Hopp til hovedinnholdet

Historien om en spiseforstyrrelse

Jente bak et vindu (colourbox.com)

Vi har fått denne beskrivende fortellingen om starten av en spiseforstyrrelse, behandlingen av den og veien tilbake til hverdagen uten spiseforstyrrelse. Vi tror det er mange som vil kjenne seg igjen, og velger derfor å dele denne historien med leserne.

Hei! Jeg er ei jente på 14 år som går i 9. klasse ...

Jente bak et vindu (colourbox.com)

Jeg fikk spiseforstyrrelsen Anoreksia litt før skolen begynte

, sommerferien før 8. klasse. Helt siden da har jeg slitt med det. Nå er det over ett år siden nå jeg fikk det.

Husker det begynte med at vi hadde vært på ferie på sykkeltur i Danmark. Jeg synes jeg hadde spist så mye godteri på den turen og mye usunt at nå tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe. Jeg prøvde mange ganger før i 7. klasse å slanke meg, men sprakk alltid! Men etter den Danmark turen, fikk jeg nok, og tenkte at dette måtte jeg klare, skulle ikke gi opp!

Jeg begynte med å spise to knekkebrød med bringebær til frokost

, tror jeg, i hvert fall som jeg husker. Jeg synes det var kjempelite i forhold til det jeg var vant til! Jeg holdt meg unna godteri og andre usunne ting, det var kun lov i helgene.

Da første skole dag i 8. klasse startet, begynte jeg med ett knekkebrød med skinke til frokost

, ett knekkebørd med skinke til lunsj og litt middag. Skeia ut litt av og til med godteri og chips, var ikke så nøye på det da.

Jeg gikk ned i vekt, og jogga 2-3 dager i uka + 3 dager gym på skolen og sykling til skolen (3km). Så hadde pappa bursdag, og det var oktober. Jeg spiste godteri da, og neste dag fikk jeg helt panikk! Følte jeg spiste for mye. Jeg kutta helt ut godteri, og spiste nesten ingenting da. Det var da spiseforsturrelsen virkelig startet. Jeg trente hver dag og spiste nesten ingenting, og null godteri! Jeg ville ikke i bursdager, kun på kino for da kunne jeg kaste godteri under kinosetet og late som jeg spiste, for ingen kunne se det i mørket.

Jeg gikk ned og ned i vekt.

Jeg så ingenting til 47, 46 , 45, 44 tallene, plutselig veide jeg 43kg og hadde tatt av meg 10kg på ca 2 mnd. Før veide jeg 53kg. Jeg var så stolt!

Det var i begynnelsen av november. Og jeg hadde tatt av meg enda 2 kg til og veide 41 kg.

Mamma ble bekymret, og læreren min som hadde vært i sivilforsvaret i tre uker hadde fått helt sjokk da han hadde sett meg hvor tynn jeg hadde blitt.

De ringte hjem og spurte om det var noe galt. Mamma fortalte alt sammen. Hun snakket også med helsesykepleieren uten at jeg visste noe som helst. Plutselig sa mamma det at jeg skulle til legen for undersøkelse, og jeg visste ingenting om at det var noe med min slanking, jeg trodde det var noe med eksemen min som jeg har. Så jeg tenkte ikke stort på det.

Da jeg kom dit så han hvor tynn jeg var.

Han stilte mange spørsmål. Og jeg måtte veie meg. Du skulle bare visst hvor sur og irritert jeg var på mamma i det øyeblikket, og viste henne masse sure blikk. Så sur jeg var!

Han fortalte masse om hva jeg måtte spise og sånn, men det eneste jeg tenkte på var "Ikke spis, ikke spis, ikke spis!"

Jeg skulle komme tilbake om tre uker for å sjekke vekta.

Men jeg forsatte og forsatte. Og jeg gikk enda mer ned i vekt.

Det var desember og det ringte inn til samfunnsfagtime på skolen og da jeg skulle finne bøkene mine i hylla og reiste meg opp svimte jeg plutselig av. Jeg så ingenting, så bare lilla og til slutt bare sloknet jeg og husker ikke stort hva som skjedde. Var ikke så lenge vekke før de fikk liv i meg. Jeg så bare mange rundt meg. Jeg følte meg helt okei da jeg voknet, drakk litt vann, men nektet og spise en banan som læreren min spurte om. De fleste i klassen merket også at jeg spiste lite og de kommenterte ofte over at jeg aldri spiste, til og med gutter.

Mamma hadde gjemt vekta hjemme, for legen hadde sagt det ikke var lurt at den var i hus.

Så etter ukene som hadde gått, skulle jeg veie meg hos legen igjen. Da jeg veide meg der, veide jeg bare 35 kilo. Jeg hadde tatt av meg seks kilo på 3-4uker. Han sa jeg hadde en så farlig lav vekt i forhold til høyden min at jeg måtte sendes til BUP (red. Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) fordi jeg forsatte å nekte å spise. Jeg tenkte ikke de ville hjelpe meg de på BUP, for jeg var jo ikke noe tynn? Tenkte de så på meg som normal og at de ikke ville ta dette alvorlig.

De tok blodprøve av meg også.

Jeg hadde mer jern i kroppen enn det kroppen trengte, som tydeligvis ikke var bra. Jeg hadde lavt blodsukker, blodtrykk på 91 og kalsium, kalium var også var farlig lavt. Jeg hadde masse avfallstoffer i kroppen som kunne føre til benskjørhet om det ble der for lenge. Så jeg ble innlagt for å få det til å øke litt, men var ikke mange dagene. Jeg ble livredd, men det gikk ikke opp på vekta.

Jeg kunne ikke ha gym på skolen, måtte minst opp 5-6kg før det.

De laget en kostholdliste som jeg måtte følge. Det tok mange måneder før jeg fulgte den 100%. Gjemte mat i lommer, kastet ut av vinduet, skyldte ned i do, gjemte i sokkene mine, gikk fra bordet med masse mat i munnen og spydde av og til opp maten igjen.

Etter hvert som tiden gikk ble jeg bedre.

Jeg la på meg, og ble friskere og friskere. Jeg snakket ut med de på BUP, og det hjalp kjempe mye. Det hjalp virkelig å snakke med dem, og jeg likte det!

Men ettersom tiden gikk, og jeg kom nærmere og nærmere den vekta jeg skulle opp til, fikk jeg panikk.

Jeg falt tilbake og gikk ned i vekt igjen. Jeg begynte å grine da jeg veide 46 kilo, husker jeg. Så jeg gikk ned igjen til 42kg. Så hjalp de meg på BUP, de sa at nå var jeg en voksen jente, ingen 9-åring lenger, ei jente med kvinnelige former! Og det minste jeg kunne veie etter min høyde var 49,5kg.

Hele 8 klasse stresset jeg med spiseforstyrrelsen Anoreksi. Og jeg er enda sårbar.

Den dag i dag, går jeg i 9. klasse og veier 50kg med en høyde på 167cm.

Jeg får forsatt hjelp på BUP og er enda forstiktig med maten, teller kalorier og trener. Men spiser såpass at jeg holder vekta.

Det som er problemet nå er at jeg begynner å falle tilbake og noen dager sulter jeg meg.

Jeg føler liksom at lærerene mine; kontaktlæreren min og to andre ler av meg. Vet jeg er syk i hodet som tenker sånn, men sånn er jo en del av sykdommen også. Jeg føler de ler og av meg over hvor feit jeg er blitt. De overser meg på en måte. Jeg vil ha oppmerksomhet igjen.

Jeg vil de skal være redde for meg og se bekymret ut på meg.

De sa ofte, eller i hvert fall han ene av dem sa alltid "Du ser så sliten og trøtt ut idag, *****, Hvordan går det med deg?"

Og jeg vil de skal si det igjen.

Jeg bråker også av og til i timen, men de kjefter ikke på meg, og de til og med ser ikke på meg! Jeg er jo et spøkelse for de! Ingen legger merke til meg. Hva skal jeg gjøre? :(

 

Hilsen trist og oppmerksomhetsyk jente :/

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
11 år..
0
15.04.2018 23:13:06
Jeg er 1.63 høy og veier 36 kilo. Men jeg føler meg enda veldig tykk. Mamma presser i meg mat hver eneste dag. Folk sier ofte «Oi! Så tynn du har blitt». Men jeg vet ikke helt.. Veier jeg for mye til å være 11 år? Jeg føler det. Jeg gikk ned 12 kg på 2 uker,
Jeg ble sjokka men også gla. (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet, men send inn spørsmål på ung.no/oss, så får du svar fra fagpersoner.)
Snart 13 år
0
14.02.2018 21:43:05
Jeg er en jente som har slitt de siste ukene føler meg tykk er ca 1,58m å veier ca. 49kg.har vert lei meg men vet ikke hvorfor å lærerene mine spørr om det går bra å jeg sier ja å går men i går å sont så var jeg «glad» på utsiden men trist inni venninna spurte om vi skulle gå til helsesøster men det er ingen vits så sa nei. På mandag spiste jeg bare en brødskive å på tirsdag spiste jeg litt middag å i dag spiste jeg nudler å litt middag. Bare sånn til info
Jente 14,5
0
29.11.2017 22:49:49
Jeg veier 60kg!!!! Blir drit lei meg iver det og prøver å gå ned i vekt men jeg greier ikke... jo mindre jeg spiser jo mer legger jeg på meg (RED: vi svarer dessverre ikke i kommentarfeltet, men du kan skrive til oss på ung.no/oss, så vil en med fagbakgrunn kunne svare deg).
Jente 13
1
21.10.2017 00:30:18
Er 162, veier ca 45. Vil gå ned, føler meg tykk
uvb
0
02.01.2018 05:13:36
Du er kjempefin akkurat som du er! Det å ønske at vekta skal vise et visst tall, henger ikke sammen med annet enn dårlig selvfølelse. Og det at man faktisk går ned noen kilo, er heller ingen garanti for at man vil føle seg bedre. Jeg tror det er viktigere å finne noen å snakke med om hvordan man har det, i tillegg til å finne andre ting å fokusere på som føles bra. Det er sånne vonde tanker om kropp om vekt som kan lede til en spiseforstyrrelse hvis de får for mye fokus, og det er det verdt å unngå for enhver pris, for det er noe av det vondeste som finnes. Hilsen en som snakker av erfaring.
14 år
0
06.10.2017 14:46:01
Eg tror eg har spiseforstyrrelse eg spiser aldri meir drikker bare vann og trene kver dag har alltid slitt med kroppen når eg spiser for mye kaster eg opp og grine ofte i søvnen gjemmer maten kaster maten når folk spør meg om eg har spist lyge eg og sier ja (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Anonym
0
31.07.2017 15:54:01
Hvor høy er du
Anonym
0
31.07.2017 15:53:14
Jg har hatt anoreksia i 3 år og skal begynne i 8 klasse til høsten. Jg er 152cm og veier 35,5 kilo nå Jg må legge på meg å mamma passer på at Jg spiser masse! Det Jg spiser på en dag er: til frokost: en næringsdrikke fra legen en grov bødskive med smør makrell i tomat og agurk og paprika på og en til grov brødskive med smør ost paprika og agurk og et glass med lettmelk og en banan yoghurt. Til lunsj: akkurat det samme som frokosten med annet pålegg. Til middag: en stor porsjon med kjøtt, pasta/ris/potet og masse grønnsaker. Til kveldsmat; en næringsdrikke fra lege og to grove brødskiver med smør og tykt lag med påkledd og agurk og paprika på og et stort glass med lett melk og en go morgen energi bar og en stor Snickers is til dessert!
michelle
0
12.07.2017 20:51:36
hei jeg er en jente på 14 år og jeg har slit med spiseforstirelser lenge men jeg har ikke blit kvit det jeg veier 33kg og (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
anonym
0
29.05.2017 17:17:55
hei. jente på 16 snart 17år. har alltid slit med kroppen min. så senest i dag fikk jeg beskjed at jeg var nær/på veg til å få anoreksia.. jeg er livredd. for tanten min døde av det for noen år siden. jeg er også livredd, fordi jeg vet det er farlig. jeg har mista mye musker av det, og har gått raskt ned i vekt. men det som er. jeg får panikk om jeg spiser for mye, jeg får panikk om jeg spiser godteri. jeg griner meg til søvne om jeg føler at jeg har lagt på meg.. jeg ser på meg selv i speilet hver dag og er misfornøyd med hvordan jeg ser ut. jeg brekker meg av mat som jeg tidligere elsket. jeg spiser aldri lengre. og alt som står i hodet mitt er -du er ikke bra nok, du må bli tynnere. -må bli tynnere! -du kan ikke spise det, da legger du på deg. -hvis du ikke trener så går du opp i vekt. -om du spiser for mye så legger du på deg. også.. holder meg alltid rund magen min for kjenne på fettet som jeg har.. jeg er redd for å ha det der, så føler jeg må få det vekk. jeg får ikke lov til å gå på vekta lengre, den har blitt tatt fra meg. jeg gikk på vekta vær dag, men da gjemte mamma vekta for meg. men det som er, veide meg i dag. veide 63.5 for kort tid siden (hadde mye musker man kunne se det veldig godt). men nå veier jeg 59.6.(musklene mine er ikke til å se lengre. ) men det som også er, jeg vil være tynn men ha synlige musker, vil ha stor rumpe men små lår. jeg vil ikke bli sett på som feit lengre. jeg ble kaldt feit hele barneskolen og litt på ungdomsskolen. men som sagt er redd. vet det ikke er bra for meg men klarer ikke å gjøre noe med det..
anonym
0
14.12.2017 14:54:43
stakkars deg! håper du kommer deg gjennom det
...
0
06.05.2017 21:34:27
Hei. Jeg er 13 år og tror jeg har en spiseforstyrrelse. Jeg er svømmer så jeg er ganske sterkt bygd opp. Veide 63 kg før jeg begynte å gå ned i vekt. Jeg skriver ned kalori inntaket(kcal) i en bok, prøver å holde meg under 800 kcal. Har ikke spist ordentlig middag siden 1. mai. Prøver nemlig å snike meg unna. Jeg lyver nesten til alle og sier at jeg har spist, mens jeg egt ikke har det. Når jeg først spiser litt mer enn planlagt (fordi venner ser på) kaster jeg det opp rett etterpå. Som for eksempel, i dag var jeg både i overnattingsbursdag og konfimasjon, men jeg spiste faktisk ikke sååå mye. Men jeg kastet opp sånn 3 ganger eller no. Nå veier jeg 59-60 kilo. Har liksom gått ned 1 kilo hver dag.. Men dette er noe jeg vil da, så jeg trener mer og spiser mindre. (red: du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
Anonym
1
01.03.2017 19:01:05
Hei! Jeg har alltid vært overvektig, jeg er cirka 1.61 cm høy, og veier rundt 79 - 80 kg. Jeg føler meg feit i forhold til venninnene mine, jeg har alltid vært litt kraftigere og feitere enn vennene mine. Greit nok at jeg har en sterk bein bygning, men jeg er bare 17år. Og veier så mye, jeg er ikke fornøyd med kroppen min i det hele tatt :( Jeg snakker ikke med noen om det, fordi jeg er en veldig glad og livlig jente! Før kunne jeg spise 2 brødskiver til frokost, gjerne 3 på skolen, gjerne 4 - 6 når jeg kom hjem + middag og kveldsmat. Etter jeg har vært en del hos legen før, og jeg har begynt å legge merke til hva jeg spiser, så har jeg blitt veldig opptatt av at jeg skal spise sunt hele tiden. Jeg er redd for å legge på meg, spør hele tiden mamma om dette er usunt eller sunt. Snakker også mye om hvor sunn jeg har vært hver dag, da sier hun så bra, fortsett sånn. Greia er at nå spiser jeg 1 brødskive eller 2 knekkebrød til frokost (fordi det ikke er så mye mat i knekkebrød), så spiser jeg to brødskiver til lunsj eller noe salat og etter skolen spiser jeg ikke lenger før middag. Problemet mitt er at jeg spiser så mye til middag, fordi jeg er så sulten. Hvordan kan jeg spise mindre middag? Jeg ser jo en endring nå fra hva jeg spiste før til nå, jeg vil leve et sunt liv, ikke spise mer usunt, før jeg har gått ned noen kilo. Er det sunt for helsa? Vil bare si at stå på alle sammen, spiseforstyrrelser er en tøff kamp å komme seg gjennom! Men jeg har troa på dere alle sammen, masse lykke til videre på veien for de som har kommet seg gjennom med og de som fortsatt kjemper for det :)
Anonym
0
01.03.2017 19:04:36
Jeg pleier av og til å ha med meg en frukt på skolen som mellommåltid, visst jeg skulle bli sulten mellom timene før lunsj, som jeg oftest blir. Eller så tar jeg meg et knekkebrød jeg har i skapet, men det er veldig sjeldent. Og når jeg kommer hjem er jeg ofte sulten, så enten tar jeg meg en frukt før middag eller et knekkebrød. Men merker selv at jeg spiser så mye mindre enn før, jeg har også gått ned noen kilo. Når jeg er naken står jeg ofte å ser meg i speilt, for å se om jeg har legget på meg noe i dag.. Det er en trist følelse :(
feit
0
05.12.2016 18:53:35
jeg føler meg så feit.. er jeg overvektig hvis jeg veier 93kg og høyden min er 170cm?????
Feita
0
18.09.2016 21:02:31
Jeg er feit er 1.60 høy og nesten 70(!!!!) kg. Familien min kommenterer vekta mi og jeg legger merke til hvor feit jeg er siden ifjor. Jeg har så dårlig selvtillit, at jeg ikke kan gå med badetøy for jeg får sånn angst. Ikke bare det ifjor fikk jeg strekkmerker og nå føler jeg meg bare dritt, strekkmerkene synes så mye overalt. Og jeg kan bare gå med klær som nesten bare dekker hele kroppen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, har prøvd å gå ned i vekt men jeg hopper altid ut av det og det er ingen sporter jeg liker. Jeg tror jeg også har spiseforstyrrelse, jeg spiser så mye, og det er enten fordi jeg kjeder meg eller fordi jeg er så stygg.. Jeg har ingen jeg kan snakke med, har mistet alle vennene mine og jeg føler meg som en helt meningsløs skapning.
Kailey 13
4
14.09.2016 19:43:50
Hører all denne dritten om man er overvektig. Jeg leser bekymringsmeldinger og de tror at de er overvektige som fy, men egentlig så er de jo på det laveste av det lavest som de kan være i vekt. DU!! JA, AKKURAT DU ER PERFEKT AKURAT SOM DU ER!! Spør deg selv: Hvor mye tid er det egentlig verdt å se seg selv i speilet å tenke at man er stygg og feit? Det er IKKE verdt det, tro meg. Jeg har vært i det helvete altfor lenge, og jeg akter ikke å fortsette med det. Ikke du heller! Husk dette: Du ER VIRKELIG PERFEKT!!!!! Hvem ville du likt best? Den superslanke, pene jenta som er sykt spydig, eller den som er snill og kjempe hyggelig og alltid støtter deg? Sett deg ned, slapp av og tenk: Jeg er god nok som jeg er, og det er ingen og ingenting som kan forandre det! Lykke til! ;)
motiverende
0
14.12.2017 14:59:23
motiverende tale! :)
Anonym
1
28.07.2016 22:33:43
Jeg begynner i 8. Klasse etter sommeren. Jeg veier 55kg og er 159cm. Vil gjerne bli tynnere men klarer det ikke. Har tenkt før at jeg vil slutte å spise men historien din hjalp meg mye. Tusen takk!
Jente...
4
21.07.2016 02:44:17
Hei jeg veier 48kg og er 169cm høy og 14 år. Folk kaller meg tynn, ekstremt tynn, for tynn osv daglig. Dette er jeg så lei nå, jeg vet selv jeg er tynn men SÅ tynn er jeg ikke. Alle disse kommentarene tar knekken på meg og kampen med vekta er stor. JA jeg ønsker å gå opp i vekt, men det et ikke så LETT. Jeg har sletet med dette siden 5 klasse når kommentarene begynte å komme. Spiser jeg for mye blir jeg bare sykt kvalm å det er nesten som jeg må kaste opp, men jeg spise like mye proteinrik mat som en normalvektig person på min alder. Det som er nå, jeg ser ikke så tynn ut lenger. Det er bare de gamle minnene fra fortiden som sitter fast i hodene til de rundt meg. Jeg har tilogmed fått kommentar fra en jeg såvidt kjenner at jeg er "litt tjukk". Noe som jeg er 100% sikker på at jeg ikke er! Alt dette gjør meg bare så frustret å jeg vet ikke hva jeg skal tenke!...
Drit i
1
14.12.2017 15:03:01
Det høres ikke bra ut! Drit i hva de tenker om deg! du er perfekt! Kansje de til og med bare er misunnelige? de synest kansje du bare er kjeeeeeeeempe pen
Asibullah
3
19.07.2016 16:24:33
Jeg er 130 ,høg og veier 33 er det lite eller mye og jeg går i 9 klasse jeg har en sykdom som jeg ikke vokse så mye og spise lite fåre til de andre
..Jente..
2
11.07.2016 02:20:00
hei, er ca. 1,58, veier 46,2 kilo er 13 år, er det for mye? Er desperat etter å hå ned i vekt. Jeg er fornøyd med kroppen min, men ikke med vekten, nen ganger vil jeg egentlig bare ha anoreksi...
Marte, Guro, Solveig & Amalie
8
27.04.2016 09:22:43
du er fin sånn som du er
Jente 12
3
13.04.2016 15:21:37
Jeg er 12 år og veier 34 kg... Jeg lurer på om det er for lite? Jeg stapper i meg junkfood og sjokolade hvær dag men går ikke opp i vekt!! Jeg blir litt redd! For alle andre jenter i klassen veier sånn 40-45...
Alexandra
0
14.12.2017 15:06:16
Jeg kjenner mange som veger 30-35 kg i 12-års alderen. og noen av dem har prøvd det samme som deg, de ble ikke tyngre, bare syke :( du må akseptere kroppen din som den er!
Sliten
5
08.03.2016 23:41:22
Kjære deg jente 11 år. Ja det er galt å ønske seg en spiseforstyrrelse. Det er en farlig og trollbindende sykdom. Jeg har selv hatt spiseforstyrrelser i 12 år. Jeg er i dag 24 og har to små barn. Det er en evig kamp. Hver eneste dag går i tanker rundt mat, vekt og trening. Jeg er oppe i en normal vekt nå på 58kg (er 161cm høy). Jeg hater kroppen min. Jeg vil bare bli tynn. Jeg spiser og kaster opp flere ganger i uka i tillegg til å ta avførende tabletter. Jeg er helt ute av kontroll. Jeg var på din alder da jeg utviklet spiseforstyrrelser. Ikke tenk tanken en gang. Du ER flott som du er. Håper du har en god venninne eller noen som står deg nær som du kan prate med. Ønsker deg alt godt
11-åring (Jente)
6
15.02.2016 21:11:23
Er Ca.145 cm. Og veier 46kg. Er det galt å ha lyst på spiseforstyrrelser? Jeg blir flau hver eneste gang jeg ser i speilet! Jeg sier hele tiden at jeg skal starte å trene, spise sunnere, men jeg klarer det ikke! Det føles som om jeg har det motsatte av spiseforstyrrelser... (red: Du kan skrive inn til klara-klok.no og få hjelp og råd)
ikke tenk på det!
0
14.12.2017 15:11:11
du må ALDRI ønske deg en spiseforstrrelse!!! snakk heller med noen om problemet ditt. men du er fin akkuratt slik som du er! du blir ikke en bedre person av å vere tynnere. hvilken veninne hadde du likt best, den veldig tynne og spydie veninnen, eller den normale søt, snille og omsorgsfulle veninnen?? Du er fin akkuratt som du er!
Har vært der
8
30.01.2016 11:32:18
Jeg har tidligere hatt anoreksi. Jeg trakk meg unna venner og gikk ekstremt mye ned i vekt. Hele den perioden var bare helt jævlig, noe jeg kan si i ettertid. Der og da føltes det som det rette. Nå som jeg er frisk ser jeg virkelig alvorlighetsgraden av det. Når man sitter der på BUP driter man i om blodprøvene er gode eller dårlige, og at de er redde for at du ikke har mensen osv. Ført nå i ettertid ser jeg hvor fatale konsekvensene kan være, og da snakker vi livslange. Du blåser sikkert i nå om du kan få barn senere i livet, for man kan jo bare adoptere, kan man ikke? Hva med benskjørhet? Vil du virkelig ikke kunne trene fordi det kan være fare for at du brekker ett bein (ribbein, rygg, hånd og hofte). Vil du virkelig gå rundt som et vandrende skjelett fordi du ikke kan se at du er god nok som du er? Du gjør ikke dette for andre, du gjør det mot deg selv. Kan det egentlig bli så mye verre enn slik som det er nå? Hvorfor ikke nyte livet mens du kan? Tenk at du kan reise rundt i verden, oppleve alt! Du ha nok av tid til å besøke legen hver eneste uke, eller sitte i en rullestol fordi du ikke kan gå. Ikke gå i den fella, ikke ødelegg livsopplevelser og ferier med kaloritelling eller måling av vekt. Fra en som har vært der, KOM DEG UT AV DET NÅ!
Jente
3
23.12.2015 11:52:10
Bra fortalt historie. Jeg håpet alt går bra med deg, og Audi blir helt frisk en gamg. Husk: du er bra nok som du er. Ikke glem det:)
Dont worry
3
22.12.2015 23:38:53
Ikke tenk på at dere er stygge alle er vakre på sin egen måte, selv om de fleste ikke vet det. ALLE skal føle seg verdige og ingen skal bli sett ned på ingen skal tenke at de er stygge. Alle er perfekte på sin egen måte.
:c
7
23.08.2015 11:18:30
Jeg spiser ganske lite... vil det si at jeg kanskje har en spiseforstyrrelse? :o
Anonym persjon
1
18.06.2016 22:24:55
Du kan få det etter hvert men det er ikke lurt.. Men om legen sier fu må så må du.. Men ikke spis mindre .. Du er vakker som fu er❤️
Anonym
5
01.08.2015 15:58:57
Jeg lurer på en ting. Jeg har hatt anoreksi og den er endelig borte nå. Før jeg fikk anoreksi hadde jeg mange gode venner som jeg var masse sammen med. Nå har jeg ikke de lenger. Hvorfor tror dere at jeg mistet vennene mine? Var det fordi jeg hadde anoreksi? Men jeg har jo alltid vært hyggelig mot dem.
Jkk
3
06.01.2016 22:29:54
Enig! hvis de var dine ekte venner hadde de støttet deg
Liv
2
06.11.2015 17:00:03
Kan godt være, men hvis de forlot deg i en slik sårbar fase var de ikke ordentlige venner alilavell:)
Liv
3
06.11.2015 17:00:51
Fase ville kanskje vært feil ord å bruke, mente situasjon
Annie.
3
20.06.2015 22:23:51
Hadde anoreksi og ortoreksi for en stund siden. Jeg savner også oppmerksomheten jeg fikk den tiden jeg var syk. :( (Red,: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp)
Syk jente
6
11.06.2015 07:49:04
Hei. Jeg er en 14 år gammel jente. Jeg er veldig tynn, og innser det selv. Jeg har alltid vært liten og tynn, men jeg føler meg så utrolig svak. Jeg er 1.57 cm høy og veier 40 kg. Jeg kaster opp hver eneste dag og orker ikke alltid skolen. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre lenger...alle kaller meg flisa, pinnen, spøkelse osv...jeg trenger hjelp
Vil bare hjelpe
4
21.11.2015 17:08:18
Det er lurt og snakke med noen om det... de har ikke rett til å kalle deg noe du ikke vil så du må si det til dem om det føles vondt og dumt osv. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med det .om du føler noen blir ubehagelig så synes jeg du bør si ifra til foreldrene dine og kanskje de vil ta kontakt med lengen
jente...
4
20.05.2015 00:01:21
Hei, jeg er veldig usikker fordi jeg har aldri blitt fortalt av legen eller bup eller noen at jeg har anoreksi, men begynner innerst inne å tro det... Jeg har hatt det siden litt før jul, ganske ferskt altså og før det slete med selvskading og deprisjon. For 1-2 måneder siden prøvde jeg å ta selvmord men havnet på sykehuset isteden, dette pga overspising. Før var jeg alltid fornøyd med kroppen min, men så kom depresjonen og jeg ville mer enn noe annet være litt fornøyd med meg selv og derfor begynte å slanke meg "litt". Jeg sliter fortsatt masse med spising og oppkast etterpå. Det varier hvor mye jg spiser fra dag til dag, men jeg spiser ikke frokost, skolemat ellet kvelds. Spørsmålet mitt var ihvertfall: hvordan vet man at du har akkurat anoreksi? Mvh jente på 14 år
Feitekine
5
13.05.2015 03:52:23
Hei, æ e ei 14 år gammel jente, æ e 162,5 høy å 78 kg... Æ e for feit. Æ vet ikke ka æ ska gjør. Idag har æ ikke spist.. Æ slit, i forrige uke sto æ å brekt mæ.. Å kutta.. Æ har kutta mæ i ett og ett halvt år.. Æ ska settes inn i bup... Mamma har en sykdom som hete fibromyaligi.. Å en sort for diabetes.. Hu tar ikke insulin eller nå pilla for d. I går. Så fikk æ ett anfall.. Æ lå på gulve å rista.. Mamma trudd æ gulla men d gjor æ itj, lå sånn i fæm minutt før hu ringt ambulanse. Dem sa æ hadd for lavt blodtrykk? Å idag så lå æ bare i sænga uten å spis
Liker vekt
1
15.08.2016 22:50:35
Bedre å være overvektig en undervektig:) mer å ta i mer å være glad i :)) for 1 år siden veide jeg 50 kg, er 17 år:) nå veier jeg 65:) jeg er veldi lubben men er super fornøyd me det:) og du bør være fornøyd me deg selv !!!!
.
2
05.07.2015 17:47:40
vist du har litt muskler så må du huske muskler veger mer enn fett, du trenger heller ikke å vere feit for å vege mye
Tynn jente
2
07.05.2015 19:53:25
Hei, jeg er 50kg og 172cm (14 år om 1mnd). Dette vil bli regnet på som undervektig og har en BMI på 16 elns, og folk kaller meg ofte "anoretiker" men til alle som leser dette: Selvom man er tynn betyr det ikke at man har en spiseforstyrrelse. Hadde du likt at jeg kaller deg "feit, ovetvektig og SLUTT OG SPIS" mest sannsynelig ikke, så hold kjeft om du skal si at tynne personer har spiseforstyrrelse, jeg har høye og naturlig syltynne forledre. Deal with it.
.
2
05.07.2015 17:48:57
Jeg er 13 år er 1,65-1,66cm å jeg veier 45kg så er nåkk ikke farlig at du veger 50kg når du er 1,72cm
...jente
3
01.05.2015 10:44:37
Jeg er en jente på 12 år vet ikke hvor mye jeg veier eller hvor høy jeg er men helt siden i fjor har jeg slanket meg jeg laget som om jeg var syk får å ikke klare å spise noe så mamma ikke skulle tro at jeg slanket meg jeg har gått flere dager uten mat for å slanke meg men i fjor veide jeg 55 og veide meg for noen uker da veide jeg45 kg og den siste uka har jeg spydd sikkert sånn 5 ganger om dagen lurer på om jeg har anorexia eller spiseforstyrrelser please svar trenger hjelp:) (red: du bør snakke med helsesøster på skolen eller en voksen du kan snakke med om dette, klara-klok.no svarer også på spørsmål om kropp og helse.)
Silje
3
05.04.2015 15:00:33
Jeg er ca 1.60 og veier 72-73 kilo. Jeg vil bli tynn før sommeren men jeg klarer ikke. Jeg hater å trene og elsker mat. Hva gjør jeg? Jeg blir mobbet for dette
Meg
1
15.08.2016 22:55:44
Jeg er 1,55 høy, er 16 år og veier 69kg. Jeg er også utrolig glad i mat men mest dessert:) jeg trener aldri jeg heller. Sommeren som var nå orket ikke jeg å trene å styre med mat så je brydde meg ikke. Jeg gikk opp 12 kg. Jeg føler meg utrolig bra av å bare kunne være meg selv:) det bør du også!!
jente 14 år
2
19.05.2015 23:28:15
Jeg hadde samme problemet, men det som kan lønne seg å gjøre er å tenke godt gjennom hva du spiser og hvor ofte. Det som er viktig er å ikke slutte å spise helt. Xoxo
Tynn jente
1
07.05.2015 19:55:51
Du kommer til å bli perfekt på ungdomskolen. Pass på at du spiser Sundt og at du spiser nok, og hold deg dehydrert! Vær aktiv men ikke tren hele tiden for å slanke deg
Cecilie
3
03.03.2015 21:31:35
Til dere alle der ute, de uten spiseforstyrrelser eller med! Det er normalt å veie akkurat så mye du veier! Det er bare du som bestemmer over DIN kropp, bare du! Det du veier er like mye normalt som det andre veier! Ingen er perfekte, men du er god nok akkurat som du selv er! Du kan ikke gå i andres "sko" det blir bare helt feil, du må følge dine egen vei! Ta dine egne valg! Alle er like mye verdt uansett hvordan man ser ut på utsiden, det er innsiden som telles, personligheten din! Du er akkurat god nok som du er!
Feit jente
5
20.02.2015 17:54:47
hei jeg føler meg noe syyykt feit, beina mine er bare to fett komper å magen min stikker rett ut, men hvis jeg spiser en banan til froksost og ikke noe til lønsj kan jeg se helt oki ut i magen. har litt lyst på spiseforstyrelser men føler det er helt umulig for meg, tror jeg veier 57-58kilo husker ikke høyden min.. er 13 (ble dte i går) har prøvd å kaste opp mat men den metoden med å stikke to fingre nedi halsen får emg bare til å msite pusten, etter litt begynenr jeg å brekke meg. da feiger jeg alltid ut.. så har aldri kalrt det der.. noen tips? foresten når jeg spiser lite til morra og lunsj så spise rje gbare enda mer om kveldene ;( ugh... vil bare bli tynn jo!
Anonym:
2
12.02.2015 18:30:16
Tror jeg er på vei til å få det..
Saruto
0
23.08.2015 11:13:59
Samme her... :c
Andi (ja, det er et jentenavn. .-.)
4
09.02.2015 18:36:58
Jeg er 15 år, 1.50 høy og veide 50 kilo før, jeg ble helt desperat etter å gå ned i vekt, jeg spiste ikke mye det gikk i en kopp te til frokost, en kopp te til lunsj (vi har vannkoker på skolen) en kopp te etter skolen, så middag (middagen min var som oftest mindre en neven min) så en kopp te til, den eneste teen jeg drakk var BB Detox fra Kusumi og jeg elsket den, men siden det var detox te så hjalp den meg også med å gå ned i vekt, jeg husker at på mitt aller verste veide jeg 32 kg. det var før, jeg er nå på bedringens vei, jeg veier 41.2 kg og det føles så mye bedre en 32, slanking er ikke verdt det jenter! du er perfekt akkuratt som du er!!!
:(
3
08.02.2015 14:55:12
husker jeg veide 26 i 8 klasse
Anonym
1
08.09.2016 14:12:58
Å heldige deg!! Det vil jeg også
:)
0
24.12.2014 16:15:53
Jeg er 1.56 eller noe, og veier 44 kg.. føler meg så tjukk, for en stund siden, spiste jeg ikke noenting nesten, jeg nekta, jeg var ikke sulten, hadde ikke matlyst på en stund. Jeg trener litt, om dagen, og natta. Får ikke søvn om natta lenger, tenker bare på trening. Er dette begynt å bli farlig?
Anonym
0
18.06.2016 22:30:11
Det er helt normalt å veie det. Ikke slutt med spising. Ikke sunt! Hør du er høyde 156 da skal fu veie mellom 146-156. Aldri si du er feit du er perfekt
Andi
3
09.02.2015 18:40:27
Du bør prøve å få i deg litt næringsrik mat, det hjelper både på nattesøvnen og det er bbra for å holde seg oppegående hele dagen, og du trenger ikke å gå ned i vekt snuppa!
Smartone
2
15.12.2014 06:16:30
Fin historie. Kanskje det kan være en vekker for dagens ungdom?
nopp
1
23.08.2015 11:15:51
Nå vil jeg slanke meg mer enn jeg ville for 20 minutter siden..
Anti ana
1
05.05.2015 15:17:50
Ja, det burde det egentlig
Anonym:
3
03.09.2014 23:24:01
Er ei jente som er 13(blir 14 snart(00'er)) og er ca.171 og veier rundt 50kg er det mye!!?
Kgkf
0
18.06.2016 22:31:03
Veldig lite faktisk duu skal veie ca 161-171 kg tenker jeg
T.A
1
29.10.2014 22:32:25
Nei, Det er ikke mye. Det er normalt :)
Lost
4
01.09.2014 10:34:31
Når man først har en spisefordtyrrelse, kommer man ikke bare ut av det med en gang. Jeg snakker av erfaring, for jeg har vært syk i mer enn tre år nå. Det er for jævlig å være 176 cm høy og veie 39.5 kg, og synes at man er tykk!
Meh
6
01.08.2014 23:28:48
Jeg er redd for å Gå mer opp i vekt, er 1.72 å veier mer enn jeg skal, har noen tips til hvordan jeg kan gå ned i vekt! Pliis! Det haster, mamma vil ha meg med på en sånn greie der de hjelper slike, jeg vil ikke! Noen tips på å gå ned i vekt?
Våkne opp!
4
30.06.2014 15:22:37
Til dere som lider av spiseforstyrrelser eller er i gang med utvikle det: ER dere helt på jordet? Har dere virkelig lyst til å drepe dere selv?? Ok, la oss si at du blir ekstremt tynn... Er du fornøyd da? Hvem er det som har sagt at du skal se sånn ut?? Jeg skjønner at dersom man har spiseforstyrrelse, så kan det være vanskelig å lytte til hva andre har å si. Men seriøst er det dette livet du ønsker å ha? Har du virkelig lyst til å leve slik forresten av livet og bokstavelig talt drepe deg selv? Hvis det er det du vil, så bare fortsett! Se hvor du havner enn, eller våkn opp ! Det er ikke for seint, men DU må ville det!
Det er ikke "bare" å spise
4
02.02.2015 00:21:29
Det er okke bare å begynne å spise igen! For oss som sliter med det så er det vannskelig å "bare" spise! Det er ikke "bare" å spise! Se for degselv med 200kg ekstra på kroppen! Blir du ikke deprimert? Eller får lyst til å dø? Eller bare stoppe å spise? Vel sånn er det får oss! Folk han si hva de vil men vi vil ikke høre! Ja vi er sikkert tynne for dere, men for oss er det som å ha 200kg ekstra på kroppen!
Mona
12
11.01.2015 03:28:29
Du burde skamme deg får å våge å legge igjen en slik kommentar! Spiseforstyrrelser er ikke noe man velger, det er en mental sykdom akuratt som akoholisme, depresjon og andre mentale lidelser. Det er en vanskelig prosess og det tar lang tid å komme ut av det. Å be en person "våkne opp!" er som å be en person med ADHD eller kreft å "bare stoppe". Jeg kan garantere deg at ingen med spiseforstyrrelser syntes det er gøy... Du burde virkelig tenke deg om to ganger før du kommenterer eller lære deg om sykdommen for det er veldig klart at du ikke har peiling på hva du snakker om ;)
meii
1
11.11.2014 23:05:54
noen ganger skyldes spiseforstyreler mobbing (gjorde i hvertfall det med meg) mobberne kan si at du er feit eller at du ikke er bra nok,da kan du fort bli missfornøyd med vekta de.men det er ikke sånn at vi ønsker å ha et liv med anoreksi, det er det at mobbere gir oss det. vi vil helst være glade personer som leverlykkerlig og er fornøyd med kroppen sin. men livet erikke så lett.
Anonym
1
02.05.2014 10:00:31
Hei, er en jente på 13 år og som sliter med kroppen min. Jeg er 160 høy pg veier 40 kg. Jeg vil bli enda tynnere..
Eller vil jeg?...
Det forandrer seg hele tiden, plutselig har jeg lyst å bli tynnere og i det beste øyeblikket er jeg fornøyd med meg selv. Jeg har litt former men har ikke fått mensen ennå..
Og jeg kan kjenne halebeinet og ribbeinene mine. Og har flat mage. Men noen ganger kan jeg ønske jeg var tynnere. (red: Du kan skrive inn til klara-klok.no og få hjelp og råd)
Anonym
0
06.06.2014 19:06:50
jeg er også 13 år å har det helt likt som deg! helt likt, NOEN ganger kunne jeg ønske jeg var tynnere men klarer ikke å ikke spise en hel dag, men mamma sier fortsatt jeg spiser for lite å er altfor tynn
Når hjelpen ikke er der
1
30.04.2014 10:51:18
Hei, jeg er en jente på 16 år som er ca. 1.65 høy(jada, jeg er en liten smurf). Jeg har ikke brydd meg noe særlig om hvordan jeg så ut og hvor mye jeg veide frem til starten av 10.klasse(begynner vgs nå). Jeg så på tallene på vekta, det var som gift. 62 kg i vekt, med genser, bukse og undertøy. Jeg begynte å se at jeg ikke var like tynn som alle andre, jeg hadde ikke fin mage eller lignende. Det eneste jeg da tenkte på var å ha muskler, musklene skal synes(gjør det enda), men vekta mi bare sto, i 2011 veide jeg 48 kg, inn i 2012 veide jeg 60 kg og 2013 62 kg ish, helt frem til September 2013, jeg begynte å spise mindre, trene mer(6 timer i uka + egen trening hjemme). Jeg sluttet å spise lunsj på skolen, spiste ikke frokost, bare middag. I løpet av 6 mnd gikk jeg ned 6-8 kg. Jeg har endelig begynt å bli litt fornøyd med meg selv men enda når jeg ser meg i speilet er jeg feit... Jeg klarer ikke tanken på å spise mat til frokost eller lunsj, jeg har en kjæreste som prøver å få meg til å spise og slutte med uvanene mine men det er vanskelig, om du leser dette og du ser på deg selv som feit, ikke gjør noe, bare tren, ikke skipp måltider eller lignende. Jeg kommer meg ikke tilbake...
Anonym
5
08.03.2014 01:51:07
Jeg er en 12 år gammel jente, moden for alderen, spesielt psykisk. Vertfall så er jeg virkelig ikke fornøyd med kroppen min. Jeg er 1.66 høy ca. og veier 75kg.. jeg føler meg så feit.. jeg _er_ feit. Har blitt blitt kalt det og blitt mobbet for både det og resten av kroppen min så lenge jeg kan huske. Alle venninnene mine er så slanke og pene og fine.. og jeg skulle virkelig ønske jeg så ut som dem. Men jeg er stygg, jeg er feit.. og ja jeg har kutta meg noen ganger.. og jeg gråter hver dag, for alt gjør så vondt.
Jeg vet ikke åssen jeg skal bli tynn.. jeg aner ikke.. og jeg kan ikke sulte meg selv heller.. for da kommer diabetesen min til å gå til H.. og jeg orker ikke å ta den risken..
Jeg har også selvmordstanker noen ganger.. det skal jeg ikke lyve om.
Skjønner ikke hvorfor jeg fortsatt så og si håper på at jeg noen gang kommer til å bli/være tynn.. det er det jeg ønsker meg mest her i verden..

(føler jeg bare sitter å klager her nå.. men det er ingen som vet om noe av det her.. utenom høyden og mobbinga, selv om det ikke er noen som tenker over at jeg blir slengt dritt til hver dag, de som ser det.. men det får da bare være, jeg vet utrolig godt at jeg ikke er den eneste her i verden som blir mobba og ikke har selvtillit.) (Red.: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få tips og råd)
Stå på:)
0
02.02.2015 00:31:40
Du er ikke feit! Jeg er akkuratt som deg, jeg har litt fett på magen mens vennene mine har den perfekte kroppen liksom. Jeg har også blitt mobba for utseenet og vekta mi. Jeg har også diabetes. Men jeg lover deg, livet med arr og være undervektig er ikke noe gøy. Når jeg var 10år veide jeg rundt 70-73kg, det var utrolig mye. Jeg sluttet å spise, tokk overdose av tablettene mine og begynte med selvskading. Og nå i en alder av 14år veier jeg 37kg og er 1.71høy. Jeg går til BUP, psykolog, barn&ungdomsbasen og prater med helsesøster. Jeg råder deg til å fortsette og spise vanlig og kanskje trene 2-3ganger i uka:) jeg vil virkelig ikke at du skal komme i samme felle som meg og mange andre. Stå på! Dette klarer du!:)
enda en diabetiker
0
16.02.2015 22:00:09
jeg har også diabetes (type 1), og er godt i gang med det helvette som er spiseforstyrrelser (ednos/ blanding av sulting og bulimi). Jeg hater det, jeg hater meg og jeg hater at jeg aldri klarer å ha et bra, stabilt langtidsblodsukker. I januar var HbA1c´en min på 10.2 og jeg klarer ikke få det ned. Hva ligger ditt på? Dette er av ren nysgjerrighet, for jeg håper jeg kan fortsette å ha faste dager selvom HbA1c´en min går ned. Er dette mulig?
Anonym
0
20.02.2014 23:00:59
Hei eg er jente på 12 , som sliter me å vere fornøyd me den jeg er. Jeg spyr opp maten min ca 2 -3 ganger om dagen å klarer nesten ikkje spise noen ting , tips eller råd om hva jeg kan gjøre?
Du klarer dette!:)
1
02.02.2015 00:35:45
Tenkt på deg selv som perfekt! Ja det er mye vi ikke liker ved oss selv, men det betyr ikke at du skal hate degselv og spy opp maten din! Vil du bli tynnere så må du trene. Jeg lover deg og spy opp maten er ikke det riktige. Jeg vet at jeg ikke er rette personen å si det side. Jeg gjør det selv, Men du er 12år. Du skal liksom løpe etter gutter og være med vennene dine. Bar prøv og tenkt posetivt! Jeg vet du klarer å slutte, du må bare gå inn i degselv:) Hilsen en jente 17, som støtter og heier på deg
Susanne, 16
1
21.01.2014 18:54:03
Jeg ville bare si at om dere føler dere oversett og at ingen bryr seg, så vit at vi med spiseforstyrrelser heier på hverandre! Noen ganger er det nok å vite det selv, også. Når alt kommer til alt, er det bare DU som kan snu det og bli frisk. Lykke til!:)

Spørsmål og svar

Jeg vil utvikle spiseforstyrrelse, for da blir jeg tynn. er veldig opptatt av vekta
Hei, Det er skremmende å høre hvordan du tenker og føler. Spiseforstyrrelser er en farlig sykdom som både rammer familie og venner rundt deg i t...
Hvordan vet man at man har spiseforstyrrelse?
Hei Takk for at du skriver til oss! Du lurer på hvordan man vet om man har en spiseforstyrrelse. Grensen for når et anstrengt forhold til mat og ...
Hvordan vet man om noen har anoreksi?
HeiDet finnes mange former for spiseforstyrrelser. De som er rammet av anoreksi, slutter nesten helt å spise. Samtidig fortsetter personen å trene...
Vært et par ganger hos legen i forhold til mat, trening og kropp.
Hei jente 18 år. Det er veldig bra at du har tatt kontakt med fastlegen din. Vekten din er alvorlig lav, og det er nødvendig å gjøre noe for at k...
Jeg er redd for å miste kontrollen over mat når jeg blir friskere.
Hei Mange med spiseforstyrrelser er redde for å miste kontrollen over matmengden.  Det er bevist at, om kroppen får regelmessige måltider, fire ...
Jeg sliter med mat, blir fort kvalm. Har dere noen tips?
Hei Det er mange som har et anstrengt forhold til mat. Særlig gjelder dette i perioder med mye stress eller når man har det vondt på andre måter....
Jeg har nesten slutta å spise, spiser nesten ingenting.
Hei! Dette høres ikke greit ut. Du spiser som du selv sier for lite, og du risikerer å bli syk hvis dette fortsetter. Har du noen tanker om hvorfor ...
Hvordan merker man at man kanskje har en form for spiseforstyrrelse?
 Hei! En er inne i en ond sirkel når hverdagen kun består av mat,kropp og utseende, slik at dette blir en besettelse og det går utover det sosia...
Jeg tror jeg har spiseforstyrrelse men vet ikke helt.
  Hei!   Jeg tenker du er ikke har det så bra for tiden, og trenger noen å snakke med om hva du strever med. Hvis du fortsetter slik  kan det ...
Jente, 13 år har dårlig selvtillit og har sluttet å spise.
Hei Jeg syns det er fint at du skriver til ung.no. Det høres ut for meg som om du, ganske bevisst bruker mat og kroppen din som en måte å straffe ...
Mamma sier at hun kommer til å søke om å få noe (jeg vet ikke helt hva det er) som gjør at hun fortsatt kan bestemme over meg når jeg er 18.
Hei Det er litt uklart hva din mor tenker på, men det kan være hun mener at du bør bli satt under vergemål, med henne som verge. I utgangspunktet...
Jeg spiser veldig lite, ønsker å bli tynnere og veie mindre.
Hei Takk for at du skriver til oss! Du er ei normalvektig jente ut ifra din høyde og vekt. Allikevel har du mange tanker om mat og spiser lite ford...
Jeg jobber med å gå opp i vekt, men går ned.
Hei Jeg forstår at du er bekymret. Det er en alvorlig tilstand du er i og du trenger all næringen som står på kostlisten din. Du trenger også st...
Jeg går til behandling for depresjon og har fått diagnosen Anoreksi. Skal til utredning om en uke men vet ikke om jeg holder ut så lenge. Er totalt utslitt!
Hei jente 19 år Takk for at du skiver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du strever med å holde ut! Jeg forstår at du er sliten og at det k...
Lurer på om jeg har en spiseforstyrrelse
Hei Jeg kan ikke svare deg sikkert på det du spør om. Men når jeg leser det du skriver blir jeg bekymret for deg. Du er ikke tykk eller overvekti...
Nå veier jeg 49 kilo. Det var egentlig målet mitt, men jeg klarer ikke å slutte å gå ned i vekt. Målet mitt nå er å gå ned til 45kilo, men klarer ikke å slutte
Hei. Du høres ut som en klok jente og jeg er sikker på at du kan klare å komme ut av dette vonde slankemønsteret ditt dersom du får litt hjelp. ...
Føler meg høyere og kraftigere enn de andre på trinnet.
Hei Du er midt i en utviklingsperiode.  I den alderen du er, utvikler og vokser folk i veldig ulikt tempo og til ulik tid.  -Noen er bekymret for a...
Jeg er innlagt for anoreksi og får ikke bestemme noe selv, hva gjør jeg?
Hei Det er leit å lese at du opplever å ikke bli lyttet til på sykehuset.  I behandling av anoreksi er det veldig vanlig at pasientene opplever ...
Har jeg ødelagt fordøyelsen min på grunn av bulimi?
Hei Så leit at du fortsatt strever med denne sykdommen. Husk at det er mulig å komme seg ut av dette, selv om den har vart lenge. Jeg kan ikke si ...
Se alle