Å ha kjæreste

Det er godt å ha en kjæreste. En som er din, og ingen andres. Ungdomsjournalist Hege forklarer hvorfor det er fint å ha en god kjæreste.

Sist oppdatert: 10.02.2020 Av: Ungdomsjournalist i samarbeid med redaksjonen, ung.o

Et par klemmer hverandre og smiler
KJÆRESTE: Hvorfor er det fint å ha en kjæreste? Jo, nå skal du høre...


Først og fremst så betyr det å ha en kjæreste at du har noen å være glad i. Den følelsen av å elske noen som elsker deg tilbake er uerstattelig. Spesielt i starten av et forhold går mange med sommerfugler i magen, man tenker hele tiden på kjæresten sin, og man er lykkelig. Det er veldig godt å være forelsket!

Fint å vite at du har noen der

Å ha kjæreste betyr at du alltid har noen der. Du har alltid noen du kan snakke med, spise middager med, og finne på ting sammen med. Du er mindre alene, og du har noen du kan snakket med, eller bare være sammen med, hvis du føler deg ensom. En kjæreste betyr rett og slett at du alltid vil ha tilgang på godt selskap.

Trygghet

Når du har kjæreste så har du en fast partner, en du kan bli ordentlig godt kjent med å være sammen med når du vil. Du har noen som er din. Det betyr at man i utgangspunktet skal slippe å bekymre seg for andre konkurrenter. Du skal være den eneste. For de fleste blir kjæresten nærere enn en bestevenn. Det er noen du virkelig kan stole på og støtte deg på, som kan trøste deg når du trenger det, og som du kan søke råd hos når du trenger det. Det er godt å ha en som alltid ønsker deg det beste. Det ligger på den måten en god trygghet i det å ha en partner.

Noen å kose med

Det mange savner når de er single er å ha noen å kose med. Alle trenger kos! Å være alene på lørdagskvelder er sjelden moro, og du savner kanskje å ligge i en armkrok eller å ha noen i armkroken. Kanskje vil man bli pjusket i håret, strøket på kinnet, eller bare høre «jeg er glad i deg». Når du har kjæreste kan du stort sett alltid få kos. For noen kan det også gi en økt følelse av velvære og økt selvtillit.

Usikkerhet i forholdet

Å ha kjæreste kan føles som det beste i verden. Du flyter på en sky, er lykkelig og tenker mye på den du er glad i. For noen kan denne gode følelsen gå over til usikkerhet. Kanskje tenker du at forholdet ikke utvikler seg noe spesielt, eller du er usikker på om kjæresten din er like forelsket som deg.

Det er helt vanlig å måtte jobbe litt for forholdet. Har du gjort en innsats for å bli kjent med kjæresten din? Har dere snakket sammen om vanskelige tanker og usikkerheter? I verste fall kan usikkerhet i forholdet føre til sjalusi og mistenksomhet - heldigvis kan god kommunikasjon løse det meste.

Et par klemmer hverandre og smiler
KJÆRESTE: Hvorfor er det fint å ha en kjæreste? Jo, nå skal du høre...

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?