Hopp til hovedinnholdet

Har du mange spørsmål, men er under 13 år?

Snakk med helsesøster
UNDER 13 ÅR: Heldigvis finnes det mange som kan svare på spørsmålene dine om du er under 13 år. Snakk med helesøster, en voksen du stoler på, Kors på halsen eller Alarmtelefonen.

Ung.no er en tjeneste for de som er fra 13 til 20 år. Er du under 13 år trenger du annen hjelp enn vi kan gi deg. Heldigvis finnes det andre du kan snakke med og spørre om råd!

Offentlig og kvalitetssikret
Snakk med helsesøster
UNDER 13 ÅR: Heldigvis finnes det mange som kan svare på spørsmålene dine om du er under 13 år. Snakk med helesøster, en voksen du stoler på, Kors på halsen eller Alarmtelefonen.

Når du er under 13 år er det helt sikkert masse du lurer på. Det kan være spørsmål om vennskap, kropp, puberteten eller forelskelse, eller spørsmål om mer alvorlige ting som selvskading, tunge tanker, vold hjemme eller overgrep.

Har du spørsmål om kroppen, mensen, forelskelse eller noe annet?


Har du mange spørsmål om puberteten, mensen, pupper, tissen, kviser eller svette? Da anbefaler vi at du ser NRKs serie om kroppen din som forklarer alt dette! Du kan se den både på NRK Super og på Youtube.

Helsesøster på skolen din kan også svare deg på slike spørsmål og hvis du vil snakke med noen anonymt kan du ringe, chatte med eller sende mail til Kors på halsen.

Har du spørsmål om kjønn, sex, spiseforstyrrelser eller noe annet?


Helsesøster på skolen din er der for å hjelpe deg, og du kan snakke med henne om både spiseforstyrrelser, kjønn, sex, homofili, mobbing og vanskelige tanker og følelser.

Hvis du trenger å snakke med noen, men ønsker å være anonym (det betyr at den du snakker med ikke vet hvem du er), kan du ringe, chatte med eller sende mail til Kors på halsen.

Har du spørsmål om depresjon, selvskading, vold eller noe annet?


Hvis du opplever noe vondt hjemme, eller har mange bekymringer, er det viktig at du snakker med en voksen du stoler på.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, eller ringe, chatte eller sende mail til Kors på halsen hvis du trenger en voksen å snakke med. Begge steder kan du være helt anonym, og det er gratis å ta kontakt.

Her anbefaler vi at du stiller spørsmål

Helsesøster på skolen din

Helsesøster er der for å hjelpe deg, og kan svare på alle spørsmål om kropp, sex, helse og pubertet. Du kan også snakke med helsesøster om du opplever noe som er vond og vanskelig eller ikke har det bra.

Alarmtelefonen for barn og unge.

Du kan ringe til Alarmtelefonen hvis du har det vondt hjemme, opplever vold og overgrep, eller har andre bekymringer. Det er anonymt og gratis å ringe. Telefonnummer:116 111. Det er åpent fra 15.00 - 08.00 på hverdager, og hele døgnet i helger og på helligdager.

Kors på halsen

Hos Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. Du kan snakke om det du tenker på, er opptatt av, eller lurer på. Det er helt anonymt og helt gratis å ta kontakt. Kors på halsen svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14-22.

Snakk om mobbing

Hvis du opplever utestenging eller mobbing, mobber eller plager andre, sliter med selvbildet eller har det vanskelig uten å helt vite hvorfor, kan du chatte med Snakk om mobbing. Chatten er åpen mandag til torsdag, fra kl. 15.00- 21.00 og søndag fra kl. 16.00- 21.00.

BARsnakk

Hvis foreldrene dine, eller andre du bryr deg om, drikker mye alkohol eller ruser seg på andre måter, kan du ta kontakt med BARsnakk på chatt. Du er helt anonym og chatten er åpen mandag og tirsdag fra 17.00- 20.00.

Barneombudet I Barneombudets spørretjeneste kan du få svar på hvilke rettigheter du har.

Velkommen tilbake til ung.no når du har fylt 13 år!


Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no.
Sist oppdatert:
22.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Anonym
2
27.11.2018 19:12:37
Ingen vill ha Meg!
Chicken nugget
4
13.11.2018 22:10:56
Hei jeg fant nettopp ut at foreldrene mine kan se at jeg er på mobilen på grunn av en app. En dag så kommer de og sier at de vet alt. Jeg tror de også kan se hva jeg gjør og det liker ikke jeg. Når jeg prøver å forklare ting så stopper de meg bare og sier at de vet alt. Jeg synes det er en uggen føle på grunn av at søsteren min har fått seg kjæreste og de snakker hele tiden og mamma har fått bedskje av en vi kjenner at han sparker henne men jeg var der så vet at det bare var tull. Så nå hater mamma kjæresten til søsteren min og er redd for at det samme skal skje med meg. Hva skal jeg gjøre? (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet. Du kan sende inn spørsmålet ditt til ung.no/oss og få svar fra fagpersoner).
Osteburger123
0
13.11.2018 09:39:10
Når skal det bli lov for tolv åringer å drikke alcohol? Lurer sykt, svar kjapt
Loner
2
29.10.2018 21:38:31
Finnet aldri noen som vil bli sammen med meg. Alle i klassen er sånn æsj vi kan ikne kysse. Men jeg vil lsm. Finne den perfekte å kysse med. Hvor finner jeg en perfekt gutt? R 12 årets
Når
0
10.10.2018 22:45:27
Hei! Jeg er en gutt på 12 år og lurer på når man får utløsning når man runker
Redd
1
08.10.2018 18:47:28
Hei jeg er alltid veldig redd! Jeg et lzzm alltid redd for alt. Akkurat nå er jeg helg sykt redd for MOMO. Har dere noen tips til og slutte og være så redd for alt mulig?
Lillebjørnen
5
15.09.2018 08:23:04
Hei! Jeg har fire bestevenner å alle de får lov til å ha some men jeg for ikke lov. Da syntes jeg at det er kjedelig å høre på de snakke om some å lage det sammen men så kan ikke jeg være med siden je ikke har
Anonym
1
13.09.2018 00:41:16
Hei jeg er en gutt på 13 og lurer på om det er andre metoder på å få tak i sex leker for gutter som fks: flashlight. Jeg har lyst på å se hvordan det er uten å bryte noen regler. Jeg kan ikke kjøpe på nettet og nærmaste sexbutikken er time fra der jeg bor. Pls svar. (Red.: Du kan sende inn spørsmålet ditt på ung.no/oss og få svar)
Jente 12 år
0
16.08.2018 10:12:20
Hei jeg har mobbet noen på sosiale medier men det var får 2 år siden når jeg var 9-10 år gammel men jeg var sur på enne får vi var egentlig bestevenner før men jeg ble veldig sur på henne får hun fant seg en annen bestevenn å lekte aldri med meg igjen de to var bare sammen hele tiden å jeg følte meg sikkelig utuenfår å når noen spurte om de kunne leke med dem så sa de nei så jeg ble sikkelig sur å skrev stygge til henne men jeg vet at det jeg gjorde var galt å jeg burde ikke gjordt det jeg har sagt unnskyld tusen ganger til henne men hun tilsiget meg andri vi har ikke kontakt lenger men så måtte vi flytte får vi ville bo i et hus så vi flytta å jeg måtte bytte skole så jeg har ikke sett henne siden det skjenne altså får 2 år siden så når mamma å pappa fant ut at jeg gjorde det så fikk jeg ikke være på noen ting ikke musikal.ly ikke Snapchat ikke Instagram ikke noen ting men alle de andre i klassen min har alt det der å de spørr meg om hvorfor jeg ikke har Snapchat å sånt å jeg vil ikke at de skal vite det så jeg sier bare får at jeg ikke vil ha det bare jeg gjør jo ikke sånt lenger nå jeg har bare gjordt det en gang å jeg angrer sikkelig på det så er det å mobbe da?har du noen tips til jeg å henne kan bli venner igjen får jeg har prøvd alt men ingenting går Pls hjelp meg hilsen jente 12 år
Jente 12 år
0
16.08.2018 10:01:06
Hei jeg er en jente på 12 år å jeg vil veldig gjærne ha en kjæreste men vet ikke hvordan man får en Pls hjelp meg Jeg lurer også på om hvordan man kliner får hvis jeg får meg en kjæreste så vil jeg veldig gjærne gjøre det men jeg har aldri gjordt det før eller vet ikke hvordan man gjør det heller har du noen tips Ok dette er det siste spørsmålet mitt Er det for tildig å begynne å kline når man er 12 år? Jeg går jo i 7 klasse Hvilken jente 12 år
Jente 11
4
06.08.2018 21:54:49
Er adoptert den ekte morra mi var 13 år når hu fødte meg og var narkoman fødte meg på gata.bare tokk meg med på sykehuset og gjidde meg til den første legen hun såg og bare dro... Jeg hadde mange sykdommer
Og fikk vite dette på 11 års dagen min klarer ikke anet en og tenke på deg .. (Red.: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få hjelp og gode råd.)
Gutt12
0
26.07.2018 20:39:27
Hei er 12 og har hat sex med en 16 år gammel jente er det låv?? Og begge ble lit kvalm er det normalt (Red.: Vi kan dessverre ikke svare på spørsmål i kommentarfeltet, men jeg vil anbefale deg å stille spørsmålet ditt på ung.no/oss, så får du svar fra fagpersoner.)
Pannekake
2
26.06.2018 12:06:49
Jeg er 10 år å har hat sex med en 13 år gammel gutt jeg lurer på om jeg kan bli gravid. (Red. Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar. Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med helsesøster så raskt som mulig eller noen voksne for å snakke om dette.)
Anonym
3
26.06.2018 12:04:33
Jeg er 10 år å har hat sex

