jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som rege... Les innlegg

Kommentaren

Opptatt av miljøvern? (foto: Endre Hesthagen)
Opptatt av miljøvern? (foto: Endre Hesthagen)

Emner

Kodnom (colourbox.com)

Gratis kondomer

Du kan få gratis kondomer hos skolehelsesøster og på helsestasjon for ungdom, OG du kan få dem tilsendt direkte hjem i posten. Du bestiller på nettet og får tilsendt en pakke med 20 kondomer i nøytral konvolutt.

Hvordan får du tak i kondomer?

Det er smart å ha kondomer tilgjengelig. Hvordan får DU tak i kondomer?

Praktiske tips om p-piller

Den største utfordringen ved p-pillebruk, er ofte å huske å ta pillen hver eneste dag. P-piller er i utgangspunktet en veldig sikker prevensjon, men sikkerheten går mye ned når man glemmer å ta en eller flere av p-pillene. Du finner flere nyttige tips for p-pillebruken i denne artikkelen.

Ingen aldersgrense på prevensjon
Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Hormonell prevensjon skrives ut på indikasjon. Det kan være at jenta er seksuelt aktiv og trenger sikker prevensjon, eller det kan være menstruasjonssmerter.

Spørsmål om p-piller
P-piller

Jeg har noen spørsmål om p-piller:

Hvordan får man tak i p-pillen? Må man ta gynekologisk undersøkelse for å få dem? Hvor mye koster de? Hvor ofte skal man ta de? Er man sikker på å ikke bli gravid hvis man bruker p-piller?

P-piller og fare for blodpropp
Vond arm

P-piller er en trygg og sikker prevensjon, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning. Det er viktig at du som bruker p-piller kjenner til symptomene på blodpropp, slik at du kan komme raskt til behandling dersom du har en mistanke.

Gutt sitter på do med PC

Hva vet du om kjønnssykdommer (SOI)?

Quiz: Bør du si ifra til noen hvis du har en kjønnssykdom?

Glemt p-pille?
p-piller (colourbox.com)

Det er fort gjort å glemme å ta p-pillen til tiden. Det reduserer prevensjonseffekten. Her finner du råd om hva du skal gjøre når du har glemt å ta p-pillen til rett tid. Informasjon om dette vil du også finne i pakningsvedlegget til p-pillene dine.

Innlegg: "P-pillepress"
Kondomer (colourbox.com)

Jeg vet om mange gutter som sier de ikke bruker kondom fordi "de har for stor kølle", de synes altså at den sitter for trangt på, så det gjør vondt. Eller så sier de at det ikke er digg å ha "sex med regnfrakk".

Innlegget er skrevet av "Jente 89"

Underlivsundersøkelse for gutter
Underlivssjekk av gutter

Det er ikke bare jenter som gruer seg til første gangen de skal ta en underlivssjekk. Mange gutter synes det er flaut å vise den mest private kroppsdelen til en fremmed og venter i det lengste selv om de har noe de lurer på eller bekymrer seg for. Men frykt ikke: det er ikke så ille som du tror.

ukens tema

Hjerte

kommentar

jente 16: jenter tar til seg mye mer dritt. Vi jenter tolker ansiktsuttrykk, selv om ingenting vondt er ment med det. Jeg har fått høre mange ganger at folk synes jeg viser blikk og sukker frekt, men som regel, så blir jeg sur på meg selv og sukker i frustrasjon. Til vanlig så kan jeg slite med dårlig selvtillit selv... Til alle jenter der ute; dere blir ikke dømt selv om andre ser på dere. Om det føles slik; ta et dypt åndedrag og hev hodet! YOU GO GIRL! Les innlegg