Noen: Hvis du ikke pleier å snakke med denne personen til daglig, burde du starte med et "hei" når dere går forbi hverandre... Les innlegg

Kommentaren

Følg ung.no på Facebook
Følg ung.no på Facebook

A-Å

Mobbing (colourbox.com)

Mobbing

Har du blitt mobbet? På denne siden finner du informasjon om bl.a. skolens ansvar om du blir mobbet, hva du kan gjøre som en venn og du kan lese historier fra noen som har opplevd mobbing. Si ifra, søk hjelp, det nytter!

Hva kan den som blir mobbet gjøre?

Den som blir mobbet eller frosset ut har ikke ansvaret for at mobbingen skjer. Men er det noe han eller hun kan gjøre selv for å få det bedre? Kommentér under.
(Maks 8 valg)

Ensom? Lav selvfølelse?
Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

- Sprer rykter om andre på nettet
Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside der a la "Overhørt på". Vi skrev en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var oss som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Mobbing blant unge
Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når en eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne ett eller vanligvis flere av de kjennetegnene som er listet opp nedenfor. Men vær oppmerksom på at en slik liste peker på hovedtendenser; i enkelte tilfeller kan bildet av mobbere være ganske annerledes.

De lo av mine store hender

Den her teksten skulle egentlig være hemmelig. Eller ikke skrevet i det hele tatt. Ettersom jeg hele tiden forsøker å få så lite oppmerksomhet mot kroppen min som mulig. Men nå skal jeg gå mot mine prinsipper. Jeg skal ikke skjemmes mer.

Historien er innsendt av en ungdom

Sitater fra ungdom om mobbing

”Det virker som om noen nyter å plage andre, men det er fordi de er ødelagt sjøl.”

”Det finnes mobbeofre ingen oppdager fordi de er ”sterke” nok til å skjule det.

De spiller fornøyd og glad, men gråter inni seg.”

Videotips mot mobbing

Du kjenner kanskje til Kjetil & Kjartan fra humorprogrammer på TV? De har laget ni videosnutter med tips til hvordan man kan takle mobbing. Se videoene her, og få gode tips til hvordan du kan bidra til å få slutt på mobbingen i ditt nærmiljø.