gammel nokk pleier jeg å si men di spør ver dag teit.......
tom-inge
4
01.06.2007 10:31:38
jeg er forelsket en gutt i klasen tør ikke si at jeg er homo :P ganske teit engeglig

Spørsmål og svar

Kontaktlæreren min kysset meg på munnen to ganger uten at jeg ville det. er dette et seksuelt overgrep?
Hei og takk for spørsmål. Jeg forstår det slik at kontaktlæreren din kysset deg på munnen uten at du syntes det var greit. Du spør om dette er...
Ble presset fra en i klassen til å sende nudes, han skal vise de til noen.
Hei jente 13 år. Takk for at du skrev til ung,no Det er så trist å lese at denne gutten plager deg sånn. Det han gjør er å seksuelt trakassere...
Ulovlig å snakke om sex?
Hei Det spørs hva du mener med "snakker om sex". Det finnes noe som heter seksuell trakassering. Det er å gi noen "uønsket seksuell oppmerksomhet"...
Jeg blir seksuelt trakassert ca hver dag av en gutt i klassen som tror han kan gjøre hva han vil med andre jenter.
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg forstår godt at du opplever disse situasjonene som ekle og at du nå er lei av å bli behandlet på denne m...
Hva vil det si å bli utsatt for sexpress?
Hei Dette høres ut som en oppgave som gjør at du kan lære mye.  Tanken er jo at du selv skal gjøre nettopp det: Tenke over hva sexpress kan vær...
Noen tok meg på puppene og vaginaen uten lov. Kan jeg anmelde han?
Hei jente 15,  Takk for din henvendelse fra oss. Det er trist å lese om dette du har opplevd, og vi forstår godt at det er noe du tenker på enda...
Blir det tatt som seksuelt overgrep å ta noen i navlen i mer enn 20 sekunder?
Hei Det å ta noen i navlen regnes nok ikke som et seksuelt overgrep. Men hadde det for eksempel vært snakk om å ta noen på rumpa eller på puppen...
Det er en mannlig lærer som er veldig påtrengende, tar på private steder.
Hei jente 15 år. Så bra at du skrev til oss.  Hvis en lærer klår på en, tar på private steder på kroppen og ber deg hjem til sin bolig, er d...
Hva er forskjellen på seksuelt misbrukt og seksuelt overgrep?
Hei Veldig bra spørsmål! Takk for din henvendelse! Ordene handler om det samme og brukes om hverandre: å begå et overgrep, å begå et misbru...
Pappa tar meg ofte på rumpa og fitta. 
Hei Tusen takk for din henvendelse til oss. Du forteller i mailen din til oss at du opplever seksuelle berøringer fra faren din hver dag. Dette er...
..han holdt meg fast..Jeg sa nei men han fortsatte
Hei Veldig trist å høre hva denne gutten har gjort. Det han gjorde er ikke greit. Vi tenker det er viktig at du prater med en voksen som du stoler ...
Han ba meg å jukke på skrittet hans. Følte meg ekkel når vi lærte om incest
Hei jente 15 år. Takk for at du skrev til ung.no Det hender at små barn leker seksuelle leker med hverandre. Det kan være søsken, kusiner og fet...
Jeg er stolt feminist, liker ikke at menn dominerer kvinner.
Hei Takk for at du skriver til ung.noJeg støtter deg at det skal være likeverd mellom kvinner og menn, og at ingen av dem skal dominere eller under...
Synes det er rart å kysse kjæresten etter en gutt klådde på meg.
Hei jente 15! Takk for din henvendelse til oss. Det er leit å lese om det du opplevde og hvordan dette har gjort at du blant annet føler deg utryg...
Trakassering av lærer
Hei Takk for at du tok kontakt med oss igjen. Slik du beskriver lærerens oppførsel mot deg er alvorlig, og slik skal du ikke ha det. Det er også a...
Hvordan skal jeg reagere om en fremmed gutt klasker meg på rumpa?
Hei! Jeg forstår det sånn at du har opplevd at en fremmed gutt klasker deg på rumpa, uten tillatelse. Du lurer nå på hvordan du skal reagere om ...
Fotballtrener, blikk
Hei Jente 13 år Takk for din henvendelse. Vi tenker dette ikke er greit at dere skal oppleve fra en voksen. Kanskje det er flere jenter på laget s...
Har fått uønskede dickpics og blir kløpet i rumpa, er dette straffbart?
Hei Tusen takk for spørsmålet ditt! Så utrolig bra at du skriver til oss! Svar fra juristen: Dette er ikke greit og det disse guttene gjør er u...
Se alle