Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

A-Å

Fagvalg på studiespesialisering

Lurer du på hva programfag er og hvilke du eventuelt bør velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Offentlig og kvalitetssikret

Går du på Studiespesialisering og er usikker på hvilke programfag du bør velge? Eller planlegger du å søke Studiespesialisering og lurer på hva programfag er? Det kan være vanskelig å vite hva du kan, bør og skal velge.

 

Hva bør du tenke på?

Alle som går utdanningsprogrammet Studiespesialisering på videregående skole må velge programfag på vg2 og vg3. Det er lurt å tenke på fagvalg tidlig, gjerne før du starter på videregående. Hvis det er en spesifikk utdanning du ønsker å ta på høgskole eller universitet bør du sjekke om du trenger noen spesielle fag. Det vanligste opptakskravet er generell studiekompetanse, men noen studier har i tillegg spesielle opptakskrav.

Hvis du ikke aner hva du vil studere senere bør du først og fremst tenke på hva du liker og mestrer. Samme hva du slags utdanning du skal søke på etterpå, så er det en fordel å ha gode karakterer. Det er lettere å få gode karakterer i fag du er interessert i. Motsatt kan det være vanskelig å få gode karakterer i fag du egentlig ikke liker så godt, men som noen har sagt er «lure» å ta. Har du først tatt et programfag kan du i utgangspunktet ikke velge det bort fra vitnemålet ditt.

 

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar

Kan jeg bytte selv om jeg ikke har søkt?
Hei Det er i utgangspunktet ikke mulig å gjøre et kryssløp fra vg1 Idrettsfag til vg2 Studiespesialisering. I mange fylker tillates likevel en sli...