Spørsmål og svar

Hva trenger jeg å ta for å kunne studere konditori i utlandet?

Jente, 14

Hei, jeg skal ta Restaurant og Matfag linjen når jeg begynner på videregående. Men jeg er usikker når det gjelder det tredje året. Enten så kan jeg ta Påbygging til generell studiekompetanse eller opplæring i bedrift. Hva skal jeg ta for å kunne studere om konditori i utlandet etter videregående? For jeg vil gjerne ha praksis men også vet jeg ikke om jeg må ha ta Påbygging til generell studiekompetanse for å komme meg lenger.

Svar

Hei!

Takk for gode spørsmål.

Ingen fasit, men fagbrev som konditor er veldig relevant

Dersom målet ditt er å jobbe og studere videre innenfor konditori, så er det nok lurt å få læretid og fagbrevet i konditorfaget. Jeg kan ikke svare på hva du trenger for å studere konditori i utlandet. Det kan variere mellom de ulike utdanningene/kursene – men både interesse og kunnskap, og også fagbrev innenfor konditori/pastry er sannsynligvis mer relevant enn generell studiekompetanse, og kanskje også et krav.

Noe å sjekke ut

  • Baker og konditorbransjens landsforening har informasjon om å ta utdanning i utlandet. Kanskje du kan ta kontakt der og få gode svar?
  • Forsøk å "google" konditor eller pastry + education for å få opp ulike utdanninger og kurs i utlandet, og se hva som er opptakskrav.
  • Snakk med rådgiveren på skolen din. Kanskje er det muligheter for å ta læretiden i utlandet, dersom du ønsker det?

Generell studiekompetanse?

Dersom du ønsker generell studiekompetanse, er det mulig å få det på flere måter.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Karriereveiledning.no i samarbeid med ung.no

Besvart: 18.3.2024

Oppdatert: 12.4.2024

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål