Hopp til hovedinnholdet

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Offentlig og kvalitetssikret
Ensom jente (colourbox.com)

Fredagskveld, lørdag, lørdagskveld - og hjemme alene. Du er uten kjæreste og vet du har få venner. Du tenker på alle andre som har det gøy sammen. Du tenker på at andre er ute, danser, ler, gjør avtaler med hverandre om hva mer gøy de skal gjøre. Du er for deg selv, hører trist musikk, ser filmer, depper. Du tenker: Hva er galt med meg? Hva kan jeg gjøre for å få det bedre?

Innrøm ensomheten - da kan du gjøre noe med den!

Mennesker trenger noen å dele tanker og opplevelser med. Det å føle seg ensom når du er mye alene, er tegn på at du ikke får kontaktbehovet ditt dekket. Ensomhet gjør vondt og skal gjøre vondt. Om du oppdager og tør å innrømme for deg selv at du er ensom, har du gjort et viktig steg på veien for å gjøre noe med problemet. Prøv å bruke oppdagelsen til å gjøre valg der du åpner for vennskap.

Ensomhet og lav selvfølelse

Når ensomheten kommer sammen med tanker om at du ikke kan bli likt av noen, kan du begynne å tro på at du ikke er ønsket av noen. Du kan falle i grublemodus og bli stående fast i lammende selvkritikk. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel. Du bruker den vanskelige situasjonen du er kommet i til å beskylde deg selv, det forsterker negative følelser. Sterk tristhet og usikkerhet rundt om du er verdt å like, gjør det vanskeligere for deg å ta kontakt med folk rundt deg.

Gi makt til tanker som styrker selvfølelsen

God selvfølelse er kjennetegnet ved at du kjenner og tror på deg selv, og at du er verdt å like også når du mislykkes og har det vondt. Med god selvfølelse prøver du å "snakke" støttende og omsorgsfullt til deg selv når du trenger det. God selvfølelse er noe man kan påvirke ved hvilke tanker man velger å gi makt til. Prøv å bruke de underliggende følelsene dine i ensomheten; lengselen etter samvær med noen, til å gi retning til valgene du tar. Gjør valg i hverdagen din som gir muligheter for at du kan møte mennesker, lage og dyrke vennskap.

Bruk hjelpehånden!

Hjelpehånden er et ryddesystem som kan være til hjelp for å gjøre gode valg. Stine fylte ut denne hånden søndag formiddag:

Hjelpehånd ensom

Ryddejobben hun gjorde ved å fylle ut en hjelpehånd, og det å skrive og lete etter litt hyggelige ting til å si til seg selv, hjalp litt på humøret. Hun fikk mot til å sende en tekstmelding til Stine. Og hvis hun var heldig den dagen, fikk hun "napp" med en gang. Det avgjørende for om hun får det bedre etter hvert, er at hun fortsetter å gjøre gode valg for seg selv. Livet er vanskelig og ensomhet en vond venn som hver fjerde nordmann oppgir å være sin nærmeste. Fremmede er venner du ikke har gjort til dine, og du er modig når du tør å gi dem en sjanse.

Her kan du lese mer om hvordan du selv kan rydde opp tankene og få det litt bedre og her finner du en hjelpehånd du selv kan skrive ut og fylle inn.

Hva kan du gjøre selv for å bli mindre ensom?

  • Våg å møte blikket til folk, smil og vis at du ønsker kontakt!
  • Ta initiativ til å gjøre noe du liker sammen med noen du syns virker hyggelig
  • Vennskap oppstår ofte gjennom felles interesser: Dyrk dine interesser og gjør det sammen med noen
  • Takk ja til invitasjoner du får
  • Vær oppmerksom på folk rundt deg, og raus med komplimenter!

Skrevet av:
Psykologspesialist Solfrid Raknes
Kilder:
Raknes er forfatter av Psykologisk Førstehjelp.
Sist oppdatert:
05.02.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
S (18)
1
03.01.2019 20:54:28
dessverre føler jeg meg ensom ofte, jeg er redd for å ta kontakt med folk fordi jeg vet at jeg kan være innpåsliten. hver gang noen inviterer meg på noe blir jeg så utrolig glad, fordi jeg nesten konstant bruker tid på å være deprimert og bare ensom generelt. hvis du har venner som du mistenker kan føle seg ensom vennligst kontakt dem sksksjk (Red.: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få råd og hjelp)
Jente 11
1
23.10.2018 18:00:30
Føler meg ensom hele tiden, selv når jeg er med venner, egentlig.. Bestevennen min er mye med 4 jenter som er et år yngre, og når jeg kommer ber de meg enten om å gå, eller løper fra meg. Hun ene driver og lugger meg og slår meg, og jeg prøver å ikke gjøre noe tilbake, har begynt å henge litt med folk i paralellklassen, men føler egentlig at de ikke vil ha meg der, selvom de er snille og hyggelige mot meg..

Hjelp (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet. Du kan sende inn spørsmålet ditt til ung.no/oss og få svar fra fagpersoner).
gutt 25 år
0
23.10.2018 17:51:41
Jeg har ingen kjæreste hvordan jeg finne det?
Jente 15 år
3
21.10.2018 12:41:37
Jeg har ingen venner.
s u c i d e
2
17.10.2018 19:38:41
har prøvd a spørre folk :(
Trist
5
15.10.2018 22:09:10
Er ensom ofte.. har ingen å henge med
OH... SHIT
0
15.10.2018 17:47:59
hvis jeg hadde vist om dette før i år
Ensom jente
3
17.08.2018 20:57:32
Noen som vil være vennen min? Jeg føler meg ensom :( vennene mine har flyttet (Red.: Du kan sende inn spørsmål til ung.no/oss og få svar fra fagpersoner)
Fanget i en vond sirkel...
2
22.01.2018 19:20:15
Denne artikkelen beskriver akkuratt korleis eg har det. Eg sliter sosiaøt og er redd ta kontakt fordi eg ikkje føler eg er god nok for nokon..... Føler eg detter vekk i mine egne tanker oftere enn før og eg grubler veldig masse. Gir meg selv også skylden fordi eg aldri fikk meg ordentlig venner på grunnskolen, og hater meg selv for dette! Føler eg grubler stadig meir og detter meir og meir vekk i fra virkelegheita utan at eg eigentleg vil det, desuttan merkar eg at eg har begynt å slite med å sovne på kveldane pga. for mange tankar og rot i hodet. Føler ein slags urolegheit i kroppen eg ikkje heilt kan forklare og eg blir sintare inni meg oftare og meir en før. Orker snart ikkje meir og er desperat etter hjelp! Nokon gode råd? (skal stile in spm til ung.no også)
Meg
10
03.01.2018 16:15:34
Hei!
Jeg er en gutt på 15 år og har ingen venner. På skolen er jeg alene hver dag. Ingen snakker til meg og når jeg kommer bort til folk blir de stille. Synes det er håpløst (red.: send oss et spørsmål på ung.no/oss og få svar fra fagfolk)
over 25 år gutt
3
30.12.2017 00:16:08
Føle ensom bor i norge nesten 3 år trenger god venn
Wille
4
14.09.2017 13:44:54
dette er veldig dumt eg synest alle er verdt det same og det er syyyyyyyyyyykt mye
ekte følelser
2
27.08.2017 15:43:38
sånn er det
sannheten
3
23.08.2017 00:16:18
Verden er urettferdig. Folk er forskjellige.
jente på 13 år
14
10.05.2017 22:12:00
Jeg er kjempe ensom! har ingen venner osv.. jeg kjente meg veldig igjen om ting som står der. men problemet mitt er at jeg klarer ikke å søke kontakt.. jeg har sosial angst og adhd. sliter utrolig mye! jeg tørr ikke å se opp til andre elever på skolen. jeg klarer ikke å spise eller si et eneste ord på skolen. jeg klarer såvit å komme meg inn i skole byggget å dette sliter utrolig mye på meg! jeg tørr ikke å skrive noe i boka mi i timene å jeg klarer heller ikke å se opp til tavla. men hoved problemet er vel at jeg ikke tørr å ta igjen når andre har vært slem mot meg så jeg er utrolig redd får at dette skall utvikle til mobbing. jeg føler hele tiden skyldfølelse får ting jeg ikke trenger å jeg hater utseende mit........ jeg blir overasket vis dere fårsto noe av det jeg skrev men gjærnen min føles ut som en ubrukelig suppe. hilsen en som ikke ønsker å leve mer. (Red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar. Der vil du få hjelp og råd av vårt fagpanel)
kallakalish
3
15.12.2017 00:56:55
kjenner meg igjen i alt du skriver. Bor du i Oslo? føler omsorg for deg.jeg ville vært venn med deg
en fyr
4
23.08.2017 00:08:34
Hei, jeg har gått gjennom mye av de samme tankene. God bedring, ikke gi opp. Men det beste er å snakke med en voksen eller en som kan forstå deg. Lykke til!
Jente 13
5
26.05.2017 19:17:11
Jeg ville vært venn med deg:)
Jente 14
6
19.05.2017 18:51:39
Hallo! Jeg vet hvordan du har det, for jeg hadde det sånn også. Jeg gikk til sosiallærer, og hun ordnet opp ting for meg. Jeg ville antagelig ikke ha gjort dette selv. Nå har jeg en venn fra 9.klasse og noen andre venner i min klasse, når jeg går til dem er en i den andre klassen utrolig hyggelig. Det er også litt fælt for meg for jeg blir noen ganger utestengt. Men ikke så mange ganger. Jeg tror du burde gå til sosiallærer fordi det ordnet litt opp for meg. Glemte det helt! Gå til helsesøster også fordi hun har videreutdanning og vet hva som skal til for å gjøre deg bedre. Helsesøster hjelper, når du trenger å snakke med noen, har problemer med foreldre, og skolen (mobbing, sjenert, ikke tør å få kontakt). Sosiallærer hjelper, når du har masse problemer og vil løse dem og selvfølgelig sosialt. Lykke til! Jeg heier på deg!
hente 14 år snart
3
05.05.2017 12:27:52
Eg har nettop begynt på ny skole det e veldig vanskelig å få venner føler meg så ensom har alltid følt meg det har blitt mobba og eg bor ikkje med foreldrene mine de e i fengsel. kutter meg veldig ofte. selvmord tenker eg kver dag på. e ofte ikkje på skolen sliter veldig. (red: Du kan skrive til ung.no/oss og få hjelp og råd)
Jente 14
4
19.05.2017 18:54:29
Hei! Når du begynner på ny skole, er det sånn. Men det hender at ting begynner å bli bedre. Ikke tenk på at du er ensom, du må være glad og tenke på det positive.
ensom kid..
7
15.03.2017 10:46:51
hei.. akkurat nå sitter jeg på pcen min i klasserommet, jeg føler meg ekstremt ensom og har ingen og være med. det er spansk og parallell klassen er her og. bestevennene mine forlater meg, jeg har INGEN og være med, vi har mobilfri skole også så jeg kan ikke sitte på den når jeg bare sitter på en stol i friminuttene og ikke gjør noe, ingen å være med når alle andre gleder seg til friminutt. jeg, jeg gruer meg hvær gang, selvskading og slvmord har vært på tanken selfølgelig, samtidig har jeg blirr voldtatt av en på skolen og foreldrene mine skilles og alle kaller meg hore osv.. har ingen og snakke med dette om, hjelp (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 for å snakke med noen. )
jente 15
5
21.06.2017 17:50:54
herregud noe så forferdelig.. huff av meg det hjelper å snakke med en voksen fordi de nesten alltid ordner opp
Hvordan går det nå?
4
04.05.2017 17:13:31
Har du det fortsatt sånn? Har d egt ganske likt.. håper du svarer.. kanskje vi får kontakt på en måte? -Jente 15
Jente 14
4
13.03.2017 10:10:28
Jeg har blitt mobbet av 6 jenter siden 1. Klasse! De trakasserer meg, sender stygge meldinger, sender videoer der hvor de ber andre om å si at de ikke liker meg osv... fra 1-6klasse har de slått og sparket meg også, men det har heldigvis sluttet! Mine bestevenner er bestevenn med de som mobber meg og skjønner ikke at det mobberne gjør er galt! Nå har vennene mine begynt å utestengt meg og vil aldri finne på noe med meg! Jeg spurte hun ene om vi skulle finne på noe også svarte hun "nei takk, jeg liker deg ikke" og det stakk skikkelig!! Jeg klarer ikke få tilbake selvtilliten min uansett!! Jeg går til en miljøterapeut men det hjelper ikke!! Jeg trener ca hver dag for å bli sprek og får å se fin ut!! Og jeg spiser nesten aldri godteri eller mat med mye fett!! Fordi jeg føler meg feit!! De eneste gangene jeg føler meg flink er når jeg trikser foran de andre i klassen! (Går på turn) men jeg vet ikke hvor lenge jeg kan holde ut dette her! Søstera mi har blitt mobbet siden barnehagen og opp til videregående linje3! Jeg får mye hjelp og støtte fra hun men så fort jeg kommer på skolen vil jeg bare dra!! Har sagt ifra til lærer og rektor og de hjemme men det hjelper ikke!! Jentene stopper å mobbe i kanskje 2uker også blir det like ille!!orker snartikke mer!!! Hva skal jeg gjøre! Hjelp!! (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Jente 14
2
19.05.2017 18:58:08
Hei. Mobbing er skikkelig ille. Jeg tror du burde gå til sosiallærer eller helsesøster på skolen. Helsesøster ihvertfall har videreutdanning og kan hjelpe deg med deg. Jeg håper dette var til hjelp og lykke til videre! ;)
9gr
0
22.11.2016 12:36:18
Kjipern
Dead By Tommorow
4
22.11.2016 12:28:36
Being Awake in the morning sunshine before everyone else
Realizing your just alone
And then you drop your toaster in the bathtub
(red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
cecilie
3
12.11.2016 18:24:26
Jeg føler det nesten hver dag jeg føler ingen kjenner meg. Jeg føler at jeg nesten ikke kan snakke med noen
Venn
0
30.12.2017 00:12:13
Du må prøve å snakke først .
shivo
1
01.11.2016 11:17:03
det er jo så dårlig følelse at man føler seg ensom og har ingen å kontakte dem eller å være sammen med. dere kan unngå denne perioden at det skal ikke bli verre å gå ut eller å gjøre noen aktivitet eks. gym svømme el ute i naturen. dersom for du ikke til kan noen forslag på google.
Gutt 17
4
26.10.2016 22:30:40
Jeg blir aldri invitert på fester. Jeg føler meg helt alene. Vennene mine tar aldri noe initiativ til å være sammen med meg eller i det hele tatt snakke med meg. De vennene jeg hadde klarte eksen min å få til å hate meg så jeg sitter stort sett på rommet mitt foran datamaskinen helt alene. De vennene jeg har nå har vært venner seg i mellom i mange år og har et mye sterkere bånd en det jeg klarer å få med noen av dem. Faren min sier ofte til meg at dette vil gå over så fort jeg er ferdig på videregående men jeg orker ikke å bare ente på en mulighet. Jeg har prøvd å legge opp til å være sammen med vennene mine men de finner på unnskyldninger hver gang. Jeg begynner å lure på om de i det hele tatt er vennene mine. Jeg føler at jeg ikke er verdt noe. Jeg føler at livet er veldig tungt for tiden og det er mange ganger jeg bare legger meg å gråter når jeg kommer hjem fra skolen. Jeg har søsken om jeg ser drar på fester nesten hver helg og finner ofte på ting med folk. Jeg tenker at det er noe galt med meg men jeg klarer ikke å finne ut hva.
Gutt 15
2
01.05.2017 19:40:38
Som ... sa, er det IKKE noe galt med deg. Du er perfekt akkurat som du er, og jeg kan garantere deg at du har mange venner som du bare ikke har møtt ennå. Prøv deg litt frem, så møter du antageligvis noen! :D PS: Jeg kjenner meg også alene. Kan ikke bare alle ungdommer på denne nettsiden være Not-Alone Buddies? :)
...
6
13.11.2016 19:41:54
Ikke noe galt med deg, det er derimot de som ikke inkluderer deg som har virkelige problemer, bare sånn at du vet det
Ensom
2
21.10.2016 22:31:07
Etter at sommerferien har jeg mistet kontakt med mange venninner og nå som jeg går på vg1 på en linje der ingen av de jeg kjenner går på føler jeg at jeg er helt utenfor vennegjengen. Alle de går på samme skole, mens jeg går på en annen og når vi møtes har de alltid noe å snakke om eller blir invitert på fester uten meg. Føler at jeg går glipp av alt når det gjelder å være sosialt og føler meg så ensom. Noen som opplever det og? Nå angrer jeg på at jeg går på en linje som ingen av de andre går, og vurderer å bytte til de. Men jeg er sjukt fornøyd med linjen bare at jeg ikke finner mye venner. Noen som har erfaring og kan hjelpe meg med hvordan finne nye venner?
Gutt 15
3
05.09.2016 03:49:05
Eneste jeg gjør er enten å spille eller se på netflix. Har ikke vært på skolen på flere titalls uker. Men jeg er glad jeg ikke er den eneste som har det sånn. Vart backstabba av "vennene" mine...
bjarte
2
25.08.2016 21:08:19
Det går bra, Jeg har det bra alene. Jeg tror jeg kansje ble vannt til det.
Se lyst
1
23.08.2016 18:57:01
Man er kanskje ensom/alene, men om man ser det positivt på det, så har man masse tid for seg selv til å gjøre akkurat det man selv vil, f.eks. øve på å spille et instrument, drive med kunst, lese bøker, gå ut og gå turer alene og dra på ''eventyr'' selv. Men så kan det også være greit å være sammen med noen en gang i blant da..
Jente 15
1
21.08.2016 01:44:50
Så jævla ensom og har ingen venner.. (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Gutt 15
1
05.09.2016 03:31:34
Samme her
Samme jente 15
3
21.08.2016 01:45:40
Dagen min hadde blitt så mye bedre om jeg hadde noen å prate med! Noen som melder seg frivillig?
Samme gutt 15
1
05.09.2016 03:46:13
Kan vel kanskje godt melde meg frivillig jeg....? uuuh
Samme jente 15
1
18.09.2016 21:05:13
Snakke?
Samme gutt 15
3
22.09.2016 15:54:36
Ja, det har da vel vært flott det
Samme gutt 15
2
24.09.2016 19:03:31
Tenkte skype eller noe sånt eller?? eh
Samme jente 15
1
12.10.2016 18:16:08
Ønske du fortsatt å snakke?
Samme gutt 15
1
14.10.2016 17:20:11
Ja
Samme jente 15
1
14.10.2016 22:49:37
Så bra
bjarte
1
25.08.2016 21:09:04
Det går bra, min venn Du blir vannt til det Åpenbar catfish
Jente 14
2
09.06.2016 14:41:42
Hei. Vennene mine lager rykter om meg og nå er det mange som ignorert meg. Jeg kan ikke ta kontakt med folk, det blir bare drama. Jeg har god selvtillit. Jeg sier jeg gir faen, ikke viser å bruke energi på det. Men jeg tar det til meg. Det er snakk om "bestevenner". De sier jeg lager rykter om dem... Men jeg gjør ikke det. Men de tror meg ikke. Er dette mobbing? Og hva skal jeg gjøre?
Raw 81
6
12.07.2016 01:06:14
Ikke bry deg lille venn, det finnes mange ordentlige venner der ute som du ikke har møtt enda. Hilsen en med glimt i øyet ;)
En mager trøst
9
20.04.2016 17:21:09
Er i det minste ikke alene om å være alene.
Ungåalene
8
07.04.2016 23:04:01
Uten Mor, uten far, uten besteforeldre og nå uten mine 3 søsken som tok livet sitt. Med min nærmeste venn flyttet 5 timer unna for studier er jeg ikke bare personen som "føler" meg ensom, men jeg har rett og slett ingen. 7 år uten familie, eller en nær venn tilstede tar det knekken på en ass. (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
jente 14
2
15.03.2017 10:51:34
jeg bryr meg! du kan snakka med meg om du vil
Den du veit123
4
04.05.2016 00:06:32
Ååå så trist, du skal i hvertfall vite at eg bryr meg, eg er sikker på at du vil møte nokon som fortår deg ein dag. Aldri gje håpet, ein dag blir alt bra :-)
Ung jente
3
01.03.2016 20:56:42
Det som er da. Jeg syns også at det ville vært fantastisk, men det er jo ulemper. Hvem som helst kan lage en konto, det tilsvarer at en pedo 59 år gammal Mann lager en bruker for å komme seg til 15 år gamle jenter, eller gutter for den saks skyld
Mora
7
01.02.2016 23:25:57
Finnes det ingen kontaktformidling for ensomme ungdom? Det burde det. Har en ensom flott ungdom som jeg gjerne ville søkt etter venner til. Hadde han hatt EN venn eller en kjæreste, hadde det meste ha løst seg.
Wow
2
21.03.2016 21:03:16
Dårlig mor? ja La ungen din få finne venner selv. Selv om det ikker er så lett noen ganger, så får du snakke med dem om det.
AnonymW
9
10.01.2016 01:24:38
Er selv en ensom, ferdig med grunnskolen og falt ut av videregående skole på grunn av ensomhet. Har selv prøvd mye de siste årene. Alt i fra fritidsaktiviteter til å ta kontakt med andre rundt meg på skolen for eksempel. Men gang på gang opplever jeg at de andre aldri snakker til meg uten at jeg sier "Hei" først til dem. Og de som liksom skal være min venner opplever jeg at de ikke svarer meldingene mine på kanskje dager eller nesten 2 uker. Dette vil jeg si er også en svært smertefull opplevelse. Å følge masse gode råd, men fremdeles bli oversett.
Står i samme sko
1
31.08.2016 22:43:42
Hei,nå skal ikke jeg oppmuntre deg til å oppgi personlig info eller noe, men hadde jeg bare visst hvor og hvem du er. jeg skulle funnet deg og jeg skulle endret alt. din smerte er min smerte. det å ha "venner", venner skal liksom innkludere deg, la deg være en del, men istede føler du deg etterlatt, bedratt og iveien. jeg føler den. jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe deg.og jeg håper at å vite at jeg finnes, hjelper
Raw 81
1
12.07.2016 01:13:35
Ta tiden til hjelp. Dette er den verste alderen. Jobb mye og tjen penger , samtidig kommer arbeids kollegaer som forvandler seg til venner. Deretter kommer veninner så blir de damer ☺
Den du veit123
0
04.05.2016 00:09:08
Trist... føler meg ensom eg og:-(
MissAlone, 03
6
19.11.2015 21:26:59
er vel ganske ung, men føler meg ALT for voksen for alderen... er deprimert, sitter mye alene, ingen gidder å være med meg osv. har perioder der jeg gjør mitt beste for å passe inn, og får det til! men så faller jeg tilbake, og om mulig, havner lenger bak enn før. bruker lang tid om morgenen til å skjule arr og sår, syns ikke synd på meg selv heller, for at jeg av en eller annen grunn føler at jeg bare gjør dette for å få medfølelse. men det er jo ikke det._. jaja, skal ikke legge ut om livet mitt her, fikk bare trang til å skrive noe
Kat, 02
1
24.07.2016 04:09:41
Hei, vet ikke om du ser dette svaret eller om du fortsatt føler det sånn men ville bare si at jeg kan relatere. I vinter var jeg veldig deprimert, så mot våren og sommeren følte jeg at det forsvant selv om ingen av problemene mine ble fikset og nå tror jeg at jeg kanskje begynner å falle tilbake.
Anonym
11
26.10.2015 19:49:43
Jeg føler meg ensom så å si hver dag, men det er noe jeg har lært (eller prøver å lære) og det er det at det er mulig å være glad uten å ha venner. Pleier å gå turer, finner nye hobbyer og gjør ting jeg liker å gjøre alene. Det er en trist sannhet, men noe jeg må akseptere ettersom jeg sliter med å skape kontakt med andre mennesker. Har hatt mange venner før, men etter videregående så endte det...
Afriend
8
16.11.2015 02:40:32
Eg har akkurat det samme problemet,vansker med og vite hva eg skal snakke om, hva eg skal si eller svare enkelte ganger
Den du veit123
1
04.05.2016 00:13:47
Samme her! Nokon ungdomer er så utruleg rare og kva snakker ungdom eigentleg om? Kjærester? Sminke? Aner ikkje! Skulle ønske eg passa in :-(
Trønderdama
3
10.10.2015 20:13:48
Prøv å gi ett kompliment, Si hei å smil.. Kan jo hende det faktisk hjelpe.. Skriv en plakat...Gratis klem eller bli min venn? Still dere opp i sentrum.. Ikke sitt inne å vent på at noen ringer på...
Hvorfor ikke?
6
18.08.2015 16:35:09
@Gi Håp Til Framtid: skaff deg en hund! Utrolig hvor mye selskap det er i en sånn en!
Håkon
4
16.08.2015 21:03:33
Kuttet ut omverden etter avvisning fra en jeg var forelsket i, var borte fra skolen lenge. Jeg bare lå på sofaen og sukket klarte så vidt å spise. :( føler meg som en idiot fordi jeg nå har så få venner. Hilsen gutt 14
Raw 81
0
12.07.2016 01:16:57
Tips : playstation 3 (4) Call of duty Battlefield Osv
Gutt 18
3
16.08.2015 16:18:48
Jeg er alene hele tida omtrent har lite venner, det eneste jeg gjør er å sitte å deppe og kjede meg, hvordan kan jeg få venner
Ulle
3
16.08.2015 04:02:33
Jeg har mange psykiske problemer og klarer bare ikke sitte i timene. Får jeg fravær om jeg fortsatt er på skolen men gjør noe annet. Vil ikke skulke, men alternativet blir å sitte på do å tegne. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg spørre om tilrettelagt opplæring eller om jeg kan tegne litt i timene eller noe? Men da kan jeg jo ikke gråte da... :( (Red.: Du kan stille spørsmål på ung.no/oss og få svar)
Anonym
6
27.06.2015 00:24:51
Sosiale medier som instagram gjør ofte bare ting verre. Du ser bilde av alt det andre gjør sammen med venner og hvor gøy de har det. Heg klarer ikke like sånne bilder, jeg er sjalu. Jeg har venner og sånn, men sist noen tok kontakt med meg må være flere år siden! Jeg kan godt være mes gjenger etc, men så føler jeg at jeg trenger meg for mye på, og trekker meg tilbake. De jeg er mest sammen med, og som jeg liker åvære sammen med, har en veldog intern humor hvor de kaller hverandre dyrenavn, og snakker med rar stemme, det høres teit ut, men jeg vil være en del av det, men jeg kan ikke, for det er jo deres humor, de begynte r jeg ble med dem. Jeg kan ikke være sammen med dem.. Jeg trekker meg tilbake, og er alene istedenfor. Noen som har noen tips, og hvor jeg kan få andre venner? Jeg går på dans, men det føles ikke riktig å snakke med dem, dessuten er de litt yngre..
Anonym
1
22.03.2016 23:13:40
Hvis du går I foreksempel 6. Er det lit forent for andre venner jeg Hade det på same mote Også med de dyrenavn tingene . Prøv og ikke snak so mye det skaper oppmerksomhet nor du først snaker. Du har to valg 1. Studer dem og prøv og vere som dem ver lit una ,men merke nok til at du kan henge med. 2. Prøv og fin noen andre som er lit utafor.
Dejavu
2
17.12.2015 00:03:39
Det var akkuratt som om jeg skrev det med mine egene ord. Jeg hadde slike venner, jeg har ikke lik humor som dem. For å være ærlig forstår jeg meg ikke på dyre greia, jeg bare lo med. Men, nå har vi bytta skole. Jeg har venner, men ikke mange på skolen. Nå er vi rundt jule tider, alle for gaver, hva med meg? gruer meg litt,kunne ønske jeg passet litt bedre inn.
Føler med deg
2
12.12.2015 00:37:01
Forstår akkurat hvordan du har det!
Anonym
12
29.05.2015 20:08:47
Jeg er alene hver helg, hver måneder i et år. Det er absolutt INGEN som spørr meg om jeg blir med å finne på noe. Siste gangen det var, var i juli 2014. Jeg hører stadig på skolen min at "vennene" mine planlegger overnatting hos hverandre, men de inkluderer ikke meg... Jeg har/blir baksnakket stadig, hver dag på vei til skolen/hjem fra skolen blir jeg baksnakket. Jeg vet ikke hva som er galt med meg, eller hva folk tror om meg. Jeg vet bare ikke hva som kommer til å skje fremover heller, fordi jeg er bare alene. Jeg får vite også at vennene mine har en gruppe chat på kik uten meg, hvor de planlegger overnattinger og byturer sammen. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre fordi å skaffe venner er noe jeg er dårlig til. Skulle gjerne likt å fått en kjæreste, men tror neppe det skjer fordi jeg ser ut som et høl, men her mitt sosiale liv :)
Anonym
2
22.03.2016 23:24:12
Hade det på same måte. Jeg bytta skole,
Jente 14
7
29.11.2015 00:27:44
Dette skjer i min jente gjeng også, men ikke med meg. De andre jentene har lagd en kik gruppe uten en av jentene (jeg er også med i gruppen). Når jeg spør om vi skal adde henne får jeg frekke mld tilbake... Jeg føler meg utrolig slem og prøver å fikse på det, men jeg er redd for at hvis jeg sier noe stort mer så mister jeg alle vennene mine.
...
5
18.09.2015 14:21:19
u not alone
Me
1
09.06.2016 14:49:28
Yes i am
Gi håp til framtid
47
04.05.2015 20:21:01
Kjære gode mennesker jeg håper dere tar deg tid til og lese det jeg har og skrive Jeg skal fortelle dere noe om mitt liv, med en følelse av urettferdighet. Alt startet i overgangen fra barneskolen til ungdomsskole. Jeg hadde ikke mange venner på ungdomsskole og ble bare mer og mer skjult bak dataskjermen på grunn av at jeg ble mobbet ofte og følte meg ofte nedtrykt av andre og sett ned på. Jeg tok andre valg enn hva de aller fleste andre gjorde på den tiden som og ikke dra på fester, røyke og sånn sett hva de populære folkene gjorde. I ungdomsskole tiden min ble fylt med mobbing og gradvis mindre og mindre venner. Da jeg starta på videregående 2 årlig satt jeg igjen med ingen venner etter ungdomsskole, det hva heldigvis ikke mobbing på videregående, men fortsatt ikke noe venner, jeg ble med tiden mer og mer knyttet til dataen og fokus på utdanning. Selv da jeg kom meg inn til arbeidslivet sitter jeg ikke igjen med noen venner og være sammen med på fritiden Eneste som endte opp med etter mye mobbing og uthenging er ingen venner men heldigvis en god karriere i jobben. Pr dags dato har jeg ingen venner og finne på ting sammen med. Eneste jeg har vært sånn sett heldig med er og hatt 2 samboere i løpet av tiden selv om det siste ikke hva bra, jeg skal komme nærmere innpå. På bakgrunn at jeg ikke hadde noe venner ble jeg veldig knyttet til den personen jeg hva sammen med. Sist gang jeg hadde samboer er for 2 år siden, jeg ofret alt og ga alt i dette forholdet som alt annet, men jeg ble manipulert og lurt igjennom forholdet, etter en periode ble det slutt og jeg dro til oppdrag i utlandet uten å avgjøre hva som skulle skje med huset. Etter en stund ble det besluttet og at jeg skulle bli kjøpt opp av tidligere samboer men prisantydningen hva lav slik at jeg ble sittende med restgjeld og oppussings gjeld til en stor sum. Pr dags dato bor jeg alene men eier ingen ting, jeg sitter alene uten venner, uten noen og dele eller tørr og dele hva jeg har opplevd og hvilken situasjon jeg sitter i dag. Jeg sitter ulykkelig uten venner og være med, jeg har kun jobb. Jeg har ingen mulighet og skape egen framtid med den gjelden jeg sitter igjen med. Det og sitte ensom vær dag opptil 6 uker i strekk er tungt. Heldigvis har jeg en jobb med mulighet og være sosial. Jeg sitter med tanker hvor tok jeg disse valgene, hvorfor hva jeg så naiv og dum, hvor lenge klare jeg og leve slikt uten noe. Eneste som har gitt meg glede er at jeg har i løpet av min leve alder fra ung til nå vært i mange situasjoner og reddet andre mennesker og hjulpet de med psykisk, fysisk skader eller problemer samt til og med folk som har vært døden nær. Dette er alt ifra personen med selvmord tanker, selvskading, enkelt personer som har ligget bevistløs ute i kulden grunnet høyt inntak av alkohol, kjøre hjem personer som hva fortvilt og redd for å bli voldtatt, personer som har falt og blitt bevistløs og svelget tungen. Dette er noen av veldig mange situasjoner jeg har hjulpet folk som har vært i nød, men har ikke fått så mye som en takk for dette eller venner. Jeg sitter og spør meg selv hvorfor er verden så urettferdig mot meg når jeg vil så godt mot andre mennesker rundt meg til og med de jeg ikke kjenner. Denne teksten skriver jeg for og håpe det er noen som kan hjelpe meg eller det jeg liker best evt hjelpe andre. Til dere som er yngre enn meg, håper jeg virkelig det vil ordne seg for dere. Håper dere reflektere rundt valgene deres, ta sjanser og prøv og strekk dere ut mot andre, selv om jeg vet det er utrolig vanskelig. Skulle gjerne ha gitt noen gode råd. Eneste jeg kan si er eneste som slukker litt av sorgen min er å hjelpe andre.
Anonym
5
22.03.2016 23:32:08
Jeg tok meg tid til og lese , og jeg vil bare si at du har en rørene historie. Det er folk som deg vi trenger I samfunnet . Fra en som seter pris på alle
Gutt, 18
3
13.10.2015 22:31:13
Det føltes ut som om du beskrev livet mitt mens jeg leste denne teksten. Jeg er nettopp ferdig med videregående skole og har akkurat begynt i det jeg vil kalle en start på en potensiell sterk karriere, men som du selv skrev det, så føler jeg ett stort tomrom inne i brystet, og det kan gjøre så vondt noen ganger, vet ikke hva jeg skal gjøre for å snu denne voksende onde massen som vokser og vokser med tiden... Noen andre som føler noe lignende? (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Hvorfor ikke?
5
18.08.2015 16:40:08
Skaff deg en hund! Utrolig hvor mye selskap det er i en sånn en.
Trønderdama
4
10.10.2015 20:07:49
Hvorfor ikke bli venner med noen gjennom det her forum.Virker som mange har ting til felles.. Selv kan jeg være ensom innimellom.. Savner en god venninne/venn å stole på å flire med.
Raw 81
1
12.07.2016 01:25:02
Føler med dere unge her på forumet. Prøv å opprette en møte plass ( sommer leir ) Og bli kjente. Det viktigste her i livet er å holde sammen. Mvh raw
tøffe toget
7
22.04.2015 20:26:55
Jeg er ofte alene. Hører alltid folk snaker om at dei skal til byen og sant, Men det går fint fordi jeg er optimist. He he
jeg følger meg tosom =))
2
22.04.2015 09:26:19
wake up that's life =),
light , jente 13 år
7
03.04.2015 15:56:28
Jeg er ofte alene fordi de andre forstår ikke at jeg har andre interesserter enn de men det går bra jeg har manga venner på nettet og så lenge jeg ikke kjeder meg så har jeg det bra er det noen jeg kan snakke med her ??
Anonym
1
22.03.2016 23:37:13
Jeg har en interesse for noe. Som de andre ikke fortid noe av. =/ five night at freddy's
fg
3
07.01.2015 20:13:53
bcv
Gutt 20
3
07.01.2015 20:10:11
Jeg er ganske aleine sjæl og har ikke vært ute med folk på ca 1 år. Sitter bare inne når jeg kommer hjem fra jobb og det som holder meg oppe er tanken på at man lever bare en gang og med døden blir smertene borte. Men ja som mange så er jeg ikke desperat for å finne nye venner med det første, jeg vil egentlig bare ha en partner som forstår. (red: DU kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
bkh
4
02.03.2015 04:27:36
lykke til. jeg håper at du finner noe bedre, langt før døden
swaganonymous
2
06.01.2015 01:06:14
Vennskap -> kjærlighet (fra en av partene) -> forakt (fra den andre parten) Ka skjer med verda?

