Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
Ung.no på Snapchat
Ung.no på Snapchat

A-Å

Har du mange spørsmål, men er under 13 år?

Snakk med helsesøster
UNDER 13 ÅR: Heldigvis finnes det mange som kan svare på spørsmålene dine om du er under 13 år. Snakk med helesøster, en voksen du stoler på, Kors på halsen eller Alarmtelefonen.

Ung.no er en tjeneste for de som er fra 13 til 20 år. Er du under 13 år trenger du annen hjelp enn vi kan gi deg. Heldigvis finnes det andre du kan snakke med og spørre om råd!

Offentlig og kvalitetssikret
Snakk med helsesøster
UNDER 13 ÅR: Heldigvis finnes det mange som kan svare på spørsmålene dine om du er under 13 år. Snakk med helesøster, en voksen du stoler på, Kors på halsen eller Alarmtelefonen.

Når du er under 13 år er det helt sikkert masse du lurer på. Det kan være spørsmål om vennskap, kropp, puberteten eller forelskelse, eller spørsmål om mer alvorlige ting som selvskading, tunge tanker, vold hjemme eller overgrep.


Har du spørsmål om kroppen, mensen, forelskelse eller noe annet?


Har du mange spørsmål om puberteten, mensen, pupper, tissen, kviser eller svette? Da anbefaler vi at du ser NRKs serie om kroppen din som forklarer alt dette! Du kan se den både på NRK Super og på Youtube.

Helsesøster på skolen din kan også svare deg på slike spørsmål.


Har du spørsmål om kjønn, sex, spiseforstyrrelser eller noe annet?


Helsesøster på skolen din er der for å hjelpe deg, og du kan snakke med henne om både spiseforstyrrelser, kjønn, sex, homofili, mobbing og vanskelige tanker og følelser.

Hvis du trenger å snakke med noen, men ønsker å være anonym (det betyr at den du snakker med ikke vet hvem du er), kan du ringe, chatte eller sende mail til Kors på halsen.


Har du spørsmål om depresjon, selvskading, vold eller noe annet?


Hvis du opplever noe vondt hjemme, eller har mange bekymringer, er det viktig at du snakker med en voksen du stoler på.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, eller ringe, chatte eller sende mail til Kors på halsen hvis du trenger en voksen å snakke med. Begge steder kan du være helt anonym, og det er gratis å ta kontakt.


 

Her anbefaler vi at du stiller spørsmål

Helsesøster på skolen din

Helsesøster er der for å hjelpe deg, og kan svare på alle spørsmål om kropp, sex, helse og pubertet. Du kan også snakke med helsesøster om du opplever noe som er vond og vanskelig eller ikke har det bra.

Alarmtelefonen for barn og unge.

Du kan ringe til Alarmtelefonen hvis du har det vondt hjemme, opplever vold og overgrep, eller har andre bekymringer. Det er anonymt og gratis å ringe. Telefonnummer:116 111. Det er åpent fra 15.00 - 08.00 på hverdager, og hele døgnet i helger og på helligdager.

Kors på halsen

Hos Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. Du kan snakke om det du tenker på, er opptatt av, eller lurer på. Det er helt anonymt og helt gratis å ta kontakt. Kors på halsen svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14-22.

Snakk om mobbing

Hvis du opplever utestenging eller mobbing, mobber eller plager andre, sliter med selvbildet eller har det vanskelig uten å helt vite hvorfor, kan du chatte med Snakk om mobbing. Chatten er åpen mandag til torsdag, fra kl. 15.00- 21.00 og søndag fra kl. 16.00- 21.00.

BARsnakk

Hvis foreldrene dine, eller andre du bryr deg om, drikker mye alkohol eller ruser seg på andre måter, kan du ta kontakt med BARsnakk på chatt. Du er helt anonym og chatten er åpen mandag og tirsdag fra 17.00- 20.00.

Barneombudet I Barneombudets spørretjeneste kan du få svar på hvilke rettigheter du har.

Velkommen tilbake til ung.no når du har fylt 13 år!


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Hgjk
0
16.03.2018 21:11:23
Brystene mine er vonde! Har det skjedd noe? Må jeg til legen?
Jente
0
22.02.2018 17:56:31
Jeg får hjelp av sosiallærer
sexiboi
0
13.02.2018 14:28:09
jeg trenger hjelp. Jeg er gutt og har mistet tissen!!!!!!FWeø'æ jhproeø
kygn
0
09.02.2018 19:45:45
Jeg kunne tenkt att sugt gutten
12 år!
2
08.02.2018 15:35:18
Hei jeg føler at brystene mine syntes i gjennom t-skjorta men sånne sportstoppet hjelper ikke, men bare dem ene har begynt. Hva skal jeg gjøre? Desperat etter svar??????
Jente, 14år
2
27.01.2018 20:53:56
Hei. Jeg skulle egentlig fått mensen får ni dager siden, men har ikke fått det ennå. Har ikke hatt sex. Hva skal jeg gjøre?
Jente 14
1
30.01.2018 17:41:36
Hei. Det varierer når man får mensen. Jeg fikk mensen en gang nesten med en gang i januarmåneden, også fikk jeg det i dag tidlig