Hopp til hovedinnholdet

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111
TA KONTAKT: Trenger du, eller noen du kjenner øyeblikkelig hjelp - ikke nøl med å kontakte alarmtelefonen for hjelp og veiledning.

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Offentlig og kvalitetssikret
Alarmtelefonen 116111
TA KONTAKT: Trenger du, eller noen du kjenner øyeblikkelig hjelp - ikke nøl med å kontakte alarmtelefonen for hjelp og veiledning.

Det er mange som kan ha behov for å kontakte Alarmtelefonen - alt fra behov for akutt hjelp til noen å prate litt med.

 

    Alarmtelefonen er en nødtelefon: Ring om du trenger øyeblikkelig hjelp, det finnes hjelp å få der du bor.

    Bør barneverntjenesten kontaktes?: Ring om du vil at barneverntjenesten skal kontaktes. Det er viktig å si ifra!

    Om du lurer på om du trenger hjelp: Ring også om du lurer på om du kan trenge eller få hjelp. Ingen telefoner er for dumme!

 

Gratis og anonymt fra hele landet

Alarmsentralen er lokalisert i Kristiansand, og driftes av Barnevernvakta. De svarer på telefoner, e-post og sms fra hele landet og vil sikre at du skal få hjelp så nærme som mulig der du bor. Det er gratis å ringe Alarmtelefonen og du kan være anonym dersom du ønsker det.

 

Åpningstid

Erfarne vakter som er gode til å lytte og gi råd tar telefonen hver dag mellom 15:00 til 08:00 neste morgen. I helgene og på helligdager er telefonlinjene åpne hele tiden.

 

Hva skjer når du kontakter Alarmtelefonen?

Anonym om du ønsker det

Når et barn eller ungdom ringer alarmtelefonen kan de være anonyme dersom de ønsker det.

 

Fortell hva du bekymrer deg for

De ber deg fortelle og beskrive hva som har skjedd eller hva det er du strever med eller hva det er som bekymrer deg.

 

De kan prøve å få noen til å komme til deg

OM det du forteller er svært alvorlig f.eks om du forteller at foreldrene slåss akkurat nå, eller er ruset akkurat nå, forsøker alarmtelefonen å få kontakt med familie, eller andre voksne som barnet kjenner og som kan dra hjem til familien og sjekke hvordan du har det.

Om det ikke er noen andre i familien eller i nettverket som de kan kontakte ber de lokale hjelpere om å dra og sjekke hvordan du har det. De lokale hjelpere er enten barnevernvakta eller politiet. Det gjør de kun når de vurderer situasjonen som akutt og kritisk.

 

Kan sende bekymringsmelding for eller med deg

Mange barn som ringer beskriver alvorlige situasjoner og bekymringer som de har levd med over lengre tid. Alarmtelefonen samarbeider da med barnet og forsøker å motivere den som ringer til å kontakte voksne de har tillit til og stoler på og fortelle om hvordan de har det. De sender også bekymringsmelding i samarbeid med barnt eller ungdommen som ringer til dem, til den kommunen de bor i slik at de og familien får den hjelp de har behov for og trenger.

På alarmtelefonen gir de også mye råd og driver med veiledning fordi mange som ringer dem. Både unge og voksne tar kontakt fordi det er ting de lurer på eller de er usikre hva de skal gjøre en situasjon eller når de er bekymret

