Jente18: For meg er lykke å være komfortabel med seg selv. Uansett hvem du er med eller ting du gjør, vil du aldri kunne bli lykkelig av dem om du ikke har det bra med deg selv. Les innlegg

Kommentaren

Terning i bilvinduet (colourbox.com)
Terning i bilvinduet (colourbox.com)

Emner

Kriminalitet, ung.no
ung.no/lovbrudd

Brutt loven - hva kan straffen bli?

Nasket i butikken? Overgrep? Kjørt uten lappen? Havnet i slosskamp?

ung.no/lovbrudd finner du oversikt over de vanligste lovbruddene og hvilke konsekvenser det får å bryte loven. Du får også råd om hvor du finner hjelp, for ofte kan saken løses på måter som gjør at fremtiden din ikke blir ødelagt...

fengsel (colourbox.com)

Hvem kan straffes?

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Bekymringssamtale

Bekymringssamtalen brukes av politiet som en første samtale med ungdom under 18 år som har begått et lovbrudd eller i tilfeller der politiet tror at en person under 15 år har gjort et lovbrudd. Man trenger ikke å ha gjort noe ulovlig, men allikevel kan politiet kreve at man møter til en bekymringssamtale.

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

politibil (colourbox.com)

Hva vet du om politiet?

Quiz: Hva er en uttømmende politiattest?
Viser fingeren

Viste finger´n til politiet

Ikke vis finger'n til politiet. Det kan du bli straffet for. En mann i Halden er dømt for å ha vist finger´n til politiet i uniform i møtende bil. Han fikk kr 5000 i bot, og måtte betale saksomkostninger på kr 3000,-.

Datakriminalitet

Datakriminalitet

Har du skrevet e-post fra noen andre sin adresse, eller skrevet stygt om noen på internett? Selv om du tenker at det er en spøk eller fullt fortjent, er det i noen tilfeller alvorlige lovbrudd.

Mor eller far i fengsel?

Mange barn har foreldre som er i fengsel. Noen får ikke vite at mor eller far er i fengsel, andre vet om det, og tenker mye på det. Mange lurer på hvordan de skal få sagt det til venner og klassekamerater. Her får du tips og mer informasjon som kan være nyttig.