Hvor mye skjermtid er ok?

Det er du som bestemmer når barnet ditt er klart for å se på tv eller bruke andre medier. Det er også du som bestemmer hvor mye tid de får lov til å bruke på det. Det er mange meninger om mediebruk, men dere vet selv best hva som fungerer for deres familie.

Hvor mye tid barnet bruker foran en skjerm, og hvor mye tid det forventer å få lov å bruke, vil ofte reflektere det miljøet barnet vokser opp i. Barn som vokser opp med stor frihet til å regulere egen skjermtid og som har foreldre og søsken som bruker mye tid foran skjerm, vil kanskje ønske å bruke mye tid selv.

Når familien samles rundt tv, nettbrett eller annen skjerm kan det gi fine opplevelse for alle. Hvis du som forelder engasjerer deg, snakker og peker sammen med barnet kan skjermtid bli en fin kosestund. Dere kan leke, slappe av og utforske sammen.

Har du tenkt på at du kan sitte sammen med barnet og se på tv eller nettbrett akkurat som når dere leser bøker?

Det finnes mange fine programmer og apper laget for små barn der dere som familie kan leke og lære. Akkurat som i bøker kan man lære om farger, dyr, om skolestart eller få inspirasjon til tannpuss eller bleieavvenning. Bruk historiene som utgangspunkt for å snakke om noe som skal skje i barnas liv. Det oppleves trygt å få se hvordan andre har taklet utfordringer før de skal prøve selv

Skjermtid for barn