Les mer på hjemmesidene til Alarmtelefonen 116 111.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Anna
4
17.07.2017 15:44:37
En gang jeg ringte alarmtelefonen for barn og unge, sa jeg at jeg ville være anonym. Men etter at jeg hadde prata litt, tvang hun meg nermest til å oppgi navn alder og navnet på pappa. Da sa jeg: ikke kontakt meg igjen. Og la på. Bare 2 minutter senere fikk jeg melding fra barnevernstjenesten der hun skrev: ring meg opp igjen, ta telefonen når jeg ringer osv. Jeg sa klart å tydelig at jeg ikke ville at hun skulle kontakte meg igjen, så sporet hun opp pappas nummer og han ble tvunget til å ringe politistasjonen på grønland. Der forklarte han at han ikke ønsket mer kontakt . Problemet jeg hadde løste jeg selv etterpå. Samtalen skuffet meg veldig ettersom jeg sa jeg ville være anonym.
BMWi8
0
23.02.2017 23:59:57
Hei
Suppa
1
07.08.2016 00:02:07
Takk får hjelpen. Jeg skal snakke med helsesøster eller venna mine som lytter meg. Tussen takk får hjelpen.
Anonym
2
26.01.2016 17:27:21
Må foreldre bli varslet? Ønsker å ringe pga. dyp depresjon og selvmordstanker, men følel meg ikke trygg på noen... Kan man vere sikker på at di ikke plutselig ringer foreldre etc.?
Anna
0
17.07.2017 22:09:27
Når jeg ringte kontakte de foreldrene mine. Men du kan jo spørre dem da
Anonym
2
11.01.2016 17:52:01
Hei, har dere noen tips til hvordan man kan føle seg tryggere hjemme?
Jeg har ei bestevenninne som har blitt slått og ned verget en rekke ganger hjemme. Hva skal hun gjøre/ hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne?
(red: be henne om å ringe alarmtelefonen på 116111, eller kontakte oss ved å skrive inn et spørsmål på ung.no/oss)
sofie
2
09.12.2015 20:32:31
Hei! mannen min ønsker å ta behandling på aa-senter. Blir barnevernet automatisk koblet inn på saken hvis vi har et barn? han er ikke voldelig eller noe. På forhånd takk for svaret.
Anonym
3
25.05.2015 17:51:17
Hei. Lille søsteren (17år) min har det ikke bra hjemme med mamma. Og under krangler ender hun opp med både blåkuler og kutt. Barnevernet har allerede blitt kontaktet, men jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for at hun skal kunne bo med meg og ikke noen andre. Jeg er store søsteren hennes på 24 år, som studerer i en annen by. Jeg har fulltidsstudie å liten mulighet for å jobbe. Men finnes det noen form for støtte, som gjør at hun likevel kan bo med meg, og få støtte til skole og bo med staten? Hun kjenner ikke faren sin siden han sa fra seg foreldrerollen allerede før hun ble født og hun er kjemperedd for å havne opp med fremmede. Så redd at hun mest sannsynlig hadde fortsatt å bo med mamma, selv om hun ikke har det bra der. ( red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Anonym
4
03.02.2014 23:30:56
Hei, jeg har en bestevenn som har blitt slått og skadet av sin far. Hun sliter også phsykisk nå pga dette med faren. Men hun bor forsatt hjemme, hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne med dette? (red: Be vennen din om å ringe alarmtelefonen tlf: 116111 for å få hjelp og råd)
Anonym
3
01.10.2013 01:05:15
Jeg er en jente som hele livet har måtte forholde meg til en far som er alkoholiker. Da jeg var yngre drakk han som regel bare i helgene men nå de siste par årene har det blitt verre og verre. Jeg finner stadig vekk tomme spritflasker gjemt rundt omkring i huset. Han klarer ikke å styret sinnet sitt lenger heller. Han truer stadig vekk med og drepe min mor, og truer med å kaste meg ut av huset. Han er som regel snill, men jeg må uansett være obs på hva jeg sier, hvis ikke får jeg de styggeste kommentarer slengt mot meg og alt dette har begynt å gå ut over skolearbeidet mitt. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre lenger med dette problemet.
abc
5
05.09.2013 17:37:20
hei eg er en jente på 14år og vell tror man kan kalle det eit problem. Pappen min er syk så er på helgebesøk og var der flor litt siden tror han mistet styret over sykdommen og vell han håpte eg ikkje sko stille mer spørsmål o nor eg snakket til han svarte han på en veldig sur måte og la seg på sengå og la seg. det var ikkje noko gøy. mamma er vell de viser ikkje at ho er glad i meg, ho blir lett sur og tar fra meg mobben om kvelden som eg treng, ikkje for å døyne men vite klokka viss eg er redd og osv uten den føler eg meg ikkje fylt så trygg men ho bryr seg ikkje. nor ho kjefter nevner ho masse sårende f.eks pappa. har slaks Asma og bruker en masin nå nettopp, for å prøv meg, mamma var sur hele tiden etter og hvisket det kan ha med dårlig kondis og osv. ho er ikkje til å stole på. tenker mye på alt dette i det siste og vell bllir redd. ho skrik til søstara mi ogdrar ho armen og drar henne. eg fler på meg eg bli påvirka av ho og er reedd hva eg kan oppnå. har tidligere fått hjelp men ble verre og ente med at eg løyg litt, alt eg vil ha er råd. nor ho kjefter og eg står imot klikker ho og blir verre. eg vil vite alt en har lov til både voksne mot barn og barn:)dette har påvirka meg mye i det siste og iblant vil ha andre foreldre. heldigvis har eg noen fantastiske gode venner men vet ikkje helt hva eg kan gjøre. ho er stort sett sur hele dagen lang. har sagt at eg er en drittunge og den mest missfornøyde ungen ho har sett. hva gjør eg:( hver gang eg er så venner nor eg skal hjem sier eg ofte eg er redd for å gå hjem. tvinger meg ti å spie fisk en gang i uken, vil berre spy ÆSJ hva gjør eg??? ( red: Du kan skrive inn til oss og få svar: ung.no/oss)
cryga
5
18.06.2013 19:36:56
Hva skjer hvis man er over 18 år, har ikke jobb og man går på skolen og har problemer hjemme ? går det å få leilighet eller noe sånt?
Jau
6
07.06.2013 16:42:37
Kan man ringe hvis man vil ta selvmord? :/ ( red: ring alarmtelefonen, 116111, der får du snakke med flotte folk som kan og vil hjelpe)
åælo976
5
05.09.2013 17:43:06
ikke ta selvmord det er det verste du kan gjøre, snakk med nokon hvem som helst:)
P
8
19.02.2013 18:37:17
hei jeg har ikke godt hos mine foreldre kan noen hjelp meg eller ??
slimkid
2
19.09.2014 11:04:37
hei vi kan prøve så godt vi kan får å hjelpe til, hvis du vil kan du legge ut mer info. det kommer ann på hvordan det er, og hva som er problemet ;) du kan snakke ut til oss eller pshykolog om dette vi eller de vil jelpe til med det de kan :) håper på det beste for deg :)
anonym
6
01.02.2013 23:50:40
ja. eg har hatt en opplevelse der eg har stokke hjemme fra fordi eg ikke har hatt det godt hos mine foreldre og da valgte eg og stikke hjemme fra uten og si noe. og det hjalp faktisk etter eg fikk hjelp av veninna mi og andre folk..og eg har nå fått meg leilighet og jobb og eg er veldig glad for at eg ikke bor hjemme lengre. siden eg har hatt mye vold og vonde minner..
Tom
12
11.09.2011 15:58:37
Hvorfor i alledager må et barn huske så mange nummer. Hvorfor ikke la alarmtelefonen ha nummer 111 ( som er ledig ) eller 000 eventuelt 00000 ( uansett hvor mange ganger man da trykker 0 vil man jo komme frem. ) Akkurat som om mobilen 46 61 50 00 også ringer om man trykker inn 46 61 50 00 12 45 85 20 på telefonen

Spørsmål og svar

Jeg har blitt voldtatt og gravid.
Hei kjære deg! Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hva du har vært gjennom. Jeg forstår at det er m...
Broren min har tatt på meg og dratt av meg trusa
Hei Det du forteller om er seksuelle overgrep begått mot deg av din bror. Etter hva du forteller, høres det ut som at dette har pågått over lengr...
Søsteren min dro huden på tissen min frem og tilbake. Jeg er lei meg. 
Hei! Takk for spørsmål. Når en har opplevd noe som gjør en trist og lei seg, er det fint å kunne snakke med noen om det. Går en alene med alle...
Storebror tar tissen i rumpa mi
Hei gutt 13 Så fint at du skriver til oss. Cum betyr sæd, slik at det nok betyr å dumpe sæd. Det er ikke greit dersom storebroren din tar tisse...
Kjæresten til tante fingra meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
Hei jente 13 år Det er så bra at du skrev til oss her på ung.no Det kjæresten til tanta di gjorde, har han ikke lov til! Det er svært viktig at...
Læreren min hadde sex med meg. Hva gjør jeg?
Hei Jente 15 Takk for din henvendelse. Det er utrolig trist å lese at du har blitt utsatt for et seksuelt overgrep fra din lærer. Dette er noe som...
Presses til å ta selvmord. Hva gjør jeg?
Hei Det er bra du tar kontakt med oss. Det du forteller om er alvorlig og farlig. Du må ikke høre på hva administratoren forteller deg. Det du u...
Tvunget til sex, som har blitt filmet og publisert blant klasse venner.
Hei jente 13 år Takk for at du skriver til oss. Det du beskriver er ikke greit, det er ikke akseptabelt at du tvinges til sex med trussel om at du m...
Min stefar liker å ta meg i skrittet.
Hei Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at din stefar gjør ting mot deg som både er ekkelt og ulovlig. Han skal bl.a. ha tatt deg på ...
HATER PAPPA
Hei jente 13 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hva du utsettes for hjemme av faren din. Det er ikke greit det han gjø...
Min stefar betalte meg 10000kr for at jeg skulle ha sex med han.
Hei, jente 13 år! Takk for at du skriver til ung.no nå som din stefar har satt deg i denne svært vanskelige situasjonen. For det første: Du har ...
Moren min tvinger meg til å be og sier jeg kanskje må til eksorsist
Hei Dette du beskriver er ikke greit. Du er modig som tenker at du vil snakke med en voksen. Det støtter jeg deg i. Det er ikke bra for deg å leve...
G 13: Hjelp! Vil tante noe seksuelt med meg?
Hei Dette er en veldig spesiell oppførsel fra en tante overfor sin nevø. Slik du skriver, oppfattes det som om du synes dette er ubehagelig, og det...
Hva er nummeret til barnevernet?
Hei Ser at du etterlyser telefon nummeret til barnevernet. Det er dessverre litt vanskelig å svare på siden du ikke oppgir hvor du bor. Dersom du...
Pappa blir sint for absolutt alt!
Hei Gutt 14 år Du skriver at du har en pappa med høyt temperament. Han blir sint for absolutt alt og du er lei av å ha en pappa som er som han. Du...
Faren min har blitt gal og jeg vet ikke hvordan man fikser han
Hei! Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 20 år! For en ansvarlig og omsorgsfull storebror og sønn du er som tenker på hvordan småsøsknen...
Hjelp meg jeg vil dø nå!
Hei Du høres veldig fortvilet ut og jeg blir bekymret for deg!  Det er fint du tar kontakt her for hjelp. Du skal ikke ha det slik som du har det ...
Mamma blir lett sint og irritert. Kan jeg gjøre noe?
Hei jente (13) Så fint du tar kontakt med oss, når ting er vanskelig og vrient i livet ditt. Det finnes flere råd som kan hjelpe deg, men du kan o...
Føler meg fanget. Hva skal jeg gjøre?
Hei og takk for at du skriver til ung.no Det første jeg tenkte da jeg leste innlegget ditt var: Heldigvis er hun snart 18 og kan velge for seg selv....
Jeg trenger hjelp etter vond analsex!
Kjære gutt 15 år Takk for at du deler denne hendelsen med oss. Dette hørtes ikke noe godt ut. Seksuelle aktiviteter skal jo være deilige, gøya...
Se alle