Mensen er noe dritt: Mensen er noe dritt :/ Les innlegg

Kommentaren

Jobb som avisbud (foto: ung.no)
Jobb som avisbud (foto: ung.no)

Emner

Kjøre bil, ung.no
Elgskilt

Trafikalt grunnkurs

Før du i det hele tatt kan begynne å øvingskjøre privat eller begynne trafikkopplæringen ved en trafikkskole, må du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset går over 17 kurstimer.

Bruk bilbelte (foto: Statens Vegvesen)

Bruk bilbelte - alltid!

Uten bilbelte har du ingenting som fanger deg opp og holder deg på plass i stolen hvis uhellet skulle være ute. Tall fra Statens vegvesen viser at mer enn 35 % av de drepte i bilulykker ikke har brukt bilbelte.

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Førerkort for personbil (klasse B)

16 år og utålmodig etter å øvelseskjøre med bil? Husk at du må ta det trafikale grunnkurset før du kan sette deg bak rattet. Start opplæringen i god tid, så skaffer du deg lang kjøreerfaring og bli en tryggere bilist. Les hva må gjennom på veien til lappen.

Speedometer (colourbox.com)

Trafikk og lovbrudd

Vi får mange spørsmål om lovbrudd i trafikken, og hva slags straff man kan forvente seg. Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene.

Refleks redder liv!

Refleks er en billig "forsikring" - den gjør deg mer synlig på lengre avstand slik at bilistene rekker å bremse ned. Uten refleks derimot, er du så godt som usynlig der du går langs veikanten på mørke høst- og vinterkvelder.

Kjøpe bil? (ung.no)

Råd til deg som skal kjøpe bil

Planlegger du å kjøpe din første bil? Bilkjøp kan være både spennende og litt skummelt, særlig om man skal kjøpe for første gang. Pass på så du ikke blir lurt. Her finner du gode råd og oversikt over fellene du må unngå.

Vinterføre (colourbox.com)

Vei og føreforhold

Skal du eller familien din ut på langtur med bilen, og lurer på hva slags føre det er på strekningen du skal kjøre - eller om det er trafikkarbeid og stengte veier?

Teori moped

Teoriprøve for moped

Teoriprøven avlegges på PC-skjerm på trafikkstasjonene etter at du har fylt 16 år. De fleste stasjoner krever ikke forhåndsbestilling for teoretisk prøve, men vær godt forberedt!

Gutt fått sin egen bil (colourbox.com)

Din første bil

Det er ikke unaturlig å ville ha en egen bil når du først har tatt lappen. Mange får låne bil av foreldrene, men det er likevel ikke alltid at den er ledig når du vil ha den. Og det er rimelig kjipt å ta buss når du først har fått tillatelse til å kjøre bil.