campsycho: Helt enig. Når jeg sender bildene, er alt helt fint, men så begynner jeg å angre... Veldig. Skal aldri gjøre det igjen. Vanlige bilder er jo greit, da. Men ikke dristige Les innlegg

Kommentaren

Trening (foto: ung.no)
Trening (foto: ung.no)

Emner

Kjøre bil, ung.no
Elgskilt

Trafikalt grunnkurs

Før du i det hele tatt kan begynne å øvingskjøre privat eller begynne trafikkopplæringen ved en trafikkskole, må du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset går over 17 kurstimer.

Teori moped

Teoriprøve for moped

Teoriprøven avlegges på PC-skjerm på trafikkstasjonene etter at du har fylt 16 år. De fleste stasjoner krever ikke forhåndsbestilling for teoretisk prøve, men vær godt forberedt!

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Førerkort for personbil (klasse B)

16 år og utålmodig etter å øvelseskjøre med bil? Husk at du må ta det trafikale grunnkurset før du kan sette deg bak rattet. Start opplæringen i god tid, så skaffer du deg lang kjøreerfaring og bli en tryggere bilist. Les hva må gjennom på veien til lappen.

Drink med bilnøkler (colourbbox.com)

- Jeg kjører med promille

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

Bruk bilbelte (foto: Statens Vegvesen)

Bruk bilbelte - alltid!

Uten bilbelte har du ingenting som fanger deg opp og holder deg på plass i stolen hvis uhellet skulle være ute. Tall fra Statens vegvesen viser at mer enn 35 % av de drepte i bilulykker ikke har brukt bilbelte.

Speedometer (colourbox.com)

Trafikk og lovbrudd

Vi får mange spørsmål om lovbrudd i trafikken, og hva slags straff man kan forvente seg. Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene.

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Prikkbelastning på førerkortet

Målet med prikkbelastning på førerkort er å hindre uforsiktig kjøring som kan føre til farlige situasjoner i trafikken, og på den måten få ned tallet på antall skadde og drepte. Her kan du lese hva som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Trafikk (ung.no)

Trafikkbøter

Hvor mye må du betale hvis du gjør noe ulovlig i trafikken, slik som å kjøre for fort, å bruke håndholdt mobil eller bryte andre trafikkregler.

Kjøpe bil? (ung.no)

Råd til deg som skal kjøpe bil

Planlegger du å kjøpe din første bil? Bilkjøp kan være både spennende og litt skummelt, særlig om man skal kjøpe for første gang. Pass på så du ikke blir lurt. Her finner du gode råd og oversikt over fellene du må unngå.

Gutt fått sin egen bil (colourbox.com)

Din første bil

Det er ikke unaturlig å ville ha en egen bil når du først har tatt lappen. Mange får låne bil av foreldrene, men det er likevel ikke alltid at den er ledig når du vil ha den. Og det er rimelig kjipt å ta buss når du først har fått tillatelse til å kjøre bil.