Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Det du trenger å vite om styrketrening

trener styrke (www.colourbox.com)
SUNT: Korrekt styrketrening kan gi en rekke helsemessige gevinster.

Styrketrening for større muskler, for å gå ned i vekt, for å bedre helsa eller for å bli sterkere? Her får du tipsene!

Offentlig og kvalitetssikret
trener styrke (www.colourbox.com)
SUNT: Korrekt styrketrening kan gi en rekke helsemessige gevinster.

Styrke

Styrke er evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft. Hvor stor kraft en muskel kan utvikle er avhengig av samarbeidet mellom nervesystemet og muskelen, og muskelens størrelse.

I kroppen har vi tre muskeltyper: Skjelettmuskulatur, hjertemuskulatur og glatt muskulatur. Vi har ca. 650 skjelettmuskler i kroppen, og de utgjør omtrent 40% av kroppsvekten, avhengig av blant annet kjønn og treningstilstand. Skjelettmusklene har som oppgave å støtte, stabilisere og bevege skjelettets knokler og ledd. En muskel består av muskelceller (blir kalt muskelfibre fordi de er så lange) og bindevev, og er festet til skjelettet ved at fibrene og bindevevet går sammen i muskelsener som er festet til knoklene.

Sterk, men ikke stor?

Et forbedret samarbeid mellom nervesystemet og muskelen vil føre til at du klarer å aktivere en større del av muskelen enn du klarte før forbedringen (tar i bruk flere muskelfibre), altså at du blir sterkere. Forbedringen skyldes tung belastning av muskelen, som ved styrketrening.

En hovedregel er altså at dersom du ønsker å bli sterkere, må musklene belastes.

Så lenge du trener styrke, eller bedriver hardt fysisk arbeid på andre måter, vil du bli sterkere, men det finnes noen spesielle metoder som spesialiserer trening for enten nevromuskulær styring eller størrelsesøkning.

Den mest effektive treningsformen for å bedre nevromuskulær styring er styrketrening hvor du belaster muskelen opp mot det du maksimalt klarer å løfte på 1 repetisjon, 1 RM (1 Repetisjon Maksimum). Belastning som tilsvarer 80 til 100% av 1 RM er mest vanlig for denne treningsformen. Ved så tung belastning er det ikke vanlig å klare å løfte mer enn 1-4 repetisjoner per serie/sett.

Denne treningsmetoden gjør muskelen sterkere uten at den blir spesielt større, og blir blant annet benyttet av idrettsutøvere som ønsker å være så sterke som mulig, men samtidig så lette som mulig. Et treningsoppsett for å trene de nevromuskulære forholdene (også kalt maksimal styrketrening) kan se slik ut:

 • Belastning: 80% - 100% av 1 RM
 • Antall økter: 1-2 per muskelgruppe per uke
 • Antall repetisjoner: 1-4 for hver serie
 • Antall serier: 3-5 for hver øvelse
 • Antall øvelser: 2-4 per muskelgruppe
 • Pauser: 3-6 minutter mellom hver serie (for at restitusjonen skal være tilstrekkelig i forhold til belastningen)

Vær forsiktig

Det anbefales at styrketrening ikke gjennomføres med for tung ytre motstand før ungdom er ferdig utvokst, siden deler av knoklene enda ikke har "hardnet" ferdig. De mykere endene på knoklene kan ta skade av veldig tunge løft, spesielt hvis teknikken er feil. Med tung ytre motstand menes enkelt sagt motstand som fører til at du ikke orker å løfte minimum 6-8 repetisjoner i strekk uten pause.

En grei huskeregel kan derfor være at når du fortsatt er i vekst, så bør ikke motstanden være tyngre enn at du orker minimum 6-8 repetisjoner hver serie. Noen unge toppidrettsutøvere løfter tyngre enn dette, men da har de (eller bør i hvert fall ha) god veiledning.

Om man kan slutte å vokse av for hard belastning er så vidt vi har kjennskap til blitt avkreftet. Både knokler og muskler (spesielt sener) hos barn og unge kan imidlertid ta skade av for tung belastning. Derfor bør du være forsiktig med å løfte for tungt.

Fokus på riktig teknikk er uansett å anbefale, både for å unngå skader og for å oppnå best effekt fra treningen. Hvis man ønsker å lære seg teknikk ved vekttrening anbefales motstand som tilsvarer at du orker 12-15 repetisjoner hver serie, når tempoet er kontrollert og relativt rolig. Før du har innlært korrekte bevegelsesmønstre i treningen bør generelt ikke motstanden være noe særlig større, med mindre du har en kvalifisert veileder til å hjelpe deg.

 

Større muskler?

Det som skjer når en muskel blir større er at hver enkelt muskelfiber blir tykkere. For å gjøre musklene større, krever det fullstendig utmattelse av muskelen. Denne treningsformen blir gjerne gjennomført med flere repetisjoner enn maksimal styrketrening. Et treningsoppsett for å øke muskelstørrelsen kan derfor være slik:

 • Belastning: 60% - 80% av 1 RM
 • Antall økter: 1-2 per muskelgruppe per uke
 • Antall repetisjoner: 6-15 per serie
 • Antall serier: 3-5 per øvelse
 • Antall øvelser: 2-4 per muskelgruppe
 • Pauser: 1-3 minutter mellom seriene

Utholdende styrketrening

Utholdende styrketrening passer meget godt for å bygge opp et treningsgrunnlag som gjør kroppen klar for større belastning.

Derfor er denne treningsmetoden kanskje den beste innføringen i styrketrening for ungdom, og du vil bli sterkere av denne treningsmetoden også. Dessuten kan treningsmetoden enkelt utføres hjemme uten ytre belastning, noe som er vanskeligere for de to andre treningsmetodene. Et treningsoppsett for utholdende styrketrening kan være slik:

 • Belastning: Fra ingen ytre belastning til 60% av 1 RM
 • Antall økter: 2-3 per uke
 • Antall repetisjoner: 15 til svært mange
 • Antall serier: 2-5 per øvelse
 • Antall øvelser: 1 til svært mange
 • Pauser: 15 sekunder til 2-3 minutter mellom seriene

Slik trening kan for eksempel gjennomføres ved sirkeltrening, hvor du har gjort et utvalg i øvelser og plassert de i en bestemt rekkefølge (gjerne en sirkel). På denne måten kan du legge inn øvelser for hele kroppen og trene de forskjellige øvelsene etter hverandre. Denne treningsformen blir ofte gjennomført med musikk. Du kan for eksempel dele inn treningen i 40 sekunders arbeidsperioder og 20 sekunders hvileperioder, og bruke hvileperioden til å skifte øvelse (stasjon) i sirkelen.

Løfteteknikk

Før du setter i gang med styrketrening er det viktig at du lærer deg riktig løfteteknikk, både for å unngå skader og for å oppnå ønsket effekt fra treningen. Snakk med noen som kan hjelpe deg (for eksempel treningsveileder eller personlig trener på treningssenter, gymlærer på skolen eller trener i idrettslag) for å få en innføring i teknikk.

Progresjon

Når du begynner å trene styrke er det lurt å starte med lite belastning for å gjennomføre øvelsene korrekt fra start av. Da lærer du hvordan bevegelsene utføres og forbereder kroppen for større belastninger som følger etter hvert i treningsperioden. Start gjerne med å følge prinsippene for utholdende styrketrening. Etter en stund kan du øke gradvis med belastning til du ligger innenfor den treningsmetoden du ønsker å være.

Andre effekter enn økt styrke

Styrketrening belaster skjelettet på en positiv måte dersom treningen gjennomføres korrekt. Ved riktig trening vil skjelettet bli sterkere og tåle mer resten av livet. Med økt muskelmasse vil hvilestoffskiftet øke noe. Du vil altså forbrenne mer kalorier generelt gjennom døgnet, også utenom selve treningsøkten. Den samme lystbetonte effekten som ved utholdenhetstrening finner også sted, slik at du vil føle deg gladere etter trening. Dersom noen har pådratt seg en skade kan korrekt styrketrening bidra til at personen kommer raskere tilbake til normal tilstand. Dessuten forebygger styrketrening utvikling av skader og bidrar i tillegg til god kroppsholdning.

Lykke til med treningen!

 

Av Steffen Tangen, ung.nos treningskonsulent

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
oogaboogadaequanisgay321
1
04.09.2018 12:24:41
west virginia mountain mama
Jente
0
23.11.2017 20:21:01
Jeg trener rumpa hver dag. Har dere tips til øvelser? (Øvelser til, rumpe, bein, armer, mage og rygg)
Gutten
3
01.01.2018 19:02:20
Det beste er å twerke mellom 30 og 60 minutter hver dag.
j13
1
06.08.2017 02:31:09
Begynte å trene rumpa ca 2 dager i uka og 1-2 timer hver gang. Når kommer jeg til å begynne å få mer sprettrumpe
Frue
1
01.01.2018 19:03:16
Du bør helst trene mye oftere. Twerk ca en time hver dag, så vil du se resultat i løpet av 14 dager.
K
1
12.11.2017 11:08:29
hei! du burde heller fokuserer på hele kroppen enn å kun trene rumpa!
L
0
30.05.2017 09:31:44
jeg er best
G 14 skal begynne med Treningsenter
0
21.05.2017 20:38:21
hei, jeg har startet på treningsenter og trrene 1 - 2 ganger 4 - 5 ganger i uka og lurte på hvor lang tid det tar før jeg får sixpack og markerte muskler, jeg er 1, 58 og 47 kg, målet mitt er å bli 50 kg på de 4 første månene. svar fort :)
Vet ikke
0
08.01.2017 23:02:43
Er det vanlig å ta 40 kg benkpress når du er 13 år?
G 13
4
17.07.2016 23:09:06
Jeg er gutt 12/13 år. Rundt 160 cm og 45-50kg. Er det mye eller lite? Også er det noen som har tips til fin sixpack og biceps. Tar planken i litt mer enn 3 min
03 er
0
09.01.2017 17:05:27
Jeg er minedre en deg så farlig tror jeg ikke det er
Martial arts G 01
0
14.09.2016 22:10:13
Jeg ville ha ventet i 1-2 år for at kroppen din ville ha blitt større altså høyde, vekt osv. Det er etter hva jeg har sett på meg selv.
Elli❤️
1
17.07.2016 00:05:15
Jeg er 13 år og (egt. Ganske lav) 153cm. Jeg veier 35kg men føler at jeg er så syyyyykt overvektig.. Er jeg normal eller ikke...
K
0
12.11.2017 11:11:34
spør helsesøster på skolen din eller fastlegen om råd, du er definitivt ikke overvektig, men det kan tenkes du ikke har det så greit i hodet ditt, så mitt tips til deg er å gå til profesjonell hjelp med problemet ditt;))
G 13
0
17.07.2016 23:07:04
Du er absolutt ikke overvektig! Når du begynner å veie rundt 80 kg i den alderen/høyden begynner du å bli overvektig :)
J 15
0
04.10.2016 23:55:36
Wow leste veldig feil med en gang der. Trodde det sto hvis man veide 80kg veide du mye, men forsto det nå. Det er rett som du sier. Hun er ikke overvektig, men du veier ikke mye da... Vet ikke noe om helsen din så kan ikke si noe mer
Qkly
0
26.05.2016 00:38:54
Er det vanlig å få strekkmerker etter tunge løft?
ka faen
1
17.10.2016 14:22:13
strekkmerker får du som oftest når musklene vokser og huden ikke klarer å følge med
j 15
1
04.10.2016 23:58:36
Trener med vakter av og til, får strekkmerker selv så det er ikke noe farlig. Helt ærlig er det fordi du ødelegger tråder i armen/ben, disse vil da gå bort sakte men sikkert (avhenging av person) så de bygger seg opp igjen. Ikke farlig i det hele tatt ;))
bodybuilder (15)
0
18.09.2016 20:27:55
Ja det er helt vanlig
15 åring som løfter vekter
0
31.05.2016 10:57:40
Det er spørs. Jeg har en venn som fikk strekkmerker men det var fordi han gikk på en preworkout som gav kroppen noen bivirkninger. strekkmerker er ikke farlig betyr bare at du har tatt noe som de ikke har tålt
hemmelig
0
17.12.2015 20:34:41
jeg gjør 7 min workout hver dag er 12 år 186 cm og veier rundt 68 kg (lite eller mye?)
Hjelp
0
23.11.2017 20:22:04
Det er bra å trene vær dag!!!!
Philip Gaulin
0
13.06.2016 09:55:01
Det er ikke så mye men du kan KO ro ned lit med trening for det er ikke bra å trene hverdag
nesten samme som deg
0
12.03.2016 22:05:18
Er nesten like høy og veier 50 kg
Brutte
1
06.12.2015 22:33:03
Bra
Boss
0
16.02.2018 13:07:09
Suppah!
malin
0
20.09.2015 12:19:54
Jeg liker trening
Jeff Seid
5
19.08.2015 15:24:34
Ai æm very strång. Ai dånt nid jår tips.
Future Arnold Schwarzenegger
1
22.02.2015 02:21:46
Jeg er 13 år, ca.170-175 cm og ca.52-56 kg. Er dette mye eller lite? Trener styrke (tar 10kg db benk press) og er ikke så særlig opptatt av det jeg spiser eller drikker. Er dette farlig å løfte på så ung alder som meg eller er det greit?
Robert
1
12.08.2015 00:29:41
Garantert ikkje skadelig. Så lenge øvelsen utføres riktig og med grei repitisjonsmengde 5-12 reps, trenge du ikkje å bekymre deg
Oppgitt
0
27.10.2014 23:11:43
Jeg lever ganske usunt. Trener ikke, men har høy forbrenning så jeg blir ikke overvektig. Men det skjer ingenting med kroppen når jeg trener; forbrenning - helt lik, muskler - . . . nei. *sukk*
Mike Chang
3
07.11.2014 17:23:43
Musklene trenger energi for å bli større så spis mye mer
Robert
3
12.08.2015 00:30:29
Kan aldri stola på någen som følge Mike Chang lol
Marius
2
20.10.2014 19:53:57
Hei, jeg dette fungerer utmerket for meg Dag 1 Bryst, bein og rygg Dag 2 Armer, mage og løping
....
1
30.08.2014 20:36:14
Komentar 4 år for sent SWAG
Broren min banker deg
4
20.06.2014 15:18:47
jeg er sykt er så jævlig digg så sykt digg alle elsker meg looool hilsen kåre 8 år. PS: jeg er kul, vis du bryr deg. tulla alle hater meg =) er fortsatt kul........
stor kar med fin banan
2
11.06.2014 22:04:24
Jeg er seriøst så glad for livet mitt. Jeg ser så bra ut, alle damene digger meg, jeg er populær, smart, atletisk, fin kropp, spiller piano og gitar, alle elsker meg og sterk samt jobber på gård. Jeg er best. Seriøst ingen slår meg i noe. Jeg ville ikke byttet bort livet mitt for noe :) Åh så er jeg sykt kjekk.
...
0
26.02.2015 01:21:43
Jäg tror inte ni klarar och spela Hockey på högt nivå, 15-16 år. Inte bandy heller. xD
Damene
2
04.06.2014 12:16:55
Damene liker kroppen min, jeg trener veldig mye. Da blir jeg glad, det gir meg god selvtillit. Hadebra
Smithc483
1
06.04.2014 22:58:45
I am so grateful for your blog article.Really thank you! Fantastic. defbfckgff
Jonas
4
23.02.2014 21:24:19
Hei jeg er en gutt som er 16 år og jeg lure på om er det greit jeg bruker mass protin for å bli svær (Red.: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
anonym
4
11.03.2015 20:10:20
Proteiner er must, ca 2 gram per kg du veier burde du ha. Men ikke glem karbohydrater og fett. Er viktig med alle tre, bare spis riktig fett og karbohydrater.
Alex
1
11.02.2014 04:43:52
Hei! 18 år, gutt, litt over 190 høy og veier litt over 74 kg, så BMI er rundt normal og undervektig. Hvis jeg skulle prøvd å legge på meg for så å kunne bygge muskler, er det smart å innta olivenolje for eks 200g daglig? Ca 1800 kalorier. Det er jo tross alt sunt fett. Jeg spiser også veldig mye ved siden av, men det er tydelighvis ikke nok.
anonym
1
11.03.2015 20:11:57
Spis 150 gram protein, og sats på 4000+/- kalorier til sammen. Det går gradvis.
Vil ha biceps
0
10.11.2013 18:24:28
Hei jeg er 13år, jeg har veldig lyst på stor biceps. Jeg lurer på hva den beste måten å få det på uten at noen voksene eller søsken skal få vite om det, og med dagligdagse ting (ikke vekter eller treningsenter) (Red: Du kan stille spørsmål og få svar og hjelp på ung.no/oss)
Bodybuilder på 15
1
21.10.2015 14:04:53
Hvis du vil ha stor Biceps så må du trene både Skulder og Triceps. Tror ikke det er mulig og få store biceps ved og ta ulike pushups metoder som trener eks: Bryst , Triceps osv.. Du må nok løfte vekter og spise 5-6 store måltider med karbohydrater , Protein og Energi, få med vitaminer med. Trener du ikke hardt nok og spiser mye så vil du kanskje legge på deg 3 kilo fett og 250 gram muskel, så tren hardt at du føler armene koker
Annonym
0
15.05.2017 22:18:27
Du trenger ikke og trene armene for hardt. Da risikerer du og kjøre deg altfor hardt ut på de første øvelsene og ikke ha noe energi igjen til de siste øvelsene. Det viktigste er at du fokusere på og skvise og ta negative reps
muzzle man
11
31.07.2014 02:11:09
gjør det på rommet ditt bare runk!! funker!! bare skift hand når du syntes den andre er bra!
MrHøyIntensitetsTrening
2
28.10.2013 21:59:09
Det er ikke riktig, slik det står i denne artikkelen, at den mest effektive treningsformen for å bedre styrke er å trene med en belastning som tilsvarer 80 - 100% av 1 RM. Det er intensiteten av innsatsen som avgjør både styrke og muskelstørrelse, ikke hvor tunge vektene er. E.g.: Man kan trene med 8 - 12 RM (repetition maximum, der man ikke klarer å løfte repetisjon 13 med korrekt form), eller 3 - 5 RM, og få samme resultat. Her er noen lenker til studier som har gått grundig gjennom nettopp denne problematikken (NB: disse artiklene kan være ganske tungleste): http://www.asep.org/files/OttoV4.pdf http://www.scsepf.org/doc/291208/Paper1.pdf http://baye.com/wp-content/uploads/2011/09/ebrtr-Fisher.pdf
Zyzz and jeff seid
1
15.10.2013 21:09:32
Hjelp jeg er 180 og veier 95 kilo, og har fettprosent på 6 (red: Du kan stille spørsmål og få hjelp på ung.no/oss)
hjeeeelp
7
14.09.2013 13:56:47
jeg ser at magemusklene mine er skjeive, har dere noen tips
Llll
3
26.05.2015 19:40:24
Normalt
Hjelp
6
02.02.2013 19:59:23
150 cm og veier 53kg .....mye ?????
13år
0
07.06.2017 23:03:49
Det er kanskje litt mye men ikke overvektig, jeg er sånn ca 148 eller noe å veier 39. Å jeg tror jeg veier for lite så du er nokk ikke for overvektig
blæææ
3
30.08.2014 20:33:15
Litt ikke masse
Christer
0
31.08.2013 23:22:51
Ja, fordi jeg er 175 cm og veier 51 kg.
cevita
0
08.12.2012 21:57:55
Hei jeg er en gutt på 15 år jeg er veldig tynn jeg er ca 180 lang å veier 55kilo, å jeg føøler uansett hvor mye jeg trener blir jeg ikke noe strørre eller breiere. noen som har noen tips?
Annonym
0
15.05.2017 22:24:09
Hadde det samme problemet som deg når jeg begynte og trene. Den største feilen jeg gjorde var at jeg ikke spiste nok. Og du har nok høy forbrenning utifra det du skriver så du må fokusere på og spise mye karbohydrater og ikke bare protein. For jeg spiste altfor mye protein når jeg begynte og trene og glemte helt karbohydrater . Men den maten du bør fokusere mest på er ris pasta og havre
zaki
5
09.04.2013 05:43:04
spise kylling 3 ganger om dagen, pluss kjøtt,
Marius
2
20.10.2014 19:55:45
Da blir du feit Bruh. Spis grønnsaker og litt kjøtt snakc også
eh...........
2
06.02.2012 23:16:00
jeg trener bare håndball 2 ganger i uka men jeg er alikevel den sterkeste i klassen og den raskeske mens mange i klassen trener regelmessig og jeg sitter nede foran tven knuser jeg alle i håndbakk så alle sier at jeg er sterk av natur så denne artikkelen jelper ikke for meg
Eh...
9
31.08.2013 18:33:07
Håndbak viser ingenting
Trening
2
16.11.2013 17:34:35
Et godt tips er å begynne med små vekter hvis du ville ha visende muskler, hvis du bruker for tunge skader du muskelstruktaturen.
en som har trent litt og som ikke er et barn !
2
22.07.2011 21:40:45
OKEI ingen her har peiling !
GG
6
30.11.2014 14:55:59
Nice try...
Kristian
7
10.06.2011 22:27:27
