Meg igjen..: Glemte å skrive at det også er best å ikke bruke så mye sminke, da det tetter igjen porene og danner nye kviser. Les innlegg

Kommentaren

Helsedirektoratet (colourbox.com)
Helsedirektoratet (colourbox.com)

A-Å

Trafikalt grunnkurs
Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du i det hele tatt kan begynne å øvingskjøre privat eller begynne trafikkopplæringen ved en trafikkskole, må du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset går over 17 kurstimer.

Førerkort for personbil (klasse B)
Frontspeil i bil (colourbox.com)

16 år og utålmodig etter å øvelseskjøre med bil? Husk at du må ta det trafikale grunnkurset før du kan sette deg bak rattet. Start opplæringen i god tid, så skaffer du deg lang kjøreerfaring og bli en tryggere bilist. Les hva må gjennom på veien til lappen.

Bruk bilbelte - alltid!
Bruk bilbelte (foto: Statens Vegvesen)

Uten bilbelte har du ingenting som fanger deg opp og holder deg på plass i stolen hvis uhellet skulle være ute. Tall fra Statens vegvesen viser at mer enn 35 % av de drepte i bilulykker ikke har brukt bilbelte.

- Kjører med promille
Fyllekjøring (colourbox.com)

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

Trafikk og lovbrudd
Speedometer (colourbox.com)

Vi får mange spørsmål om lovbrudd i trafikken, og hva slags straff man kan forvente seg. Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene.

Prikkbelastning på førerkortet
Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning på førerkort er å hindre uforsiktig kjøring som kan føre til farlige situasjoner i trafikken, og på den måten få ned tallet på antall skadde og drepte. Her kan du lese hva som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Trafikkbøter
Trafikk (ung.no)

Hvor mye må du betale hvis du gjør noe ulovlig i trafikken, slik som å kjøre for fort, å bruke håndholdt mobil eller bryte andre trafikkregler.

Din første bil
Gutt fått sin egen bil (colourbox.com)

Det er ikke unaturlig å ville ha en egen bil når du først har tatt lappen. Mange får låne bil av foreldrene, men det er likevel ikke alltid at den er ledig når du vil ha den. Og det er rimelig kjipt å ta buss når du først har fått tillatelse til å kjøre bil.

Årsavgift på bil
Årsavgift - Hjul med 20-kroning (ung.no)

Husk at du som eier bil må betale årsavgift. Gjør du ikke det i tide, risikerer du å få klippet av skiltene dine.

Vei og føreforhold
Vinterføre (colourbox.com)

Skal du eller familien din ut på langtur med bilen, og lurer på hva slags føre det er på strekningen du skal kjøre - eller om det er trafikkarbeid og stengte veier?

Teoriprøve for moped
Scooter (ung.no)

Teoriprøven avlegges på PC-skjerm på trafikkstasjonene etter at du har fylt 16 år. De fleste stasjoner krever ikke forhåndsbestilling for teoretisk prøve, men vær godt forberedt!