Jeg lurer på om jeg kan bli gravid da

Å han er 13?? (Red. Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar. Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med helsesøster så rask som mulig eller noen voksne for å snakke om dette.)
rossaly
1
26.06.2018 07:55:11
Hei husker i k k e passoret mit
CB
1
24.06.2018 18:08:23
Mammaen min er ikke så snill,i dag skulle jeg spise en pannekake så tok jeg sukker på så sa mamma stop så tok jeg en liten bit til med sukker og så klikket det for hun,hun ristet av all sukkeret og kastet den på boret og mente at jeg skulle spise det da (red. Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Hjelp
0
24.05.2018 20:00:22
Jeg er gutt på 14, jeg er veldig dirtyminda, men har aldri hatt sex eller vært engang nærme.
Jeg har funnet en jente som jeg liker veldig, hun er ganske morsom, fin og ganske dirtyminda selv, men jeg vet ikke hvordan jeg kan komme meg nær henne (altså snakke normalt med henne) uten å oppføre meg tullete. Trenger svar (Hei! Vi svarer ikke på spørsmål i kommentarfeltet, men du får svar hvis du sender det til https://www.ung.no/oss/. Vennig hilsen Ung.no-redaksjonen)
Jente 13
0
09.05.2018 21:34:36
Vil ha sex med en gutt på min alder. Han har spurt om jeg vil ha sex med han og han vil ha det med meg han har også spurt flere ganger om jeg vil suge han, jeg vil det egt har ikke gjort det. Vi har kjent hverandre i snart 8 år og har vært litt sånn opp og ned. Er veldig kåt på han og har veldig lyst å ha sex med han, men vet ikke om jeg burde. Noen tips? (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet, men du kan sende inn spørsmål på ung.no/oss og få svar)
*Dead*
1
09.05.2018 09:30:03
hei! jeg kom opp i matte eksamen. og vuderer slevmord veldig stert. (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet, men du kan sende inn spørsmål på ung.no/oss og få svar)
Elise
4
04.05.2018 12:19:44
På forrige nyttår tok unkelen min turmond meg på tissen min, og sa det var vanelig, et det sant?
Trist
1
24.04.2018 19:44:46
Hei.. Er en jente på 12 år som lurer på om hvis en mann slika deg i fjeset er et seksuelt overgrep og hvis en person ( gutt )mann trodde var nær spurte om ville se på sånn skrekk video i en seng og begynte og klemme på rumpa mi og flere ekkle steder.. er er seksueltovergrep?

(red: Vi svarer ikke på spørsmål i kommentarfeltet. Skriv til https://www.ung.no/oss/ så får du svar! Vennlig hilsen ung.no-redaksjonen)
Rebekka
0
21.04.2018 23:19:09
Hei, jeg er forelsket i en gutt. Han er søt å har fin kropp. Men han liker ei jente som er drit fin å tynn å har fine pupper. Jeg har likt han gutten lenge. De er sammen, å jeg står der mens de kliner å gjør masse greier. Å jeg trenger et råd for jeg får han ikke ut av hodet.plz hjelp meg
Jjfmdeddk
0
18.04.2018 12:08:44
Læren sa at det var kunst & håndverk i dag men ingen voksne dukket opp. Jeg har krav på den timen så hva ska jeg gjøre
Gutt
1
25.03.2018 00:12:53
Hvor bor folk
Hgjk
0
16.03.2018 21:11:23
Brystene mine er vonde! Har det skjedd noe? Må jeg til legen?
Jente
1
22.02.2018 17:56:31
Jeg får hjelp av sosiallærer
sexiboi
3
13.02.2018 14:28:09
jeg trenger hjelp. Jeg er gutt og har mistet tissen!!!!!!FWeø'æ jhproeø
kygn
2
09.02.2018 19:45:45
Jeg kunne tenkt att sugt gutten
12 år!
3
08.02.2018 15:35:18
Hei jeg føler at brystene mine syntes i gjennom t-skjorta men sånne sportstoppet hjelper ikke, men bare dem ene har begynt. Hva skal jeg gjøre? Desperat etter svar??????
Jente, 14år
4
27.01.2018 20:53:56
Hei. Jeg skulle egentlig fått mensen får ni dager siden, men har ikke fått det ennå. Har ikke hatt sex. Hva skal jeg gjøre?
Jente 14
1
30.01.2018 17:41:36
Hei. Det varierer når man får mensen. Jeg fikk mensen en gang nesten med en gang i januarmåneden, også fikk jeg det i dag tidlig

Spørsmål og svar

Er det greit å bruke truseinnlegg?
Hei jente 14 år! Jeg kan svare 1. Ung.no er helt gratis. Det er staten som betaler for at tjenesten finnes.Her kan du lese litt mer om tjenesten un...
Kan jeg handle på taxfree?
Hei jente (13) JA, du kan handle på taxfree, men du kan ikke kjøpe noe du ellers ikke kunne kjøpt som 12åring, som tobakk og alkohol.  Du kan ...
Lyst på tampong.
Hei Det er ikke anbefalet at en bruker tampong når en ennå ikke har fått mensen. Tamponger er kun beregnet på å suge opp menstruasjonsvæske. ...
Kan urinen bli rød hvis man drikker rød smoothie?
Hei! Takk for ditt spørsmål til oss. Enkelte matvarer har så sterke fargestoffer at de ikke brytes ned, men farger urinen vår. Dette gjelder for...