Spørsmål og svar

Læretid i restaurant og matfag

Jente, 19

Hei Jeg er 1 årslærlig som kokk. Korona situasjonen og problemer på jobben som ingen vil løse gjøre at jeg skal slutte. Hvis jeg går matfag nå i 1 år også går ut i læra. Kan jeg ta ta 1/2 år mindre som kokkelærling enn andre siden jeg allerede har vært lærling før?

Svar

Hei

Slik jeg vi forstår det velger du nå å avbryte læretida i kokkefaget for deretter å søke deg inn på Vg2 Matproduksjon. Når dette er unnagjort, kan du tenke deg deg ut i lære som kokk igjen, ikke sant?

Vi svarer på dette først: Hvis du gjenopptar læretida i kokkefaget, vil du bli godskrevet de månedene du allerede har vært i lære i forhold til samlet krav om læretid.

Hvis du nå kommer inn på Vg2 Matproduksjon, vil du ha mulighet for å gå ut i lære i innen følgende fag: Industriell matproduksjon, Kjøttskjærer, Pølsemaker, Sjømatproduksjon og Slakter. Her ville du måtte ha 2 års læretid.

Lykke til videre!

 

Med vennlig hilsen 

Viken fylkeskommune, Karrieretjenesten ved Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Besvart: 15.1.2021

Oppdatert: 15.1.2021

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål