Hopp til hovedinnholdet

Snu spilling til noe positivt hjemme

Spill er moro, men det er ikke like moro når det blir et tema for krangling hjemme. Her er noen tips til å gjøre spilling til noe foreldrene dine er mer positive til.

Les mer

Å game gjer deg god i engelsk

Studiar viser at gamarar blir gode i engelsk, og at dei ofte har betre engelskkarakterar enn medelevar som ikkje speler spel.

Les mer

Hvorfor er det aldersgrenser på spill?

Lurer du på hvorfor noen spill har høyere aldersgrense enn andre og hva symbolene på spille betyr? Da bør du få med deg dette.

Les mer

Flere fordeler med online-gaming

Visste du at zombier kan brukes for å lære ungdom etikk? Og at mange gamere blir gode i engelsk? Her er alle fordelene med online-gaming!

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Hvilke jobber kan du søke på, og hvordan finne drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Hvilke jobber kan du søke på, og hvordan finne drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først.

Les mer

Unngå høye regninger for spill på mobil og nettbrett

Har du eller foreldrene dine fått regninger på flere tusen kroner etter at du har lastet ned spill som dere trodde var gratis? Les våre råd for å unngå problemet.

Les mer

Krangler dere om gaming hjemme?

Det kan bli dårlig stemning hjemme hvis man er uenige om hvor mye spilling som er greit. Her er noen råd til hvordan du kan snakke med familien din om det.

Les mer

Min fritid: Dungeons and Dragons

Ingveig (22), Hollie (22) og Ingvild (21) er en del av en vennegruppe fra Bergen. De samles ofte for å spille det populære fantasyrollespillet Dungeons and Dragons (DnD).

Les mer

Sånn sørger du for å få nok søvn

Mange bruker mye tid på å spille og har mye glede av det. Pass bare på at du få nok søvn. Vi har tipsene som hjelper deg hvis du sliter med å sovne.

Les mer

Er du sosial når du spiller online?

Sjekk om du spiller for mye

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Slik hjelper du en venn med spilleproblemer

Kjenner du noen som sliter med spilleavhengighet, men er usikker på hvordan du kan hjelpe? Her er rådene for deg som ønsker å hjelpe.

Les mer

Trakassering av jenter i onlinespill

Gaming er en hobby som passer like bra både for gutter og jenter. Likevel er jenter mer utsatt for trakassering og mobbing på nett. Hvorfor er det slik? Og finnes det en løsning på problemet? Av Kristine Ask, forsker NTNU

Les mer