Spiste en rå kjøttbit, er det farlig?
Jente, 16
Hei dette er sikkert et dumt spørsmål, men nå har jeg akkurat spist middag og merket ikke før jeg var på mitt siste tygg at den svinekjøtt biten som jeg tygga på var rå, og spytta den ut med en gang Er dette farlig? Resten av måltidet la jeg ikke merke til noe, og den råe biten svelget jeg ikke, men jeg tygga på den Må jeg til lege? Takk for svar!
Svar
Hei!
Man skal være forsiktig med rå mat, og spesielt rått kyllingkjøtt. Det er ikke like kritisk med rått oksekjøtt og svin.
Du må ikke til legen, så ikke bekymre deg for dette. Hvis man er så uheldig å få i seg noe rått kjøtt som inneholder bakterier, så vil man få magesjau ganske kort tid etterpå. Enten i form av oppkast eller løs mage. Det går også som regel over av seg selv uten at man trenger å gå til legen for det. Om man skulle få feber og influensaliknende symptomer, så må man oppsøke lege.
Som sagt så skal ikke du bekymre deg for dette nå. Hvis du hadde blitt dårlig så ville du blitt det innen nå.
Vennlig hilsen
klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no
Besvart: 15.1.2019
Oppdatert: 15.1.2019
Fikk du svar på det du lurte på?
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål