Hopp til hovedinnholdet

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Offentlig og kvalitetssikret
Kviser (colourbox.com)

Les utsagnene nedenfor, og forklaringene som følger.

RETT eller GALT?

 

Har man først fått kviser, er det ikke noe å gjøre med det.
GALT: Det finnes forskjellige midler som virker effektivt mot kviser. Noen midler er å få kjøpt på apoteket uten resept. Spør om råd der. De fleste midlene virker ikke på kvisene som allerede har kommet, men gjør så det ikke kommer nye. For en del av kvisemidlene kreves resept, derfor er det viktig at du kontakter legen din om du synes problemet er stort. Er du veldig hardt angrepet, kan du få henvisning til en hudlege som er spesialist på bl.a. kvisebehandling. For all behandling av kviser gjelder at man må følge opp behandlingen over tid og ha litt tålmodighet. Ofte kan man også oppleve en liten forverring eller irritasjon av huden i starten. For jenter er det slik at enkelte p-piller kan gjøre kviseplagene mindre.

 

Kviser skal alltid klemmes ut, så forsvinner de.
GALT: Stopp klemmingen! Det kan gi deg arr, spesielt hvis du klemmer på det som ennå ikke har utviklet seg til kviser. Betente kviser kan bli til byller (abcesser) ved klemming. Les mer om konsekvenser av å plukke og klemme mye på hudormer og småkviser.

 

Man får kviser fordi man ikke vasker seg ordentlig.
GALT!: Du får ikke kviser av dårlig hygiene. Man kan faktisk risikere å få flere kviser om man vasker seg for mye. For mye skrubbing med vann og såpe irriterer huden slik at du kan få flere kviser. Vask med bare rent vann, et ansiktsmiddel eller evt. vann og en mild såpe. Den beste måten å vaske ansiktet på, er å bruke hendene, ikke en ansiktsklut.

 

Hvis man bruker krem eller sminke i ansiktet blir kvisene verre.
RETT og GALT: Fett- og oljeholdige kremer eller dårlig fet sminke kan tilstoppe hudens porer slik at det lettere dannes kviser. Hudvoks kan også gi tilstoppede porer, og slik kan du få økt risiko for å få kviser. Vannbasert fuktighetskrem, sminke av bra kvalitet og pudder skader derimot ikke huden. Løst pudder gir mindre fare for hudormer (som kan utvikle seg til kviser) enn fast pudder. Det er viktig å rense bort sminken om kvelden.

Det er ikke mulig å fjerne arr etter kviser.
RETT og GALT: Det er ikke mulig å fjerne arrene helt, men i mange tilfeller er det mulig å forbedre arrene, men det kommer helt an på hvilken type arr du har. Ta kontakt med en hudlege eller andre hudklinikker med autorisert helsepersonell for å få mer informasjon og hjelp til hvordan du eventuelt kan behandle arrene. Les også her om du ønsker litt mer informasjon. Det koster veldig mye penger å gjennomgå slike behandlinger, og det er derfor viktig at du gjør det du kan for å prøve å unngå arr når du får kviser – ved for eksempel å ikke klemme og plukke på dem.

 

Hvordan får man kviser?

I huden finnes det noen kjertler som produserer fettstoffer som kalles talg. Talg er med på å beskytte huden din. I puberteten skjer det en masse forandringer med kroppen din. Det produseres bl.a. mange hormoner, og disse hormonene gjør at det produseres ekstra mye talg, spesielt i ansiktet, på skuldre og på øvre del av brystkassen. Du får derfor fetere hud i puberteten. Hvis denne talgen ikke kommer ut på hudens overflate, dannes det en slags propp, en hudorm. Hudormer er små hvite eller sorte prikker. I huden til alle mennesker finnes det bakterier. Hvis bakteriene og talgen "kobles sammen" i hudormen, blir det betennelse. Området blir rødt og ømt, og så får du en kvise.

 

Hvem får kviser?

  • Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt – noen får mange, noen får kun noen få. Noen familier er mer angrepet av kviser enn andre.
  • Noen jenter får flere kviser i perioden opp til de får mensen. Det skyldes at det dannes ekstra mange hormoner i denne perioden.
  • Stress og nervøsitet kan forverre kviseanfallene, og er man nervøs og stresset, kan det hende man klemmer mer enn ellers. Slik blir kvisene større, rødere og ømmere. Overdreven slanking, spesielt hos jenter, kan øke kviseplager, og noen vil også oppleve at veldig mye trening også kan gi noe økte kviseplager

 

Er det en sammenheng mellom kosthold og kviser?

