Hvilket kjøtt er trygt å bruke til biff tartare? Kan man bruke kjøttdeig?
Jente, 17
Hei jeg skal lage biff tartare med vennene mine en dag og lurer på om man kan bruke vanlig storfe kjøttdeig? Noen sier det går bra mens andre sier det ikke er trygt, og evt hvilket kjøtt vi kan bruke. Takk for svar
Svar
Hei!
Tradisjonelt sett blir biff tartar laget med høykvalitetsbiff som er skåret eller hakket fersk rett før servering. Det er viktig å bruke ferskt kjøtt av høy kvalitet for å minimere risikoen for matbårne sykdommer, spesielt med tanke på at det serveres rått.
Vanlig storfe kjøttdeig som du finner i dagligvarebutikker kan inneholde bakterier og er ikke ment å bli spist rått, så jeg vil råde dere til å ikke bruke dette.
Jeg vil råde deg til å heller bruke fersk biff av høy kvalitet av storfekjøtt. Du kan for eksempel bruke filet mignon, indrefilet eller ytrefilet. Vær sikker på at kjøttet er ferskt og av god kvalitet, og at det blir skåret eller hakket rett før du skal tilberede retten.
Husk derfor å bruke ferskt kjøtt av høy kvalitet, oppbevar det riktig før bruk, og bruk det så snart som mulig etter at det er skåret eller hakket for å unngå risikoen for bakterievekst.
Ønsker deg alt godt - Håper dette var et svar på det du lurte på!
med vennlig hilsen klinisk ernæringsfysiolog
Besvart: 28.2.2024
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål