Å ha kjæreste

Det er godt å ha en kjæreste. En som er din, og ingen andres. Ungdomsjournalist Hege forklarer hvorfor det er fint å ha en god kjæreste.

Et par klemmer hverandre (colourbox.com)
KJÆRESTE: Hvorfor er det fint å ha en kjæreste? Jo, nå skal du høre...


Først og fremst så betyr det å ha en kjæreste at du har noen å være glad i. Den følelsen av å elske noen som elsker deg tilbake er uerstattelig. Spesielt i starten av et forhold går mange med sommerfugler i magen, man tenker hele tiden på kjæresten sin, og man er lykkelig. Det er veldig godt å være forelsket!

Fint å vite at du har noen der

Å ha kjæreste betyr at du alltid har noen der. Du har alltid noen du kan snakke med, spise middager med, og finne på ting sammen med. Du er mindre alene, og du har noen du kan snakket med, eller bare være sammen med, hvis du føler deg ensom. En kjæreste betyr rett og slett at du alltid vil ha tilgang på godt selskap.

Trygghet

Når du har kjæreste så har du en fast partner, en du kan bli ordentlig godt kjent med å være sammen med når du vil. Du har noen som er din. Det betyr at man i utgangspunktet skal slippe å bekymre seg for andre konkurrenter. Du skal være den eneste. For de fleste blir kjæresten nærere enn en bestevenn. Det er noen du virkelig kan stole på og støtte deg på, som kan trøste deg når du trenger det, og som du kan søke råd hos når du trenger det. Det er godt å ha en som alltid ønsker deg det beste. Det ligger på den måten en god trygghet i det å ha en partner.

Noen å kose med

Det mange savner når de er single er å ha noen å kose med. Alle trenger kos! Å være alene på lørdagskvelder er sjelden moro, og du savner kanskje å ligge i en armkrok eller å ha noen i armkroken. Kanskje vil man bli pjusket i håret, strøket på kinnet, eller bare høre «jeg er glad i deg». Når du har kjæreste kan du stort sett alltid få kos. For noen kan det også gi en økt følelse av velvære og økt selvtillit.

Usikkerhet i forholdet

Å ha kjæreste kan føles som det beste i verden. Du flyter på en sky, er lykkelig og tenker mye på den du er glad i. For noen kan denne gode følelsen gå over til usikkerhet. Kanskje tenker du at forholdet ikke utvikler seg noe spesielt, eller du er usikker på om kjæresten din er like forelsket som deg.

Det er helt vanlig å måtte jobbe litt for forholdet. Har du gjort en innsats for å bli kjent med kjæresten din? Har dere snakket sammen om vanskelige tanker og usikkerheter? I verste fall kan usikkerhet i forholdet føre til sjalusi og mistenksomhet - heldigvis kan god kommunikasjon løse det meste.

Skrevet av Ungdomsjournalist i samarbeid med redaksjonen, ung.o

Sist oppdatert: 10.02.2020

Offentleg og kvalitetssikra
Et par klemmer hverandre (colourbox.com)
KJÆRESTE: Hvorfor er det fint å ha en kjæreste? Jo, nå skal du høre...
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Bli bedre kjent med kjæresten din

Noen kjenner hverandre godt, andre vet ikke så mye om kjæresten sin. Kanskje kan det å bli litt mer kjent gjøre at forholdet blomstrer?

Holder hender (colourbox.com)

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av ungdomsjournalist i ung.no

Sjalu jente ser på gutt og jente som prater sammen (colourbox.com)
Aktuelt

Å nei, ikke mensen nå!

Skal du ha mensen akkurat den uka du skal på badeferie? Her er noen tips hvis det passer dårlig med mensen akkurat nå.

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

Hva skjer hvis du ikke består alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag på VGS? Her kan du lese om konsekvensene av det – og hvordan du kan komme deg videre.

Norges grunnlovsdag - 17. mai

17. mai feirer vi Grunnloven og at Norge er et demokrati hvor alle borgerne har de samme rettighetene.

17. mai-tog (foto: colourbox.com)