Du trenger ikke å melde flytting (endre den folkeregistrerte adressen din) selv om du flytter hjemmefra for å gå på skole eller studere. I mange tilfeller er du dekket av innboforsikringen til foreldrene dine fram til du når en viss alder. Hvis du derimot melder flytting, må du nemlig sørge for innboforsikring selv. Sjekk forsikringsavtalen til foreldrene dine, for vilkårene vil variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

 

 

Få post til studieadressen

Det du imidlertid kan gjøre, er å legge til den nye adressen på «mine sider» på Posten sin hjemmeside. Da vil du få post som folk sender til deg på den nye adressen din.

Post som kommer fra det offentlige, for eksempel sykehus, Skatteetaten og lignende, vil derimot komme til din folkeregistrerte adresse.

Hvis du melder flytting får du all posten din på den nye adressen, men da må du som nevnt over også ordne din egen innboforsikring.

 

 

Adressen påvirker bostipendet

Hvis du skal flytte for å gå på videregående eller studere, trenger du kanskje støtte fra Lånekassen.

I dag er det slik at en del av lånet blir omgjort til stipend dersom du består alle eksamener, og det betyr at du ikke må betale tilbake alle pengene du lånte fra Lånekassen under studietiden. Men da må du være borteboer. Det betyr at du ikke kan bo sammen med foreldrene dine.

Du regnes som borteboer så lenge du eier eller leier en leilighet eller hybel som ikke er i tilknytning til boligen der foreldrene dine bor. Du kan heller ikke bo sammen med noen av foreldrene dine.

Du kan likevel ha den folkeregistrerte adressen din hos foreldrene dine, men da må du også ha en hybeladresse.