Jonas: Hei. Jeg har vært ute for akkurat det samme som deg.. Når du tatoverer kjæresten din sitt navn, og det blir slutt har du et problem. Les innlegg

Kommentaren

Trenger du noen å prate med - Alarmtelefonen 116 111
Trenger du noen å prate med - Alarmtelefonen 116 111

Emner

Kriminalitet, ung.no
ung.no/lovbrudd

Brutt loven - hva kan straffen bli?

Nasket i butikken? Overgrep? Kjørt uten lappen? Havnet i slosskamp?

ung.no/lovbrudd finner du oversikt over de vanligste lovbruddene og hvilke konsekvenser det får å bryte loven. Du får også råd om hvor du finner hjelp, for ofte kan saken løses på måter som gjør at fremtiden din ikke blir ødelagt...

tips.kripos.no

Politiets røde knapp

Har du opplevd noe ubehagelig på nettet? Eller har du sett noe som er ulovlig?

Tips politiet om seksuell utnytting av barn, menneskehandel og rasistiske ytringer på Internett!

fengsel (colourbox.com)

Hvem kan straffes?

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Bekymringssamtale

Bekymringssamtalen brukes av politiet som en første samtale med ungdom under 18 år som har begått et lovbrudd eller i tilfeller der politiet tror at en person under 15 år har gjort et lovbrudd. Man trenger ikke å ha gjort noe ulovlig, men allikevel kan politiet kreve at man møter til en bekymringssamtale.

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Konfliktrådet

Bruk Konfliktrådet

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

politibil (colourbox.com)

Hva vet du om politiet?

Quiz: Er urinering på offentlig sted en forbrytelse?
Viser fingeren

Viste finger´n til politiet

Ikke vis finger'n til politiet. Det kan du bli straffet for. En mann i Halden er dømt for å ha vist finger´n til politiet i uniform i møtende bil. Han fikk kr 5000 i bot, og måtte betale saksomkostninger på kr 3000,-.

Datakriminalitet

Datakriminalitet

Har du skrevet e-post fra noen andre sin adresse, eller skrevet stygt om noen på internett? Selv om du tenker at det er en spøk eller fullt fortjent, er det i noen tilfeller alvorlige lovbrudd.

Brent CD med \"Mine favoritter\"

Piratkopiering

Du tror kanskje du fritt kan sikkerhetskopiere musikk og film som du har betalt tusenvis av kroner for? Tro om igjen. Kanskje har du planer om å overføre film til iPoden din eller bruke yndlingsmusikken din som ringetone på mobiltelefonen? Ikke bra.

Mor eller far i fengsel?

Hvert år er det 4.000 barn som har foreldre som er i fengsel. Foreningen for fangers pårørende (FFP Ung) kan fortelle deg hvilke rettigheter og muligheter du har.