1-3 min pause? er ikke det litt mye? :p ellers fin artikkel ;
muzzle man
2
31.07.2014 02:14:08
20 sekunders pause skal være nok! vis ikke er det ikke trening, hvis du tar 3 minutter pause sitter du der og tvinner tommeltotter under treninga di!
sander
6
08.03.2011 20:38:01
marius er det noe farlig for meg når jeg fyller 13 år nå til sommeren ? er ikke ferdig utviklet når det gjeller muskler å sånn ;) (red Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
northug's manager
16
08.01.2011 23:37:52
hei alle treningsglade der ute! dere så sikkert peter northug idag da han staket seg gjennom en helt nydelig prolog. jeg har tenkt og si litt av hemmeligheten bak hans suksess: jeg ga ham en 200g sjokolade plate rett før løpet. dette viste seg jo å hjelpe i stor grad, eller hva? I tillegg til bra treninger med en topp trener! northug er veldig fornøyd med seg selv og det vil nok dere også bli hvis dere prøver ut dette før et løp eller en joggetur/styrketrening eller hva som helst! Lykke til ungdom.
Spørsmål
0
07.06.2017 23:08:40
Blir man ikke veldig tørst om man spiser sjokolade før trening F.eks og om man da har kondistrening er det da lurt å spise sjokolade?
Treningstipset
7
02.04.2013 23:27:44
Man bør ikke spise godteri/sjokolade før man trener. Du får først masse energi men til slutt blir du mer slapp og sliten enn hvis du spiser vanlig mat. Spis ordentlig mat og drøy det så minst en time før du starter å trene. (Forhindrer sting) Husk alltid å drikk masse vann, og ikke annen drikke når du trener :) Lykke til:)
Geir Knutsen
12
10.06.2010 00:32:00
Hvis du trenge råd om styrketrening og kosthold så kan du gå inn på www.styrketrening.org Der står det meste du trenger å vite.
wii fit plus
7
07.03.2010 11:05:00
du kan komme i form med wii fit plus....selvfølgelig må du bruke den fast og regelmessig, men den er enkel å bruke(litt dyr) men grei nok...har mange bra øvelser...noen helt umulige også....men svært bra. (MÅ BRUKES REGELMESSIG FOR Å OPPNÅ RESULTATER)GØY TING=)
hallo!!!!
6
14.01.2010 17:01:00
ingen some er interesert her!!?? skriv en kommentar!!!
styrke øvelser!!;)
12
05.11.2009 19:52:00
hei! Eg er en gutt på 14 år som driver litt med styrke trening (eg er IKKE proff men eg kan LITT)ok her er noen tips: *når du gjør øvelser pass på å holde ryggen så rett som mulig, ellers er det mulig å skade ryggen. *min mening er at du ikke skal gjøre spenst hopp med vekter fordi du kan skade knærene. du kan gjøre vanlige bein øvelser med vekter men ikke noen hopp ok? =) *når du trener, pass på at du gjør øvelsene sakte og kontrolert, det er fordi det er bedre trening enn raskt og ukontrolert. *du kan søke på "youtube" etter øvelser som trener ulike deler av kroppen som skuldrene beina armer mage osv *ta det rolig i starten selv om du gjerne vil bli strk med en gang, man trener seg gradvis sterkere. (: eg håper dette var til hjelp. bare spør spørsmål =)
Marius
3
27.01.2009 20:09:08
jeg trenger å vite hva slags muskelgruppe du skal trene om det er lår,mage,rumpe ovs (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Trenger hjelp
5
29.10.2008 10:54:01
Hei.. jeg er ei jente på 14 år gammel.. jeg lurte på om du har noen gode råd av styrketrening.... :S det hadde eg vore veldig glad... :D Hjelp meg... :D (red: du kan sende inn spørsmål og få tips på ung.no/oss)
Daniel
0
27.04.2016 18:46:04
Jeg vil ha Sixpack men har trent og trent ...
Marius
6
23.09.2008 19:36:53
hvis det er noen som lurer rundt styrketrening så bare spør meg. driver med det selv
Lars
11
27.08.2008 13:42:04
Fin artikkel, men savner litt info om kosthold

Spørsmål og svar

Hva kan jeg spise for å gå opp i vekt?
Hei Takk for ditt spørsmål!   Det er flott å høre at du har kommet deg ut av en vanskelig spisesituasjon, og at ting går bedre. Det betyr jo ...
Hvordan bli kvitt fettet nederst på magen?
Hei Takk for spørsmål!   Litt mer fett nederst på magen er et kjent fenomen, og faktisk mer normalt enn å ikke ha det. Jenter får i pubertete...
Hvordan kan man trene seg til større lår og rumpe?
Hei! Takk for ditt spørsmål til ung.no! Det er fullt mulig å trene på en slik måte at rumpe og lår vokser. Da må man trene styrke, flere dage...
Aldersgrense på treningsstudio?
Hei Takk for spørsmål!   De fleste treningssentre har aldersgrense på 16 år, men det finnes flere unntak. Mitt tips er at du oppsøker det akt...
Har masse fett i ansiktet. hvordan kan jeg få det vekk?? noen former for trening som hjelper bra for det??
Hei! Det er vanskelig å finne spesielle øvelser som fører til at bare ansiktet får lavere fettinnhold. Ved å oppnå økt forbrenning, vil fett...
Hvordan bli god i fotball?
Hei Takk for spørsmål!   For å bli en god fotballspiller kreves trening av flere faktorer, som ballteknikk, koordinasjon, utholdenhet, hurtighe...
Hvorfor skjelver musklene når jeg trener hard styrke?
Hei Takk for spørsmål! Hvis du tar deg skikkelig ut er det ikke uvanlig å skjelve litt. Hvis skjelving oppstår når du utfører en øvelse kan d...
Hvordan bygge muskler når jeg har så høy forbrenning?
Hei   Takk for spørsmål!   Det er ikke lurt å prøve å bli fet, for så å bygge muskler. Dersom man blir fet vil de allerede eksisterende f...
Trene eksplosivitet for håndballspiller
Hei Takk for spørsmålet ditt! Så bra du har trent basisstyrke og trives som strekspiller. Gjennom trening av basisstyrke for hele kroppen legger ...
Sliter med at magen buler ut?
Hei Takk for spørsmål!   Dette er nok et mer vanlig fenomen enn du tror, og kan ofte skyldes luftoppsamlinger, som spesielt forekommer etter må...
Hvor lang tid vil det ta før jeg ser resultater fra treningen?
Hei Takk for spørsmål! Så bra at du har startet å trene og trives med det:) Hvor raskt du vil se resultater avhenger av mange forhold. For det ...
Jeg er pescetarianer. Hvordan skal jeg spise og trene?
Hei Du spiser for lite i forhold til behovene en jente på din alder har. En jente på din alder trenger ca 2000-2300 kcal per dag. Du skal ikke ned ...
Hvordan kan jeg få bedre spenst? Hvilke muskler må jeg trene for å få god spenst?
Hei! For å få bedre spenst er det lurt å legge vekt på diverse hoppeøvelser. Du kan også trene styrke for den aktuelle muskulaturen, men styr...
Tips for å bygge muskler og gå ned i fettprosent?
Hei Takk for spørsmål!   Ved å trene mye styrke vil du stimulere musklene til vekst, og ved å sikre raskt inntak av væske, karbohydrater (ca ...
Hvordan jogge lenge uten å bli så sliten?
Hei Takk for spørsmålene!   Det er viktig å være klar over at du er i en alder hvor kroppen går gjennom store forandringer, og at noen utvikl...
Er proteinpulver farlig?
HeiMoren din ønsker nok bare at du skal være forsiktig, og det er riktig at en del kosttilskudd kan være farlige for deg. Proteinpulver, kjøpt i N...
Hvorfor er det viktig med restitusjon?
Hei! Balansen mellom belastning og restitusjon er helt nødvendig for en positiv utvikling. Når du belaster kroppen gjennom fysisk aktivitet bryte...
Hva er en boler?
Hei! En boler er et navn som brukes (av noen) om personer som benytter seg av anabole steroider, ofte for å senke restitusjonstid og dermed kunne ...
Hvordan gå ned i vekt?
Hei Takk for spørsmål!   Hjemmetrening er en god løsning. Den videoen du viste til kan være litt for heftig i startfasen på en treningsperiod...
Se alle