Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

A-Å

Oversikt over gode hjelpetjenester

Hjelp forstørrelsesglass

Her har vi samlet et knippe gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Offentlig og kvalitetssikret
Sist endret 19.04.2018
Hjelp forstørrelsesglass

Noen å snakke med NÅ!

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111
De fleste barn har det godt, med god familie og et hjem. Men noen barn opplever omsorgssvikt, overgrep og vold. Kjenner du noen som lever under slike forhold? Eller lever du selv under slike forhold? Ring Alarmtelefonen, de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil! Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Kors på halsen
Kors på halsen er Røde Kors’ nasjonale samtaletilbud for deg opp til 18 år. Hos Kors på halsen kan du snakke med en voksen om det DU er opptatt av. Det er anonymt og gratis, og du kan snakke på telefon, chat eller mail. På nettsiden finner du også et forum hvor ungdom kan støtte hverandre.

Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat, mail og forum på korspahalsen.no. Telefon og chat er åpen mandag-fredag klokken 14:00-22:00, og mail kan sendes når som helst (når du har laget deg en bruker og logget deg inn).

Alle mail besvares innen to døgn, eller mandag etter helg. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller.

Kirkens SOS
Kirkens SOS tilbyr et lyttende medmenneske for mennesker i krise via krisetelefonen 22 40 00 40. www.kirkens-sos.no. Du kan også kontakte dem via chat på sos-chat. Chatten er åpen alle dager fra 18.30 - 22.30.

Helsesøster
Du kan alltid snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Hun er vant til å snakke om det som kan være litt vanskelig og har taushetsplikt. Du kan også prate med henne om kropp og helse, om seksualitet og om problemer hjemme, mobbing, vennskap og trivsel.

 

Kropp, helse og seksualitet

Sex og samfunn
På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at vi gir gode faglige svar basert på forskning. Du er helt anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt. Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17.00 og 21.15.

Diabeteslinjen
Dette er en landsdekkende tjeneste drevet av Diabetesforbundet. Lurer du på noe om diabetes/sukkersyke kan du ringe 815 21 948 (hverdager 9-15) eller stille spørsmål på diabeteslinjen.no.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL)
Tilbudet er beregnet på ungdom som selv er syke eller som er pårørende. De svarer på spørsmål om hjerte-, kar- lungesykdom, hjerneslag, allergi og eksem. www.lhl.no/radgivning/chat/. Åpningstiden er mandag til fredag 09.00 til 15.00

Les mer om kropp og helse og sex og samliv her på ung.no.

 

Gravid?

Helsesøster/helsestasjon for ungdom
Snakk med helsesøster! Helsesøster treffer du på skolen din eller ved helsestasjon for ungdom. Lurer du på om du er gravid, bør du ta en graviditetstest. Den får du hos helsestasjon for ungdom eller kjøpt på apoteket.

Amathea
Dersom du er gravid og ønsker å snakke med noen, kan du også ta kontakt med jordmor på helsestasjonen, fastlegen, eller med Rådgivningstjenesten for ufrivillig gravide, Amathea.

Sex og samfunn
På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at vi gir gode faglige svar basert på forskning. Du er helt anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt. Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17.00 og 20.00.

Les mer om graviditet her på ung.no.

 

Seksuelle overgrep

Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte
Incesttelefonen 800 57 000 er alltid åpen. Dette er en landsdekkende telefon for incestutsatte og betjenes/driftes av Incestsenteret i Vestfold.

Voldtektsmottak
Har du vært utsatt for voldtekt eller et annet seksuelt overgrep? Kontakt voldtekstmottaket nærmest deg. For en oversikt, se www.dixi.no.

DIXI
DIXI er et ressurssenteret for voldtatte. Telefonnummer dit er 22 44 40 50, Mobil: 930 58 070. De kan enten hjelpe deg direkte eller gi deg god hjelp med å komme deg videre.

    Andre
  • Tipstelefonen for seksuelle overgrep mot barn: 800 80 018. Telefonen drives av politiet og du kan være anonym.
  • Stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep (FMSO) er en paraplyorganisasjon for 16 sentre mot incest og seksuelle overgrep. Du kan ringe den døgnåpne og landsdekkende hjelpetelefonen deres på 800 57000
  • Støttesenter mot Incest (SMI) er en privat selvhjelpsorganisasjon som drives og ledes av kvinner som har vært utsatt for incest og mødre til incestutsatte barn. Tel: 23 31 46 50 / postmaster@sentermotincest.no. Se hjemmesiden for telefontider. Alle spørsmål du sender inn til SMI vil bli besvart personlig pr. mail og de har taushetsplikt.
  • Incestsenter for gutter (IFM) har telefonnummer 22 42 42 02 (Oslo) og 33 31 87 50 (Tønsberg).
  • Krise- og rådgivningstelefonen for gutter og menn har telefonnummer 22 41 90 16.

Les mer om seksuelle overgrep her på ung.no.

 

Spiseforstyrrelser


Helsesøster

Mange ungdommer er usikre på eget utseende og kjenner på kroppspress. Du kan alltid snakke med helsesøster hvis du lurer på noe eller har det vanskelig.

Spiseforstyrrelsesforeningen (SPISFO)

Sliter du med forholdet ditt til mat og kropp, eller lurer på om du har en spiseforstyrrelse? Sjekk nettsidene til SPISFO. De gir informasjon og støtte på telefon og chat mandag, tirsdag og fredag fra 9-16 (tlf: 22 94 00 10). Når du kontakter dem, treffer du personer som har egenerfaring eller er pårørende, og alle har taushetsplikt. SPISFO har lokallag og selvhjelpstilbud.

ROS
ROS (Rådgivning om Spiseforstyrrelser) er en interesseorganisasjon for alle som har eller har hatt en spiseforstyrrelse og deres pårørende. ROS skal drive rådgivning og informasjon overfor personer som er berørt av en spiseforstyrrelhse, skape møteplasser øke forståelsen for hva spiseforstyrrelser er. Les mer på nettros.no, ring 948 17 818 eller send e-post til info@nettros.no. Du kan også ta kontakt via chat, mandag til torsdag, fra kl 17.00- 21.00.

Les mer om spiseforstyrrelser her på ung.no.

 

Psykisk helse / følelser

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111
Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Mental helses hjelpetelefon
Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123. Tjenesten består også av to nettjenester, sidetmedord.no og kameratstøtte.no

Barneombudet
Ønsker du personlig veiledning i forhold til barne- og ungdomspsykiatri, barnevern eller skilsmisse, kan du kontakte Barneombudet (dagtid) på telefon 22 99 39 50.

Les mer om psykisk helse her på ung.no.

 

Mobbing

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111
Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Kors på halsen
Kors på halsen – Røde kors’ samtaletilbud for deg under 18 år. I Kors på halsen kan du snakke anonymt og gratis med en voksen om det DU er opptatt av på telefon, chat eller mail. Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat og mail på korspahalsen.no. På nettsiden er det også et forum hvor barn/ungdom svarer på hverandres innlegg.

Telefonen er åpen mandag-fredag klokken 14:00-20:00, chatten er åpen mandag-fredag 17:00-20:00, og mail kan sendes når som helst. Alle mail besvares innen to døgn, eller mandag etter helg. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller.

Snakk om mobbing
Snakk om mobbing kan du chatte helt anonymt med en voksen du kan stole på. Det er fagpersoner som svarer på spørsmål og chatten er åpen mandag-torsdag fra 16.00- 21.00 og søndager fra 16-21.

Les mer om mobbing her på ung.no.

 

Problemer hjemme

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111
Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Familiekontor
Snakk med noen du stoler på om det. Helsesøster er en du kan prate med om dette, eller du kan ta kontakt med et familiekontor der du bor for å be om å få en prat med dem. De jobber for at situasjonen hjemme skal bli bedre. Oversikt over familiekontorene finner du på Bufdir sine nettsider. Er det skikkelig trøblete hjemme, kan du også få hjelp hos barnevernet der du bor.

BARsnakk
BARsnakk.no er en chattetjeneste for deg som har en mor eller en far (eller andre du bryr deg om) med rusproblemer. De frivillige som jobber der sitter klare for å prate med deg hver mandag og tirsdag fra 17.00 til 20.00. Du er anonym når du chatter på BARsnakk.

Les mer om problemer hjemme her på ung.no.

 

Tvangsekteskap

ung.no
www.ung.no/oss kan du stille spørsmål om tvangsekteskap. Du er anonym og får personlige svar og råd fra fagpersoner på området.

Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap
Denne tjenesten har telefonnummer 815 55 201, og drives i regi av Oslo Røde Kors Internasjonale Senter (ORKIS). Telefonen er åpen mandag til fredag mellom 9 og 16. E-post: info.tvangsekteskap@redcross.no.

Les mer om tvangsekteskap her på ung.no.

 

Kriminalitet og lovbrudd

Konfliktrådet
Megling i konfliktråd er en mulighet for deg som er involvert i en konflikt eller et straffbart forhold. Det er gratis, og dersom saken din løses her vil den ikke bli registrert på den ordinære politiattesten. Les mer på konfliktraadet.no og finn ditt konfliktråd nederst på siden.

Ung.no/lovbrudd
Sjekk hva konsekvensen kan bli av forskjellige tilfeller av lovbrudd - og se hvem som eventuelt kan hjelpe deg. Les mer på ung.no/lovbrudd.

Les mer om kriminalitet og konfliktløsning her på ung.no.

 

Rusmidler

Rustelefonen
RUStelefonen har en anonym spørretjeneste hvor du kan stille spørsmål om rus hele døgnet. Svarene blir deretter lagt ut hjemmesiden. Du kan også ta kontakt på chat, eller ringe 08588 / 915 08 588 for å snakke med en veileder. (Obs! Fra mobil lønner det seg å bruke 915 08 588, mens det fra fasttelefon er billigst å bruke 08558).

 

BARsnakk
BARsnakk.no er en chattetjeneste for deg som har en mor eller en far (eller andre du bryr deg om) med rusproblemer. De frivillige som jobber der sitter klare for å prate med deg hver mandag og tirsdag fra 17.00 til 20.00. Du er anonym når du chatter på BARsnakk, og mange av de frivillige som jobber der har selv erfaringer med å vokse opp med foreldre som ruser seg.

Slutta
Last ned Slutta appen for å få hjelp til snus- og røykeslutt. Den er gratis og laget av Helsedirektoratet. På slutta.no kan du finne råd og informasjon om tobakk. På facebooksiden Slutta - din røykeslutt møter du andre som også slutter å røyke. Instagramkontoen @slutta_snus handler om å slutte med snus.

Les mer om rusmidler og tobakk her på ung.no.

 

Utdanning / skole

ung.no
Lurer du på hva du skal velge? Still også spørsmål til ung.nos utdanningsrådgiver på ung.no/oss. Vi har også laget en oversikt over hva du bør tenke på når du skal velge. Les også artikkelen "Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?"

Lånekassen
På sidene til Lånekassen kan du lese alt om stipend og støtte knyttet til videregående og høyere utdanning. Der har de også en støttekalkulator som kan anslå hva du kan få i stipend og støtte.

Les mer om utdanning og din skolehverdag her på ung.no.

 

Arbeid / jobb

Arbeidstilsynet
Mangel på arbeidskontrakt, ikke utbetalt lønn, dårlige arbeidsforhold? Ta kontakt med Arbeidstilsynet på telefon 815 48 222 eller e-post. Åpen telefonlinje alle hverdager 08:00 til 15:00. I tillegg svarer Arbeidstilsynet på spørsmål du sender inn på ung.no/oss.

LOs sommerpatrulje
Har du fått deg sommerjobb, men møter på problemer? LOs sommerpatrulje kan du nå på telefon 8100 1999.

Arbeidslivstelefonen
På telefon 815 44 544 kan du få svar på alle psykiske og fysiske problemer knyttet til arbeidslivet, og spørsmål om lover og rettigheter du har i arbeidslivet. Drives av Mental helse.

Les mer om arbeid og rettigheter her på ung.no.

 

Verneplikt / Forsvaret

Vernepliktsverket
Har du spørsmål om verneplikt eller forsvar, kan du ta kontakt med Vernepliktsverket på telefon 03003 eller på e-post.

Les mer om verneplikt og Forsvaret her på ung.no.

 

Førerkort

Statens Vegvesen
Har du spørsmål om førerkort, teoriprøven eller trafikkregler får du gode svar ved å ringe Statens vegvesen på telefon 02030, eller en kjøreskole der du bor.

Les mer om førerkortet her på ung.no.

 

Spilleavhengighet

Hjelpelinjen for spilleavhengige
Hjelpelinjen for spilleavhengige 800 800 40 kan du ringe hver dag mellom 09:00 og 21:00. Dit kan du ringe om du har et problem eller om du er pårørende til en som er spilleavhengig.

Les mer under spill her på ung.no.

 

 

Tips oss!

I denne artikkelen og på siden Hjelpetjenester her på ung.no har vi samlet flere nyttige nettsteder og tjenester du kan ha glede av. Har du funnet feil eller kjenner du til tilbud du mener vi har glemt? Send gjerne en e-post til redaksjonen og tips oss om andre gode svartjenester.Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Elliot
0
19.02.2016 10:51:52
Hei jeg er en gutt på 11 år jeg krangler helle tiden med moren min. Jeg finner ingen onkelig tips hver så snill svar.;) (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
to god venner
1
10.12.2014 16:02:56
hei:) jeg har fått vite at min bestevenn sin kjæreste skal dumpe henne, hun vet ikke noe om dette og hun sier til meg at hun elsker han og at han er hele livet hennes. Jeg fikk vite det av en pålitelig kilde og vil ha hjelp med hva jeg skal gjøre så fort som mulig. Jeg og en veninne er de eneste som vet om det og vi vil ikke at hun skal bli såret fordi vi vet ikke hvordan hun kommer til å takle det. Hva burde vi gjøre? vi vil ikke at hun skal føle seg sviktet fra både vennene sine og kjæresten hvis hun da eventuelt finner ut at vi viste det før hun ble dumpa. De har hvert sammen i over 1 år nå.
lana
1
05.08.2014 21:20:56
Hei!Er en jente på 19 år og har mistet min menstruasjon. Synes dette er svært frustrerende. Fikk mensen i 7 klasse og har egentlig hatt ganske uregelmessig menstruasjon hele livet. Men har ofte fått det ca hver 6. uke. Dette året har jeg derimot slitt veldig med å få mensen. Fikk mensen en gang i november og engang i februar. Det var heller slettes ikke mye mensen. Merker jeg freaker litt ut nå. Vet at jeg har tatt av ganske mye i år. Jeg har gått på danselinjen og danset ca 16 timer i uken. Å når jeg danser gir jeg masse fordi jeg elsker det og da kan jo sikkert det ses på som litt hard trening. I tilegg tror jeg at jeg spiste litt mindre snop, chips og drakk mindre alkohol. Spiste brødmat, middagen og frukten som var på skolen. Jeg har gått ned fra rundt 58 kg til at jeg nå veier 48 kg jeg er 162 cm. Lurer på om det kan hver grunnen til at jeg ikke får mensen? Men vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å få den tilbake hadde jo et opphold i mensen før jeg begynte på folkehøgskole også. Og føler ikke den kommer tilbake! Jeg gikk å tok en test rundt vinteren hos både gynekolog og lege og de sa at alt var helt fint med meg og at jeg bare ikke skulle tenke og bekymre meg over det. Å da fikk jeg jo litt mensen i februar noen måneder senere. Føler jeg lever et helt normalt liv, spiser næringsrik mat. I tilegg til at jeg spiser en del usunt som kebab, sjokolade og drikker i helger på fest. I tilegg er jeg veldig fornøyd med å være den vekten jeg er og føler på en måte at det er idealvekten min, siden selv om jeg er tynn har jeg c cup og egentlig en del fett på magen. Men hvis det er det som forhindrer mensen så må jeg jo gjøre noe. Selv om jeg helst ikke vil gå masse opp i vekt. Det viktigste for meg er hvertfall å få mensen tilbake. Har hørt at det å ikke ha mensen over en lang periode skader beina i kroppen. I tilegg er det viktig for meg å ha mulighet til å få barn i fremtiden. Sliter en del med oppblåst mage, hodepine og kvalme, men vet ikke om det kan ha noe med at jeg ikke får mensen.
Hjeeelp - jente 13
1
24.07.2014 06:16:35
Når jeg tisser så svir det og kommer blod- nei det er ikke mensen og jeg må ofte på do, kan jeg dø? (Red.: Spørretjenesten til ung.no er stengt frem til 1. august, men kontakt gjerne fastlegen din for utredning)
smil
2
11.06.2014 14:01:15
jeg trenger hjelp! Er det noen som vet noe om spredningen av kristendommen i europa ? det er til i morgen og vi kommer ingen vei! hjelp plis :)
Jente 14 år
3
10.02.2014 18:35:39
Hei! Jeg har blitt ganske forkjøla. Jeg nyser veldig mye. Før i dag så nøys jeg blod! Det var ikke sånn at det rant etterpå. Det kom bare litt blod. Er dette farlig? Burde jeg gå til lege? Plis svar!
@jente14år
0
14.06.2014 00:08:50
det er ikke farlig :-) Kjer ofte hos meg å :)
Aspa
0
29.08.2013 00:31:07
Hei! Jeg lurer på om hvilken matte jeg må ta i Danmark. Nivå A,B eller C som tilsvarer til norsk allmenn påbygg matte!? Det er lite hjelp å få her. Må bestå matte eksamen og nå er min eneste mulighet å ta kurs i Danmark også ta eksamen her! Takk!
Charlotte A
0
07.07.2013 12:56:43
Jeg er 14 år å er psykisk skadet av min egen pappa. Han har kalt meg tykk å en dritt unge å jeg holder på med selvskading på grunn av det. Jeg tørr ikke snakke med pappaen min for han har sinneproblemer og har tatt rundt halsen min, kliper meg på armen så jeg får blåmerker og truer med å banke meg, han sier selv at han har lov til å gjøre dette siden han er pappaen min. Jeg har snakket med en politiman og har fått bekreftet at dette hadde han ikke lov til, han skulle ha info om pappa, mamma å meg han skulle ha mobilnummeret mitt også. Jeg har sakt til mamma og pappa at jeg har vært hos politiet og spurt om dette. Jeg synes synd på pappa å har sykt dårlig samvittighet over dette, føler at alt er min feil. Andre folk sier at det er pappa som må bli mer voksen. Hva skal jeg gjøre?
(Red. Du må ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111)
Thea
1
12.11.2013 23:12:55
Jeg vet hvordan du har det! Faren min har vært helt lik så lenge jeg kan huske, har vært skilsmissebarn i 7 år og pappa har alltid vært sint, sjalu og voldelig ovenfor meg. Etter et par år drev mobbingen hans meg til å sulte meg, og jeg har slitt med anoreksi lenge etter det. Min erfaring viser bare at å skade seg selv fjerner ikke smerten, det får deg kanskje til å tenke på noe annet i bare noen få sekunder, men når det er over, er problemene fortsatt der. Jeg vet at dette er faren din og du er glad i ham, men du må prøve å stenge ute noen av de tingene han sier til deg, og husk å ta kontakt med noen du stoler på hvis oppførselen hans fortsetter! Og du må prøve å ikke syntes synd på ham. Det er han som er den voksne! Han er den som skal ta hensyn til deg, ikke omvendt! Håper du får noe ut av det her ^.^
annonym
3
08.02.2012 15:27:38
Hei! , jeg lurer på om "hvis du liker en jente veldig godt og du prøver å få en samtale, hva skal man spørre om?" Jeg vet ikke hva jeg skal si : / !
Blaze
3
21.06.2013 15:31:47
Finn ut hva hun interrserer seg for, og snakk om det!
charlotte
5
26.09.2010 14:12:39
Jeg ble tatt for nasking på rema for rundt 60kr. Jeg ble annmeldt, men jeg har ikke fått noen informasjon om hva som kommer til å skje videre. Hva og hvor store er konsekvenser kan jeg få for det her, og er dette noe foreldrene mine må vite (jeg er 16)??
Marie
2
28.12.2010 01:02:59
Ingenting skjer. om du er uheldig får du en bot, om det er første gang er det en advarsel.
Lise
3
18.05.2010 16:58:00
Hei. Tusen takk for fin side. Jeg vil bare si at dere burde legge inn www.korspåhalsen.no som en hjelpetjeneste:)
Annonym
2
01.12.2009 19:12:00
Har veldig lyst til å sende inn et spørsmål/en sak til ung.no men jeg vet ikke hvor jeg gjør det! Har prøvd å søke, men jeg finner ingenting!! Derfor kan jeg heller ikke sende inn et spørsmål angående dette! (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss, nederst på siden. Andre kommentarer på innhold ol kan du skrive inn på www.ung.no/kontaktskjema)
Redaksjonen
1
28.06.2013 20:21:31
Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss, nederst på siden. Andre kommentarer på innhold o.l. kan du skrive inn på www.ung.no/kontaktskjema
Meg, bare
1
30.09.2009 14:39:00
Jeg var forferdelig. Bli bedd for, hvis det er ille. Få venner som er glad i en, og du vil finne veien ut. GUD er vidunderlig. For kjærligheten er det største av alt, jeg lyver ikke, dere naive tullinger, kjærligheten ER det største av alt.
G3
1
13.06.2008 17:29:00
Fungerer straff etter hensikt? Fengsel - Samfunnsstraff- Bot - Påtaleunnlatelse- Konfliktråd - Inndragning- Forvaring- (red: skriv inn spørmsålet i skjemaet på siden ung.no/oss og få svar)
Elisabeth
1
10.06.2008 18:43:02
Foreldrene mine skal skille seg... Hvem skal jeg spørre om ingen av vennene mine husker når foreldrene skilte seg.. Mine slektninger har aldri opplevd skillsmisse.. Jeg føler meg så alene..:( (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss - fyll ut skjemaet når du ruller ned på siden, så får du svar fra en av våre terapeuter som vet masse om hvordan det er å være ung og ha foreldre som skal skilles)
jente16
1
10.06.2008 16:40:09
hei er ei jente på 16 som er i lag med en gutt på samme alder. Låg i lag med han første gangen uten prevensjon men tok da angrepille. Så tenkte eg at eg skulle begynne på p-piller. eg fikk resept og begynte samme dagen som jeg fekk dem. låg i lag med typen dagen etter uten prevensjon. Lurer på om jeg nå kan være gravid? har gått på p-piller i 14 dager. Etter 6 dager tok jeg en graviditets test, men den viste ingenting, men jeg føler meg så kvalmen hele tiden. Kan det være lurt og ta en ny test eller er det ingen bekymring ? (red: skriv inn spørsmålet i skjemaet på siden ung.no/oss og få svar)
eirik
1
10.06.2008 14:24:08
Hei, Jeg er en gutt som synes at jeg kommer så sent i puberteten i forhold til de andre gutta.. Jeg har ikke fått sæd enda men har fått litt hår rundt penis men ikke under armene.. Når tror du at jeg kan komme i puberteten eller har jeg begynt så vidt ??? (red: skriv inn spørsmålet i skjemaet på siden ung.no/oss og få svar)

Spørsmål og svar

Hva gjør man om noen får et angstanfall?
Hei Så fint at du tar kontakt på vegne av venninnen din, og at du ønsker å hjelpe. Det er bra å ha venner som bryr seg når man sliter med dette...
Mamma og pappa har sex med meg
  Hei jente 14   Så flott at du tar kontakt med oss. Syns du er veldig modig som sier ifra om hva mamma og pappa gjør med deg. Det er trist å ...
Hvordan si fra at jeg vil dø?
Hei Hei! , og takk for at du deler dine tanker når du har det vanskelig! Jeg hører i det du skriver at du opplever å være i en fortvilet situasjo...
Jeg og søss måtte massere bestefar! 
Hei Det er bra at du forteller om dette fordi du har helt rett i din bekymring: Det din bestefar gjorde var ulovlig og i følge straffeloven kan slik...
13 år og ble voldtatt av tre eldre gutter! Hva skal jeg gjøre?
Hei Takk for at du deler denne overgreps-historien. Det er tabu å snakke om overgrep. Ja, gutter og menn blir også seksuelt misbrukt og de opplever...
Jeg vil dø! Hvorfor er livet er verdt å leve?
Hei Det du skriver er alvorlig. Jeg vil gjerne hjelpe deg. Det jeg kan gjøre er å gi deg en tilbakemelding på spørsmålet ditt og komme med forsl...
Jeg ble voldtatt av romkameraten til broren min!
Kjære du Du har ingen skyld i dette i det hele tatt du. Du trenger ikke skamme deg. Det er mange lover som beskytter din rolle i denne saken. I føl...
Har jeg misophonia?
Hei Så flott at du har undersøkt selv for å finne ut mer om det som plager deg. Det du forteller høres utrolig slitsomt ut for deg, og det er sik...
Jeg har problemer med at jeg ønsker å drepe mennesker. 
Hei Du skriver at du en tid har hatt tanker om drap, du skriver at tankene er der ofte og at du kan ha detaljerte fantasier. Jeg skjønner at dette k...
Hvilke rettigheter har de med Asperger syndrom?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål.  Personer som har Asperger syndrom kan ha rett på tilrettelegging og støtte, dette vurderes ofte ut fr...
Kjæresten min sliter med angst og depresjon.
Hei gutt, 18 år. Så fint at du skriver til oss. Du skriver at du har det kjempebra med kjæresten din, og det er jo flott. Forstår at kjæresten ...
Hvor lang tid vil det ta å få voldsoffererstatning?
Hei Akkurat hvor lang tid Kontoret for voldsoffererstatning vil bruke på å behandle din sak kan jeg dessverre ikke svare på, men på nettsidene de...
Jeg orker ikke mer. Hva skal jeg gjøre?
Hei Jeg forstår det slik at du er deprimert og er veldig sliten nå. Du forteller at det og ha en normal søvnrytme er vanskelig for deg. Du har pro...
Jeg har vurdert å drepe meg selv, hva gjør jeg?
Hei Takk for at du skriver til oss i en så vanskelig situasjon.  Det er tøffe opplevelser du har vært gjennom og det høres ut som du er i en va...
Han maser om sex hele tiden og han fingret meg mens jeg sov!
Hei Godt at du lytter til deg selv og magefølelsen din. Ja, det høres ut som du blir seksuelt misbrukt av kjæresten din. Ingen plikter å ha samle...
Hvordan kan jeg bli glad igjen?
Hei Takk for at du skriver til oss.   Du skriver at du har følt deg deprimert tidligere, og at du føler deg i dårlig humør og at du er mye irr...
Sliter med dødsangst
Hei Takk for at du skriver til oss med dette spørsmålet! Det er nok mange som kan bli både redde og urolige av å tenke på døden. Det er et stor...
Hvordan fortelle om depresjon og angst til fastlegen som jeg ikke kjenner?
Hei Takk for at du skriver til oss. Det er tøffe ting du strever med, og jeg synes det er bra at du ønsker å snakke med noen om hvordan du har de...
Er det ulovlig å ta selvmord?
Hei Takk for at du stiller oss spørsmål.  Selvmord er i seg selv ikke straffbart i Norge. Å bistå noen med å ta livet sitt eller å oppfordre ...
Se alle