Kosten er ikke hovedårsaken til kviser, men noen opplever at det kan virke inn. Blant annet viser enkelte undersøkelser at mye sukker i kosten (spesielt raske karbohydrater) kan øke kviseplagene noe.

Kostholdets betydning for akne har vært mye diskutert. Flere studier tyder på at inntak av mat og søtsaker som fører til høyt blodsukker kan øke kviseplagene. Høyt blodsukker stimulerer utskillelsen av det blodsukkerregulerende hormonet insulin og frigjøring av insulinlignende vekstfaktorer (IGF-1). Dette har en direkte effekt på talgkjertlene, og stimulerer til økt cellevekst i det ytterste hudlaget. Resultatet blir økt risiko for oppblussing av akne.

Det ses også i undersøkelser en sammenheng mellom økte kviseplager og mye melkeprodukter, høyere inntak av mettet fett og transfett, og færre porsjoner med fisk per dag. Kviser eller ikke kviser; Det er viktig at du spiser god og variert kost, drikker mye vann, får frisk luft og får regelmessig mosjon.

© Frode Øverli. / Distr: Strandcomics.no

Det er hormonforandringer som spiller den største rollen som årsak til kviser. Arv spiller også inn for hvor store kviseplager man får.

Gutter har ofte større kviseplager enn jenter siden det er en sammenheng mellom økt mengde testosteron, mannlige kjønnshormoner og økt talgproduksjon i huden.

For de fleste vil den verste kviseperioden vare i et par år. Det er imidlertid ikke slik at man trenger å tåle å ha det slik. Enkel behandling kan hjelpe de fleste til å få litt mindre plager. Spør på apoteket, hos fastlegen hos helsesykepleier eller på Helsestasjon for ungdom.

Du kan lese mer om kviser og om behandling av kviser på omkviser.no og på nhi.no

 

Redaksjonen, ung.no


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
jeg har ikke så mye
0
05.11.2018 13:56:06
jeg har ikke så mye
G21
2
26.08.2018 03:44:16
Anbefaler folk Acnicyl krem 30g som du får kjøpt på Apotek 1 reseptfritt. :-) Veldig bra produkt som hjelper mot kviser og uren hud.
BTSISBAE
0
13.08.2018 00:13:50
jeg syntes akne er fint jeg :3 jeg har ikke det men
spørsmål
0
11.08.2018 20:25:29
Jeg har hatt kviser lenge nå og jeg er såååå lei dem.. jeg har det i pannen og på ryggen. Har prøvd å ta isbit på dem men det hjalp ikke... noen tips? (Red.: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få hjelp og gode råd.)
Gutt 17 år
0
19.12.2017 11:12:37
Har noen prøvde Isotretinion medisin behandling mot kviser av hudlege? Hvordan er det? (Red: skriv til oss på ung.no/oss så vil en fagperson svare deg på spørsmålet ditt. Hilsen ung.no).
Loler
3
27.11.2017 10:46:40
Lol
..
2
17.11.2017 20:35:47
Jeg er ikke enig med at man ikke skal klemme ut kviser. Det kommer Seff an på hva slags kvise det er, men det kan bli verre. Du kan få byll og mer kviser hvis du ikke klemmer dem ut. alle er jo forskjellige, men man kan jo få arr og byll hvis man ikke klemmer dem ut. Jeg selv må klemme dem ut og da forsvinner dem. Hvis jeg ikke klemmer dem ut, blir det verre. Noen i familien har arr etter tenåringstiden osv fordi de ikke har klemt ut kviser.. får man byll er det Sefølgelig lurt å oppsøke legen tenker jeg (red. send inn spørsmål anonymt til ung.no/oss og få råd om kviser fra fagfolk. Du kan også lese denne saken: https://www.ung.no/pubertet/1058_Kviser.html)
Kult
9
16.11.2017 21:32:54
Jeg synes kviser er kult.
fisk
2
22.09.2017 15:49:57
jeg har ikke mye kviser men når jeg får det de store og er på nesa eller på leppe så leppene min blir digere og ved siden av nesa mi mamma og pappa sa at tannkrem på men det hjalp ikke så mye Hva burde jeg gjøre?
Malin
3
07.07.2017 09:51:08
æ e bare en jente på 13 år som har vært plaga med kviser lenge. jeg er lei av å se mæ med det
Svar
3
14.07.2017 02:43:45
Vask ansiktet med vann og tørk deg godt, bruk så Basiron 5 som du får kjøpt på apoteket uten resept, vask deg morgen og kveld og bruk Basiron 5 så skal du se at kvisene dine blir borte ;-) vis ikke Basiron 5 gir bedre resultater vil jeg anbefale deg og øke det til Basiron 10.
Gutt 20
1
10.03.2017 23:46:53
Folkens kviser er helt normalt og dette er noe alle ungdommer får, jeg er 20 år og har hatt kviser siden jeg hva 12-13 år, jeg vil anbefale folk om gå til lege og få skinoren det er kremen som får dem og trekke seg tilbake. Husk at du må ha resept.
Mumsen
0
22.01.2017 10:18:53
Jeg pleide å være helt kvisefri, men jeg la om kostholdet til det verree. Spiste mer sjoko og fett enn noen kan forestille. Etter det begynte jeg å få kviser, men herregud. Alle ungdommer har eller vil ha kviser, så hvem bryr seg?
Mann 22
0
15.01.2017 15:31:56
Er det normalt å ha kviser under skjegget?
Jente 10/11 år
3
13.09.2016 20:46:16
Hei, jeg har hatt kviser siden 4. Klasse, og nå har antallet synket en del. Men jeg har mange små prikker i panna som ligner litt på kviser, men ikke ser helt sånn ut. Vet noen hva det er, og hva jeg kan gjøre for å bli kvitt dem?
13
3
12.09.2016 20:31:56
jeg har mye porer/ujevn hud og små kiser.,men jeg har veldig tørr hud så må bruke my foktighet Vis ikke blir det så tørt
Jente 14
3
04.09.2016 22:04:45
Tannkrem funker veldig bra! Jeg har prøvd Zendium (ikke så sterk) og Colgate (sterk) og colgaten funker best. Jeg tar en liten dæsj på de værste kvisene og et lite lag over de små over natten. Jeg tar bilder av meg selv hver dag for og kjekke forskjellen. Det anbefales :))
Gutt 14
3
21.08.2016 03:15:08
Hei jeg har maSse vis av kviser og alle sier at man får dt vist man spiser fodteri eller drikker brus men jeg gjør nesten aldri det men jeg er fortsatt plaget med det
Jente 13
1
22.08.2016 14:38:03
Jeg har hørt at de kvisene som er i panna KAN være pga det man spiser...
Hællææ
1
12.08.2016 00:12:27
Mange av dere sier at det hjelper og ta noe kaldt på kvisene, f.eks en isbit. Men hvor lenge? Ikke for lenge, da blir det vell frostskader? Kan det funke med en kald klut over natta?
Hællææ
3
12.08.2016 00:08:55
Har dere prøvd Aloe Vera Gel? Funker det? Har hørt at det fu ker på noen, men det ga ikke noen resultater på meg
Alovera
2
22.08.2016 21:19:26
Jeg fikk mere hudorm av det, jeg har oljet/normal hud.
Gutt
1
10.05.2016 16:18:03
Har hatt kviser siden 6. klasse og går i 8 nå. Enda har kvisene ikke gått bort.
Jente 13
1
22.08.2016 14:38:45
Iknow the feeling..
Jente
2
18.06.2016 23:10:52
Samme her!
5
04.04.2016 16:41:38
Jeg er en 14 år gammel jente, og jeg har det helt dritt nå. I panna og på haka mi er det fullt av røde flekker som ikke går bort. Jeg er ofte borte fra skolen fordi jeg f. Eks. Får vondt i hodet av å stå opp kl 06.00 hver dag for å prøve fikse sminken, eller så får jeg vondt i magen fordi jeg gruer meg til å ta på sminken hver morgen. For når sminken blir feil fordi jeg tok på for mye eller at det bare ble feil farge blir jeg alltid hjemme fra skolen. Jeg er heller aldri med på svømmingen på skolen, fordi det ikke er nok tid etter svømmingen til at jeg får sminket meg. Så hvordan får man bort røde flekker??!
jente
2
06.08.2016 23:12:07
skyld først panna de med vann også tar du litt manneparfyme på kvisene deretter sover du med dem og når du våkner vasker du huden med vann
Gutt (15)
7
18.09.2016 20:12:11
Kan også kanskje prøve å Være tilfreds med den man er og vente til det går over, alle har sine dårlige perioder.
Jente
2
18.06.2016 23:13:28
Jeg har tusen via av kviser.har hatt det en god stund nå,men helt siden jeg begynte å vaske meg hver morgen og kveld med lunket vann har det blitt mye bedre.husk lunket.og visst det er sol må du sole deg så mye du kan fordi det tørker ut kvisene dine!
2
04.04.2016 18:39:33
Det er helt normalt å få kviser eller røde flekker i din alder og det vil sikkert gå bort om noen år. All har hatt det en eller annen gang så ikke la dette ødelegge dagen din. Det finnes flere typer hudkrem som du kan bruke mot røde flekker så ta kontakt med fastlegen din og spør om hva slags krem som passer for din hudtype
Me
0
07.02.2016 23:41:52
Jeg har masse røde flekker i panna Å oppover mot hodebunnen de stikker ikke opp så det ligner ikke på kviser noen tips??
Det finnes ikke håp for meg
1
12.01.2016 23:20:33
Har noen kviser på ryggen, brystet og ansiktet for jeg har
Jente
1
11.08.2016 23:44:15
Iknow the feeling!
Jente
1
18.06.2016 23:14:22
Da er vi to!
Basiron
5
28.11.2015 13:02:06
Basiron er det beste! Kvisene forsvinner over natta, bokstavelig talt! :D
Jente 14
0
21.06.2017 02:19:27
Helt enig med at basiron er det beste og det er ikke kødd at kvisene forsvinner over natta. Kanskje ikke de største men, de "normale" kvisene gjør det. Det eneste problemet som jeg har hatt med basiron er at jeg blir litt tørr men, det eneste jeg gjør da er å spøre meg med en ansiktskrem som ikke har noen bivirkning på kvisene
arg
5
03.10.2015 21:24:25
De har ødelagt livet mitt!!! Først var jeg så sjenert og stille at jeg ikke opplevde noe, men nå har jeg så lavt selvbilde at jeg unngår alt som kunne gitt livsvarige minner. Og jeg bare HATER det at jeg MÅ gå på skolen, og at jeg MÅ være sosial når jeg bare vil rømme og gjemme meg til det er over. Dritt! Dritt! Dritt!!!!! OG ingen andre er å mye plaget som jeg! Jeg klikker! Jeg føler meg så utrolig skitten og stygg! Også skal selvfølgelig det altid være noen som skal stikke meg i siden nå og da.
Jente
1
11.08.2016 23:47:04
Halleminn, jeg føler AKURATT det samme! Jeg er også ganske flau over at jeg er den eneste jeg skjenner som har så mange kviser! Av og til erter venninene mine hverandre over at de har 1 kvise i panna, så står jeg der og ser på med minst 1000 kviser i panna! x(
Jente
0
18.06.2016 23:14:54
Samme her
Det finnes håp
3
14.10.2015 21:57:42
Jeg har slitt med kviser i flere år og jeg gikk til legen min å spurte om eventuelle kremer eller tabletter hun kunne anbefale, jeg vil anbefale basiron akne wash det finnes til både kropp og ansikt på apotek. Det hjelper ikke for alle men har redusert mengden av kviser på meg i hvertfall. Bare spør på apoteket så vil de forklare hvordan den skal brukes
hello
2
30.09.2015 14:47:51
jeg har enda ikke fått kviser og er er 15 føler meg heldig men alle sier en dag kommer eg til å bli sterkt plaget når de andre ikke har så mye kviser lengre er det sannsynlig
.
3
25.11.2015 16:15:22
Jepp. Har ei venninne som aldri har hatt en ENSTE, ikke én! Hu har helt ren og pen hud, sliter ikke med tørr eller fet hud heller! Wow hun er heldig. Foreldrene hadde det samme og var ikke plaget senere i livet. Vi er begge 15 og jeg sliter med fett hår, fet/tørr/VELDIG sensitiv hud, kviser OG arr. 2% av 10% funker på huden min. Vanlige kremer gjør huden irritert, rød og tørr. Og det meste funker ikke. Sminke funker heller ikke i det hele tatt! Ingenting dekker, det er feil farge og gir en dårlig konsistens. Vil bare si at du er heldig. VELDIG heldig! ( :D på dine vegne ) :/ Ja.
HJEEELP
0
30.08.2015 21:54:15
Jeg vet dette ikke handler ikke om kviser men er desperat! Jeg har munnsår over hele munnen og det hovner opp mamma vurderer lege men jeg vil ikke at legen skal pritle I det noen som har et tips????? PLIIIIIIZZSS JEG ER DESPERAT!!!!!!!!
Vaselin!!
0
18.06.2016 23:16:08
Rart med bra,eller lypsyl! En sterk en
Vannessa
3
06.08.2015 20:36:46
Den går ikke ann å få den vekk sånn. Alle kviser går av seg selv men da må du vaske fjeset med vann og ikke spise mye usunt
Hei
3
30.09.2015 20:43:02
Det er bare en myte at kviser kommer av at du spiser usunt.
Spis sunt!
3
28.11.2015 13:06:26
Det stemmer i hvert fall i mitt tilfelle.. Merker godt på huden min de periodene jeg spiser usunt. Spiser jeg sunt derimot har jeg ingen kviser, yey! :D
Meg igjen..
1
28.11.2015 13:07:29
Glemte å skrive at det også er best å ikke bruke så mye sminke, da det tetter igjen porene og danner nye kviser.
Hjelp
0
14.07.2015 02:51:28
Jeg har mange hudormer hvordan fjerner jeg dem?
Basiron
8
11.07.2015 00:49:11
Basiron AC 5% funker.
...
1
08.07.2015 21:13:41
Eg har ein stor kvise på nasa. Eg vil ha den vekk, men ikke bli stukket av uprofosjonelle.
.
0
30.09.2015 20:43:38
Går nok over av seg selv. :)
Anonym
5
10.06.2015 22:06:54
Hei, jeg er en jente på 14år jeg har kviselignene røde prikker på rumpen. Hva er det og hvordan blir jeg kvitt det. Det er ikke akkurat pent nå som sommeren kommer og vil gå i bikini
Jente
1
11.08.2016 23:51:21
Jeg har det samme problemet, er ikke helt sikker på om det er kviser... Det stikker når jeg tar på dem og de går bort etter noen dager, men kommer tilbake igjen
Isotretinoin
0
27.05.2015 19:04:52
Dra til fastlege/hudlege hvsi du sliter med kviser. Husk at 80% av ungdommen får kviser, og du er ikke unormal. Det er helt normalt og du er ikke alene. Man er et menneske fordet, og akkurat like mye verdt!
Huhh
1
26.04.2015 22:53:52
Hvordan skule kviser? Jeg er tidlig i perioden
Slalom
1
10.04.2015 14:13:06
Bruk proactive pluss. Det er dyrt ja. Men det hjelper. Det er verdt det!
I can help
9
10.04.2015 14:03:22
Jeg har hatt kviser leenge! Men nå får jeg bare en kvise en gang i blant. Jeg tenkte jeg kunne gi dere noen råd for hva jeg gjorde. Jeg sluttet rett å slett å spise snop
.
3
30.09.2015 20:44:35
Bare en myte av at kviser kommer av snop og usunt.
30 år og livserfaren.
13
13.02.2015 03:42:53
Det er et par ting jeg ser ingen her har nevnt. Det er hygiene og det er noe som jeg tror heter fysisk acne. Det kommer av kontakt med kilder til fett slik som håret . Smart med strikk om natta som en jente brukte. Men jeg tror at det samme kan være årsak til kviser på ryggen, nemlig at man ligger og gnir seg i samme sengetøy natt etter natt. Kanskje å skifte laken oftere vil hjelpe. Eller en lettere versjon . Ta på ren pysjamas. Man kan jo ha fler. Så er det den klemmingen da. Hvis man steriliserer området og bruker noe sterilt kompress og ikke ens bare møkkete hender kan en sikkert klemme de modne kvisene da. Og en kan prøve å åpne porene først med varm damp, enten i fra dusj eller helst en vask med varmt vann og et håndkle over hodet. Det kan vel heller ikke skade å ha renset ansiktet sitt før dette.. hallo. Det er så mye forvirring . Men kviser er plagsomt for de verker jo på en måte. Alt som beroliger huden som aloe Vera er egentlig og bra. Jeg vet ung hud med mye hormoner fort blir irritert av for mye friksjon og fikling så prøv å bruk rolige og bestemte og få bevegelser til å klemme. Hvis det er veldig store saker er det nok og best å stikke et ørlite hull først med en steril nål. Tenk på dem som et sår. De er betente små sår du må behandle pent for at de skal behandle deg pent!!! Som ung har du lett for å være borte i ting som kaster bensin på bålet.. ikke sant bokstavelig talt. Og det både innenfra og utenfra. Innenfra er jo hormoner mat og så drikke og stress hormon ja selvfølgelig . Så bare prøv å lev sunt grønnsaker er supert .. d er jo ja og nei m kosthold. Så dropp sjokoladen med transfett og da. Vann gir kroppen noe å skylle ut avfallsstoffer i. Kan hende om den får for lite at den prøver å få det ut gjennom svette isteden i porene og det er sikkert ikke så bra. Er min teori da . Hudlege kalles dermatolog. Skjønnhetshudpleie kalles gjerne hudpleier og jeg tror kosmetologer og kan noe om hud. Forresten liker jeg veldig godt exuviance rens og krem. Supert med sånn syre som gir huden fukt og binder den der. Tror og den fungerer eksfolierende altså fjerner døde hudceller på overflaten som kan stoppe til porene. Lykke til!! Og gjerne svar om dere prøver noe av dette med hell!!
Ek
0
17.06.2015 21:55:48
Tusen takk for de gode tipsene! Jeg skal prøve ut mye av dette!
Gutt11
2
02.02.2015 13:57:26
Er det farlig?
hei
2
24.03.2015 21:44:34
Nei det er ikke farlig, meg har du for mange (det står i teksten) burde du kontakte en hudlege, kanskje først en lege for å bli henvist til en god hudlege.
Maja
8
29.01.2015 02:28:10
Hei. Æ har mang kvisa men hadd mang fleir før. "Et tips" ikke bruk masse peng på kremer eller spesielle vaskemiddler!! Ingenting av det funke uansett(det e bare fer og sæll) mitt tips! "Gå te kjøkkenskapet og hent bakepulvret;)" Så når du står på badet og du hi tatt av dæ all smiken, pussa tenna og alt du jør så tek du en børste og dyppe denj i bakepulvret( ha bakepulvret i en annen boks så du ikke bruker samme pulver i mat) så sprer du bakepulvret på heile ansiktet!!!( fungerer fint på rygg,bryst og mage å) Når du da våkne om mårrån så vill all keisamt ha blitt mindre og man vill ha førri bort;) Maja 13år
Anna
0
28.09.2016 20:59:44
Hei, er en jente som akk har fylt 13,og lurer på om det er sant at man får mere kviser like før mensen og at de blir borte like etter? Pliis svar meg
Problem
0
14.05.2015 22:42:15
Er du sikker jeg er desperat. Nå! Dette MÅ funke! Funker det?
kviser
4
08.01.2015 22:35:32
Jeg har masse kviser å det ser veldig stykt ut på meg å mamma har kjøpt produkter til sammen 3000 kr hvi har hvert hos fast legen mange ganger men ingen ting funker
Hvordan få vekk kviser
2
06.08.2015 20:54:44
Alle får kviser 1-3 ganger i livet og kanskje mer. Alle gjør så mye hardt med å prøve å få de vekk men de er bare der. Vist du har kviser betyr det at du er et normalt menneske,fordi vist du ikke har hatt kviser minst 1 gang er du ikke normal. Det enste du kan gjøre er å skylle fjeset med rent vann hver morgen og kveld og kanskje vist du vil vaske det med en kvise-såpe. Det handler ikke om at du har kviser og vil få de vekk men at du behandle de bra og prøve og ha en ren kosthold får å ikke få mer. Du må vær sunn så meld deg på en aktivitet minst 1 gang i uka og vist du ikke vil eller noe ta en joggetur rundt huset ditt etter skolen/jobben din. Du må spise sunt og ikke mye, spis bare sjokolade på lørdager og ikke spis for mye selv om det er sunt. Vist du spiser sakte blir du fortere mett og da trenger du ikke å spise alt. Det andre du må gjør er å slappe av og sove litt. Man får fort kviser når man stresser mye så sitt og se en film eller noe med vennene dine eller sov 1 time eller 30 min etter skolen/jobben. Nogen kommer kanskje ikke til å tro alt eg sa men bare husk at kviser er et godt tegn på at du er en voksen
isbit
12
04.01.2015 19:15:33
dere skulle sett ansiktet mitt før altså (æsj) meeeeeeeen jeg prøvde et triks ta en isbit (alt mulig men det må vere kaldt) og ta et papir rundt den, så tar du isbiten inntil kvisa men ikke for lenge elers kan det bli frostskader! så jeg håper dette hjelper!!!! lykke til (det hjalp med meg)!!!!!
becca
2
26.02.2016 18:40:49
jeg har brukt å ta en isbit på kvisene og sove med potetmel i fjeset om natta det funker totalt ps: når du skal bruke potetmel i ansiktet burde du ta en bomullsdott og bare pudre det i ansiktet du trenger ikke ta mye men det hjelper totalt fordi det tørker kvisene og isbit gjør at de blir mindre!;)
Celina
0
30.06.2015 20:42:54
hvorr lenge?
Problem
2
14.05.2015 22:43:29
Hjelper det med en kald klut
Jente14
4
04.01.2015 04:41:41
Å drikk mye vann!! Vet det dr sykt Kjedeli.. Men det funker
Jente14
7
04.01.2015 04:32:27
Jeg lurer på om det er noen flere enn meg som sliter veldig med å IKKE klemme på umodne kviser?
Jente
0
11.08.2016 23:56:06
Det er mange som sliter med det. Jeg har ikke akuratt det samme problemet, men nesten. Jeg har ganske lange negler og kvisene mine klør helt sinnsykt, jeg tenker ikke at det er en kvise der så jeg klør meg og poff, kvisen er skrapt bort x-(
Torstein
7
20.12.2014 22:05:52
De som har problemer med kviser: IKKE BRUK APOTEKMIDLER, DA DISSE ER LAGET KUN FOR Å SELGE. (virker ikke) Gå heller til fastlegen din, jeg tok meg en tur der, fikk en del legemidler og har nesten ingen kviser lengre :-) Ikke la deg lure! (Ikke bruk sånne tankremdrit ihvertfall, da er du kandidat til Dum dummere 3)
Kvisebærte
3
02.12.2014 22:36:16
Jeg er 12 år, og har masse kviser. Ikke bruk fete kremer, det hjelper ikke. Jeg bruker foundation og det går helt fint, kvisene tørker faktisk inn og da kan keg bare pilke de av. MEN det er best å la de være i fred, kansje er du den eneste i klassen med masse kviser men stort sett alle andre får det og, så det er ikke noe å skamme seg over
Jokim
4
29.11.2014 13:56:20
Hei. jeg lurte på er det mulig å fjerne arr. Jeg har nesten hele ansikte. Jeg har hatt de i 6 eller7 år.
Hilsen gutt 16 (Red.: Du kan stille spørsmål om kropp og helse og få svar på www.klara-klok.no)
Anonym
3
22.09.2014 09:00:12
Jeg er en jente på 26 år som fremdeles sliter med kviser. Jeg spiser sunt, trener, spiser ikke godteri i hverdagene (er da lov å kose seg litt i helgene:) ). I sommer tok sola tak i de fleste kvisene så jeg endelig så bra ut. Ellers strekker det seg alt fra ansiktet, til nakke til litt på ryggen, t.o.m. en på magen i ny og ne. Noen tips?
❤️
3
19.10.2014 10:42:16
Ikke bruk fete kremer, ikke plukk og ta for mye på de verste kviseområdene og rene huden godt.
Khvykh
2
04.08.2014 20:30:57
Jeg er 12 år og jeg har fult av med kviser og sår! Jeg greier ikke og slutte og klemme og jeg får mange kommentarer for at jeg har kviser pliss si det er en måte og bli kvitt det!
Sol11
0
10.04.2015 13:53:13
Jeg har hatt det problemet, men så begynte jeg å bruke proactive +. Lover deg, det hjelper
Kviselei!!
4
26.06.2014 13:50:50
Jeg plages utrolig mye med kviser på ryggen og i ansikte men, det er verst på ryggen. Kvisene gjør at jeg ikke vil gå med singleter å det er kjedelig, noen som har noen tips for å bli kvit dem?
Kvisejenta
2
28.05.2014 23:36:12
Hvordan kan man få vekk arr?
1
03.08.2014 19:42:59
sminke ;)
Lege
1
28.05.2014 23:52:01
Man kan ikke få vekk arr, med mindre du oppsøker en lege og tar en operajon. Men forstatt forsvinner ikke arret. Du kan bruke sminke for å dekke den.

Spørsmål og svar

Hvordan fjerne kviser på mest effektiv måte?
Hei! Det er vanligst å få kviser der hvor det finnes flest og størst talgkjertler. Det vil si i ansiktet, på ryggen og på brystet. Kviser (acn...
Kviser på rompa.
Hei jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Det første jeg til si til deg er at du ikke må ta deg nær av slike kommentarer. Man har ofte l...
Utslett på rumpa
Hei Uten å få undersøkt deg eller stilt deg oppfølgingsspørsmål, er det vanskelig å si hva dette kan være. Utslett i huden kan ha mange årsa...
P-piller og kviser
Hei Noen opplever at bivirkninger som kviser blir borte etter ca 3 måneder bruk av p-piller. Om du vil vente å se om problemet går over avhenger a...
Får kviser inne i nesa.
HeiDet er ganske normalt å få kviser når man kommer i puberteten og noen plages med kviser i nesa. Dette er nokså plagsomt og sjenerende som du sk...
Hvorfor får jeg så vonde og ikke minst store kviser i underlivet
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Vi kan få kviser alle steder på kroppen, også i underlivet. De aller fleste opplever at de får me...
Arr etter kviser
Hei jente 16 år. Takk for at du skriver til meg. Du forteller at du har en del plager med kviser. Det er helt normalt med kviser, svarte prikker o...
Hvordan kan jeg få en sunn og frisk hud i ansiktet? 
Hei Takk for at du skriver til oss! Du lurer på hvordan du kan få en sunn og frisk hud i ansiktet. Mange ungdommer tenker mye på huden i pubertet...
Kviser rundt munnen
Hei Takk for at du henvender deg til UNG.NODu skriver at du den siste tiden har blitt tørr, og fått kviser, rundt munnen. Det er ikke uvanlig at kv...
Får man uren hud av å gå på p-stav?
Hei Det er veldig vanskelig å si hvordan huden din vil bli hvis du slutter på p-piller og starter på p-stav. For noen er østrogenet i p-pillen n...
Sliter med kviser, spesielt over leppa.
Hei For å få bort kviser er det viktig å forstå hvorfor man får kviser. Jeg vil derfor skrive litt om hvorfor man får kviser og legge til noen ...
Jeg bare lurte på hvor lenge kviser varer?
Hei! Kviser oppleves som et stort problem for mange ungdommer. Under svart her ligger en artikkel hvor jeg håper du får svar på spørsmålene din...
Hvorfor får man "blackheads" og "whiteheads" og hvordan kan man bli kvitt dem?
Hei Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 13 år! Jeg regner med at du med "blackheads" og "whiteheads" mener det vi kaller for hudorm, eller kome...
Hjelper aloe vera mot kviser?
Hei Aloe vera skal ha mange gode egenskaper, og være betennelsesdempende og kjølende. Mange bruker den når de er solbrente eller har fått skader ...
Jeg gikk på et medikament i 3 måneder som het Zalna.
Hei jente 16 år. Takk for at du skriver til ung.no!Du forteller at du har plager med huden i ansiktet, og fikk Zalna for å behandle dette. Du har b...
Kviseliknende prikker på rumpa
Hei Jeg vil gjerne gi deg et godt svar med tips som fungerer. Men det kan jeg dessverre ikke vite sikkert uten å ha undersøkt deg. Jeg vil anbefale...
Røde prikker på rumpen, og uslett etter barbering i binikinlinjen.
Hei jente 15 år. Takk for spørsmålene dine!Det er vanskelig å si noe om utslettet ditt uten å ha sett det. Det kan være som du sier at det blir...
Har fått kviser, kan det være fordi jeg startet med Loette p-piller?
Hei Takk for at du skriver til ung.noDet er helt umulig for meg å svare om Loette kan være årsaken til at du får kviser. Noen har ingen bivirknin...
Kviser når jeg har mensen.
Hei jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Det er vanlig at plagene med kviser øket på i pubereteten. For jenter er det også vanlig at ma...
Mye kviser etter at hormonspiralen Mirena ble satt inn i juni/juli 2016
Hei jente 18 år. Takk for at du skrev til ung.no Det kan være at kviseproblemene forsvinner hvis du bytter tilbake til Loette. Men kviser er en bi...
Se alle