Hopp til hovedinnholdet

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Jente (7.klassing)
0
25.05.2018 12:24:34
Jeg jobber med forbruk og forurensning på skolen nå noen tips om fakta kanskje?
Bragefish
1
08.12.2015 17:30:40
Det er bra med kildesortering!
Jente,16
2
22.02.2015 16:44:12
Klimaendringer er faktisk en naturlig prosess som mest sannsynlig kommer til å oppstå uansett. Flere naturlige faktorer som for eksempel solaktivitet, og Milancovichsyklusene spiller en langt større rolle enn det de menneskeskapte faktorene gjør. Det er ingen tvil om at de menneskeskapte faktorene er med på å fremskyve denne prosessen, men jeg synes vi legger alt for mye energi i å skulle stoppe det, når vi heller bør satse på tilpasse oss endringene, slik at vi klarer oss best gjennom endringene som mest sannsynlig kommer til å skje uansett. Milankovichsyklusene (jordens helling og eksentrisitet) forteller faktisk at vi er på tur inn i en periode hvor det er naturlig at forskjeller mellom årstidene minker. I tillegg til at vi fortsatt er i en oppvarmingperiode etter den siste istiden, som også vil si at oppvarmingen er naturlig. I tillegg har ikke mennesker fått full forståelse om den globale oppvarmingen enda, det at den er menneskeskapt er bare en hypotese som har fått stor global støtte. Som sagt bør vi satse på tilpasning fremfor å prøve å stoppe global oppvarming, fordi mennesket ikke er i stand til å gjøre noe med de store naturlige faktorene enda. Jente, 16
Klimaangst
4
17.11.2013 21:07:49
Jeg er ganske bekymret. Slik det ser ut nå, vil vi merke store omveltninger innen 30-50 år. I Norge vil vi få mer ekstremvær og kortere, mildere vintre. Dette vil påvirke hele verden. Vi må være løsningsrettet, men samtidig forberede oss. Vi har nådd et punkt hvor enkelte endringer ikke kan stoppes, dessverre, men på lang sikt er det fortsatt mulig å gjøre noe.
Isa Thera
3
07.08.2013 16:32:40
Både og egentlig. Den utviklingen vi har sett hittil, gjør neppe at vi som lever i Norge nå, får oppleve noen alvorlige følger... det måtte isåfall vært flyktingstrøm fra berørte land, og en ødelagt verdensøkonomi. Det jeg tenker mest på, er de som lever i utsatte områder, de som allerede har begynt å føle på endringene, og hvordan de påvirker livene dems. Også er det fremtiden, barna mine, barnebarna mine, oldebarna mine, etc, skal også kunne leve her.... ps: fremtidige barn, er nok noen år til jeg blir oldemor. Jeg bor omlag 200 meter over havet, og her har vi merker etter oldtidens hav... hvor ble det av alt vannet? Kansje enda viktigere, hva skjer om det kommer tilbake? Da er det ikke lenger ferger mellom Oslo og Fredrikshavn, men ferger fra Dokka og helt ned til Alpene. Hva skjer om Golfstrømmen stanser, som en direkte følge av pol is smelting? Permafrost fra Nordpolen til langt nedpå det Europeiske kontinentet.
Tine
3
24.05.2010 00:18:00
Jeg vil først starte med å si at dette var en veldig umoden måte å holde en diskusjon på. Selvfølgelig er vi uenige her folkens, hadde dere virkelig trodd noe annet? Ved å konsentrere seg om selve poengene istedet for å komme med \"du er dum\" kommentarer vil dere alle bli tatt mer seriøst. Media har en sterk makt her i landet - og mange av avisene velger å utnytte dette med å drive skremsel propaganda. De overdriver for å selge. Allikevel betyr ikke det at vi ikke bør ta det seriøst - bare ha et skeptisk øye til det som virker drøyt. Menneskeskapt eller ikke dere.. Vi kan uansett forbedre forholdene. Jeg vil nødig leve i enten istid eller tropevarme resten av livet - med daglige dødsfall på motsatt side som konsekvenser. Selv om vi ikke nødvendigvis kan gjøre noe med det som skjer, KAN vi forbedre situasjonen. Det krever ikke mye fra oss.. Jeg må bare legge til at selv jeg tror dette er en del av naturens gang - slik som vulkanen. (Så forresten en kommentar som oppga feil fakta.) Vulkanen Eyjafjallajökull (utbrudds vulkanen) er en del av den større vulkan Katla. Eyjafjallajökull har i århundrer fått utbrudd rett før Katla våkner. Katla slår ut hvert 60. år. Sist i 1918. Dere kan selv regne ut at den burde hatt utbrudd i 1978.. Dette gjør ikke akkurat klima forholdene bedre. Om Kloden har en egenskap til å hele seg selv igjen eller ikke kan vi ikke vite. Men skal virkelig denne uvitenheten holde oss unna å gjøre noe fordi det kanskje ikke hjelper? Hva om det faktisk hjelper? Urelevant, allikevel må jeg spørre dere som ikke bryr dere om miljøet i det hele tatt.. Er det ikke FLAUT å være så late??
g 14
1
10.12.2009 15:10:00
Det har vært klimasvinginger i alle år.For 300 var isbrene i sterk vekst for ca 400 år siden var isbrene mindere en i dag haha xd
retards
1
17.04.2009 01:34:00
Ha, jævla idioter! ET vulkanutbrud forurenser like mye som HELE meneskeheten gjør på 10 år. alle med litt langtids historie-kunskap hvet at dette har skjedd ca vært titusende år "Alle burde se filme "en ubehaglig sannhet" da får dere kansje et bedre innblik i hva som skjer." hahaha, mener du seriøst dette? 9 av 10 punkter i filmen er motbevist, hvis man kjøper filmen får man med ett flygeblad hvor dette står. NOOB! FNs klimapanel består ikke av noen forskere og har ikke noen som helst bakrunn for å drive med dette temaet. "Jeg blir nesten litt irritert her! Tomo skrev: "uansett hva vi gjør i lille Norge...så er det mange land som er mye større og som gir faen i alt som har med miljø å gjøre". Det er det som er problemet! Folk tenker at det ikke har noen betydning hva de gjør. Men tenk om alle som hadde tenkt det, hadde gjort noe isteden; DA hadde det vært mange som hadde gjort noe, og da ville det vært av betydning! Tenkt på det, hvertfall." Har du noen gang vært i en by med dobbelt så mange innbyggere som Norge? norge er bare ett musepiss i havet i forhold til andre land, i hvisse byer kan man ikke se himmelen engang pga eksos. Og til alle dere som sier "globaloppvarming er meneskeskapt" kom med LITT dukumentasjon for dette, og sjekk fakta først!
Sjekk fakta før du klikker
2
22.02.2015 16:46:57
Norge er faktisk et av de top 5 landene i verden som har størst forbruk per inbygger
Snickers
2
07.03.2009 23:19:14
Jeg blir nesten litt irritert her! Tomo skrev: "uansett hva vi gjør i lille Norge...så er det mange land som er mye større og som gir faen i alt som har med miljø å gjøre". Det er det som er problemet! Folk tenker at det ikke har noen betydning hva de gjør. Men tenk om alle som hadde tenkt det, hadde gjort noe isteden; DA hadde det vært mange som hadde gjort noe, og da ville det vært av betydning! Tenkt på det, hvertfall.
VÆHÅ
0
27.02.2009 16:03:00
Ro dere lit ned.Det har vært klimavariasjoner før.Det skjer veldig raskt nå men det har hendt før. Det har vært over 60 istider før.I melom istidene var klimaet varmere og isen på polene smelta raskt.Men så ble klimat kaldere i gjend.Før første istid var det tropeklima over hele jorda.på polene var det tropiske regnskoger.Men så ble klimaet kaldere.
Hemmik
2
03.01.2009 02:00:00
Alt skjer med en mening, utryddes menneske av en eventuell klimaforandring er det fordi menneske er en "katastrofe" som har tært på jorden i overkant mye
Anonym, (ja denn samme anonymen som på alle svarene)
2
15.11.2008 20:24:32
Før tenkte jeg på alt sønn heile tida, men da vart jeg litt veldi redd:S. Jeg var redd sola skulle eksplodere og menskeheten skulle dø ut og alt. Og at ein gang i tiden vil meskeheten vil dø ut. Sola vil eksplodere. Og tenk da! Du er dø alle er døde og alt er dødt!! planetene svever rundt og det er alt!! da er det SLUTT!!! (Nå ble jeg foresten litt sattut,pga begynte å tenke på det igjenn). Men man burde seriøst gjøre noe med klimaendringene!
nisse Jonas
0
27.07.2008 23:19:00
i følge gaia teorien så vil jordan vere en stod ørken om 40-50 år og det går ann bare å leve nord eller på island... på den lyse siden vil det vere færre folk på jorden som slipper ut giftige gasser...så var det dyrene da, uff da. bare lev livet... gjør det dere kan for å stoppe det og dø etter et langt og godt liv...
Karoline :)
0
25.02.2008 19:23:00
hehe, vel FNs klimapanel består jo ikke kun av klimaforskere da(VELDIG få av dem er forskere i noe som helst).. De som egentlig er klimaforskere vil ikke med på å spre løgner. 4 klimaforskere fra USA har gått til sak mot FNs klimapanel, og 18000 nektet å være med i klimapanelet. 100 solforskere mener klimaendringene skylles solens aktivitet, men kan jo være flere grunner.
Martin
3
14.02.2008 22:05:00
Alle burde se filme "en ubehaglig sannhet" da får dere kansje et bedre innblik i hva som skjer. Viss polene smelter vill vann nivået stige ca 10meter. og tempraturenn vil stige med sira 3 grader ved ekvator og hele 14grader ved poolene det er begrun av at vannet absorverer 90% av sol lyset. flere hundre dyrearter vil dø ut ag mange land vil bli borte. Viss grendland smelter vil mestsansynlig alle havstrømmene i verden stoppe som i gjen mest sansynlig vil forusake en ny istid . Klima forandringer er ikke noe spøk. flere milioner mennsker er alle rede drept på grun av det. orkaner og ekstrem vær kan/er snart en verdag i norge. 9/10 av de største byene i usa sat ny varmerekord i alle måndene. kansje vi skal se at noe skjer??
tomo
0
13.02.2008 18:32:16
drit nå i miljø og sånt.. uansett hva vi gjør i lille Norge...så er det mange land som er mye større og som gir faen i alt som har med miljø å gjøre.leste lengre oppeder det var en som sa"ja og her sitter vi på pc'en vår,tenk hvor mye resusser det er brukt bare på den??" SEROØØST????
Terese
1
12.02.2008 10:51:14
FN har bevist at det er menneskeskapt, og selv om jorda ikke går under, er det da trist nok at vi kanskje aldri får se snø som voksne. Likevel, hvorfor diskuterer VI dette? Det er stort sett ungdom som har mest peil og er mest overbevist.
kjipern ass
0
09.02.2008 20:50:19
Faen a, vent til jeg dør da..
MARIANNE
0
09.02.2008 18:28:15
Og her sitter vi på dataene våre og diskuterer. Tenk så mye det forurenser og hvor mange ressurser det tar bare for å lage en. Hvor gammel er den? Ny i år? Fett.
Hmmm
0
09.02.2008 12:59:00
Få et stopp a,, ellers blir det ikke flere kebaber å spise..
linn
1
07.02.2008 22:41:02
helt ening med dg Thea! :) snart er dt for seint, og dt er vår plikt å gjøre noe md dt! vil vi at barnebarna våres skal se tilbake med stolthet og si at vi klarte å løse klimagåten, eller skal de si at det eneste de tenkte på var dem selv og alt de hadde. de sparte ikke en eneste tanke på oss - fremtiden. de unnet ikke oss noe luksus. og nå er det vi som må bøte for deres feiltrinn. nei... jeg tror nok dt er på høy tid at noe blir gjort. og alle må ha fatta alvoret i dette?! det er jo så opplagt. det er ikke noe naturlig, drt er VÅR skyld. vi gjorde jorda syk, og da er det også vår oppgave å rette opp igjen feilene vi har gjort. mn alle må være med. politikerne, vi vanlige folk... støtt jorda, deres hjem! dere skal faktisk, seriøst bo her lenge. :D
thea
1
07.02.2008 22:30:41
selvfølgelig er jeg urolig for det! hvorfor skulle vi ikke være det?! jeg mener, alle burde forstå at isen kommr til å smelte, da blir sjønivået høyere og da kommer mange til å dø+ mange flyktninger. det må gå ann for folk å gi opp litt luksus for jorda vår! det er ikke snakk om mye, men litt. spis mindre kjøtt, mer grønnsaker. godt for både dg og miljøet! :D men hvis vi ikke gjør noen drastiske endringer nå, kommer det snart til å være for seint!... kanskje de enorme endringene kommer allerede mens vi lever, når vi er 50 år? da er det faktisk for seint å endre det... tenk raskt- tenk miljøvennelig!
Maiken
1
01.10.2007 10:11:56
jeg synes det er helt sjukt å begynne å ødelegge den med engang vi kommer i et nytt årtusen!!!
mari
2
30.09.2007 18:43:11
at folk her fortsatt sitter å sier at "det er jordas naturlige gang" så har dere stor mangel på kunnskap!! at breene smelter og ekstremvær er ikke naturens naturlige gang, mn menneskeskapt! dt er vi mennesker som har skapt dt, og vi som må gjøre noe med dt... mange her skriver at dt er vannskelig å gjøre noe med, mn hver enkelt har ansvar for å minske sitt forbruk. som f.eks. å sortere søppel, skru av vannet når du pusser tennene, slå av lyset i rom du ikke bruker, sykle istedenfor å bile over korte avstander osv... vær kreative folkens, og gjør noe godt for kloden vår :)
Linn
1
29.09.2007 19:44:25
Synes det er skremmende, men vanskelig å gjøre noe med det...
Eh!?
1
29.09.2007 09:00:16
Amalie sier:"Det gjør jo egentlig ikke så mye hvis polene smelter... Det er jo bare is som flyter i vannet. Men hvis Grønnland smelter kan vannet stige 6-7 meter" Det er jo fjernt fra sannheten. Er flere øyer som allerede merker at vannstanden har økt p.g.a at akkurat polene smelter(!)
Karen Elisabeth
0
29.09.2007 00:01:26
Jeg er litt lei av å høre om global oppvarming omtrent hele tida på TV! Etter media har tatt opp saken. Egentlig er det bare jordas gang, sånn er det.
Chr1s
0
28.09.2007 22:41:00
Dette er et fenomen som har skjedd helt siden jordas oppstandelse, og at det skjer nå igjen er ikke som følger av menneskene. Eneste er media og PR-kåte forskere som skal gjøre mest mulig ut av det.
ja
0
28.09.2007 09:50:29
så læng jorda itj går under så læng æ bor her, så e d care
Amalie
1
26.09.2007 17:42:42
Det gjør jo egentlig ikke så mye hvis polene smelter... Det er jo bare is som flyter i vannet. Men hvis Grønnland smelter kan vannet stige 6-7 meter. Det er litt skremmende, men mest av alt er det skummelt at vi ikke har kontrol lenger.
Nicholai
0
26.09.2007 17:12:00
Olav Andre lal viss jordet koker dauer menneskeheten tenkt på det.. Globalt oppvarming er helle ikkje oppskyrt. Isbreerer inlandsis smelter fortere enn før.. og nesten vært år har det blitt slått ny varme rekord... seie dette ikje dokkår noe`?
Marte
2
26.09.2007 14:53:39
Hvis vi ikke gjør noe snart så er det for sent!
bærnhard
0
25.09.2007 22:03:28
Snart kan vi dyrke druer på finnmarksvidda
Olav Andre
2
25.09.2007 13:46:58
Jorkloden vår har altid drevet å tullet og bråket og sånt, eneste grunnen til at det er "mer" nå er massemedia. Vi får vite om det, det gjorde vi ikke får. Dere må huske at jorda kokte når det ikke fantes noe og att alt land er fra vulkaner under jorda. Forskere er trangsynte tosker
trute
0
25.09.2007 13:25:00
hva snakker dere om. vi må leve så lenge vi lever, og drite i det som skjer rundt oss.
Silje
0
24.09.2007 22:20:11
Liker det ikke, men er ikke 100% sikkert at alt dette er menneskeskapt, selv om det meste tyder på det.
Minilove
1
24.09.2007 20:48:33
Liker ikke tanken på klimaforandringene og globaloppvarming!!
Chris
0
24.09.2007 17:51:28
jeg mener det som er best for samfunnet..
Nicholai
1
24.09.2007 15:55:00
Ka faen .... Me drepe oss sjølv og folk e liksom ikje klar over det? OG folk tenker økonomi framfor jorden we are dead ....
Bernhard
0
24.09.2007 15:06:18
Viss vi ikke bremser klima problemene så mister vi jorda. men jeg mener at det er forsent å stoppe det
Synne
1
24.09.2007 14:04:04
ja det går veldig for fram over :Sdet er ikkje bra vi må gjøre noe kjapt
Christoffer
1
24.09.2007 13:48:44
jeg mener at ja er helt riktig svart

Kropp og helse

+ 41 flere

Skole, utdanning og jobb

+ 36 flere

Venner, forelskelse og fritid

+ 42 flere