Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Elevorganisasjonen (elev.no)
HJELP: Elevorganisasjonen kjemper for at elevenes stemme skal bli hørt, både i klasserommet og i politikken.

Elevorganisasjonen (EO) har over 400 medlemsskoler over hele landet, og er en organisasjon for, med og av elever. Elevorganisasjonen kjemper for at elevenes stemme skal bli hørt, både i klasserommet og i politikken.

Siden Elevorganisasjonens begynnelse har de blant annet oppnådd:

  • lovfestet rett til elevråd
  • gratis skolebøker
  • stans av tilfeldige narkorazziaer i skolen

Slik kontakter du EO

Har du for høyt fravær? Har du fått en anmerkning du mener er feil? Eller lurer du på noe om inneklima eller bruk av mobil i skolen? Dette og mye mer kan du spørre Elevorganisasjonen om.

  • E-post: Dersom du har spørsmål om dine rettigheter i skolen, kan du kontakte rettighetshjelpen til Elevorganisasjonen: rettighet@elev.no
  • Telefon: Du kan også ringe Elevorganisasjonen på 22 99 37 00. De er på kontoret mellom 09.00 og 16.00 mandag til fredag.

Bli kjent med dine rettigheter

Elevorganisasjonen får daglig spørsmål fra elever og lærlinger som lurer på hva de egentlig har rett til. Mange lærere og skoler bryter flere av elevers rettigheter hver eneste dag. Kanskje du ikke er klar over det selv? Du har for eksempel rett til å være med å planlegge, gjennomføre og vurdere din egen opplæring! Men hva vil egentlig det si?

Uansett hva du måtte lure på om det som angår din skole- eller lærlingehverdag: Elevorganisasjonen svarer deg. De behandler alle henvendelser så raskt som mulig, og konfidensielt - det vil si at du er anonym.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 29.04.2020

Kilder:

Elev.no

Offentleg og kvalitetssikra
Elevorganisasjonen (elev.no)
HJELP: Elevorganisasjonen kjemper for at elevenes stemme skal bli hørt, både i klasserommet og i politikken.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Kan læreren ta mobilen min?

Mange som blir fratatt mobilen i timen mener læreren ikke har lov til det. Skolen sier noen annet. Hvem har rett?

Mobilfri sone-skilt i skolegården (foto: ung.no)

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

Tomt klasserom (colourbox.com)
Aktuelt

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

Ungdom ved gjerde på festival (Foto: www.colourbox.com)

Gutt og utsatt for overgrep?

Gutter opplever også seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å snakke om det som er vanskelig.

Trist jente