Kondomet, det vi alle lærer om på skolen.


"Det beste prevensjonsmiddelet, beskytter mot graviditet og kjønnssykdommer!". Greit nok det, men for det første, hvordan bruker man det? Det lærte vi faktisk aldri på skolen, og jeg vet det er en av grunnene til at mange ikke tør å bruke det. De er usikre på hvordan de tar den på, og hvis de først har fått den på er det ikke sikkert den sitter godt nok.

Kondon

Jeg vet om mange gutter som sier de ikke bruker kondom fordi "de har for stor kølle", de synes altså at den sitter for trangt på, så det gjør vondt. Selv har jeg ikke noen erfaring med hvordan det kjennes ut å ha en på, da jeg er jente. . . haha, og er glad for det.

Den andre grunnen er vel hvor man får tak i et kondom.

Det er faktisk ganske dyrt å kjøpe kondomer, og ungdom nå til dags har ikke så mye penger, det går helst til andre ting. Ja, man kan få gratis kondomer på helsestasjoner, men det finnes ikke helsestasjoner over alt, og de er åpent kun noen få dager i uken. Du er på fest, har glemt kondom, men hey, du kan jo bare vente fire dager, så får du en helt gratis på helsestasjonen. Tror ikke det. . . Jeg skjønner at det er litt flaut å gå inn på en helsestasjon for å hente litt prevensjon. Det er alltid stappfullt, og helst av jenter som gransker alle som kommer inn fra topp til tå!

For det tredje er det visstnok ikke noe digg å ha sex med regnfrakk.

"Det er som å spise tyggis med papiret på" som en del sier. Det vet jeg ikke helt om stemmer, men det er sant at det ikke er så deilig å ha sex med kondom, som uten. Når man først er i gang, har man lyst til å gjennomføre, uten noen avbrytelser. Men plutselig kommer man på, beskyttelse! Hvis man er heldig er det en av partene som har en i lommen eller lommeboken, og hvis ikke så må man begynne å lete der man er. Veldig opphissende å gå rundt med stiv kølle å lete etter et kondom kan du tro.

Neste steg er å få den på, ikke alltid like lett hvis Jr. har begynt å sovne litt etter all letingen.

Noe jeg har vært utsatt for, er at gutten ber meg tre den på. Jeg sier at det får han greie selv, det er jo ikke jeg som skal ha den på. Jeg har fått til svar at det får jeg gjøre, ellers blir jeg jo gravid. Trusler kan man kalle det, ikke akkurat koselig. Jeg personlig synes at gutten burde greie det veldig fint selv.

P-piller

Nå om dagen er det nesten en selvfølge at jenta går på p-piller, så det er en god grunn til å "glemme" å bruke noe.

Jeg synes gutter skal respektere at ikke alle går på p-piller, og det finnes faktisk noe så ekkelt som kjønnssykdommer. Man tror at man aldri at personen DU har sex med ikke har noen sykdommer, men det er ikke alltid like lett å se. Så lenge du har sex med en person som du ikke har vært sammen med en god stund, burde du bruke kondom under samleie, gjør det til en vane (gutter), i hvert fall hvis du har en one night stand. Ikke så kult å få en telefon noen måneder senere å få vite at du snart skal bli pappa, og betale barnebidrag til barnet ditt blir 18 år! Yej, det var den ungdomstiden.

Uansett, kondom er kondom inntil de finner noe annet mot kjønnssykdommer.

Det blir kanskje litt morsommere hvis du kjøper forskjellige kondomer, for eksempel på kondomeriet. Det finnes selvlysende, svarte, og mange forskjellige smaker og størrelser. La det bli din venn, din lille hjelper som er med deg over alt. Han liker ikke å ligge i lommeboken i flere måneder, men med på fest er bare bra. Lykke til, alle der ute;)