jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Føler du deg ensom? Løvetann (ung.no)
Føler du deg ensom? Løvetann (ung.no)

Er det tentamen i 8 klasse? Terminkarakterer?

 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer veldig på noen ting om terminkarakter og tentamen. 1. Er det sånn at du får en terminkarakter for hvert fag? 2. Når vi får vite gjennomsnittet, er det for hvert enkelt fag eller for alle sammenlagt. 3.Er det tentamen i 8 klasse? 4. Er det en tentamen for hvert fag, eller en om alle fagene? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


1.

Ja, det får du.

 

2.

Gjennomsnittet regner du ut selv. Dette gjør du ved å legge sammen alle karakterne dine og dele svaret du får på antallet karakterer.

 

3. og 4.

Dette varierer fra skole til skole. Det er vanlig å ha tentamen i norsk, matte og engelsk. Man har da én tentamen pr. hvert av disse fagene. Mange skoler har i tillegg tentamen i andre fag, men dette varierer som sagt. Spør kontaktlæreren din om hva som blir tilfellet ved din skole.

 

Lykke til videre på skolen, stå på! :)

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Ungdomsskole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ungdomsskole


ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg