Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

A-Å

Skrivekonkurranse

Ung.no og Skrivesenteret presenterer skrivekonkurranse.

Konkurransen går ut på å skrive en tekst om det å være ung. Fire bidrag blir valgt ut av en jury til å publiseres på Ung og Skrivesenteret sine nettsider. Disse fire får også et gavekort med verdi 500 kroner.

For å være med i konkurransen må læreren sende inn klassens bidrag innen 21. april 2017 til konkurranse@ung.no.

For mer informasjon til lærer gå videre hit.

Offentlig og kvalitetssikret

Prosjektet

Vi ønsker å gjennomføre et skriveprosjekt for ungdom mellom 13 og 20 år. Vi ønsker at ungdom skal skrive til annen ungdom, med mål om å vise engasjement. Temaet for oppgaven er å være ung. Ut fra unges perspektiv - ta opp tema som er relevant for unge, på unge sine premisser, i en sjanger de selv ønsker - men som kan fungere i et forum der det er naturlig at teksten blir lest, for eksempel i en avis, på et nettsted eller et magasin.

 

Foreslåtte undertema

Områder tekstene kan dekke, kan være for eksempel; etikk og moral, samfunnsspørsmål, sosiale forhold eller sex og samliv.

Undertema kan være press, kropp, roller, forventninger, sex, rettsvern for unge kvinner, demokratisk medvirkning (stemmerett for 16-åringer?), miljø, penger, forbruk, grenser og grensesetting, følelser, medier, familien, overgrep, utdanning, framtida, hatprat, alkohol/rus, doping, idrett/trening.

Vi foreslår å lese gjennom referansetekstene vi viser til under.

 

Å være ung er...

...å kjenne på ensomhet? 

...å være fra to kulturer?


… å bli utsatt for sexpress?

… å lure på hvordan framtida vil bli?

… å ikke bli tatt på alvor?

 

Konkurranse

Vi lanserer en konkurranse i forbindelse med oppgaven. Denne går ut på å levere en tekst om temaet. Sjanger, lengde og format er i stor grad valgfritt, så lenge det kan publiseres på nett. Først velger lærer og klasse ut noen bidrag basert på disse vurderingskriteriene og sender til konkurranse@ung.no. Noen av bidragene blir valgt ut for å publiseres på nettsidene til Ung og Skrivesenteret.

Eksponering

Hos Ung vil vinnertekstene få omfattende eksponering. Vi hadde i 2016 nesten 7 millioner unike brukere, over 12,5 millioner økter og rundt 20 millioner sidevisninger. Siden er godt besøkt av og godt kjent hos målgruppen.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre