jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

ung.no/quiz
ung.no/quiz

Treningssenter for 13-åringer?

 

Spørsmål

Hei! Har hørt om et treningsstudio åldersgrense er 13år det er jeg og hva er det? Men kan det påvirke høyden min? Hva bør man passe på velter ogsånn??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det har tidligere blitt hevdet at styrketrening for barn og unge kan hemme veksten, men dette har man gått mer og mer bort i fra. Riktignok kan skjelettet skades dersom styrketrening med stor belastning utføres, og/eller hvis treningen utføres teknisk galt. Riktig løfteteknikk er svært viktig både for å unngå skade og for å oppnå gode resultater fra treningen. Spesielt for barn og unge kreves god teknikk, og belastningen bør ikke være for stor. Kroppen er i naturlig utvikling. Riktig utført styrketrening gir god effekt også for barn og unge, og anbefales for å styrke muskulatur og skjelett. Veiledning i starten er viktig.

 

De aller fleste treningssentre har en aldersgrense på 16 år, men flere sentere gir gruppetreningstilbud til barn og unge under 16 år. Familiemedlemskap er også noe en del treningssentre har startet med, hvor voksne kan ha med barn og unge på trening. Det enkleste for din del er å kontakte de aktuelle treningssentrene i nærheten av der du bor (de aktuelle sentrene), og spørre de hvilke tilbud de har til 13-åringer. Ring til de, send en mail eller besøk dem. Kanskje noen av de har et tilbud til trening?

 

Du trenger riktignok ikke å trene på treningssenter for å holde deg i form og oppnå treningseffekt. Ulike ballspill (innebandy, basket, håndball, fotball osv.), svømming, sykling, ski, skøyter, løping, turer i naturen, pilates, yoga, friidrett, turn eller styrketrening hjemme er noen gode alternativer til treningssenter. Mye av denne type trening er også mye billigere:)

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett


ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg