Det hjelper å dele

Man trenger noen ganger å snakke med noen, det kan hjelpe å lufte tanker og ideer, og noen ganger er det som å stikke hull på ballongen, og ting blir litt enklere om man bare har snakket med noen om det. Les videre for å finne forslag til personer og tjenester du kan kontakte.

 

Kors på halsen

Hos Kors på halsen får du snakke med en voksen om det DU er opptatt av, helt anonymt og gratis. Du kan også delta i et forum hvor ungdom støtter hverandre. Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat, mail og forum på korspahalsen.no. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom.

 

 

Mental helses hjelpetelefon

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen. Du kan ringe gratis nummer 116 123 hele døgnet å få snakke med ansatte som om enklere eller vanskeligere tema. Mental Helse driver nettsiden Sidetmedord.no.

Sidetmedord.no

Hos sidetmedord.no kan du dele erfaringer i åpent forum med andre unge. Du kan også skrive anonyme meldinger til veiledere på Mental Helses Hjelpetelefon og få svar innen 48 timer, og du kan lage lukket venne-nettverk for å sende meldinger. Se nettsiden for tidspunkt når det er direkte-chat med veilederne.

Kirkens SOS

Kirkens SOS har døgnåpen telefon (22 40 00 40) hvor du møter et lyttende medmenneske når du er i krise. Du kan også skrive og få svar på SOS-meldinger hele døgnet. SOS-chat er åpen alle dager, men ikke hele døgnet, se nettsiden for åpningstider. Alt er anonymt, og alle er velkomne - du trenger altså ikke å være kristen for å ta kontakt.

Helsesykepleier

Om du synes det er vanskelig og er usikker, kan du ta en prat med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De er vant til å snakke med ungdom om det meste, og de kan gi deg råd.

Les mer

Når vennskap er komplisert

Ensomhet

Hva skal til for at du kjenner deg GOD NOK?

Hvordan få et bedre klassemiljø?

Lær å takle vansklige situasjoner og vonde følelser

Hvordan snakke med vanskelige foreldre?

Alarmtelefonen for barn og unge: 116111


ung.no/vennskap og ung.no/hjelp kan du lese mer.

Still spørsmål og få svar på ung.no/oss