Hopp til hovedinnholdet
colourbox.com

Hvordan er en god lærer?

Hva er viktigst for om du trives med en lærer eller ikke?

Hvordan er en god lærer?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
yeet meister
1
31.10.2018 23:52:37
Motiverende
Bigmund
0
19.10.2018 08:11:26
De surrete lærerne er de beste. Med den klumsete kroppen sin som alltid gjør noe dumt, deres så dårlige vitser som får alle til å le, deres lettpåvirkelige hjerne, deres alt for mange rasistiske utalelser(de ikke mente/tenkte over)
Jente 14
0
05.04.2018 12:48:52
En god lærer må ha humor og godt humør. Og ha variert undervisning, fks at vi ikke alltid sitter i klasserommet å gjør oppgaver, men vi ser på film noen ganger også
Gina
2
12.08.2017 05:31:55
Jeg har noen punkter, jeg xD En god lærer er en lærer som - Ser alle elevene - Gir flere sjanser - Oppmuntrer elevene - Prøve å lære elevene på best mulig måte. Altså, for eksempel meg som er praktisk visuell, så lærer jeg best av å se og gjøre. En god lærer vil gjerne gjøre sånn at vi forstår, men da må de skjønne hvordan vi lærer best. Ikke alle gjør det, dessverre... - Hjelper de som ikke får til - Ikke ignorerer de med DDS (Dysleksi, Dyskalkuli og SSV (Spesifikke språkvansker) - En som ikke gir opp på den ene eleven som sliter kraftig på grunn av flere ting - En som forstår humor og kan legge til litt humor i undervisningen. - En lærer som er som moren min. Mamma er lærer og de fleste elevene elsker å ha henne som lærer. Hun gjør timene morsomme og hun gir ikke opp på elevene sine. Hun gir seg ikke før hun har "knekt koden" for at eleven skal lære og ha det bra. Hun kommer fort ganske nær elevene sine. Hun har ingen favorittelev, for det har de egentlig ikke lov til å ha, var det ikke sånn? Men som sagt, elevene elsker å ha henne som lærer. Hun var faktisk læreren min i 1 år på ungdomsskolen på valgfaget jeg hadde da. Hun var kjempeflink da og hun er kjempeflink nå har jeg hørt. - En god lærer er også en lærer som tar tak i mobbing med én gang og ikke drøyer ut eller sier at "nei, det er ikke mobbing. Hun/han lar de andre elevene gjøre dette mot henne/han" eller "Hun/han må bare bli tøffere". En god lærer ser alvoret i det med en gang og prøver å gjøre noe med det så fort som over hode er mulig! - En god lærer vil at elevene skal føle seg trygge når de kommer på skolen. Ikke bare med mobbing, men også i klasserommet med å svare på et spørsmål eller gi et spørsmål. En som sier "Ingen spørsmål er dumme".
Gina
1
12.08.2017 05:34:31
Wow, jeg skrev mye xD Som vanlig! :O xD
Anonym
0
21.03.2017 20:34:11
Det er mange forskjellige ting som gjør en lærer god. Noe av det viktigste er at læreren ikke spør noen som ikke har oppe hånden sin, men faktisk ser deg da du rekker opp hånden. At jeg får hjelp når jeg spør om det, at læreren har godt humør og smiler til deg en gang i blant. At jeg får rettferdige karakterer og at læreren ikke gir en person negativ annmerkning når de ikke fortjener det.
Anonym
2
09.02.2017 19:33:13
Jeg har supergode lærere. Kristianslyst skole er den beste skolen.
.
5
03.12.2016 23:51:05
En engasjert person, som er morsom, og viser stor interesse og entusiasme for faget. En som man kan snakke med, respekterer deg og som du respekterer. En som aldri blir lei av sitt eget fag og som virkelig bryr seg om elevene. Og får dem til å stille spørsmål.
Maria
1
21.10.2016 19:27:03
Jeg har en stund tenkt på en hel masse. Stresset og det har gjort sånn at jeg er anspent helt fra tærne og opp til nakken. Og jeg fant ut at det var pga klassemiljøet og kontaktlæreren. Denne læreren var spydig i kommentarene og strevde litt med å ikke si no' frekt på en måte. Men ellers var h*n veldig grei, men det klarte ikke jeg å holde ut med. Så jeg skrev et brev til de andre lærerne om hvordan jeg hadde det, hva jeg følte og ting som plaget meg. Vurderte å bytte klasse og alt, men så kom det inn noen helt fantastiske personer inn i bildet og det var lærere. Hun ene læreren hadde tenkt så mye på meg over helga, at hun kom på jobb på mandag bare for å snakke med meg, selv om hun har fri på mandagene. Da skjønner du hvor mye de faktisk bryr seg. Og jeg ble så glad og nå er hun en av favorittene :) En god lærer er en du kan se opp til. En du vet vil hjelpe og som engasjerer seg i sitt og ditt arbeid. En som vil høre på deg og er forståelsesfulle og omsorgsfulle. Ikke rart ment, men en av mine bestevenner er en lærer :) Den læreren har alltid stått på min side og hjulpet meg med masse. Hadde denne læreren på barneskolen og nå går jeg i 10. Vi holder fortsatt kontakten og besøker læreren ofte på jobb :) Har også 1-2 andre lærere som er gode venner.. Det virker kanskje rart, men det er godt å vite at du har voksne \ lærere rundt deg som vil det beste for deg og som du kan snakke og være ærlige med. :)
Læreren
4
21.10.2016 19:16:50
En god lærer er en som ser elevene. Ser at de er forskjellige og lærer på forskjellige måter. En god lærer er en som klarer å lære bort ting mest mulig på enkelt vis og klarer å få med humor. En god lærer er en som må være snill og som hører på elevene sine. Og ikke favoriserer og passer på hva den sier. En god lærer er en du kan snakke med og som vil hjelpe deg. :) En du kan like ;)
John Oliver
1
11.07.2016 15:17:02
En bra lærer er en som klarer å lære deg ting på en enkel og morsom måte. En bra lærer er også en du som får deg til å grue deg til sluten av timen eller får deg til å glede deg til neste time du har med den læreren.
j16
3
01.07.2016 14:13:42
Det jeg syntes er viktig med en lærer er at h*n engasjerer elevene, og klarer å få de fleste opp hvert fall ett hakk når det gjelder karakterer.
J14
1
21.05.2016 00:29:46
At lærere skal ta de som ikke alltid rekker opp handa i timen også, vise medfølelse, omtanke, lette å forstå hvordan de lærer bort, ikke noe forskjellsbehandling, hjelpe elever som ikke har troa, og ha temperament, men må være streng også da
13-åring
2
23.01.2016 19:21:58
Jeg elsker mine to lærere! De er glade hele tiden! - Flinke til å gi komplimenter. - De er glad i alle elevene. - Snakker høyt og tydelig. - Lette å snakke med. - De er forståelsefulle. Jeg gruer meg til å ta farvel med dem! Jeg har aldri vært så glad i noen lærere, som jeg er nå. - Jeg synes at gode lærere må være glade, smilende, vennelige og gi ros når noen gjør noe bra. Akuratt som mine lærere! Da er det lettere å følge med i timen, når man liker lærerne sine!
J19
3
05.01.2016 21:57:26
Lærere må være imøtekommende, gode til å lære bort og virkelig brenne for faget. Det ser man godt på lærere. Kontaktlæreren min har vært hos meg flere ganger på hybelen, noe jeg synes er utrolig hyggelig. Hun lytter alltid og er den jeg stoler aller mest på. Fatter ikke hvordan jeg skal komme over det å bli ferdig på skolen, og dermed å måtte gi slipp på henne.
.
3
03.08.2015 00:53:55
At læreren er engasjert og prøver sitt beste for å hjelpe alle til å forstå. Og er tålmodig og har godt humør
J15
3
10.06.2015 19:52:09
En god lærer må være motiverende, inspirerende og belønne insats og arbeid med ros.
J15
3
10.06.2015 19:50:20
En god lærer må være motiverende, inspirerende og belønne arbeid med ros.
eleven
4
14.05.2015 12:55:27
en god lærer må være flink i faget sitt, men enda viktigere være flink til å lære det bort til andre. en god lærer bør også prøve å se ALLE i en klasse, behandle hver enkelt med respekt (da må det også gjengjeldes), og høre på hva alle har å si. i tillegg har kjemien mellom deg og læreren veldig mye å si. ofte er det sånn at en lærer som lager litt spøk og moro innimellom i timene og gir av seg selv oftere blir likt. men det med gjensidig respekt er kanskje noe av det aller viktigste for å være en god lærer (og elev!)
I
6
10.05.2015 01:08:21
For meg er det viktig at læreren virkelig kan sitt fag, og har variert og interessant undervisning. Elevene bør også bli hørt om de er misfornøyde med hvordan timene legges opp. Ellers er det viktig at de bryr seg om elevene sine, viser omsorg for dem og greier å bli kjent med hver enkelt. Kontaktlæreren min er akkurat sånn, hun er et fantastisk menneske og en av de jeg stoler mest på i hele verden. Det har kun gått nedover med meg de siste månedene, og hun vet alt om mine psykiske lidelser. Hun gjør alt hun kan for å gjøre hverdagene litt lettere. Takket være hennes støtte har jeg ikke gitt opp ennå.
MorDi
3
10.05.2015 00:55:13
Jeg vet ikke hva en god lærer er... Kjenner bare til fæle lærere...
MAYHELEN OFFER
2
03.12.2015 13:45:38
Jajajaj, helt enig!!
Gutt 14
4
08.05.2015 20:44:51
En god lærer er en som får deg til å ville gjøre det bra på skolen, ikke bare for å få gode karakterer, men fordi du har lyst til å lære. Også må han/hun være lett å snakke med (kontaktlæreren min er IKKE det, jeg klarer ikke spørre ham om noe fordi han er så avvisende)
Læreren min
9
27.04.2015 18:52:51
Før jeg begynte i åttende, hadde jeg aldri følt meg nærme en lærer. Nå går jeg i tiende, sliter med x antall psykiske lidelser, og kontaktlæreren min er den personen jeg stoler mest på i hele verden. Han har gitt hele klassen det private telefonnummeret sitt, og tar telefonen når som helst på døgnet. Når mamma fant hasj på rommet mitt var det han jeg ringte, og han snakket med meg i 3 timer for å få meg til å slappe av og forstå at det ikke var verdens undergang. Ikke en gang hevet han stemmen, han var ikke sur på meg dagen etter, selv om jeg hadde ringt han sent. I timene er han litt surrete, på en søt og koslig måte, og han legger godt tilrette for meg slik at jeg kan gå gjennom skoledagen så angstfri som mulig. Har jeg sovet dårlig, gir han meg ikke fravær for å sovne på sofaen i klasserommet, og så vekker han meg forsiktig før det ringer, og tar med en kopp kaffe til meg fra lærerværelset etterpå. Og det er ikke bare meg som får denne behandlingen. Alle barna i klassen min med ekstra utfordringer i huet/i hjemmet (det er 7 av oss) behandler han med like mye respekt og omtanke. Og tanken på at jeg ikke kommer til å ha det samme forholdet til han etter ungdomsskolen, er nok til at jeg begynner å gråte. Han er den typen lærer som får deg til å ha lyst til å gjøre det bra på skolen; ikke for hans skyld, men for deg selv. Under prøvemuntlig trakk jeg et emne jeg overhodet ikke hadde greie på, og han lot meg sitte på eget rom og forklarte rolig oppgaven, alt som kom til å skje under høringen, og hadde idémyldring med meg. Sensor ga meg sekser. skal slutte å ramse opp men nå griner jeg fordi han er et fantastisk menneske og den mannen jeg ser mest opp til i hele verden. På grunn av Petter har jeg også lyst til å bli lærer, slik at jeg kan hjelpe unge på samme måte han har hjulpet meg.
Kommode
2
19.02.2015 17:10:00
En god lærer for meg bør kunne fagene, ikke forskjellsbehandle, klare å sette seg inn i hvordan andre har det. Personlig vil jeg ikke ha en kontaktlærer som er altfor utatvendt, morsom osv. for jeg vil ikke klare å ta ham seriøst og vil ikke kunne stole på ham. Jeg tor kanskje at det er forskjellig for alle, men jeg vil ha en kontaktlærer som ikke er for utadvendt, for jeg er veldig sjenert og innadvendt, og jeg er ikke så flik til å snakke med veldig utadvendte personer. MEn det er forkjellig for alle, tror jeg.
g14
4
28.01.2014 22:18:29
Jeg hadde en lærer på barneskolen. Hun var grusom, luktet vondt, steng, foeskjellsbehandler, stygg, falsk osv. Hver gang vi var alene med henne (altså ingen andre lærere eller voksne) kjeftet hun på oss forferdelig mye og var kjempe streng. Hun sa aldri hei eller noe. Når foreldrene var med vår hun kjempe snill og grei og sa hei og smilte. Etter foreldresamtale sa hun at du overdrev litt når hun sa jeg var en grei gutt. Jeg ble kjempe sint på henne en gang fordi hun beskyldte meg for å ta en kake fra en venn ( jeg skulle bare dele den i to så det skulle bli likt ) så sa jeg ikke din buissnes og hun klikka fullstendig og sa til foreldrene mine at jeg hadde sagt hun var en dårlig lærer og at jeg hadde såret henne dypt ( hva faen!? ) glad jeg ikke har henne mer!!!
?!?!
0
08.02.2018 19:05:13
Så en av grunnene var at læreren var stygg?! Selv mener jeg at utseende ikke har noe å si;(
er mit navn
5
07.01.2014 03:02:51
En god lærer må ha humor
Jente 15
6
22.12.2013 01:22:33
En god lærer er en som er engasjert, ønsker å gjøre skolehverdagen best mulig, og en som man kan snakke med om man trenger det. Sånne lærere har jeg, er utrolig glad i dem!
jente 13
6
01.12.2013 15:37:27
Læreren min gjør timene våres morsommere og mer lærerikt enn de andre timene. han lager f. eks morsomme videoer som han viser oss som også er veldig lærerikt! skulle ønske at alle lærere var som han!
j15
7
16.10.2013 18:18:00
En som lar selvstendige elever jobbe i fred fram til prøven
j15
5
16.10.2013 18:17:59
En som lar selvstendige elever jobbe i fred fram til prøven
Isa Thera
6
07.08.2013 16:10:44
En lærer som er engasjerende og som klarer å få respekt hos elevene, uten å være en grinebiter. En lærer som snakker samme "språket" som elevene. Men også en kunnskapsrik person
fela98
5
09.06.2013 23:12:07
læreren burde bryr seg om hver eneste elev ser spesialbehov, sørger for nok utfordringer og nok hjelp.
Sitrus
6
27.03.2013 21:52:51
En som oppriktig bryr seg, både om faget og om elevene.
j13
5
21.05.2012 12:26:46
Variert og morsom undervisning er veldig viktig, men om lærerern ikke hjelper DEG så er det ganske meningsløst ;) Læreren bør være passe streng og la man prate litt og slikt, men ikke la elevene skravle i ett sett da. Liker ikke lærere som hysjer på deg med en gang du åpner munnen.
C. A
14
11.06.2011 17:34:19
En god lærer er en lærer som er streng, men samtidig ikke så streng at elevene blir ''redde''. En god lærer må også kunne lære fra seg ting på en måte slik at elevene forstår. Læreren bør også ha variert undervisning slik at det ikke bare blir det samme hele tiden (oppgaver i skriveboka pluss lesing).
albert
4
03.06.2011 21:09:43
norsk og samfunfag læreren min er blit får koret til norges beste lærer, ja han er en god lærer. men jeg hater at han lyver, jeg har ikke respekt for han. fordi han lyver.
jeg vetbest4ever
1
09.04.2015 12:27:35
alle lyver,fact of life !!!
dokketrollet
4
01.06.2011 14:52:53
en god lærer er en som lærningen artig og får elvene motiverte til å forsette, en får en til å få lyst til å lære mer.
15 jenta
3
28.05.2011 22:40:58
Har en lærer som behandler folk SÅ forskjellig. Forskjellsbehandling! Selv om jeg bor i en liten by betyr det ikke at lærerne skal være hjerneskadet. Bokstavelig talt. Håper virkelig det kommer bedre lærere som virkelig lærer noe til barna i fremtiden. Folk fra skolen vil bli medlem av ''KKK'' og ingen reagerer. Noe er feil, og det må gjøres tiltak. Faren min er også lærer, og han har forklart meg mye. Dumt noen er så fantastiske og prøver å se alle, mens noen er så idiotiske.
Ada
12
27.05.2011 23:53:00
Respekt. Enkelt og greit. Akkurat det ene ordet definerer og forklarer ganske så mye.
Ragnhild
4
27.05.2011 22:29:06
En som tilpasser seg elevene, istedenfor å kreve at elevene skal tilpasse seg til dem.
Geir
6
27.05.2011 16:33:25
Hun må være sexy :9
cecilie&Lisa
4
27.05.2011 10:59:29
En god lærer kan stoffen han/hulærer til studentene sine. en som har god humor, og noen vi elever kan le sammen med ! seriøse samtaler med krig, er ok. humor bør ikke blannes inn i krig og sånt. Men humor må denne personen ha, heller blir læreren sett på som sur.
Anisette
12
26.05.2011 21:10:15
En god lærer for meg er en lærer som snakker med elevene men alikevel ikke presser informasjon ut av eleven uten at den vil. læreren må tøre og ta med elevene ut og snakke hvis læreren ser at eleven har det vanskelig, elelr vet at eleven har det vanskeligt.
Ariel
8
26.05.2011 16:35:19
jeg synes en lærer skal - kunne stoffet som h*n lærer bort - engasjere seg til å lære det bort til elevene - være rettferdig - klare å sette en karakter på en riktig måte, og snakke med eleven om hva h*n må gjøre for få bedre karakter - hjelpe alle - være tålmodig - Ikke presse elevene til å ha framføring, men engasjere dem til å ta den. Fordi det er viktig det med framføring, men å tvinge en elev er nok galt. - snakker sånn at man forstår lett - er morsom :) Akkurat sånn er alle lærerne våre, men skulle ønke noen av dem kunne stoffet sitt litt bedre :D
rofl
3
26.05.2011 00:40:13
en god lærer er en som følger opp elevene og sørger for at de lærer det de skal, selv om det er vanskelig og stressende for enkelte.
Anja
4
25.05.2011 18:46:33
En god lærer bør vise forståelse for elevene, og være tålmodig. Det er også viktig at de er lidenskapelige innen faget sitt, men husker at ikke alle er like interesserte som de er. Noen lærere tror at jobben deres handler om å lære bort matte eller historie. De tar veldig feil.
10. klassing
3
25.05.2011 17:03:12
ELSKER han ene læreren vår
Jeanette
13
25.05.2011 14:37:17
Visste ikke helt hvilken av alternativene jeg skulle velge. Men valgte "at jeg blir sett og får hjelp i timene" En god lærer er en som; - Ser elevene og hjelper dem med det de trenger hjelp med. - har godt humør, humor ikke er en sinnatagg 24/7 - Har variert undervisning. - Ikke presser elevene til noe, Som f.eks framføringer. Det finnes mange som har presentasjonsangst. Inkludert meg. Da burde læreren la de elevene få ha fremføringen sin alene. - Hjelpe de som sliter litt ekstra, og motivere dem. Gi de som trenger det ekstrahjelp. - Ikke prøve å drite ut elevene. F.eks når hun læreren absolutt måtte spørre MEG fordi hun VISSTE jeg ikke kunne svare på et mattestykke. Svarte feil, og hun svarte med å dunke hodet i veggen! :P haha, koslig... - en man kan snakke med
Karoline
25
09.08.2010 17:56:00
Helt ærlig. En god lærer: - En som KAN det h*n skal lære bort - En som ikke bare er sur og kjefter (men har humor) - En som er tydelig i stemmen - En som lærer bort på en måte alle kan forstå - Og en som ikke behandler elevene forskjellig - Åja, og ikke en som er skummel, og presser en elev til å gjøre noe h*n ikke kan i det hele tatt. (da burde heller læreren jobbe ALENE med den eleven) Det finne elever med prestasjonsangst.
Jonas
15
17.07.2010 22:33:00
Lettkledd å ser digg ut :D
Richard
3
12.06.2010 11:33:00
kristine ! Hvis læreren er sån mot deg, så kan du si ifra til rektoren på skolen din. skal du klage på en lærer, så skal du si ifra til rektor. jeg hadde blitt sikkelig sinna hvis min lærer hadde vært sån mot meg!!

Kropp og helse

+ 41 flere

Skole, utdanning og jobb

+ 36 flere

Venner, forelskelse og fritid

+ 42 flere