gutt14: Æ har kjempe lyst å ta en jente på rompa vess æ får lov. Les innlegg

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

Emner

Seksuelle overgrep, ung.no

Voldtekt og seksuelle overgrep

Seksuelle overgrep inkluderer: Uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på.

Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Ring alarmtelefonen for barn og unge, tel: 116111 NÅ om du vil snakke med noen.


Eksempler på incest og seksuelle overgrep

Hva betyr det å være utsatt for incest eller seksuelle overgrep? Når et barn eller en ungdom blir utsatt for seksuelle overgrep, opplever de at en ungdom eller en voksen person gjør noe med kroppen de ikke har lov til. Vi kan kalle det en vanskelig berøring.

Ring hjelpetelefonen: 800 57 000 NÅ om du vil snakke med noen.

Har du opplevd seksuelle overgrep?
Gutt ringer

  • Opplevd uønsket berøring eller seksuelt overgrep?
  • Føler du deg alene om det du har opplevd?
Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep. Du kan lese mer her.

Ring alarmtelefonen gratis: 116111. Du trenger ikke å si så mye, bare at du vil ha hjelp. De skjønner hvordan du har det.

Overgrep fra noen du kjenner
Overgrep (colourbox.com)

'Det var deilig å komme vekk hjemmefra og slippe å ligge livredd i senga å vente på en spesiell person som pleide å komme inn til meg om natta. Selv om jeg fikk en tøff start på livet så har jeg lært at det livet jeg hadde når jeg ble misbrukt hjemme, ikke er min skyld og at jeg er veldig sterk som har kommet så fint ut av det. Jeg vet også at jeg selv kan gjøre alt for at jeg skal få det bra i framtida.'

Det er hjelp å få. Ring 80057000 nå! Alltid åpent.

Har du hatt sex uten å ønske det?

Det kan hende du gikk med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille partnerens behov, uten at du hadde så lyst. Husk at hver eneste ting dere foreslår å gjøre skal dere begge to være enige i. Kanskje har du hatt kåt på fest og ikke greid å sette de grenser. Det er ennå vanskeligere om du ikke er edru. Du kan få hjelp.

Overgrep og vold i kjæresteforhold
knyttneve slår (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Har du tenkt at det blir sikkert bedre etter hvert? Det er viktig at du få hjelp! Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Gutt og utsatt for overgrep
Gutt fortviler (colourbox.com)

Det som har hjulpet meg mest er å kunne prate om det vanskelige, det tabubelagte. Tørre å kjenne på innestengte følelser. Fastlege, sinnemestringsgruppe og psykologer har hjulpet meg masse, og nær familie og venner har støttet meg hele veien. Det å treffe og snakke med andre utsatte gutter (dele historier og erfaringer) har vært til stor hjelp i å prøve å finne svarene på mange rare spørsmål.

Les Råd til utsatte gutter, skrevet av gutter som har kommet seg et godt stykke på veien mot et bra liv.

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Det er to hovedgrunner til at vi har denne lovbestemmelsen. Den ene er at vi skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den andre grunnen er at vi skal beskytte barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Pass litt ekstra godt på vennene dine på fest!
Kjernekar (kripos.no)

Det er viktig å ta vare på venner, også på fest. Visste du at 40 % av alle anmeldte voldtekter skjer i forbindelse med fest? Vær en kjerne'kar' – pass på venner og kjente og følg med litt ekstra når det er fest og si fra når noen mister kontrollen.

Voldtekt på fest
Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest og det har nesten alltid vært alkohol med i bildet og det skjer både gutter og jenter.

Skrik ut om du kan. Det er ALLTID FEIL når noen tvinger seg til sexuell kontakt og du ikke vil.

Sex som du vil
Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Voldtekt - vanlige reaksjoner
Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

- Jeg begår voldtekt
Naken kropp

Jeg ble kjent med en jente på byen forrige helg og hun ble med meg hjem. Vi var ganske fulle begge to, og vi lå sammen. Etterpå ble jeg litt bekymret for om hun egentlig var med på det frivillig eller ikke. Hun prøvde å si nei og sånt. Hva skjer om hun anmelder meg?

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse
Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Jenter som har vært utsatt - hva kan gi styrke?
Jente

En gang skrev jeg en stil om det jeg hadde opplevd – jeg fikk den tilbake uten karakterer.

Jeg vet at uansett hva som skjer, kan jeg klare det for ingenting kan bli verre enn det jeg har opplevd. Før brukte jeg dumme strategier, selvskading, sluttet å spise har lært meg gode strategier: prate får ut følelser ved å male og tegne.

Jeg fortrengte voldtekten...
Jente sitter med ryggen til (colourbox.com)

...og det meste som skjedde rett etterpå. Husker bare smerten, fortvilelsen og angsten. Livet gikk videre. Det måtte jo det. Jeg prøvde å fortsette som om ingenting hadde skjedd. Men det viste seg å være umulig.

Jente, fikk hjelp av DIXI etter voldtekten

Å være venn for en som er utsatt for seksuelle overgrep

Har du en venn som har opplevd overgrep? Han eller hun trenger deg, ikke bare nå, men også om en stund. Noen jenter som selv har opplevd overgrep, har skrevet ned ting som gjør at de blir glade, men også situasjoner som er vonde sammen med venner og familie. Les og lær. Og vær der for vennen din.

Om vennen din ikke har søkt hjelp, kan du hjelpe han eller hun til å gjøre det. Start med å ringe hjelpetelefonen, det er gratis og de har åpent alltid: 80057000.