Hopp til hovedinnholdet

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning
REGN UT SELV: Du kan selv regne ut karaktersnittet ditt, og få en pekepinn på om du har gode nok karakterer til å komme inn på den skolen du vil inn på.

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Offentlig og kvalitetssikret
Poeng utdanning
REGN UT SELV: Du kan selv regne ut karaktersnittet ditt, og få en pekepinn på om du har gode nok karakterer til å komme inn på den skolen du vil inn på.

Du som skal studere kan sjekke karakterkalkulatoren på utdanning.no.

Inntak til videregående skole:

Du søker videregående skole med karakterene du fikk på vitnemålet fra ungdomsskolen. Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på et bestemt utdanningsprogram, varierer fra år til år og fra skole til skole. Dette er nemlig helt avhengig av hvor mange som søker det samme året som deg, og hvor gode karakterer disse søkerne har. Derfor er det dessverre umulig å vite på forhånd om du kommer inn akkurat der du ønsker eller ikke.

Om du ønsker en pekepinn kan du kontakte Inntakskontoret i fylket der du bor og spørre hva karaktergrensen var i fjor. De plikter ikke å opplyse om dette hvis de ikke ønsker, men det kan være verdt et forsøk.

Kom du ikke inn på førstevalget?

Selv om du ikke kommer inn på utdanningsprogrammet du aller helst vil, er du likevel sikret plass på andre- eller tredjevalget ditt. Merk deg at dette ikke gjelder SKOLE, men utdanningsprogram. Jobb jevnt og godt med skolearbeidet gjennom hele ungdomsskolen, så vet du at du har gjort ditt beste. Du finner mer informasjon om videregående skole og hvordan du søker på www.vilbli.no og www.vigo.no.

ung.no

Opptak til høyere utdanning:

Når du søker studier ved offentlige høgskoler og universiteter gjennom Samordna opptak, er det karakterene du har på vitnemålet fra videregående skole som teller. I tillegg til karakterene kan du få tilleggspoeng for både realfag, alder, tidligere fullført utdanning eller folkehøgskole, samt for fullført militærtjeneste/siviltjeneste. Ved opptak til enkelte studier gis det i tillegg kjønnspoeng. Du kan lese mer om poengberegning og opptakskrav på Samordna opptak sine nettsider, www.samordnaopptak.no.

Noen utdanninger har egne tilleggskrav. Eksempler på dette kan være opptaksprøver, auditions, intervju, forpraksis eller liknende. Dette gjelder for eksempel ved skoler som Norges Musikkhøgskole, Politihøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo og Bergen og så videre.

Hvor mange poeng man må ha for å komme inn på bestemte studier, varierer fra år til år og fra lærested til lærested. Noen studier er svært populære hvert år, og krever derfor høy poengsum for å komme inn. Eksempler på dette er legestudiet, veterinærutdanningen og psykologstudiet. Når du søker er det uansett viktig at du fører opp samme utdanning ved flere høgskoler/universitet. Selv om du ikke kommer inn på skolen du har som førsteprioritet, har du kanskje nok poeng til å komme inn på samme utdanning ved en annen skole? For noen utdanninger er det ofte litt enklere å komme inn ved høgskoler på mindre steder i Norge, enn i de store byene.

På Samordna opptak sine nettsider finner du en oversikt over tidligere poenggrenser.

Slik beregnes poengene når du skal søke høyere utdanning ved universitet/høgskoler:

 • Karakterpoeng:

  Legg sammen ALLE tallkarakterene dine på vitnemålet (også eksamenskarakterer). Tallet du får dividerer/deler du på antallet karakterer (altså: du finner gjennomsnittet). Deretter multipliserer/ganger du dette tallet med 10.

  For søkere i kvoten for førstegangsvitnemål, er det kun karakterpoeng og realfagspoeng/språkpoeng, samt eventuelle poeng for opptaksprøver eller kjønn som telles med. Den totale poengsummen man får kalles skolepoeng.


 • Andre tilleggspoeng:

  Man kan få tilleggspoeng for eksempelvis fullført militær-/siviltjeneste, utdanning, samt alderspoeng.

Alderspoeng:

Fra og med det året man fyller 20 år, gis det 2 poeng for hvert år, maksimalt 8 poeng for fire år.

Utdanning/folkehøgskole/førstegangstjeneste:

Maksimalt 2 poeng gis for enten:

 • fullført 60 studiepoeng (20 vekttall) ved universitet eller høyskole

  eller

 • ett bestått år på norsk folkehøgskole med godkjent dokumentasjon

  eller

 • fullført militær- eller sivil førstegangstjeneste


For søkere i ordinær kvote teller både karakterpoeng, realfagspoeng/språkpoeng og alle andre tilleggspoeng med. Den totale poengsummen kalles konkurransepoeng.

 

utdanning.no

Sjekk ut karakterkalkulatoren hos utdanning.no

Regn ut karaktersnittet ditt og sjekk om du har fagene og poengene som kreves for å komme inn på høgskoler og universitet. Sjekk ut karakterkalkulatoren hos utdanning.no!.

I karakterkalkulatoren kan du legge inn dine karakterer fra videregående skole og få beregnet skole- og konkurransepoeng. Du kan legge inn både eksisterende og forventede karakterer for å se hvilke studier du kan komme inn på.

Vær imidlertid klar over at poenggrensene for å komme inn på de forskjellige utdanningene er fra fjorårets opptak. Kalkulatoren gir deg kun en pekepinn på nivået og hvilke studier du kan komme inn på. Konkrete poenggrenser for å komme inn på ulike utdanninger og læresteder vil nemlig som oftest variere noe fra år til år.

Les mer om utdanning på ung.no

Du kan lese mer om poengberegning og opptakskrav på Samordna opptak sine nettsider, www.samordnaopptak.no. Hvis du ønsker mer informasjon, kontakt Samordna opptak på telefonnummer 815 48 240.

 

Signatur Redaksjonen, ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
heihei
1
06.12.2018 13:56:14
De aller fleste kommer inn på 1. valget sitt på vgs. Det kommer helt an på hvilken linje du vil gå. Om det er en spesiell linje som kun finnes på den skolen er det ofte litt vanskeligere å komme inn. Men karakterene du får på vgs teller KUN når du skal søke deg videre på vgs. Tenker at det holder å få 3,5 - 4,2 for å komme inn på de fleste linjer. Det går jo an å se på nettet hva snittet var i fjor og prøve å nå det.
Mubarak Adam
4
10.09.2018 10:59:52
hei
jeg lurer om i 2019 skal bli jeg 24 år mener jeg at har jeg rett til vanlig vedergåendeskole eller nei ? (Ung.no svarer ikke på spørsmål fra personer som er over 20 år. Jeg anbefaler deg å søke i artiklene våre og i tidligere spørsmål og svar. Lykke til! Vennlig hilsen ung-redaksjonen)
Meep
3
08.09.2018 11:58:40
Jeg kommer aldri til å komme inn på Helse og Oppvekst linja
KnutAnders
2
12.03.2018 15:12:13
Har dere prøvd å øve?
utlender
3
28.11.2017 22:06:08
Hvor gode karakterer må jeg ha for å gå inn på medisin( vil bli tann lege) ? jeg kom til norge for ca 3 år og kan i hvertfall ikke få topp karakterer! (RED: vi svarer dessverre ikke i kommentarfeltet, men du kan skrive til oss på ung.no/oss, så vil en med fagbakgrunn kunne svare deg).
Mekalih
3
13.10.2017 13:48:44
Hvor gode karakterer må mann ha for å komme inn på TIP. Og skal videre å bli bilmekanker.
Idress
1
13.09.2017 15:35:46
Hvorfor mann kan ikkje to år grunnskole
j15
2
13.09.2017 13:22:20
hva må man ha i snitt for å komme inn på helse og oppvekst på horten vgs??
Jenny
1
30.07.2017 15:11:16
Jeg skjønner ikke hvorfor man må ha så høye karakterer. Det som er viktig er hvordan man håndterer de tingene man skal bli i praksis.
jaja
1
13.09.2017 13:23:32
helt enig, hva er vitsen med gode karakterer i språk hvis du skal jobbe i barnehage?? jeg er forvirret
Rudolf
6
03.01.2017 15:20:17
Hvor gode karakterer må man ha for å komme inn på taf-elektro VGS i knarvik?
Hmm?
3
18.06.2017 22:22:15
Vel, dei ligger størst vekt på matte, naturfagen og gym karakteren. Du blir rangert etter høyest snitt, når dei trekker ut kven som får intervju. Ville ikkje sagt at det er et spesifikt snitt, men ivertfall rundt 5 ... 4,9 er heller ikkje krise. Alt er avhengig av korleis intervjuet går.
Anonym
4
14.10.2016 20:49:03
Hei hva salgs karakterer trenger jeg for å bli advokat??
Sebastian
1
20.11.2016 16:07:00
På universitet i Oslo, i hvert fall, trengs et snitt på godt over fem for å komme inn. 5,3 i snitt bør være nok til å komme inn, men det kan enten synke eller øke, avhengig av mengden søkere.
Fred
1
04.11.2016 11:32:40
Du trenger ikke gode karakterer på ungdomskolen for å bli advokat, du må få deg inn på allmen å gå der i 3 åså kan du søke deg inn du trenger sikkert 4 eller mer for å bli en advokat i snitt.
Angelika
2
30.08.2016 18:32:13
Er bekymret om jeg kommer på høyskole, for å bli kirurg!Men er sikker på at det skal gå BRA!
Jone
7
06.06.2016 20:44:13
Hei jeg slitter en del med karakterer og uansett hva jeg gjør for å prøve å forbedre det funker det bare ikke hva skal jeg gjøre ?
Irene
2
19.07.2016 16:09:56
Hvilken klasse går du i? Vil du videre på skole? Om du er usikker kan du jobbe og reise først og heller ta opp fagene du mangler senere når du har bestemt deg. Ungdomsskolen er god å ha når du skal inn i yrkeslivet uansett.
Irene
3
19.07.2016 16:05:11
Hva vil du gjøre da, skal du videre på skole eller vil du i yrkeslivet? Om skolen ikke er noe for deg akkuratt nå kan du jobbe og reise. Så kan du komme tilbake og ta opp de fagene du mangler når du har bestemt deg. Når det er sagt kan det være godt å fullføre ungdomsskolen for å komme inn i yrkeslivet. Hvilken klasse går du i? :)
Signe
5
06.06.2016 20:35:33
Hvis du er hekta på en ting hvordan kan man slutte med det ?
Irene
2
19.07.2016 16:07:39
Lag en ny vane som er bedre og enn den gamle. Gjenta den nye 8-15 ganger til det blir rutine i plassen for den gamle.
Naruto
3
06.06.2016 20:33:32
jeg kan lett gi opp og det kan være et problem hva skal jeg ?
Naruto
3
06.06.2016 20:38:06
jeg kan lett gi opp og det kan være et problem hva skal jeg gjøre ?
Gutt som sliter med k&h
6
03.02.2016 12:34:20
Hvordan kan jeg få en 5er eller 6er i k&h. Trenger tips til det, siden jeg sliter som faen.
Kunst og håndverk
4
20.11.2016 16:12:25
Fikk selv 3 i faget. Det spiller vel ingen rolle hva du får i faget, med mindre du skal inn på en bestemt vgs, eller skal studere arkitektur, kunst osv. Karakterene fra vgs er mye viktigere, og der er ikke faget uansett. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med hvordan å bli bedre i faget, synes egentlig det var et ganske stort dritt fag.
AnimeGuuurl
4
05.08.2016 22:31:36
Jeg anbefaler å øve hjemme eller få en som har 5 eller 6er i faget som kan hjelpe deg. Når jeg ikke får til noe så øver jeg til jeg får et resultat bedre enn det jeg fikk, f.eks; Jeg får ikke til å tegne et øyet, da øver jeg til øyet jeg tegner blir bedre. Håper det hjelper
Spørsmål
4
22.01.2016 14:02:03
Hvor høy snitt må du ha for å komme inn til Bergen Maritim?
navnløs
1
04.01.2016 16:36:48
hei, jeg har tenkt til å søke på linja SSSS, er det noen som vet hva snittet var i fjor for å komme inn? snittet mitt ligger på 4,1 og jeg er veldig bekymra på om jeg kommer inn. lurer også på om snittet til jul teller mye? eller blir det i utgangspunktet vurdert med karakterene man får til sommeren?
NTNU
2
19.08.2015 18:55:46
Kommer meg ikke inn på NTNU's nettside. Jeg er skoleflink og ønsker sterkt å komme inn på NTNU! Noen som vet hvor høyt snitt man burde ha? :)
Svar
1
19.12.2015 10:08:03
Karaktersnittet du trenger varierer helt fra linjen du skal velge. Bare søk opp linjen på samordna opptak/NTNUs hjemmeside og der vil du finne fjorårets snitt på linjen.
Lærer..
7
19.08.2015 18:53:49
Jeg får gode karakterer i alle fag, gikk ut av niende med snitt på 4,7 ett eller annet. De eneste fagene jeg fikk 4'er i var fag som jeg hadde EN bestemt lærer i. Jeg er ikke særlig begeistret for ham, og jeg er ikke akkurat favoritten hans heller. Nå har jeg fått ny lærer i ett av de fagene så nå håper jeg på andre karakterer ;) Noen andre som har en lærer de ''misliker''?
Enig
2
07.11.2017 14:32:05
Jeg og
Sülo
5
06.07.2015 06:49:48
Hei,hva var karaktersnitte i fjor for tangen skolenn ````???=
13 år
5
05.02.2015 16:06:21
skal inn på UIB
spania
2
27.01.2015 21:35:17
hei, er det noen som vet hvor jeg kan faa karakterkortet mitt, jeg trenger det fordi jeg bor i spania
Martin
4
02.02.2015 17:10:29
Kontakt din tidligere skole, der kan du få hjelp med det.
Gutt 14
23
19.01.2015 19:31:21
Fikk karakterkortet for noen dager siden... 5,35! Jeg er helt ekstatisk. Sånn har utviklingen min vært: 4,25 – 4,75 – 5,35. Jeg er mer stolt enn jeg vil innrømme.
Kgkf
1
02.12.2017 17:40:56
Wow! Hvordan greide du det? Jeg gikk fra 3.7 til 4.2.
Hanna
3
24.11.2014 22:14:46
Er du usikker på å bli noe, gå inn på vilbli.no, ta en undersøkelse som viser hva du liker å jobbe med:=)
Nora
1
30.12.2014 21:35:29
Takk for tipset!
Hanna
2
24.11.2014 22:13:43
Hei, jeg går på videregående nå. Men dere som skal søke nå etter jul/påsken. Dere bør ikke stresse kjempe, dersom dere stresser vil dere ikke tenke på å gjøre det bra. Husk at man må besto naturfag- praksis- matte i VG1, for å komme seg videre til VG2. Håper dere som søker kommer til de skolene dere ønske å komme inn på. Lykke til:=)
Nervøs...
11
22.11.2014 15:04:33
Skal søke på Katta, Elvebakken, Ullern og Foss (studiespesialiserende/-forberedende). Jeg er dritnervøs! Etter vgs vil jeg studere på NTNU, jeg vil bli forsker (har ikke funnet ut felt ennå, men tenker biologi, kjemi, eller fysikk). Alle de som sier skole ikke er jobb er selvgode. Jeg har sett kommentarer på denne nettsiden hvor folk sier de får 6,0 i snitt, men likevel ikke klarer punktsetting, dobbeltkonsonant, og/å, da/når, osv.. Det er patetisk! De lurer ingen andre enn seg selv! Jeg jobber drithardt, og har mye mer forbedringspotensiale. Jeg gjør det relativt bra i de teoretiske fagene, men faller til kort i mat og helse, musikk, gym og kunst og håndtverk (hater de fagene!)
VGS-Musikkelev :)
1
04.12.2017 18:50:29
Hahahahaha, tror det er mange som har mer forbedringspotensial enn deg. Utifra det jeg leser, virker du som en ganske flink elev allerede. Hvilken skole kom du inn på? :P
Anonym
1
17.11.2014 15:00:38
