Ti tips for å mestre matte

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Løser matteoppgaver i kladdebok (www.colourbox.com)
TI TIPS: ENT3R gir deg ti tips til å mestre matematikk


ENT3R er et studentdrevet motivasjonsprogram. Studenter som jobber i ENT3R fungerer som rollemodeller for elever i 10. klasse på ungdomsskolen og videregående skole. De gir trening og veiledning i realfag.

ENT3R sine tips til å mestre matematikk

 1. Du må begynne med oppgaver du vet du mestrer.
 2. Tenk på matte som en muskel: Ikke ta de letteste oppgavene eller de vanskeligste – finn riktig nivå og jobb ut ifra det. Prøv gradvis vanskeligere oppgaver.
 3. Matematikk er mengdetrening, sett av tid til å jobbe med oppgaver.
 4. Tørr å stille spørsmål, tørr å gjøre feil.
 5. Samarbeid – du lærer av andre og du lærer av å lære bort.
 6. Tørr å gå tilbake og tett hullene. Du vet som regel hva du sliter med. Lag en liste over bestemte emner, og huk av underveis. Da synliggjør du hva du ikke kan.
 7. Utfordre deg selv til ikke å se på fasiten.
 8. Velg en rimelig arbeidsmengde – belønn deg selv!
 9. Ta pauser – det er greit å ta pause om fokuset mangler.
 10. Hvordan lærer du best? Liker du å jobbe med noe praktisk, visualisere, ta notater eller andre arbeidsmåter. Finn ut hva du lærer best av.

Digital leksehjelp

Målet med ENT3R er at studenter fra universitet og høgskoler skal møte elevene hver uke for å løse realfaglige oppgaver. Tilbudet er et nasjonalt tilbud som er gratis for elevene.

ENT3R kan hjelpe deg med matteleksene gjennom hele året, uansett hvor du bor i landet. Leksehjelpen er gratis og finnes på 18 universitet og høgskoler i Norge. Hvis du ikke bor i nærheten av et ENT3R-sted kan du delta på ENT3R digital. Sjekk ut deres nettsider for oppstart og påmelding.

Hvem kan benytte seg av ENT3R?

ENT3R er for absolutt alle typer elever – enten du sliter med matteleksene eller trenger større utfordringer. Du kan få arbeide med pensum og lekser eller få andre type oppgaver av din mentor. Det er en mulighet til å kunne forbedre karakteren din, og det legger et bedre grunnlag for framtiden.

Med realfag på videregående har du utrolig mange muligheter i ettertid. ENT3R gir deg informasjon om disse mulighetene, hvilke jobber du kan få og hvorfor realfag er viktig for framtiden.

Elevkvelder

Noen ganger i semesteret arrangeres det elevkvelder der både mentorer og elever kan delta. Her blir det servert pizza, det er konkurranser og du får muligheten til å møte andre som er med på ENT3R.

Hver elevkveld inviteres bedrifter som kommer for å holde en presentasjon og viser elevene hva matematikk og realfag kan brukes til i yrkeslivet.

Skrevet av ENT3R i samarbeid med redaksjonen ung.no

Sist oppdatert: 11.11.2019

Kilder:

ENT3R.no

Offentlig og kvalitetssikret
Løser matteoppgaver i kladdebok (www.colourbox.com)
TI TIPS: ENT3R gir deg ti tips til å mestre matematikk

Fakta

ENT3R sine tips til å mestre matematikk

 1. Begynn med oppgaver du vet du mestrer.
 2. Ikke ta de letteste oppgavene eller de vanskeligste – finn riktig nivå og jobb ut ifra det.
 3. Matematikk er mengdetrening
 4. Tørr å stille spørsmål, tørr å gjøre feil.
 5. Samarbeid – du lærer av andre og du lærer av å lære bort.
 6. Tørr å gå tilbake og tett hullene.
 7. Utfordre deg selv til ikke å se på fasiten.
 8. Velg en rimelig arbeidsmengde – belønn deg selv!
 9. Ta pauser om fokuset mangler.
 10. Finn ut hva du lærer best av.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)
Aktuelt

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

HPV-virus og HPV-vaksine

HPV-virus er den desidert vanligste kjønnssykdommen i verden, antagelig fordi kondom ikke gir fullstendig beskyttelse. Det finnes en effektiv vaksine alle unge i dag får tilbud om. I denne artikkelen kan du finne svar på dine spørsmål om HPV.

Vaksine i armen (icolourbox.com)