Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

A-Å

Skrivekonkurranse

Ung.no og Skrivesenteret presenterer skrivekonkurranse.

Konkurransen går ut på å skrive en tekst om det å være ung. Fire bidrag blir valgt ut av en jury til å publiseres på Ung og Skrivesenteret sine nettsider. Disse fire får også et gavekort med verdi 500 kroner.

For å være med i konkurransen må læreren sende inn klassens bidrag innen 21. april 2017 til konkurranse@ung.no.

For mer informasjon til lærer gå videre hit.

Offentlig og kvalitetssikret

Prosjektet

Vi ønsker å gjennomføre et skriveprosjekt for ungdom mellom 13 og 20 år. Vi ønsker at ungdom skal skrive til annen ungdom, med mål om å vise engasjement. Temaet for oppgaven er å være ung. Ut fra unges perspektiv - ta opp tema som er relevant for unge, på unge sine premisser, i en sjanger de selv ønsker - men som kan fungere i et forum der det er naturlig at teksten blir lest, for eksempel i en avis, på et nettsted eller et magasin.

 

Foreslåtte undertema

Områder tekstene kan dekke, kan være for eksempel; etikk og moral, samfunnsspørsmål, sosiale forhold eller sex og samliv.

Undertema kan være press, kropp, roller, forventninger, sex, rettsvern for unge kvinner, demokratisk medvirkning (stemmerett for 16-åringer?), miljø, penger, forbruk, grenser og grensesetting, følelser, medier, familien, overgrep, utdanning, framtida, hatprat, alkohol/rus, doping, idrett/trening.

Vi foreslår å lese gjennom referansetekstene vi viser til under.

 

Å være ung er...

...å kjenne på ensomhet? 

...å være fra to kulturer?


… å bli utsatt for sexpress?

… å lure på hvordan framtida vil bli?

… å ikke bli tatt på alvor?

 

Konkurranse

Vi lanserer en konkurranse i forbindelse med oppgaven. Denne går ut på å levere en tekst om temaet. Sjanger, lengde og format er i stor grad valgfritt, så lenge det kan publiseres på nett. Først velger lærer og klasse ut noen bidrag basert på disse vurderingskriteriene og sender til konkurranse@ung.no. Noen av bidragene blir valgt ut for å publiseres på nettsidene til Ung og Skrivesenteret.

Eksponering

Hos Ung vil vinnertekstene få omfattende eksponering. Vi hadde i 2016 nesten 7 millioner unike brukere, over 12,5 millioner økter og rundt 20 millioner sidevisninger. Siden er godt besøkt av og godt kjent hos målgruppen.

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)