Hopp til hovedinnholdet

Ungdommenes smarte tanker for kondombruk

Var det du som vant?

Ungdom deltok i en konkurranse på ung.no, om å fylle ut gode hjelpetanker for kondombruk. Les og få gode tips!

Offentlig og kvalitetssikret
Var det du som vant?

De ti premierte hjelpehendene kan du finne nedenfor. Kanskje er det tips der du kan benytte deg av når du skal ha samleie og syns det kan være litt vanskelig å ta fram kondomen.

 

1. premie

Hjelpehånd kondomkonkurranse


 

2. premie

Hjelpehånd kondomkonkurranse

 

Trøstepremier

1. Jeg møter på en gutt som virker veldig hyggelig og ikke minst oppriktig interessert i meg som person. Etter å ha vært på flere dater begynner vi å kysse i senga hjemme hos meg. Jeg har aldri hatt sex før men har lært om både det og prevansjon på skolen. Jeg er fast bestemt på at jeg vil bruke kondom!

2. Jeg føler meg veldig forventningsfull, men også ganske redd! Tenk hvis det gjør vondt! Likevel er jeg nysgjerrig og vil prøve! Har også fått mange gode følelser for gutten og han er flink til å få meg til å slappe av!

3. Tenk om han sier nei til å bruke kondom, at det ikke er noe godt for han! Eller hva hvis han ikke har med seg kondomer? Tenk hvis kondomen sprekker? Kanskje vi ikke klarer bruke den riktig? Eller om han heller vil at jeg skal gå på p-pille? P-pilla går jeg jo ikke på (enda), og den beskytter jo uansett ikke mot kjønnssykdommer!

4. Hvis han ikke vil bruke kondom, så får jeg heller si at da blir det ikke noe av! For jeg vil jo at han skal respektere meg og kroppen min. Sier han nei, så er han jo ingen team-player og da er han ikke noen drømmemann for meg uansett! Har han ikke med seg kondom kan vi gå sammeb og kjøpe på butikken. Og hvis han ikke vet hvordan han bruker den får vi lese bruksanvisningen eller søke på internett! Kanskje han synes kondom er digg, det finnes jo med riller, latex, smak, selvlysende og i latex! Det kan jo til og med være spennende å prøve flere typer! Også beskytter det mot kjønnssykdommer! Skulle den sprekke, får jeg kjøpe en angrepille eller vurdere situasjonen der og da. Men sannsynligheten er jo svært liten i motsetning til å droppe kondom! Dette går bra!

5. Jeg spør han om han har med seg kondom, sier at vi burde beskytte oss for kjønnssykdommer og graviditet. Og gjett hva! Han drar frem en kondom fra lomma!

6. Jeg spør om jeg kan se hvordan han gjør det. Han trer den på, og jeg hjelper han litt. Vi smiler begge to. Jeg føler meg trygg og ivaretatt. Vi har hørt om kondomer begge to fra før, både via lærer, foreldre og ikke minst internett. Nå skal vi hjelpe hverandre og utforske på egenhånd!


Strek

1. Er kåt og vil ha sex med kondom!

2. Alt går så fort, og det føles litt pinlig å avbryte den gode flyten ved å foreslå at han tar på seg kondom.

3. At han blir litt skuffet over å måtte tre på kondom, kanskje vil han klage over nedsatt følsomhet.

4. Det er tross alt betydelig mindre risiko for å få kjønnsykdommer når man bruker kondom, og dessuten er det god beskyttelse mot graviditet.

5. Ikke være redd for å stå på mitt. Mine meninger og følelser i senga er like viktige som hans, og jeg må tørre å stille et ultimatum: ingen kondom, ingen sex! Det er tross alt ikke verdens undergang.

6. Det hjelper å snakke med venner om det, støtte hverandre i hvor viktig kondombruk er, spesielt med nye eller tilfeldige partnere. Det å vite at andre også krever å bruke kondom gjør det enklere å tøre å kreve det selv :)


Strek

1. Er kåt og vil ha sex med kondom! Men han har ikke noen! Jeg har i sekken med det er domt å måtte hente det nå!

2. Spent, nervøs, kåt og tvilsom (pga kondomen)

3. Jeg blir jo ikke gravid etter kun en gang. Han fortalte meg at han ikke hadde noen sykdommer over telefoenen tidligere i dag. Han kommer til å se rart på meg hvis jeg går å henter kondomen nå.

4. Jeg vil ikke bli gravid enda, derfor er jeg tryggere hvis jeg henter kondomen. Selv om han sier at han ikke har noen sykdommer, er jo ingenting helt 100% sikkert... Jeg henter kondomet for MITT eget beste, om han synes det er rart så har iallefall jeg vert ansvarlig!

5. Jeg henter kondomen og hvis har spør hvorfor, sier jeg bare at det er mest tiltrekkende å være på den sikre siden.

6. Kun jeg kan hjelpe meg selv i denne situasjonen, eventuelle konsekvenser vil ramme meg!


Strek

1. Han er den rette og jeg vil ha sex med han, vi kysser og koser oss, og jeg begynner å bli småkåt, ser på han og skjønner at han også vil ha sex.

2. Nervøs, flau, forelsket, spent og glad!

3. Hva hvis han ikke liker hva han ser, tenk om jeg er for dårlig, for dårlig kropp og utseende. Kanskje han synes jeg er stygg når jeg er naken. Tenk hvis jeg feiger ut, fordi jeg ikke er klar og han aldri vil prøve å ha sex med meg igjen, at det aldri blir oss to lenger. Hva hvis kondomen faller av, og jeg får sykdommer eller blir gravid.

4. Han liker hva han ser, og han aksepterer meg hvis jeg ikke er klar, og er forståelse full. Han er kanskje like flau og nervøs som jeg er og begge aksepterer det. Kondomen faller ikke av eller sklir av, og det blir en herlig følelse når vi gjør det.

5. Ta frem kondomen! Jeg må ta ansvar hvis det skjer noe uventet! Smile, og gjøre det til en hyggelig stund.

6. Meg selv, og personen jeg ligger med, og bestevenninnen min :)


Strek

1. Jeg er kåt, og har lyst å ha sex med Svein

2. Kåt, spent, varm, glad og utolmodig.

3. Hvis jeg tar frem kondomet, så tror han at jeg ikke går på p-piller- og at jeg har kjønnsykdom eller ikke har hatt sex før. Ingen av oss har kjønnsykdommer, vi får ikke det. Jeg er redd han ikke vil ha sex med meg, hvis jeg tar opp kondomen. Det er sikkert ubehagelig med kondom.

4. Kjønnsykdommer kan gjøre at jeg aldri får barn, og får utflod og sopp. Kjønnsykdommer er ekkelt, det vil ikke jeg ha. Jeg vil ha masse god sex, og da må jeg beskytte meg. Kansje han liker at jeg oppfordrer til å bruke kondom, for da ser han at jeg er forsiktig.

5. Jeg kan øve meg på å ta av og på kondomer. Jeg kan ta iniativ til å bruke kondom, alltid ha kondom i vesken og være flink til å fortelle at jeg har kondom.

6. Svein, som jeg skal ha sex med.


Strek

1. Klining, klåing, kåtskap.

2. Jeg vil veldig gjerne ha sex, men vil ikke bli gravid eller få kjønnssykdommer. Kondom er løsningen på det problemet.

3. Sexen er ikke like god som uten, og det kan bli kleint.

4. Sex er digg uansett, konsekvensene man kan få uten kondom er ikke digg i det hele tatt. Som regel er det ikke så veldig kleint engang, bare venting for min del.

5. Nekte å ha sex uten kondom. Hvis partneren min ikke vil bruke kondom, vil jeg ikke ha sex. Risikoen er ikke verdt det.\nMens jeg venter kan man kysse og stryke på partneren for å unngå at det blir kleint og ukomfortabelt, eller så kan jeg ta på ham kondomen selv. Mer morro for begge.

6. Jeg og min partner. Hvis ingen har kondom kan bensinstasjoner eller døgnåpne butikker være til hjelp, eller venner hvis de er i nærheten av en eller annen grunn.


Skrevet av:
Redaksjonen i ung.no
Sist oppdatert:
03.12.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
A 15
0
02.01.2019 15:25:06
Med en gang når jeg putter kondom på tissen for jeg sæd

Spørsmål og svar

Hvor stor sjanse er det for å bli gravid uten prevensjon?
Hei Takk for at du skriver til oss i ung.no.Det vil alltid være en fare for å bli gravid når en ikke bruker prevensjon! Hvis samleiet skjer rundt...
Hvis jeg kommer før henne i kondom, skal man fortsette med samme kondom?
Hei gutt 16 år. Takk for at du skrev til ung.no Når du har fått orgasme og sædavgang i kondomet må dere stoppe! Hvis penisen blir slapp kan sæ...
Når eg bestiller gratis kondomer så kommer det ikkje i posten.
Hei gutt 14 år. Takk for at du skrev til ung.no   Så bra at du liker siden vår! Nei, det skal ikke komme flere meldinger etter at du har svart...
Hvor stor er sjansen for at hun kan bli gravid når hun er på p piller   
Hei Jeg synes at det er veldig fint at du tar ansvar og bruker kondom. Dette er et sikkert og godt prevensjonsmiddel som både beskytter mot en uøns...
Hvordan unngå at kondomet sprekker under sex?
Hei gutt 16 år. Takk for spørsmålene. Ja, du må dra forhuden ned før du setter på kondomet.  Her er det vi har av tips om å tre på kondome...
Hun har vondt i magen etter sex.
Hei jente (15) Takk for at du skriver til oss når det er noe du lurer på.Så flott at dere brukte kondom! Kondom beskytter både mot graviditet og ...
 Jeg tok Norlevo like etter samleiet? Hva er da sannsynlighet gravid?
Hei jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Det er veldig bra at du har skaffet deg prevensjon, og tenker på beskyttelse mot graviditet. For...
Hvor mye kulde og fukt tåler en kondom?
Hei Takk for at du skriver til oss, gutt 20 år. Kondomer tåler hverken sterk kulde eller varme. De skal oppbevares i romtemperatur. Hvis det ikke...
Lurte på om når man har sex med kondom.
Hei gutt 14 år. Takk for flotte spørsmål!Kondomet skal bare brukes til et samleie. Når du har fått utløsning, eller dere avslutter samleiet, sk...
Tror du at kondomet kan ha noe å si på at jeg ikke kom når vi holdt på?
Hei gutt 16 år. Takk for at du skrev til ung.no   Kondomet kan nedsette følsomheten noe. Vanligvis får likevel gutten orgasme/sædavgang.   ...
Kan man gå på do rett etter man har tatt angrepillen?
Hei Det går helt fint å gå på do rett etter at angrepillen er tatt, den vil ikke gå rett gjennom systemet ditt og dette vil ikke gjøre at den...
Må foreldrene mine vite om at jeg har p stav?
Hei Foreldrene dine trenger ikke å vite at du har p-stav. P-stav er et sikkert prevensjonsmiddel. Noen synes at det gjør vondt å ta p- stav, andre...
Når han henta kondomet ble penisen slapp. Er det normalt?
Hei jente 14 år. Takk for at du skrev til ung.no Så bra at du ville at dere skulle bruke kondom! Det er suverent! Da beskytter du deg mot uønsket...
Jeg vil ha sex, men jeg vil ikke bruke prevensjon og heller ikke bli gravid
Hei jente 14 år. Takk for at du kontakter Ung.no.Jeg forstår at du ønsker å utforske din seksualitet sammen med en annen og jeg ser at du har gjo...
Hva bør jeg gjøre når mor har ryddet opp to kondomer fra dusjen etter meg, og ikke sagt noe?
Hei Takk for at du skriver til Ung.no.Du har en klok mor som vet at puberteten kan være utforsking av underlivet sitt, og at kondomer er både spenn...
Kan jeg være gravid?
Hei Så fint at du skriver til ung.no.  De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere månede...
Hva burde jeg gjøre? Hva kondom burde jeg kjøpe?
Hei gutt 15 år. Takk for at du skrev til ung.no Så bra at du vil bruke kondom! Du har en helt flott penis. I den tredje vedlagte artikkelen finne...
Se alle