Det at du eller vennen din skal flytte til et annet sted kan føles veldig trist. Du tenker kanskje på hvordan det kommer til å bli, og du er redd for at dere kommer til å miste kontakten. Du savner kanskje allerede det å være med han eller henne hele tiden, og det å ha denne vennen som en støtte i livet. Men selv om du eller vennen din flytter, så betyr det ikke at vennskapet deres er over. Dere har sikkert mange felles minner og har opplevd mye fint sammen. Selv om dere kanskje ikke kan møtes like ofte, kan dere fortsette å skape minner og ha det morsomt sammen selv om en av dere flytter.

 

Viktig å opprettholde kontakten

Selv om dere ikke lenger kan være sammen så ofte, kan dere likevel snakke med hverandre og holde kontakten jevnlig. Du og vennen din burde ta bruk av videosamtaler og vanlig telefonsamtaler. Dere kan ringe hverandre etter skolen eller etter jobb, og oppdatere hverandre på hva som skjer i livene deres. Dere kan også sende hverandre meldinger regelmessig, så dere fortsetter å holde kontakten. Dere kan kanskje prøve å avtale at dere skal ringe hverandre etter skolen to ganger i uken? Eller avtale at dere skal ringes på video hver lørdag formiddag. Uansett når det er, så er det nok lurt å lage en rutine for når dere begge kan snakke sammen og holde kontakten, på et tidspunkt som passer begges planer og avtaler.

 

Annerledes dynamikk

Når du eller vennen din flytter, kommer dere ikke lenger til å oppleve hverdagen sammen på samme måte. Men det betyr ikke at dere begge ikke fortsatt kan være fullt involvert i hva den andre personen opplever og holder på med. Det kan hende du innimellom føler at vennen blir så langt borte fra din hverdag at det er vanskelig å ta kontakt, men slike tanker bør du avfeie. Det viktigste er å huske at dere er gode venner, og at det aldri noensinne kommer til å bli dumt for deg å ta kontakt med vennen din som bor et annet sted.

FAKTA

Å holde kontakten:

  • Det er mulig å holde kontakten med en venn som flytter.
  • Avtal tidspunkter å ringe på.
  • Besøk hverandre når begge har fri.
  • Man kan være gode venner selv om man ikke møtes hver dag.
  • Selv om nye venner dukker opp erstatter de ikke det du og vennen din har hatt.

Dette ordner seg

Det blir nok litt vanskelig å bli vant til å ikke ha venninnen eller vennen din ved siden av deg hele tiden lenger, og sikkert litt trist, men etter en liten justeringsperiode blir nok dette bedre.

Husk å hold kontakt med vennen din, og prøv å len deg på andre venner du har eller kanskje prøv å finn deg nye venner. Og om du ser at vennen din får seg andre venner, så trenger du ikke bli sjalu. Det er naturlig at vennen din ønsker å ha gode venner der hun eller han bor, som en støtte i hverdagen. Dette betyr absolutt ikke at du ikke er viktig lenger. Dere kan jo fortsatt være venner og støtte hverandre over telefon eller på meldinger.

I ferier og høytider, og kanskje også helger av og til, kan dere jo prøve å møtes fysisk også. Vennen din kan kanskje bli litt misunnelig om du også får deg nye venner. Da kan du berolige vennen med at det ikke er en erstatning for vennen, men en tilleggsvenn. Dette ordner seg nok, bare prat godt med vennen din, gi det litt tid og prøv å husk at dette ikke er verdens undergang.