Gutt15: Det er GARANTERT ikke deg det er noe galt med, det er mobberne! Hvis jentene prøver å stenge deg ute er nokk det bare fordi de er redde for at du er bedre enn dem. Noen lærere er bare dumme og tran... Les innlegg

Kommentaren

Helsedirektoratet (colourbox.com)
Helsedirektoratet (colourbox.com)

A-Å

Stjeler sminke (colourbox.com)

Brutt loven - hva kan straffen bli?
ung.no/lovbrudd

Nasket i butikken? Overgrep? Kjørt uten lappen? Havnet i slosskamp?

ung.no/lovbrudd finner du oversikt over de vanligste lovbruddene og hvilke konsekvenser det får å bryte loven. Du får også råd om hvor du finner hjelp, for ofte kan saken løses på måter som gjør at fremtiden din ikke blir ødelagt.

Om ungdomsoppfølging - ungdomsstraff
Jente foran murvegg (colourbox.com)

«Jeg er fornøyd med at jeg fikk en sjanse til». Ungdom som begår alvorlige kriminelle handlinger skal straffes for det, men er du under 18 år er det en mulighet for å slippe soning i fengsel. Les om ungdomsstormøte og ungdomsplan her. Husk at du også kan spørre oss anonymt på ung.no/oss.

Fildeling eller piratkopiering
Gutt foran PC (colourbox.com)

Fildeling kan være ulovlig kopiering. Ønsker du å bruke fildeling må du være obs på loven om opphavsrett. Les om deling av filer og lovlig og ulovlig nedlastning.

Jeg hadde sex - gjorde jeg noe ulovlig?
Par i senga (colourbox.com)

”Begge var fulle og vi lå sammen, men jeg tror ikke at hun var våken hele tiden. Kan hun anmelde meg for voldtekt?

”Vi gikk og klinte på veien, så husker jeg at vi plutselig lå i grøfta og at han dro av min og hans bukse. Jeg husker at jeg gråt og ropte på mamma, men han stoppet ikke. Var det voldtekt?"

Hvem kan straffes?
fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Bekymringssamtale

Bekymringssamtalen brukes av politiet som en første samtale med ungdom under 18 år som har begått et lovbrudd eller i tilfeller der politiet tror at en person under 15 år har gjort et lovbrudd. Man trenger ikke å ha gjort noe ulovlig, men allikevel kan politiet kreve at man møter til en bekymringssamtale.

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

politibil (colourbox.com)

Hva vet du om politiet?

Quiz: Hvordan kan du få tak i din vandelsattest?

Mor eller far i fengsel?

Mange barn har foreldre som er i fengsel. Noen får ikke vite at mor eller far er i fengsel, andre vet om det, og tenker mye på det. Mange lurer på hvordan de skal få sagt det til venner og klassekamerater. Her får du tips og mer informasjon som kan være nyttig.

Menneskehandel / trafficking

Myndigheter og frivillige organisasjoner regner med at mange, mange tusen kvinner og barn - både jenter og gutter - føres til og mellom land i Vest-Europa som ofre for menneskehandel. Noen havner i Norge.