Å være unik

I en verden av forskjellige individer av forskjellige etnisiteter, religioner, seksuelle legninger og meninger så er det kanskje vanskelig å vite hva som gjør at du skiller deg ut fra de andre. Det kan også hende du synes det er vanskelig å være annerledes, og at du da heller vil være lik de andre. Å være unik er å være annerledes, spesiell og den eneste av sitt slag.

Vi er alle unike

Alle mennesker er unike. Alle har noe som gjør dem annerledes fra de andre, det handler bare om å finne ut hva det er. Hvis du liker eller ikke liker noe som de fleste andre liker, da har du en usedvanlig mening. Om du føler noe i en situasjon andre kanskje ikke føler på, da er du annerledes i den situasjonen. Du kan være unik via utseendet ditt, meningene dine og tankene dine. Det er utrolig mange måter man kan være spesiell på, og jeg kan love deg at du har det i deg.

Ungdomsårene

Ungdomsårene handler om å finne ut av hvem du er. Det skal sies at man finner ut av hvem man er hele livet sitt, men man føler som regel ekstra sterkt på akkurat dette i ungdomstiden. Når du er i puberteten endrer kroppen din seg, og personligheten din og opplevelsen din av deg selv endrer seg også. Derfor kan du føle på at ungdomstiden er den tiden der du ordentlig blir til den du er.

Vanskelig å være annerledes?

Det kan også hende du synes det er vanskelig å være annerledes enn de andre, og at konsekvensene av å skille seg ut er for store. Dette er forståelig, fordi det er mange mennesker som har fordommer mot dem som skiller seg ut. Det er helt greit å ville være lik de andre også, så lenge det ikke er fordi du føler at ditt unike selv ikke er kult nok eller bra nok. Det er lov å ville være lik de andre fordi du liker hvordan de er eller fordi du synes det er vanskelig å være spesiell, men du burde aldri tro at å være din versjon av unik ikke er kult.

Vil du være unik?

Om du derimot føler en påtrengende, uunngåelig følelse av at du har lyst til å være annerledes, så er det også flott. Om du har lyst til å være spesiell så handler det om å finne ut hvem du virkelig er, og også da tørre å vise dette til andre. Hvis du ønsker å være sjelden og annerledes så burde du finne ut hva det er som gjør deg sjelden og annerledes, og hvem du generelt er som person. Du er allerede egenartet og spesiell, og du har garantert masse å komme med, så du er allerede på god vei. Du er tross alt den eneste som er som deg!

Uansett så er du bra nok!

Om du vil være annerledes enn de andre, så er det strålende. Om du ikke vil være det, så er det også helt lov. Men husk at det viktigste er at du trives med deg selv, og at du gjør det som er best for deg. Det som gjør at du skiller deg ut fra de andre er nok utrolig flott, og om du vil dele det eller holde det for deg selv er opp til deg. Uansett hva du velger, så er du god nok!