Går det egentlig Ann at vi lager mat å mat å helsen? På grunn av Korona...
Jente, 14
Hei. Går i 9 klasse. Vi har jo mat å helse. Nå skal jo skolene åpne igjen på mandagen. Så jeg bare lurer på om går det egentlig Ann at vi lager mat å mat å helsen? Er ikke det uhygienisk? Siden korona
Svar
Hei
Jeg forstår at du er bekymret, men det skal være trygt å gå tilbake på skolen igjen når den nå åpner og følge all undervisning. Også mat og helse. Det er strenge smittevernråd alle elever og lærer må følge. Det er laget en Nasjonal veileder om dette.
Formålet med rådene er å begrense smittespredning av covid-19. De tre grunnpilarene for å bremse smittespredning er i prioritert rekkefølge:
- Syke personer skal ikke være i på skolen
- God hygiene
- Redusert kontakthyppighet mellom personer
Det er laget særskilte tiltak for de ulike fagene. Dette er tiltakene for Mat og helse:
- Forsøk å gjennomføre undervisningen på alternative måter (for eksempel hjemmeoppgaver).
- Viruset smitter ikke via mat såfremt det utøves god håndhygiene og vanlig kjøkkenhygiene.
- Unngå mat som tilberedes uten varmebehandling (for eksempel salater og lignende).
Lykke til!
Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no
Besvart: 12.5.2020
Oppdatert: 12.5.2020
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål