jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Opptatt av miljøvern? (foto: Endre Hesthagen)
Opptatt av miljøvern? (foto: Endre Hesthagen)

Svie i tissen

 

Spørsmål
Hei

Jeg får ofte svie i tissen etter at jeg har fått utløsning. Det svir i urinrøret og jeg må tisse. Når jeg har tisset en gang, så blir jeg sittende på do med bare noen dråper som kommer ut om gangen. Det er veldig ubehagelig.

Ofte får jeg også behov for å bæsje samtidig som tissefølelsen, men det kommer aldri noe ut.

Ofte skjer dette når jeg føler en viss følelse av forkjølelse i halsen (solv om jeg ikke er forkjølet)

Spesielt når det er varmt får jeg dette.

Det varer i ca en time om gangen.

Kan dere være så snill å hjelpe meg? Det har vart i flere år, og jeg har sluttet å lete etter kjæreste fordi det er så ubehagelig.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Dette hørtes ikke noe hyggelig ut for deg, og det er bra at du forsøker å finne ut hva det kan være.

Det er ikke helt uvanlig at gutter får en viss svie etter sædutløsning, men det høres ut som du er sterkt plaget av dette, og at det har vart lenge.
Det er ikke helt godt å si sikkert hva dette kan være for noe, men svie ved vannlating (tissing), hyppig trang til vannlating, og at det kommer lite ut hver gang er klassiske symptomer på en infeksjon.
Det kan også være andre årsaker til at du opplever dette.

Det er derfor lurt at du oppsøker fastlege eller helsestasjon for å få dette undersøkt. Der vil du bl.a. bli bedt om å avgi en urinprøve.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Sex og samliv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex og samliv


Quiz: Hva vet du om frivillig arbeid?

Hva er Operasjon dagsverk

ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg