Lurer du på noe? SiO Helse svarer på dine spørsmål!

Still spørsmål og få svar av SiO Helses fagpersoner - som psykologer, rådgivere, leger, fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere.

Spør oss / Sjekk svar

Still oss et spørsmål

check_box Jeg er student
check_box Jeg har forsøkt å søke, men fant ikke svar.
check_box Ja, jeg vet at redaksjonen sletter useriøse spørsmål.
Husk at spørretjenesten ikke erstatter lege- eller krisehjelp, men skal være en rådgivende og veiledende tjeneste.
Start

Har du allerede stilt spørsmål?

- En podkast om studentlivet, i samarbeid med SiO-helse.

29.05.2020 Ny episode: Flørting/sjekking

Flørting er nais, men hvorfor er det ikke alltid så nais som det burde være?

Apple podcast / Google podcast

 

Tips til digital muntlig eksamen.

Som om ikke muntlig eksamen er nervepirrende nok i seg selv, skal du nå avlegge den online. Nervøs? Studentrådgivningen i SiO Helse gir deg noen tips til forberedelse og gjennomføring av digital muntlig eksamen.

Les mer

Hvordan håndtere nerver ved muntlig eksamen

Hvordan lykkes på muntlig eksamen til tross for høy nervøsitet? Studentrådgivningen i SiO Helse har noen råd til deg:

Les mer

Bekymrer du deg mye for eksamen?

Kanskje det hjelper litt å vite at du ikke er alene? Her er TRE vanlige ting studenter bekymrer seg for i eksamenstida og noen tips hvis du har det slik.

Les mer

Utsetter du ting du burde fått gjort?

Å prokrastinere betyr at du utsetter noe du egentlig har bestemt deg for å gjøre, selv om du vet at det er uheldig for deg. Her kan du lese mer om prokrastinering og få noen råd til hvordan unngå å gå i prokrastinerings-fella.

Les mer

Parforhold i koronatider

Mange samboende studentpar opplever at utfordringene de sliter med i parforholdet blir forsterket i denne tiden. Liten plass i studentboligen, knapt med alenetid, og deling av felles «kontor» og studieplass, kan bidra til at kommunikasjonen går i stå, og tidligere bagateller blir store krangler. Hvordan kan dere best mulig ta vare på kjærligheten?

Les mer

Fem kjærlighetsspråk – hvilket snakker du?

Visste du at vi mennesker uttrykker kjærlighet til hverandre på ulike «språk»? At en kopp kaffe på senga kan bety det samme som et kjærlighetsdikt? Ved å bli klar over at partneren din kanskje har et annet kjærlighetsspråk enn ditt eget, kan du kanskje forstå partneren bedre, unngå misforståelser og konflikter og bli tryggere i forholdet.

Les mer

Dårlig samvittighet

Følelser hjelper oss til å navigere i verden og skal i bestefall motivere oss til å handle. Som at når du føler deg sulten, så er sultfølelsens funksjon at du skal skaffe deg mat. Når du føler frykt, skal følelsen få deg til å stoppe, trekke deg unna, unngå fare. Men hvorfor får vi dårlig samvittighet?

Les mer

Omringet av venner men likevel ensom?

Har du noen gang følt deg fornøyd i ditt eget selskap, men ensom ute blant venner? Du er i så fall ikke den eneste. Ensomhet er ikke det samme som å være alene, ensomhet kan også være en følelse. Hvorfor dukker denne følelsen opp når du har venner rundt deg? Og hva betyr det?

Les mer

Tidsplanlegging. Hvordan lage en god ukeplan for å redusere stress og dårlig samvittighet?

Er du en av dem som føler du aldri kommer i land med uka, plages av mye dårlig samvittighet eller stress, ofte glemmer viktige datoer og møter, eller sliter med å skille mellom studier og fritid? Da kan en ukeplan være et godt verktøy for deg. Studentrådgiveren gir deg her noen tips for hvordan lykkes med ukeplan.

Les mer

Bekymrer du deg for økonomien din?

OPPDATERT Norge er i en unntakstilstand, og Koronaviruset rammer alle på en eller annen måte. Du var kanskje allerede i en sårbar økonomisk situasjon, med en begrenset inntekt fra Lånekassen, før Korona inntok landet. Realiteten er at mange studenter er avhengig av en inntekt ved siden av studiene for å få økonomien til å gå rundt.

Les mer

Studiemestringstips til hjemmekontor

Hjemmekontor utfordrer vår evne til å strukturere egen studiehverdag. Sliter du med prokrastinering og selvdisiplin til vanlig, vil ikke isolasjonen gjøre det lettere. Selv de som vanligvis holder seg til en fast timeplan, kan kjenne på uro når rutinene faller vekk. Men det er håp, du kan lage din egen struktur og her er noen tips for hvordan du kan få det til.

Les mer


Plattform: Ung.no