Hopp til hovedinnholdet
Jente lei seg (colourbox.com)

Problemer hjemme?

Barnevernet kan hjelpe deg, men hvordan ville du kontaktet dem?

Problemer hjemme?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Fml lvl9999
0
15.05.2018 20:50:20
Jeg hater å bo der jeg gjør med moren min, jeg har lyst ril å flytte til en annen familie. I topp av alt er jeg trans å venter på mye "sånt" å så sliter jeg mye på skolen (venner/mobbing og karakterene er dårlig). (Red. Du kan stille spørsmål på ung.no/oss og få svar fra fagfolkene våre i panelet der. Hilsen ung.no-redaksjonen).
...
1
03.01.2018 23:44:38
Jeg ønsker egentlig bare å komme meg vekk fra der Jeg bor fordi jeg ikke trives her (red.: Send oss et spørsmål på ung.no/oss og fortell oss hvordan du har det så kan du få tips og råd fra fagfolk. Du kan også kontakte Alarmtelefonen om du opplever problemer hjemme: https://www.ung.no/hjelp/#2405_Alarmtelefonen_116_111_for_barn_og_unge.html )
Hellhound
0
14.09.2017 21:14:34
Hjemme blir jeg slått/ sparket nesten hver dag, og så har vi akkurat flyttet så nå har jeg ingen venner som jeg kan snakke med om det. Jeg snakket med barnevernet, men det hjelper ikke noenting. Vi drar til psykolog annenhver uke, men det hjelper heller ikke noe serlig. Hva skal jeg gjøre? (red: Du kan ringe alarmtelefonen på telefon 116111. Du kan også skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Anonym
1
17.05.2016 23:59:22
Jeg har ganske mange problemer på skolen og hjemme! På skolen er jeg andeledes enn de andre jentene IKK klassen! Og hjemme har jeg også problemer! Jeg vill ikke fortelle alt så jeg sier ikke alt. Jeg har en stemor som er gift med pappa, hun er ikke så veldig hyggelig, jeg har en halv lillesøster og en halvstoresøsten! Storesøsteren min kaller meg VANLIG vær dag og jeg begynner å gå veldig inn på meg! Men det er ikke det største problemet: akkurat når jeg skriver denne meldingen er mamma litt full! Jeg merker det veldig godt! (Jeg hater at mamma er full, hun er liksom ikke seg selv). Jeg har tre bestevenner, men jeg føler at de ikke er som meg vi passer på en måte ikke sammen så veldig godt! Jeg har blitt bakstykke flere ganger (men hvem har vel ikke blitt det) jeg prøvde å snakke med helsesøster men det hjalp ikke en DRITT!!! Og når jeg snakker med Mamma tror hun at jeg er får mye på telefonen+PC... Jeg vill ikke snakke med pappa! Jeg har snakket med venner, men det er ikke alt jeg kan si! Så i morra skal jeg snakke med det telefonnummeret og jeg håper det hjelper!!! (Jeg vet ikke egentlig hvordan det funker) håper livet mitt blir bedre!!!
FUCKINGS PROBLEMA!!
1
04.03.2016 12:05:16
Eg har mange problema overalt egentlig...skola,heime.....Eg bor hos ho mamma no før han pappa e gift med ei dama som altså e stemora mi og ho e ikke akkurat snill mot meg....Ho e bare frekk mot meg og når eg prat me han pappa og sei at eg e lei og alt,så prat han pappa med ho og det bi bare verre.No prat ho ikke med meg i det hele tatt..Ho sei ikke hei engang.Eg har to søsken på pappa si sia.Ei lillesøster og en lillebror..Eg får ikke lov av stemora mi å rør han,så vidt se på han..Hves eg ser på han snur ho han sånn at han ikke kan se meg.Og han pappa og stemora mi kommer jo fra et anna land så de forstår ikke helt,på en måte.Stemora mi har fått han pappa på si sia no så han eg ikke helt snill mot meg heller..Derfor e eg aldri der!!Og så e det jo den skola..EG HAT SKOLA!Skola e hovedproblemet mitt.Eg bi mobba,erta.slått og dytta,baksnakka,bi uttafor..Får ikke tel å pass inn..Ja som sagt mye problema.Det e faktisk 6.gang eg bi mobba yeyy kjæmpe artig!!Ikke artig i det hele tatt...mye selvskading og selvmordstanka men brorn min overtala meg tel å fær tel helsesøstra..Og det hjelpa vældig mye:)Du burde finn en å snakk med sånn som eg gjor,det hjelp vældig mye eller så kan du bare fær tel helsesøstra så hjelp ho deg:)Det hjelpa meg veldig mye..Eg ska snart bynn på BUP før de som veit ka det e.Det e en psykolog som hjelp deg og gir deg råd og sånt..Men e ikke lykkelig no da,har det like jævlig som før men når man får snakka ut om kordan du har det i livet ditt bi det litt bedre men....og det med han pappa sår meg vældig nesten hver dag å..Eg har vært vældig deppa i det siste,men får bare kryss fengran og håp på at det går bedre:)Og for dåkk andre som les det hær:)))
fakk barnevernet!
2
13.03.2015 23:57:09
BARNEVERNET GJØR ALT VERRE! !!!
Henrik
2
19.09.2013 15:08:36
Barneværnet er noe absolutt dritt. Jeg har vert i 4 år i samtaler med 5 forskjellige folk. Jeg sier at jeg er stresset og lei meg pågrunn av at jeg mister mye på skolen siden jeg må gå til en mann i ski annenhver søndag. Jeg vil ikke gå dit men jeg blir tvunget. Men det er ingen andre valg, og hva skal man da ellers gjøre?
Mamma
3
12.02.2013 12:39:12
Jeg er under barneværnet. Jeg har først gått til psykolog i nesten 2 år. Og egentlig har alt bare blitt værre. Jeg er dritt lei av å måtte fortelle alt som har skjedd i livet mitt til nye folk hele tiden. Det er dritt og barnevernet kan ikke gjøre noe. Mamma lar meg ikke bli sendt på instutisjon og de har ikke noe fosterhjem jeg kan dra til. Jeg vil bare dø jeg (red: Du kan få hjelp, skriv inn til ung.no på www.ung.no/oss, så får du svar)
g 13
2
26.01.2013 00:15:49
fuck barnevernet gjør alt verre! politiet å
LOOL
5
06.01.2013 20:22:34
Hvis man har problemer hjemme er det lurt og si ifra selv om du ikke stoler på noen: 1. Barnevernet har taushetsplikt 2. De gjør så godt som mulig for at DU skal ha en bra oppdragelse, enten om du vill eller ikke. 3. de lyver ikke, kanskje de bare oppfatte det feil. kanskje de gjør sånn at foreldrene deres føler seg dumme, det fortjener de, fordi det er de som har gjort slik at du har kommet opp i den situasjonen som du er i nå. Hvis ikke de tar ansvar må du jo gjøre noe med det! hvis de driter langt faen i hva du gjør, må du også kontakte barnevernet for at de får gjort noe med det. Jeg syns dere burde stoppe og skrive stygt om barnevernet. De har hjulpet mange folk med problemer og det vill de fortsette med!
erfaringene mine med barnevernet.
8
11.04.2012 19:37:26
Barnevernet ble kontaktet av min ex. Noe jeg sterkt ikke ønsket. De fortalte foreldrene mine alt som hadde skjedd med meg uten min samtykking. Som blant annet var: voldtekt, hasj, selvmordsforsøk, selvskading osv. og alt dette var lenger bak i tid. som jeg ikke ønsket å dra opp igjen, som jeg har kommet over på min måte. og jeg har ikke hatt behov for hjelp. Barnevernet ønsket å vite mer om hjemmet. Alkohol og vold. Som også var fortid. som de skulle grave i. Jeg var redd for å havne på instutisjon eller i forsterhjem. bli sendt bort rett og slett. frykt for å ikke være med familien min. barnevernet gav meg ikke en trygg opplevelse. foreldrene min ble framstilt som dumme og kalde i raporten. noe som ikke var sant. De har vært mine foreldre, hele livet mitt så langt. og jeg kjenner dem bedre enn en person som har møtt dem 2 ganger. Endte med at barnevernet ikke blandet seg inn lenger. da jeg og foreldrene mine nektet for hjelp. Nå har jeg strenge innetider på kl 11 (helgene også), og får ikke sove borte lenger. dette begrenser mitt sosiale liv, og har ødelagt meg nokså mye. jeg er 17 år, og får ikke bestemme noe i mitt liv takket være gode gamle barnvernet.
Nå er det slutt
0
25.02.2015 07:46:29
Du er over 20 nå. Kankje alt har gått bra?
bella
1
04.03.2012 12:23:25
Helt enig med Annie!
FOSERBARN SIN HISTORIE
13
14.05.2011 21:23:22
Jeg hadde møter med barnevernet på skolen, de kom en gang i uken (4. klasse) og spurte hvordan jeg hadde det og slik... En dag fortalte jeg alt om hvordan det var hjemme. Damen fra barnevernet som jeg snakket med tok en telefon med en gang så dro vi til der hun hadde kontoret sitt. Noen timer etter å ha ventet der fikk jeg beskjed at jeg skulle komme til et beredskapshjem samme dag. Jeg kom altså på skolen som vanlig, siste frimenuttet snakket jeg med hun fra barnevernet 2-3 timer senere kom jeg til et beredskapshjem. Jeg bodde der i 6 måneder(noe som er ganske lenge for å være et beredskapshjem). Nå har jeg bodd i fosterhjem i 5 1/2 år. Jeg husker denne dagen som om det skulle vært i går. Jeg mener at om du strever hjemme snakk med BARNEVERNET! De hjelper deg med en gang. Moren min var alkoholiker og den dagen dette skjedde viste jeg faktisk ikke hvor hun var, hun strevde sykisk og var ikke i stand til å ta vare på meg på 9 år og broren min på 14! Men nå har hun sluttet å drikke, hun har blitt sammen med en utrolig koslig mann og hun har virkelig begynt å få orden på livet sitt. Jeg har minner jeg strever med nå i dag, men virkelig snakker du med barnevernet hjelper de deg, du kommer til en familie som tar vare på deg og gir deg det et barn trenger! ALDRI vær redd fra å si fra. Tanke på hvor mange naboer eller familiemedlemmer som kanskje viste hvordan jeg hadde det gjør meg utrolig sint! Det er ikke riktig at en jente på 9 år ikke vet hvor moren hennes er, at moren kommer full hjem nesten vær dag, lite mat og lite penger! Jeg, mamma og broren min måtte også reise til et krisesenter. Du må ALDRI være redd for å si fra om du eller en du kjenner ikke har det bra hjemme. Om du vil være en god venn sier du fra selv om du kansje har lovet å ikke si det til noen
Jeg..
4
03.04.2010 19:48:00
De tror de forstår oss så jævelig mye!
Annie
4
25.07.2009 14:06:00
Ville ikke ha kontaktet noen..
...
3
08.06.2009 00:51:59
altså fatta ikke spm helt, men jeg synes du burde kunne sende inn problemet, anonymt(på pc, eller levere i en postkasse eller noe) åså kunne de lest problemet og sett hva de kunne gjort ogsånn. OGSÅ hvis du liksom vil ...vet ikke...ta det videre på en måte så kan de det
What eh?
0
17.05.2013 20:45:48
Det der høres bare dumt ut. Du sender inn et brev anonymt, og så prøver de å gjøre noe med det? Det er ikke mulig når de ikke vet hvem du er!
Ikke helt….
0
17.04.2014 17:15:05
Hvem du er har ganske så lite å si…. Har det ikke?
mhm..
1
05.06.2009 18:00:00
jeg kan faktisk gi dere råd.. 1.hvis dere har problemer snakk med en dere stoler på og skjenner veldig god. 2.før dere snakker med noen andere om hjemme problemer så prøv og snakk med forelderene, hvis det ikke går snakk med de skjente.. 3.eller kontakt politiet 112!
Hmmm
0
04.06.2009 20:51:06
Ja, jeg syntes det er best å kontakte skolen, mamma har en tendens te å "Legge armen" på meg, så broren min sa det te skolen. Mene det virka ikke som jeg ville, jeg ville jo egentlig ikke ha barnevernet i livet mitt. Saken ble henlagt og en gang i blant "Legger" mamma armen på meg. :/ Hlesesøster er super å snakke med btw! (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
ghost
3
19.02.2009 20:17:10
jeg er så fryktelig sjenert. så jeg tørs ikke å snakke med helsesøsstern vår en gang. jeg sto i døren og ventet på til jeg skulle gå inn da fryste jeg helt og gikk videre ;/ jeg røyker fordi jeg ikke har det så bra hjemme jeghar stengt mamma ute av livet mitt fordi vi forstår hverandre overhode ikke vi krangler/diskuterer hele tiden og stoler ikke på hverandre og jeg har et dårlig søsster forhold. så jeg hvet ikke hva man burde...(red: du kan få råd og hjelp på ung.no/oss)
Andymann
1
24.11.2008 20:56:03
Ja, jeg er ikke veldig fonøyd med moren imin. hun er sur hele tiden å det går utover meg. alt henne sier nå jeg kommer hjem er hei!!! Noen som vil bytte mor???????
Jenta som vil dø
0
24.02.2015 17:56:20
Jeg har det samme probleme som deg hjemme meg og min mor krangler og hun skriker til meg og det går utover familien
Spøkelsesjenta XD
0
21.08.2008 15:25:00
Jeg ville ikke kontaktet noen. Jeg liker ikke å fortelle andre om problemene mine. Jeg hadde klart meg selv uten hjelp fra barnevernet. Jeg hadde stått på egne ben, sånn som jeg alltid har gjort med problemene før. Stoler ikke på andre.
eh
1
14.05.2011 21:05:27
jeg tror ikke du vet helt hva mange fosterbarn har opplevd når du skriver dette! (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og gi oss råd og tips eller få hjelp om du sliter)
Teddybjørnen92
0
09.06.2008 13:30:57
Jeg ville kontaktet en voksen som jeg kjente godt, men ikke foreldrene.De kan jo være skyld i at jeg måtte ha hjelp fra barnevernet.
Malin
9
08.06.2008 18:01:06
Jeg kontaktet barnevernet gjennom skolen, men det er det verste jeg har gjort.. Barnevernet lyver, lover og svikter. et tips, fortsett å sette opp spørsmål om barnevernet, mn da kan dere spørre : "liker du barnevernet?" så får dere se hva hva folk synes..
jente/11
1
08.06.2008 16:45:32
ja dette hvar kjanse litt kjedelig tema men viktik for alle som ikke har bra hjemme sjønner men kjedelig ass.....
z......
0
06.06.2008 18:04:41
(gjeeesp)BORING!!! bytt tema da! uansett om vi har problemer så blir d jo ikke no bedre om vi får hjelp! Du har fortsatt di vonde minnene som aldri forsvinner! og det er det som er verst og gå leve med uansett hvor godt vi får det! så hva er vitsen??
S
0
31.10.2012 20:14:04
Vitsen er at om man ikke får jeg så kan man få problemer. Jeg er heldig som lever, og det kan jeg takke barnevernet for.
mee
0
05.06.2008 22:27:29
ja detta tema va kjedeligt men da e kansje vigtigt!
å
1
05.06.2008 20:54:59
kjedelig med dette temaet.det var morsommere med SEX
Silje
1
31.10.2012 20:16:19
Du skulle bare vist hvordan noen som har gjennomgått dette har det. Du skulle vist hvor forferdelig vond det er å måtte reise fra moren sin når man er 5 år.
IKH
0
05.06.2008 07:37:17
Jeg ville snakket med en lærer jeg stoler på. Av egne erfaringer, så funker det ikke å snakke med foreldrene (gjelder selvsagt ikke alle).
Ken
0
05.06.2008 00:08:38
Jeg hadde tatt det opp selv med foreldra mine, og hvis de ikke hadde skjerpet seg, så hadde jeg stukket av en stund, eller snakket med politiet direkte..
tja..jebte
0
04.06.2008 16:34:03
jeg vil baresi at jeg villa ha gått til foreldrene også fortelle hva som er probleme så kan de hjelpe meg men jeg har jo det så godt hjemme så det er problem
Jeanette
0
04.06.2008 14:11:00
Eg ville ha godt til helesesøster på skolen, men eg kjenner jo hun godt så,, ;P ^^,
Diamant
3
04.06.2008 02:17:00
Av egen erfaring ville jeg ikke kontaktet noen, men gått til en erfaren pedagog innenfor psykolog. Har selv vært involvert i barnevernet og alt de klarte å gjøre var å ødelegge familien min. Jeg har et meget godt forhold til mine foreldre, men det er noen crazy familiemedlemmer som er helt ute av seg, og på grunnlag av det har jeg lidd. Selv har jeg ikke hatt noen problemer med mine foreldre. Men i og med at jeg ikke var ei party jente og alle på min alder var så var det jeg som ble problemet. Fordi jeg var anderledes. Men hvis man vil ha en ødelagt familie så go ahed. Så lenge du vet hva som venter deg. Lykke til
Benedicte
0
03.06.2008 18:12:27
jeg mente Elsker på siste linja xD
Benedicte
0
03.06.2008 18:11:50
jeg ville ha kontaktet noen jeg virkelig kjente og som jeg stoler på! kan liksom ikke gå å si det til noen vilt fremmede liksom: "hei, jeg blir banka hjemme, kan du hjelpe meg eller?" det blir bare teit! åsså tror jeg ingen gjør det heller...;P men, men snakk med noen dere virkelig kjenner og som du tør å sidet til. husk!: venner kan også hjelpe til :) også vil jeg bare si at jeg lesker vennene miine ^^
Kjæpa
0
17.05.2013 20:50:43
Hvis du lesker vennene dine, da har du et problem…
Kjæpa
0
17.05.2013 20:51:07
Eller var det en skrivefeil av elsker?
Fcaxuljyfjas?
2
17.05.2013 20:48:13
Du elsker vennene dine? Du har et seriøst problem…
Nei, faxyljyfas, det er du som har et problem
3
17.05.2013 20:49:47
Hvis du mener at folk har seriøse problemer når de elsker vennene sine, da kan du aldri ha hatt venner
Johanne
2
03.06.2008 12:00:38
Jeg ville ha snakket med noen voksne jeg hadde et godt forhold til.
chris
2
03.06.2008 11:26:47
hæææ via kommunesiden?

Kropp og helse

+ 41 flere

Skole, utdanning og jobb

+ 36 flere

Venner, forelskelse og fritid

+ 42 flere