Spørsmål og svar

Jente, 18 år har ingen venner
Hei Så leit å høre at du har det sånn når du ikke har lyst til å ha det sånn! Det er dessverre vanskelig for meg å gi deg konkret hjelp her, ...
Jeg trenger noen å snakke med, men vet ikke hvem
Hei, og takk for at du skriver til oss Du sier at det er vanskelig å prate med noen, og at de du har forsøkt å prate med ikke har hatt tid til å ...
Jeg sliter med å stadig ikke føle meg god nok
Hei Jeg syns det hørtes ut som en bra ide å prate med en psykolog.  Du sier du har prøve og at det da heller ble verre.  -Det er noen ganger det...
 Hvordan kan jeg bli mer utadvendt og pratsom?
Hei Du skriver at du strever med å få til den gode sosialt kontakten like godt som før og at du også ofte føler deg litt trist og ensom.  Dette...
Ingen liker meg, jeg har dårlig selvtillit og tenker på selvmord.
Hei jente (13) Jeg blir bekymret når jeg leser det du skriver, fordi du har det virkelig ikke bra. Det er veldig trist at du føler at ingen liker d...
Bestevenninnen min har fått seg kjæreste. Hun har valgt kjæresten over meg og jeg er forlatt alene. I flere uker har jeg grått hver dag.
Hei Jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.noDu kjenner trolig på sorg og ensomhet. Det er helt tydelig at du har det vondt og dette påvirker...
Jente, 14 er ensom og alene og har det ikke bra
Hei Selv om jeg må si at jeg blir veldig trist på dine vegne av å lese det du skriver, er jeg veldig glad for at du faktisk skriver!!! Slik jeg l...
Jeg vil gjerne skaffe nye venner men alle kjenner hverandre fra før og de er ikke veldig inkluderende siden jeg er en outsider.
Hei Jente 16.Takk for at du skriver til Ung.no. Å starte på en ny skole der du ikke kjenner noen vil være en stor utfordring for de fleste. Hvert...
Jeg føler hele tiden at ingen bryr seg om meg. Jeg er konstant alene på rommet mitt. Enten sover jeg eller gråter. Jeg er også så drit lei av folkene rundt meg. Snakker allerede med helsesøster.
Hei Det er ikke lett når du har en opplevelse av ensomhet og at ingen bryr seg om deg. Når jeg leser det du skriver, så ser jeg at du har personer...
Hva kan jeg gjør for å møte nye mennesker?
Hei jente 17 år   Takk for at du skriver til oss i ung.no.   Ofte treffer en venner via andre venner, eller gjennom felles interesser.   Du ...
Savner å ha kjæreste og gode venner
Hei, og takk for at du skriver til oss Du beskriver godt om din hverdag på skolen og om savnet av å ha en kjæreste og av gode venner som inkluderer...
Jente, 16 synes livet er slitsomt
Hei Så fint at du skriver til oss i ung.no! Og så flott at du så godt klarer å sette ord på det som er vanskelig!! Jeg må begynne med å si...
Jeg føler meg ofte dårlig. Det virker som jeg usynlig blant folk. De ser meg ikke. 
Hei gutt 20 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vanskelig! Det å føle seg ...
Sliter med lav selvtillit og selvskading. Er utvekslimgselev. 
Hei Det er bra at du tar kontakt nå, og at du vil forsøke å få hjelp, så det ikke får utvikle seg til et stort problem. Det kan være lurt å p...
Føler meg ensom og klarer ikke å sosialisere meg
Hei Du tenker en del på at du en ensom og på at du ikke våger å ta mer kontakt.   Du forteller at du er med folk på skolen og gjennom idretten...
Jeg føler meg utenfor i konfirmantgruppen, er det mobbing?
Hei jente 14 år. Jeg forstår at du er trist, sint, frustrert og ikke trives i konfirmantgruppen din om du opplever at du ikke har noen å være sam...
Har en sterk sjalusi/sinne
Hei Disse følelsene som kommer, høres jo ut til å være ganske slitsomme og også kanskje ødeleggende for både deg selv, og for forholdet.  Sæ...
Jente, 16, føler seg utenfor vennegjengen
Hei Så flott at du skriver til ung.no, takk for at du deler med oss! Jeg skjønner godt at du ikke ønsker at ting skal bli sånn som det var tidli...
Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre,
Hei Jeg forstår at du har det litt tungt nå.  Det å føle at du ikke blir så høyt prioritert av venninna di, er jo i seg selv ganske frustreren...
Er på utveksling og har veldig hjemlengsel nå
Hei Jeg forstår at du har det tungt nå.  Hjemlengsel, er en tung følelse. Jeg vet ikke om det kan være til nytte, men det er veldig vanlig at de...
Se alle