Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)
TIPS: Få tips fra andre ungdommer om hva du kan gjøre hvis du synes det er vanskelig å bli kjent med andre.

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Offentlig og kvalitetssikret
Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)
TIPS: Få tips fra andre ungdommer om hva du kan gjøre hvis du synes det er vanskelig å bli kjent med andre.

"Jeg går i niende og begynte på en ny skole første semester, og har ikke fått noen nye venner. Det er som om jeg er usynlig. Jeg tør ikke å si noe i grupper, for hvis jeg gjør det føler jeg meg bare usikker. Så da er jeg heller stille. Nå på min nye skole finnes det noen jeg har lyst til å bli venner med, men jeg er redd for å prate med dem. Tenk om de syns jeg er rar, jeg tør liksom ikke å bare gå frem og prate med dem. Hva skal jeg gjøre???"

Hanne

Hvordan går man frem for å få nye venner?

Ungdommene Cecilia, Andreas og Nora forteller hvordan man bør gå frem for å skaffe seg nye venner.

Andreas: Fordelen med å starte i en ny klasse er at ingen vet noe om deg.

Nora: Hvis det har gått en stund uten at man har gjort noe for å få venner kan det være vanskelig, ettersom hun kan ha fått et stempel at hun er den som ingen vil være med.

Andreas: Jeg syns absolutt ikke hun skal føle seg tåpelig. Det er ingenting som er tåpelig. Det er bare noe noen har funnet på for å kunne trykke ned andre.

 

Gjør deg synlig!

Cecilia: Jeg syns hun skal prøve å vise hvem hun er, og at hun er der. Hun kan jo rekke opp handen oftere i timene. Da får folk opp interessen for henne og kanskje spør henne "hvordan vet du det der?"

Nora: Det vanskeligste er vel å begynne å si noe, og ta det første steget og rekke opp handen. Jeg syns hun skal begynne å prate om hverdagslige ting. Hvis hun kommer til en time og noen som hun vil prate med er der, er det naturlig å begynne å snakke om for eksempel skole.

Cecilia: Man kan alltid spørre om lekser. Den andre kommer aldri til å tenke "men hvorfor snakker du med meg?". Man blir jo glad når noen begynner å prate med deg!

Nora: Hvis hun kom frem og begynte å småprate med meg, ville jeg ikke ha blitt drittsur og bedt henne om å stikke. Jeg ville jo ha pratet med henne.

 

Vær positiv!

 

Andreas: Det er jo det som hindrer henne, at hun tenker negativt. Hun burde tenke positivt. Hun kan si for eksempel "når begynner timen?". Og så bare "har du sett den der filmen, har du hørt den der sangen eller spilt fotball i sommer?". Hva som helst. Bare finn på en dårlig unnskyldning for å begynne å prate, så flyter det bare.

Nora: Det er kanskje lettere om hun får en litt personlig kontakt med en av dem hun vil bli kjent med først. For da kan kanskje den personen hjelpe til med å presentere henne for de andre. Hun føler seg kanskje ekstra utsatt dersom hun kommer alene inn i en helt ny gruppe. Det er lett å føle seg ekstra gransket da.

Cecilia: For meg har det alltid funket å være positiv. Hvis man ler mye, så føler folk at man er glad og positiv og vil begynne å prate med deg. Man påvirker jo folk med hvordan man er.

Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Kilder:
Interjuer med ungdommene Cecilia, Andreas og Nora.
Sist oppdatert:
15.02.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
gutt 16
2
05.10.2018 08:29:20
hvem vil være venn med meg, jeg er gutt 16 år gammel jeg har ble fodt i norge, men jeg har vokst opp i kurdistan nå er jeg til bake til norge Jeg snakker ikke så bra norsk men jeg prøver å lære meg jeg har ikke noen norske venner hvis noen har list vere venn med meg, jeg blir glad
Simon
2
19.08.2018 02:11:56
Hei mitt navn er Simon og jeg er fra eritrea jeg bare lurte på hvordan jeg kan få venner til å like meg og hvordan kan jeg være fokusert på skolen (Red.: Vi svarer dessverre ikke på spørsmål i kommentarfeltet, men send inn spørsmålene dine på ung.no/oss, så skal du få svar!)
robiel
2
01.12.2017 11:47:43
veldig bra
Nystrøm
2
15.11.2017 20:37:53
Jeg var på trening da ville jeg gå bort til den personen som sartt der men det er litt vanskelig å bli sent med noen
Anonym j
0
01.11.2017 21:25:12
Grunnen til at jeg vil være alene er fordi jeg er den eneste som ikke er interessert i gutter og gossip. J17. Føler meg skikkelig utenfor når jeg ikke har samme interesse som de andre.
Anonym j
0
01.11.2017 21:26:42
Tips til jente 17?
Anonym j
0
01.11.2017 21:19:52
Jeg liker å være alene i friminuttene fordi jeg trives best alene. Men samt vil jeg komme overrens med alle klassekameratene mine uten at jeg har vært med dem bortsett fra klasserommet. Det jeg gjør da er å snakke med dem i klasserommet når vi har liten friminutt også gå ned til biblioteket i storefri for å være alene og for at de i klassen min skal tro at jeg har noen å være med i friminuttene
Ingrid
2
17.03.2017 22:43:25
Jeg har venner og sånt, men jeg føler at jeg har mista en del i det siste. Det har alltid vært noen som har noe imot meg enda jeg ikke har gjort dem noe. Nå begynner jeg snart på videregående. Jeg er så nervøs og jeg kjenner nesten ingen fra før av.
somitha
4
08.02.2017 19:42:12
jeg har ikke prøvd å spørre men jeg har en veldig kul lærer som hjelper meg. jeg har bare en venn og hun og jeg prøver å finne en venn men vi klarere ikke. men det var på 4.klasse nå er jeg i 6.klasse og har fått mye venner grun av en læreren min. jeg er veldig glad med vennene mine men mamma min sier at jeg burde få norske venner fordi da kan du mye norsk. jeg er fra andre land så jeg trenger norske venner. du burde ikke være redd får å spørre men ikke spørre slemme folk spør bare snille da sier de ja (lykke til)
Hamad
2
02.01.2017 13:22:00
Egentlig det ikke så vanskelig å få venner. Først ting er det at mann må være litt rolig. Det andre ting som jeg lure på at du på være snill, da kan sikke du kan få venner
Ali
3
07.11.2016 22:36:34
Altid når du flytter til andre steder eller skole, du må være sosial ikke var person som er los eller person som vil ikke snakke med noe ...prøv å vare litt åpen glad til andre.
ascarrol
2
25.08.2016 09:11:17
Jeg sitter og skriver dette innlegget her på skolen for vi sitter og venter på læreren som aldri kommer? og det forrige innlegget (same) LOL ;D
ascarrol
3
25.08.2016 09:07:39
Hei !
Helt siden 4. klasse (tror jeg) frem til 10.trinn har jeg vært sjenert, snakket ikke så mye med andre folk, og mistet kontakt med de fleste. Men det ble bedre etterpå. Nå går jeg på videregående egentlig 2.året men jeg tar en ny studieretning. Når jeg begynte på videregående 1.året så var jeg plutselig ikke sjenert, for jeg var så vant til å møte nye folk. Jeg vet ikke hvorfor, for jeg har aldri vært flink sosialt og jeg har altid følt et press på meg.
Men nå VIL jeg være sosial. (ikke at jeg ikke ville det før) Det jeg gjør for å få kontakt med nye folk er å være hyggelig, smile og inkluderende. Jeg elsker å få folk til å smile og le, jeg prøver altid å finne noe morsomt å si. Det funker ofte men ikke hele tiden. Men ikke tull hele tiden heller, for da tar ikke folk deg like seriøst og blir lei. Men en gang i blant. Selv om jeg prøver meg på nye folk, betyr ikke det jeg greier å holde kontakten med alle, men jeg prøver selvfølgelig.
Jeg har så si ingen venner, det blir enten ikke venner eller dårlige venner. Det er jeg sååå lei av :(
Jeg ønsker meg gode venner som jeg kan holde kontakten meg :D
Jeg står altid med åpne armer til et nytt vennskap :D
MEN HUSK!
Ta altid et steg først, for du kan ikke sitte å vente. SI hei eller smil. Og i en stor forsamling kan du spørre: er denne plassen opptatt? og der ifra kan du starte en samtale ;)
PS: Beklager alle skrivefeilene mine ;)
Fatima
1
18.08.2016 16:58:18
Hei, jeg går i 8.trinn og er ikke kjent med alle sammen med klasen min, jeg har start på skole når jeg var 12 år og nå er jeg 14 år og jeg ble mobbet og det er vensklig å få venner har i mit klasse jeg føler meg uten for jeg tør IKKe å snakk me di hva kan jeg gjør får å bly kjent med min klasse
Said kaise
2
23.06.2016 19:15:08
Jeg trenger Venner kan ston og henge med fri ta og Finn felles vennskap og storprandre og fåstor vandre Fri liker Konge, dikt, kino, cafe , skolen , blogg ,
Lilly e
2
07.03.2016 11:28:18
Dere misforsto hun mener at det er vanskelig å få venner i norge generelt Jeg klart å få venner i Usa,egypt og andre land bare på ferien (2 uker) men i Norge kan det godt ta flere år uten venner
kristine
12
06.01.2016 12:20:59
jeg er helt Norsk, men har samme problem. mamma sier at en bør ikke vente på at noen skal snakke med deg. du bør snakke med dem selv. men hun vet ikke hvor vanskelig det er og få venner når en har sosial redsel.
Alex
4
20.10.2015 14:27:18
Jeg vil gjerner møtet nye venner til å skrive. Jeg bor i USA, og er lærer norsk, og ønsker til snakke med noen fra norge.
Hamad
2
02.01.2017 13:27:38
Selvfølgelig
Svar
0
24.11.2015 19:24:28
Ja gjerne hvordan da?
Cy
5
27.07.2015 02:01:28
Hvorfor det er veldig vanskelig å få venner her i Norge? Er det fordi jeg er fra utlandet og ikke fra Norge? (Jeg er fra Filippinene.) Jeg flyttet her for 1 år siden og har ikke venner. Det var så trist, fordi jeg trodde at det er ikke så vanskelig å få venner her i Norge, men jeg var feil. Og jeg var så sint, fordi på Filippinene jeg var populær og hadde mange venner, men når jeg kom hit. Alt var bøte.
Lill
0
24.11.2015 19:25:17
Jeg er ikke fra Norge hele og har AKURATT SAMME PROBLEM!
HM
0
14.08.2017 20:21:37
Oi ja
kristine
0
06.01.2016 12:27:05
jeg er helt Norsk, men har samme problem. mamma sier at en bør ikke vente på at noen skal snakke med deg. du bør snakke med dem selv. men hun vet ikke hvor vanskelig det er og få venner når en har sosial redsel.
En takknemmelig jent.
1
16.06.2015 21:20:40
Takk får hjelpen, jeg skal starte på ny skole fordi jeg ikke hadde det så bra på den andre. Vist jeg er sånn som dere skrev får jeg nok noen venner!
CT
4
07.04.2015 10:51:09
Det jeg pleier å gjøre når jeg skal bli kjent med nye i en klasse o.l. er å snakke ned de som virker sjenerte selv og kanskje ikke har så mange venner. De vil garantert bli glad. Om du setter deg selv inn i situasjonen så ville du nok selv ha blitt glad om du satt alene og noen hadde kommet og snakket med deg.
Abrakadabra
5
20.01.2015 16:28:38
Det jeg pleier å gjøre når jeg skal bli kjent med nye i en klasse o.l. er å snakke ned de som virker sjenerte selv og kanskje ikke har så mange venner. De vil garantert bli glad. Om du setter deg selv inn i situasjonen så ville du nok selv ha blitt glad om du satt alene og noen hadde kommet og snakket med deg.
Javeriah (14)
6
21.09.2014 08:00:37
Om man er usikker på hvem man bør snakke med kan man studere klassen litt og finne ut og legge merke til de personene du helst ville snakket med. Er de rolige og snakker om politikk, er de bråkete, hyperaktive og snakker om alt fra fotball til hvorfor man lever eller er de stille, sier ikke så mye og gjør lekser i friminuttene. Hvis du er sjenert bør du prøve å ta kontakt med en som er sjenert for da føler dere begge dere trygge. Hvis du er sjenert og stille er det kanskje ikke en så god i de å prøve å få kontakt med klassens klovner.
Asosial
3
15.09.2014 22:32:54
Jeg vet ikke om jeg lett får venner; det kommer an på den andre personen. Jeg er definitivt ikke kvalifisert til å gi TIPS om hvordan å få venner, men here goes... Det beste tipset jeg kan gi er å anstrenge seg for å holde samtalen gående. Snakk om aktuelle tema (skole, eventuelle fellesinteresser, etc.), og vær hyggelig - i hvert fall i begynnelsen :-)
Asosial (igjen)
3
15.09.2014 22:38:15
Jeg har forsovet mange gode venner så kanskje jeg er litt kvalifisert... ;)
Dette da?
5
02.06.2014 18:11:02
Du må tørre å snakke med andre, og du må velgge de riktige folka, det er alldri egenkelig forsent så kjør på.
Sukuf
2
27.05.2014 14:13:05
ikke tenk på det .det kommer etter vært
Ins.....dd?
3
12.03.2014 15:47:56
Hei og hade....
Christer (snart 16 år)
2
12.08.2013 12:04:47
Har bursdag på første skoledag! xD Blir 16 år! xD xD Ganske Kult! xD
Anonym
15
09.08.2013 00:53:20
Jeg har ikke akkurat utseendet med meg. Skal prøve å skaffe meg nye venner der. Men jeg håper at jeg ikke kommer i enn drittklasse. Har Blitt mobbet for utseende mitt før, og jeg vil ikke bli det igjen. Håper bare Lærerne setter meg I enn bra klasse så jeg får meg noen venner. Har hørt at det ikke er like mye mobbing som på ungdomskolen/barneskolen på vgs, men det er mye lettere å bli fryst ut av andre der. Gruer meg :(
Ddd
4
08.08.2013 01:35:06
Når jeg hadde begynt på ny skole var det bare dritt jeg har bare en venn og når han var f.eks syk så var jeg helt alene på skolen det var kjedelig Plisssss kommenter
ok
3
05.02.2014 18:50:23
jeg skjønner deg helt, jeg har egentlig ingen god venn, og alle på trinnet mitt er gjenger, hvorfor kan ingen forandre seg og like alle???! hvorfor er det ingen som våger å tørre, alt sånt blir skrevret om overalt, men ingenting blir gjort...plager meg sykt. INFO: man blir positiv om folk tar deg med i en gjeng og behandler alle likt i gjengwen, hvorfor ikke gjøre det?
Christer
5
07.08.2013 18:14:07
Tusen takk for å skrive dette artikkelen Tusen tall :D
Christer
3
07.08.2013 18:14:25
Tusen takk*
Katie
11
13.05.2013 21:19:25
jeg syns det er litt vansklig når du er sammen med folk, også blir det helt stille og det er ikke noe å si...
jeg har ingen
2
09.03.2013 13:17:48
jeg har ingen venner nesten:( dem jeg har ikke tid til meg:( hvordan få ny venner? (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
No one
6
21.01.2013 16:00:22
Jeg har begynt i ny klasse, om jeg sier noe får jeg bare "blikket" og så gransker de meg. Om jeg er stille så er jeg ikke der og jeg fant aldri sted. De er så overlegene alle sammen! De har alltid de nyeste, alle untatt 2-3 stykker bor i gigant hus og har alt i livet (tror de), jeg savner de gamle vennene mine før jeg bytta skole. De var de beste ever, men nå har de forandret seg det også... jeg er helt alene untatt heste-vennen min CM :Z
ikkeetbrakallenavn
2
04.12.2012 00:07:56
jeg tror ikke det viktigste er å "ikke være stille og "alene" da helt i starten. det er greit å være litt sjenert. det er jeg selv og slet endel med å få venner unntatt hybelkameraten min i den første måneden av skoleåret. men så fort du enten rekker opp hånden i klassen fordi du vet svaret på noe, så legger folk merke til deg( som sagt ovenfor)og de ser at du faktisk er til stede i klasserommet:) og hvis du ikke er den som liker å rekke opp hånden å prate høyt i klassen, kan man jo spionere litt på hva de som sitter ved siden av deg i klasserommet prater om. og når de begynner å prate om noe du interesserer deg for, kan du jo kanskje bryte inn og fortelle litt om det, F eks en tv serie, noe om musikk osv osv.. tror det er litt som det sies ovenfor, at man bare må få praten i gang på en eller annen måte og vips, så har man plutselig en venn:)
jente 23
3
20.09.2012 19:14:33
vil ha ny venner, men hvordan får man ny venner?? noen som vet?
jente
3
18.04.2013 13:41:23
Jeg tror det er viktig å tørre å vise hvem man er og vær positiv! Har du humor og er trygg i grupper? Da kan du tøyse og tulle når dere er samlet i en gruppe. Får man andre til å le, øker man sin status. Er du flink til noe? Forsøk å komme inn i miljøer/situasjoner hvor du får vist det. Ta gjerne på deg jobben hvis noe skal organiseres. Bli en leder! Da får du positiv oppmerksomhet og økt din status. Og vær alltid en real person!
jente igjen
1
18.04.2013 13:47:18
I tillegg: Hvis du møter noen du liker, kan du jo også høre om den personen ønsker å bli med på noe som interresser begge. Kanskje en tur på kino, ut på byen, tur i marka? Det er ikke farlig å spørre når man er blitt litt kjent gjennom samme miljø.
Mrl lonely
6
22.06.2012 15:48:27
har ikke venner kommer ikke til å få noen venner :( blir kalt "forever aloner" og "aloner" på skolen jeg hater det _:_ -.- fuuuck!! henger meg snart er så jævla lei + har jeg bare 2ere på skolen jeg kommer til å bli bååsmann!! (red: du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
every thing possible
2
05.08.2013 14:19:47
Det er helt ok å ikke få venner. når jeg begynte vg1 jeg kunne litt norsk. jeg var den eneste innvandre i klassen. Jeg skjønner at det er vanskelig uten venner. Men husk, du er der for å få opplæring men ikke venner. Det er gøyere å studere når du har venner. Du kommer til skolen for å se de(god venner= mindre fravær).
sar
2
08.05.2012 12:19:36
vil ha flere venner? men hvordan får man det?? (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Bootsechs
8
04.05.2012 13:28:29
Vær sosial.
girl..
7
16.04.2012 21:38:21
Noen som har tips til gode chattesider, der vi ikke trenger å gi f.eks epostadresse? Lyst å kjenne flere :D
...
1
10.08.2013 22:58:16
omegle.com Der kan du snakke med folk fra hele verden, inkludert Norge.
Mari. E
15
25.03.2012 20:39:54
Det skal jeg prøve i morgen! Ny gutt i klassen. Vil prøve å få han til å føle seg velkommen. :)
cindy
4
08.08.2011 16:18:54
jeg sier hvorfor snakker du til meg når mindre populære prøver seg
hHa
2
07.10.2015 19:07:12
Takk, uten deg ville det ikke finnes snille folk i verden. Uten onde folk, ingen snille. Takk for at du er bitch slik at vi andre kan være engler.
008
6
10.07.2014 22:54:41
Det er veldig b**chy av deg
Eline15
1
30.06.2015 15:13:49
Det er dessverre mange sånne mennesker der ute. Har opplevd dette selv. Enten så får jeg 'blikket' eller den kommentaren slengt opp i trynet. Popularitet har mye å si, spesielt på ungdomsskolen :(
5
11.11.2010 20:05:00
Be yourself! Et lite tips; jeg fikk nesten ingen nye venner da jeg begynte på ungdomskolen, men etter jeg begynte å være litt mer utadvendt så fikk jeg flere :) Gå å snakk med folk ;D
Maria
13
04.11.2010 21:17:40
Desverre så finnes det folk som kan finne på å si: "hvorfor snakker du til meg??", og det er veldig irriterense..
Lilian
3
04.07.2014 19:10:21
det har hent med meg flere ganger å ja, det er syykt irriterende..hvis man er sjenert så er det jo heltt gale, og hvis man tar kontakt og prøver å være hyggelig så er det jo faen meg gale det også! Hvorfor må livet være så vanskelig...
everything possible
6
05.08.2013 14:22:57
kanskje han/hun har problem med selvtillit.
kristoffer
4
04.11.2010 15:24:00
du må bare smile, være snill mot andre og vise at du virkelig fins, jeg var sjenert først og fikk liksom 3 på foredrag fordi jeg gjemte meg bak kateteret og bak pc'en min :( nå får jeg 5+ hele tiden, for jeg tør å stå fram og gjøre dristige ting som å synge eller liknende. Jeg følte jeg sleit helt til jeg startet å være meg selv :D nå er jeg populær :D syntes synd på dere as :( helt ærlig er det trist :( alle føler med de som ikke har det så bra, men de tør ikke bry seg. Selv har jeg gjort mange populære ved å gi dem mere selvtilgitt. Bare smil til folk! mitt beste råd
Karish
7
26.06.2010 20:16:47
hei, jeg luer på om dere har noen spørsmål man kan spørre venner som er i 8. klasse. hvis man går med noen etter skolen da blir det helt stille har dere noen tips ? :) Super side!
Hei..
0
11.06.2010 09:19:00
Hei, jeg går i 8ende klasse og jeg har hatt litt \" dårlig \" historie, folk tror ting om meg som ikke er sant og ingen liker meg.. jeg har nesten ingen venner og vil nesten ikke leve lenger. Kan noen hjelpe meg? (red: du kan få råd og hjelp her på ung.no/oss)
det fins mange måter =)
6
01.12.2009 19:29:00
jeg kan anbefale å ta en tur innom juvente. det er en ungdomsorganisasjon som gjør masse bra arbeid. de jobber i hovedsak for en rusfri hverdag, og som medlem må du avstå fra alkohol. for de som vil det uansett så er dette plassen. jeg har vært medlem der i mange år, og har hatt veldig stor glede av det! jeg har fått mange venner der, og møtte min første kjæreste som jeg var sammen med i over to år der. i begynnelsen (når jeg begynte å være med i juvente) var jeg ganske sjenert av meg, turte ikke å "vise meg fram". men etter hvert som jeg var med ble jeg mye mer utadvendt og fikk mye lettere for å ta kontakt med folk. og jeg har veldig mange venner som jeg har møtt gjennom juvente =)
takk:)
2
08.08.2009 15:03:26
takker kriss
Kriss
5
06.08.2009 23:46:12
Hei du vennemagnet, likte kommetaren din ;) Eg har opplevd at da funker veldig godt å vera positiv og smile og le mykje. Folk like da. Eg syns da er viktig å vera seg sjøl, ver deg sjøl og ikkje spel skuespel framfor vennene dine. Den beste måten til å få gode vennar er å vera ein :) Eg føle no for første gong at eg faktisk passe inn i ein gjeng. Med folk som har samme humoren som meg og som faktisk like meg for den eg er. Da er kjekt ;)
vennemagneten(for EKTE VENNER)
10
05.08.2009 22:46:22
dritbra side:) da jeg begynte i 8. klasse var jeg alene uten venner og alt det der:( jeg SMILTE mye og viste aldri at jeg var lei meg med prøvene, jeg lata som at de ikke betydde noe når jeg fikk 2er eller 3er. jeg gjore noe uta meg når jeg fikk en 4er eller høyere. da la folk merke til meg. jeg er ikke rik, men den eneste på håndballaget som er keeper. det ble seff dritkult da jeg kom inn på skolelaget. mangen ville være bestevenn med meg fordi jeg var nr1 på laget, og førte laget til seier. jeg slapp alle inn i hjerte mitt men silte de ut ettersom interessene jeg ville finne hos venner. som lojalitet, hyggelig, ikke bitchy ol. etter 6 mnd var jeg blitt med i en gjeng som var helt forskjellige fra hverandre. "anna" var TOTALT kristen, "anita" haddde det vanskelig hjemme men ingen spurte henne om det(var redde for å spørr(noe jeg ikke var. vi pratet lenge om det og hun gråt på skulderen min. vi fant utav det til slutt og nå har hun MYE bedre selvillit:):):))) "ingri" er pakistaner og har noen interesange skikker som er ganske underholdene, "ida" er litt barbikledd og spiller i korps og er ikke akkurat en modell men dritgod på tuba og tromme:) og til slutt meg:) jeg er emo. jeg kutter meg ikke men elsker svarte klær med et spessielt snitt. på seg. vi er den snåleste vennegjengen på skolen men vi vet at vi er den eneste "ekte" vennegjengen der. (vi har vært i alle gjengene en gang før vi ble outsidere. og vips så var vi venner med EN ting felles og resten bare utfylt hverandre. ) når vikar-lærere kommer inn i klasserommet og ser at vi snakker, kansje litt oppspilt og høyt, spør hun/han om hva som er problemet. da kan vi ikke annet enn å smile og ta et lite "skuespill". håper dere fikk et lite tips der alle som ønsker å bli og ha en god venn:)
kult
1
07.10.2015 19:12:39
mh

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg lære norsk fort?
Hei og takk for at du skriver til ung.no! Det er veldig bra at du vil lære norsk fort! Det er lettere å være i Norge når man kan snakke norsk.  ...
Hvordan få venner?
Hei Det med venner kan være litt vanskelig. For at de andre skal oppdage deg, må du kanskje være litt mer aktiv og ta litt kontakt med andre som d...
Har tenkt å ha en overnatting- og jentekveld. Hva kan vi gjøre?
Hei Så hyggelig det er av deg å invitere til overnatting. Det blir sikkert kjempehyggelig!  1. Dere kan gjøre veldig mye forskjellig på overnat...
Jeg trenger noen å snakke med, men vet ikke hvem
Hei, og takk for at du skriver til oss Du sier at det er vanskelig å prate med noen, og at de du har forsøkt å prate med ikke har hatt tid til å ...
Tips til hobbyer? 
Hei, Det er fint å være glad i dyr, for det trenger ikke koste veldige mye, men er veldig hyggelig. Undersøk om det er noen hundegårder i nærhet...
Sliter med utseendet mitt, og føler meg alene.
Hei jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Det er leit å høre at du føler deg alene og sliter med deg selv. Det er nok mange som vil kjen...
Har veldig lyst å dra på en fest. Hvordan bli invitert?
Hei jente 15 år. Takk for at du skrev til ung.no Jeg forstår at du har lyst til å gå på fest. En kan bli ganske nysgjerrig på hva det er som e...
Jeg har ikke noen venner eller et sosialt nettverk.
Hei gutt 19 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vondt og at du er ensom. ...
Hvordan bli kjent med nye folk.
Hei Vi har laget et par artikler om dette, for du er ikke alene om å synes det er vanskelig å finne nye venner. Spesielt er det mange som føler de...
Rettigheter når jeg har asberger syndrom
Hei Det er krav om at alle skal få tilrettelagt skolehverdagen utfra sine forutsetninger.  Det er også andre rettigheter i forhold til lovverket. ...
Jeg føler jeg ikke har noen bestevenn. Jeg føler også at jeg er annerledes da jeg er større en de andre jentene. Gutta ignorerer meg. Får ikke til å snakke med mamma. Hva kan jeg gjøre?
Hei Jente 13 år. Takk for at du skriver til oss i Ung.no.Du forteller at du føler du ikke har noen bestevenn. Du hadde en men så mener du dere ikk...
Jeg føler meg veldig ensom på skolen, hjemme og på fritiden. Jeg har få venner og en snill familie, men likevel så føles det ut som at dem ikke bryr seg om meg.  
Hei gutt 16 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg kan forstå at du strever med ensomhet og at du føl...
Tale om vennskap
Hei Takk for at du henvender deg til oss. Så spennende at du skal holde en tale om vennskap. Det er mye viktige synspunkter å dra fram; ærlighet, ...
Hvordan bli man populær på ungdomsskolen?
Hei Takk for spørsmålene dine. Det er spennende å starte på en ny skole, og det gir muligheter til å bli kjent med mange nye folk og bli kjent m...
Hater jula og gruer meg til jul!
Hei Hei! Takk for at du skriver til oss. Det er leit å høre at du allerede nå har begynt å grue deg til jul. Det er det dessverre mange barn og ...
Jeg har lyst til å bli invitert mer på fest, lurer på hvordan jeg kan få til det?
Hei Først å fremst så tenker jeg at det er dumt å sammenlikne seg selv med andre. Det resulterer stort sett bare i en negativ tankegang hvor man ...
Føler meg ensom og klarer ikke å sosialisere meg
Hei Du tenker en del på at du en ensom og på at du ikke våger å ta mer kontakt.   Du forteller at du er med folk på skolen og gjennom idretten...
Amatør på knulling, drikking og festing hele livet?
Hei jente 17 år. Takk for at du skrev til ung.no Jeg forstår at du bekymrer deg for at du ikke har vært på fest. Det er mange med deg som er i s...
Jeg skjønner ikke hvordan man snakker med folk, hva skal jeg gjøre?
Hei! Jeg har lagt ved en artikkel med tips til hva man kan snakke om - og det gjelder ikke bare for potensielle flørter, men også for venner og fol...
Se alle