Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

A-Å

Praksis ved en utenriksstasjon - noe for deg?

norsk ambassade
Norsk ambassade

Mange norske ambassader tilbyr praksisopphold til studenter. Er du norsk statsborger og student ved et lærested i Norge eller utlandet, kan det ligge spennende muligheter i dette opplegget.

Offentlig og kvalitetssikret
norsk ambassade
Norsk ambassade

Hva?

Studentpraktikantordningen er for norske studenter som ønsker å tilbringe et halvår i utlandet i løpet av studietiden. Oppgavene vil variere og kan omfatte informasjons- og kulturarbeid, tilrettelegging ved besøk og arrangementer, samt å bistå i politiske/økonomiske analyser og oppfølging av utviklingssamarbeid med mer.

 

 

Hvem?

For å søke må man være norsk statsborger og medlem i Folketrygden. Det er videre et krav at kandidaten er student ved et godkjent norsk eller utenlandsk lærested i praksisperioden, samt at vedkommende ikke har vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere. Den som søker må ha påbegynt et studium. Hvis man har fullført bachelorgrad og for tiden ikke deltar i et studieprogram, kan man likevel bli vurdert hvis man har planer om å ta en mastergrad etter praktikantoppholdet.

Les mer om studentpraktikantordningen på Utenriksdepartementet sine nettsider

Les mer om utenlandsmuligheter for ungdom på Eurodesk sine nettsider

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar

Studere i jus i utlandet. Eller bli diplomat.
Hei, og takk for spørsmål!   Det er mulig å utdanne seg til jurist (og advokat) i utlandet. Husk imidlertid på at hvis du vil søke jobber i No...
Kan jeg være studentpraktikant ved en utenriksstasjon som jusstudent?
Hei Så spennende at du vil studere rettsvitenskap!Det er mulig å være studentpraktikant gjennom studentpraktikantordningen til utenriksdepartement...