Hopp til hovedinnholdet

Skrivekonkurranse

Ung.no og Skrivesenteret presenterer skrivekonkurranse.

Konkurransen går ut på å skrive en tekst om det å være ung. Fire bidrag blir valgt ut av en jury til å publiseres på Ung og Skrivesenteret sine nettsider. Disse fire får også et gavekort med verdi 500 kroner.

For å være med i konkurransen må læreren sende inn klassens bidrag innen 21. april 2017 til konkurranse@ung.no.

For mer informasjon til lærer gå videre hit.

Offentlig og kvalitetssikret

Prosjektet

Vi ønsker å gjennomføre et skriveprosjekt for ungdom mellom 13 og 20 år. Vi ønsker at ungdom skal skrive til annen ungdom, med mål om å vise engasjement. Temaet for oppgaven er å være ung. Ut fra unges perspektiv - ta opp tema som er relevant for unge, på unge sine premisser, i en sjanger de selv ønsker - men som kan fungere i et forum der det er naturlig at teksten blir lest, for eksempel i en avis, på et nettsted eller et magasin.

 

Foreslåtte undertema

Områder tekstene kan dekke, kan være for eksempel; etikk og moral, samfunnsspørsmål, sosiale forhold eller sex og samliv.

Undertema kan være press, kropp, roller, forventninger, sex, rettsvern for unge kvinner, demokratisk medvirkning (stemmerett for 16-åringer?), miljø, penger, forbruk, grenser og grensesetting, følelser, medier, familien, overgrep, utdanning, framtida, hatprat, alkohol/rus, doping, idrett/trening.

Vi foreslår å lese gjennom referansetekstene vi viser til under.

 

Å være ung er...

...å kjenne på ensomhet? 

...å være fra to kulturer?


… å bli utsatt for sexpress?

… å lure på hvordan framtida vil bli?

… å ikke bli tatt på alvor?

 

Konkurranse

Vi lanserer en konkurranse i forbindelse med oppgaven. Denne går ut på å levere en tekst om temaet. Sjanger, lengde og format er i stor grad valgfritt, så lenge det kan publiseres på nett. Først velger lærer og klasse ut noen bidrag basert på disse vurderingskriteriene og sender til konkurranse@ung.no. Noen av bidragene blir valgt ut for å publiseres på nettsidene til Ung og Skrivesenteret.

Eksponering

Hos Ung vil vinnertekstene få omfattende eksponering. Vi hadde i 2016 nesten 7 millioner unike brukere, over 12,5 millioner økter og rundt 20 millioner sidevisninger. Siden er godt besøkt av og godt kjent hos målgruppen.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?