Hva kan du gjøre nå?

Korona-krisen vi er midt oppe i vil på et tidspunkt gå over, og hverdagen slik vi kjenner den vil etter hvert vende tilbake. I mellomtiden kan du bruke tiden til å planlegge din karrierevei videre, slik at du er best mulig rusta til arbeidsmarkedet omsider «åpner igjen».

Fremover må vi være forberedt på at det kan bli noe stillere på rekrutteringsfronten hos mange virksomheter. Bruk likevel tiden til å gjøre research på jobber, og ikke minst øv på å sette ord på din kompetanse. Finn jobbannonser som interesserer deg, og tenk på hvordan du vil kommunisere hva du kan til arbeidsgiver.

Få på plass en god CV og søknad

CV-en beskriver fortid, altså hva du har gjort og hva du kan. En søknad beskriver fremtid, altså hvordan du skal løse de oppgavene som arbeidsgiver har oppgitt i stillingen du søker deg til. En CV kan opprettes i flere kanaler, for eksempel ved å etablere en profil på LinkedIn og ved å registrere sin CV elektronisk i Webcruiter og på Arbeidsplassen.no.

Tren på intervjuet

Dersom du er i prosess hos en arbeidsgiver nå, kan det være lurt å være tålmodig. Dette er kanskje ikke tiden for å ringe og mase for mye, men du kan vurdere å sende en mail for å høre om hvordan prosessen blir videre. Dersom ett eller flere jobbintervjuer er utsatt, kan du i mellomtiden øve på intervju, for eksempel med personer i ditt nettverk eller ved å trene på intervjuet ditt med en karriereveileder. Karrieresenteret tilbyr intervjutrening over Skype, Zoom og telefon.

Bruk Karrieresenteret sine tjenester

Mobiliser hjelperne dine, enten det er nære venner, studievenner, familie eller Karrieresenteret ved UiO. Vi på Karrieresenteret er tilgjengelige på telefon, e-post og Skype for alle studenter i Oslo, og vi bistår med sjekk av CV og søknad, intervjutrening eller andre spørsmål man sitter inne med angående jobbsøk og karriere.

Ta kontakt på karriere@sio.no eller på telefon 22 85 32 52 for å avtale en samtale med oss.