Stinr: Prøv å lag deg belønninger! Slå av internettet og legg vekk alt som distraherer deg. Om du har lest i 20 min. kan du holde på med Internett i 5 min osv Les innlegg

Kommentaren

Terning i bilvinduet (colourbox.com)
Terning i bilvinduet (colourbox.com)

A-Å

Kodnom (colourbox.com)

Gratis kondomer

Du kan få gratis kondomer hos skolehelsesøster og på helsestasjon for ungdom, OG du kan få dem tilsendt direkte hjem i posten. Du bestiller på nettet og får tilsendt en pakke med 10 - 15 kondomer i nøytral konvolutt.

Hvordan får du tak i kondomer?

Det er smart å ha kondomer tilgjengelig. Hvordan får DU tak i kondomer?

Ingen aldersgrense på prevensjon
Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Hormonell prevensjon skrives ut på indikasjon. Det kan være at jenta er seksuelt aktiv og trenger sikker prevensjon, eller det kan være menstruasjonssmerter.

Spørsmål om p-piller
P-piller

Jeg har noen spørsmål om p-piller:

Hvordan får man tak i p-pillen? Må man ta gynekologisk undersøkelse for å få dem? Hvor mye koster de? Hvor ofte skal man ta de? Er man sikker på å ikke bli gravid hvis man bruker p-piller?

P-piller og fare for blodpropp
Vond arm

P-piller er en trygg og sikker prevensjon, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning. Det er viktig at du som bruker p-piller kjenner til symptomene på blodpropp, slik at du kan komme raskt til behandling dersom du har en mistanke.

Gutt sitter på do med PC

Hva vet du om kjønnssykdommer (SOI)?

Quiz: Hvilken sykdom har du hvis du har nupper på penishodet?

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon
p-piller (colourbox.com)

Du har glemt å ta p-pillen til rett tid (eller vært magesyk). Du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. P-plasteret har falt av uten at du merket det. Plutselig var det gått mer enn 12 uker siden forrige p-sprøyte. Her finner du råd om hva du skal gjøre.

Informasjon om dette vil du også finne i pakningsvedlegget til prevensjonsmetoden din.

Nødprevensjon
Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den metoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Innlegg: "P-pillepress"
Kondomer (colourbox.com)

Jeg vet om mange gutter som sier de ikke bruker kondom fordi "de har for stor kølle", de synes altså at den sitter for trangt på, så det gjør vondt. Eller så sier de at det ikke er digg å ha "sex med regnfrakk".

Innlegget er skrevet av "Jente 89"

Underlivsundersøkelse for gutter
Underlivssjekk av gutter

Det er ikke bare jenter som gruer seg til første gangen de skal ta en underlivssjekk. Mange gutter synes det er flaut å vise den mest private kroppsdelen til en fremmed og venter i det lengste selv om de har noe de lurer på eller bekymrer seg for. Men frykt ikke: det er ikke så ille som du tror.