Står mat og helse, kunst og håndtverk og musikk karakterene fra 10 på vitnemålet?
X
4
23.11.2014 14:18:30
Ja, de gjør det
Lene
1
06.10.2014 00:27:51
Jeg for min del syntes karakterer er oppskrytt. Jeg kjenner en person som ville jobbe med gamle mennesker, hun fikk bare 2'ere sjeldent 3 men hun kom inn og nå er hun i full jobb. så jeg for min del syntes de legger alt for stort press på ungdommene idag, kommer veldig ann på hva man skal bli, for skal man bli lege eller dyrlege osv må man jo ha bra karakterer! hvis ikke hadde jeg syntes synd på pasientene dems! men når det gjelder sånn gsmlehjem,butikk jobber osvosv så er det ikke så nøye :-)
Delvis enig
2
22.01.2015 22:28:22
Hvis man vil studere videre, er karakterer viktige, hvis man vil gå en annen linje på vgs enn studiespess, er ikke karakterer så viktige.
mål
3
30.08.2014 18:22:14
Man må ha mål for å komme dit man vil, og jobbe mot dem i stedet for å klage. Jeg har nå som mål å gå IB (International Baccalaureate) på Bergen Katedralskole, og deretter jobbe frilans mens jeg går i lære for å bli tattovør. Dette er noe jeg VIL. Jeg vil komme inn på Katten, og flytte for meg selv til Sentrum. Jeg har nettopp hoppet over 9. trinn, og skal i tillegg ta to fag på videregående nivå (hopper altså over 2 år i 2 fag). Dette fordi jeg vil utfordres. Det er gøy. Gjør ting du synes er gøy, ikke ting foreldrene dine mener du burde bli eller læreren sier du kunne blitt god på! Jeg har hele oppveksten fått høre at jeg kan bli noe stort, som f.eks. forsker, men jeg vil heller bli tattovør. DU må bestemme over DITT liv. Dersom det er så mye slit som dere sier, er ikke målet deres fristende nok!
Uff
2
19.01.2015 19:27:36
Du kommer ikke til å klare deg på IB... handler like mye om ambisjon som om kompetanse
Sum
6
23.06.2014 11:07:41
Hei Jeg har akkurat fullført ungdomsskolen, og lurer på hvordan man regner ut gjennomsnittet med eksamen karakter?
Haha
17
22.11.2014 14:55:05
Hvis du ikke klarer å regne ut gjennomsnitt bør du ikke håpe på stort
james
9
28.07.2014 07:01:53
du må først plusse alle karakterene også dele med antallet :)
Luna
2
23.06.2014 09:15:44
Utdanning.no sin kalkulator hadde ikke helse og oppvekstfag, så kunne ikke regne ut...
Jente ferdig med 8-ene
7
20.06.2014 22:48:52
Idag ble jeg akuratt ferdig med 8-ene :) fikk 5,2 i snitt!! :D hadde 5,0 i snitt til jul, så det er jo en forbedring da :)
hanna
2
05.06.2014 18:16:49
dersom man består videregående skole, så er det bra å komme på studie..
hanna
3
05.06.2014 18:15:21
Karakterer som man har fra videregående skole teller mest. Ungdomsskole karakter teller ikke like mye som videregående karakter i vitnemålet. Husk at du er alltid flink i en eller annet ting. Det er noe som er bra! om du vil bli lege, så betyr det ikke at man skal ha 5-6 i karakterer. det handler om du har bestått eller ikke. :)
lol
7
18.08.2014 09:43:49
Det stemmer ikke. Det er karakterene som avgjør det.
Ellie
14
23.01.2014 19:53:53
Hei, hvor høyt snitt må man ha for å komme inn på frisør? Veldig lyst til å komme inn på frisør men har bare 2,8 i snitt (første halvår)...
Amina
8
19.01.2014 16:49:30
Hei jeg vil bli Apoteker men lurer på hva jeg må få i snitt for og komme in
fremtiden
8
18.11.2013 19:12:31
Jeg vet ikke hvor god man må være for å gå på drama.
Jente 14år
11
03.11.2013 16:49:19
Veldig mye slit på ungdomsskolen og videregående, og så kommer man kanskje ikke inn en gang? Og hva har nynorsk med noen av disse yrkene å gjøre?
Gutt 16
10
26.12.2013 11:19:10
Nynorsk har så og si ingen betydning for evt. jobbmuligheter med unntak av noen, selvfølgelig. Nynorsk er noe etaten har bestemt at dagen ungdom skal lære seg siden det er et likestilt skriftspårk med bokmål. Angående det med det du kaller "slit", jeg er en elev med henholdsvis gode karakter og kom inn på den videregående skolen jeg hadde på 1.valget, men jeg tok ungdomsskolen veldig lett. Jeg jobbet ingenting, og det preger karakterene dine på VGS(som er veldig mye "slit" enn ungdomsskolen). Og for å komme inn på gode studier må man jobbe ekstremt hardt for det, og når man har kommet inn på et universitet, så blir det bare enda vanskeligere. Det er såpass tøft at flere personer bestemmer seg for å dope seg selv for å kunne holde seg våken på natten for å kunne studere enda mer. Livet er konkurranse, konkurranse med deg selv og andre individer.
Mann 19
1
23.06.2014 13:14:58
Har nettopp fullført videregående og kan si at det ikke har vørt veldig strevsomt for meg. Har så å si ikke gjort en lekse i år og får fortsatt de karakterene jeg trenger for å komme inn på NTNU. Det aller viktigste er å selv prioritere hva man trenger å jobbe med. Jeg ser mange som sliter seg igjennom hele videregående ved å gjøre hver eneste lekse fordi de får dårlig samvittighet ellers. De gjør altså ikke leksene for seg selv, men for læreren. Jeg sier ikke at videregående er veldig lett. Man må bare jobbe på andre måter enn i grunnskolen
13 år gammel jente
8
23.10.2013 21:06:58
- Høres ut som utrolig mye slit for å komme inn på den skolen du har mest lyst til å gå på. Derfor er det jo ekstra synd på de som har veldig gode karakterer men så er det så utrolig mange som også søkte på samme skole. Jeg synes det er dumt at noe så teit som det kan spille så mye rolle i utdanningen din!
kjyu
5
09.10.2013 00:25:59
jeg lurer på hvilket snitt man må ha for å komme inn på Karmsund vgs i Haugesund?
Hei
4
26.12.2013 11:21:31
Hei kjyu Først og fremst må du si noe om hva du kommer til å velge av utdanningsprogrammene, for Karmsund VGS har mange forskjellige muligheter. Mitt tips til deg er å ta kontakt med rådgiveren(e) dine på skole for å høre med de, det er noe de burde ha kontroll på, siden det er jobben deres.
lei
8
26.09.2013 20:38:28
er så lei allerede av all jobbingen for å komme inn på det jeg vil
ilybilly
13
02.09.2013 21:24:35
Jeg lurer på hvor mye snitt jeg trenger for å komme inn på dataingeniør?
norsk skole
61
17.02.2013 14:16:18
papiret teller alt! er så jævla lei av at man må prestere bra i alle (unødvendige) fag for å kunne gå etter for ens interesser!
Gutt 16
9
26.12.2013 11:30:06
Jeg skjønner at du er frustrert, men slik er livet, det er konkurranse fra start til slutt. Med deg selv, og andre individer. Først og fremst vil jeg bare trekke frem en kontrast, det er flere titalls millioner på din alder som ikke muligheten til å gå på skole. De har ikke muligheten til å lære. De blir satt i fast jobb som ungdom, som barnearbeidere eller som hushjelp. Det er ingen mulighet for de å skaffe et slikt "papir" du henviser til. Jeg skjønner også at du mener at det er unødvendig å prestere godt i alle fag, men det er slik det er. Man må være allsidig. Matemattik er en utmerket måte å trene hjernen, til å tenke annerledes, løse problemer på en annen måte. Å lære nynorsk har noe med å ta vare på nasjonalfølelsen, det er tross alt det "norske" språket. Bokmål er en blanding av norsk og dansk. Jeg er stolt over å være nordmann, derfor er jeg også stolt over nynorsk. Alle fag er nødvendige for å jobbe med deg selv, man vet aldri, kanskje er det faget man synes var minst interessant som blir "stammen" for videre jobbmuligheter.
K-Pac
15
28.10.2012 02:08:57
jeg går på vg1, men har tenkt å flytte til Oslo.. jeg går i Drama og vil fortsette i drama i Oslo neste år! hvordan karakterer må jeg ha for å komme inn?
Diyor
14
05.10.2012 14:11:02
Hei, jeg forstår at det varierer fra år til år.. men ca åssen snitt må man ha for å komme inn på Universitetet (Historie, filosofi og kulturstudier) sånn ca åssen "minste snitt" må du ha??? :)
bojo
3
13.01.2015 18:34:48
I oslo kommer "alle" inn (2.6 i snitt)
:)))
23
29.08.2012 15:58:00
hei, lurer virkelig på hvor mange studiepoeng du må ha for å komme inn på de beste advokat skolene i Norge. Har begynt å sammenligne litt de forskjellige yrkene.
A.M
17
03.08.2012 22:57:09
Hva må man ha i snitt for å bli klesdesigner?
rompeballeslikker
4
03.10.2014 17:35:10
4,0
han derane
4
02.12.2013 23:53:51
Nesten ingenting... Kanskje en 2 i snitt og gode karakterer i k og h...
hemmelig
8
30.07.2012 20:38:04
Får man ett studiepoeng hvis man tar kjemi 1 og kjemi 2 på videregående?
AaAaA
9
23.07.2012 16:33:03
Så det er bare de første 60 studiepoengene du fullfører som gir deg 2 tileggspoeng? Jeg har allerede fullført 60 studiepoeng, og skal fullføre 60 til dette året. Vil ikke de ha noe å si når jeg skal søke meg inn på noe femårig i 2013?

Spørsmål og svar

Hvordan fungerer studiepoeng? Hvilket snitt har jeg etterpå?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. Studiepoeng er rett og slett bare en måte å telle eller "vekte" hvor stort e...
Hvor får man vite hva slags snitt man trenger for å komme inn på vgs i Bergen?
Hei Takk for spørsmålet ditt!  Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på et bestemt utdanningsprogram, varierer fra år til år og fra ...
Hva er snittet for å bli sykepleier?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du vil bli sykepleier. Du kan lese om å bli sykepleier på denne siden på utdanning.no.  Her står ...
Hvor lenge kan jeg konkurrere med førstegangsvitnemål?
Hei og beklager tregt svar Så flott at du har fått en tilrettelegging der du tar vgs over 4 år! Du kan konkurrere i både ordinær kvote og i kv...
Hva kan man bli med 3 i snitt?
Hei og takk for spørsmål!  Jeg skal ikke ramse opp alle mulighetene her, men jeg anbefaler deg til å ta en titt på Samordna Opptak sine sider. ...
Hva er snittet for å komme inn på medisinstudiet?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du har lyst til dette, og så bra at du har et så høyt snitt! Medisin er et spennende studie, med...
Hvilke fag bør jeg velge for å bli arkitekt?
Hei og beklager tregt svar Arkitektutdanning er en 5-årig masterutdanning som finnes ved tre utdanningsinstitusjoner i Norge, og du har rett i at de...
Hvordan blir jeg flyvertinne? Hva tjener man?
Hei Hei, og takk for spørsmålet ditt! Her høres det ut som at du har mange og gode tanker om fremtiden din!  Flyvertinne, eller kabinbesetning s...
Hva kan jeg bli med 4,2 i snitt?
Hei Takk for spørsmålet ditt!  Ja, vi vet faktisk om en god side for dette. Den heter Studievelgeren, på utdanning.no. Der kan du skrive inn poe...
Hvordan får man studiepoeng på videregående?
Hei Du får ikke studiepoeng på videregående skole, det brukers på høgskole/universitet. Studiepoeng er betegnelsen på et mål som brukes for å...
Hvor gode karakterer må man ha for å bli tannlege?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette.  Du kan lese om yrket tannlege her på utdanning.no.  Det står det mye om yrke...
Hva må jeg ha i snitt for å bli lege eller advokat?
Hei Så flott at du har store planer for fremtiden! Både advokat og lege er spennende utdannelser og jobber.For å komme inn på medisinstudiet (leg...
Hva tjener en advokat? Må man ha høye karakterer?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på advokat. 1) Det er forskjell på hvor mye en advokat tjener, men mange advokater kan ...
Hva må man få i snitt på studiespesialisering?
Hei Takk for spørsmålet ditt!  Nå ble vi litt usikre på om du mente for å komme inn på studiespesialisering, eller om du mente hvilket snitt ...
Hvordan kan man lettest skaffe seg studiepoeng etter videregående?
Hei Takk for spørsmålet ditt! Vi ble litt usikre på hva du mente med studiepoeng i dette spørsmålet. Studiepoeng brukes normalt som en måte å...
Hva er kravet for å komme inn på medisin og hvordan kan jeg få flest mulig konkurransepoeng?
Hei Studiestedene du har snakket med har helt rett. Kravet for å komme inn på medisin har kravkoden MEROD, dette betyr generell studiekompetanse og...
Hva er snittet på juss i bergen? 
Hei Takk for ditt spørsmål! Så bra du er tidlig ute med å sjekke snitt. Jeg legger ved link til Samordna opptak der kan du kan søke opp "rettsv...
Hvordan regne ut gjennomsnittskarakter?
Hei For å finne ut gjennomsnittskarakter, så må du legge sammen alle karakterene dine, for så dele dette tallet på antall karakterer. Du kan fi...
Hvilke karakterer teller?
Hei På utdanningsprogrammet Studiespesialisering er det fem avgangsfag på vg1: Engelsk, Samfunnsfag, Geografi, Naturfag og Matematikk. På vg2 er f...
Se alle