Når man snakker om samleie, er det vanlig å tenke at det er snakk om en gutt og ei jente som har sex med hverandre (heteroseksuelt samleie) der penis glir inn og ut av skjeden.

Men man kan også ha anale samleier uavhengig av kjønn og legning, der penis eller et objekt glir inn og ut av endetarmsåpningen. Se mer om det i artikkelen om analsex.

Skeive, uavhengig av kjønn, kan også ha sex på forskjellige måter, akkurat som heteroseksuelle. Det kan være bruk av fingre eller objekter i skjede eller analt.

Forskjellige stillinger

Det kan føles godt å veksle mellom å gli fram og tilbake og "å ha mer luft mellom kroppene", løfte seg, og støte penisen inn og ut. Man kan også beholde "glidingen" eller "løftet", alt etter hva man liker.

 • arrow_drop_down_circle  Misjonærstillingen
  I misjonærstillingen ligger gutten øverst med strake hender og jenta sprer bena godt fra hverandre. Hun kan samle bena på guttens rygg eller holde de fra hverandre, med bøyde knær.

 • arrow_drop_down_circle  Cowgirl
  Hvis hun sitter oppå ham, med ansiktet mot hans ansikt, kan hun øve seg på å gli fram og tilbake. Pass på å ikke gli så langt bak at bøyen på penisen blir for stor. Da blir det vondt for ham. Penisen kan brekke.

 • arrow_drop_down_circle  Reversed cowgirl
  Hvis hun sitter med ryggen til hans ansikt, må det være god støtte for føttene. Noen par har denne stillingen i en stor stol. Da sitter gutten langt fram på setet slik at jenta har støtte for sine føtter, mens hun løfter seg opp og ned. Da har hun også mulighet til selv å stimulere den ytre delen av klitoris. Den sistnevnte stillingen er også fin å ha i en enkeltseng som ikke er så høy, slik at han sitter med puter i ryggen med sine føtter på golvet og at hun også får føttene sine i golvet. NB; at hun ikke lener seg for langt frem slik at bøyen blir for stor. Penisen kan brekke.

 • arrow_drop_down_circle  Bakfra – Doggy style
  Hvis hun står på alle fire, på knærne og hendene, og han kommer inntil henne bakfra mens han står oppreist på knærne, kan han føre penisen inn i skjeden bakfra. Hvis hun svaier ryggen er det lettere å få penisen inn. Han må passe på at han ikke støter penisen for langt inn og han må heller ikke gjøre det fort/hardt. Det kan bli smertefullt for henne.

  Hvis det er stor høydeforskjell på partene må man være oppfinnsom med tanke på å redusere høydeforskjellen. Hun kan ligge på en sammenrullet pute/dyne og at han reduserer høyden ved å hvile på underarmene.

 • arrow_drop_down_circle  CAT stillingen – Coital Alignment Technique
  Denne stillingen kan gi jenter og kvinner orgasme. For å få det til må man snakke sammen og samkjøres. I CAT stillingen er det gutten som ligger øverst og lar hele kroppen gli horisontalt opp over hennes kropp, samtidig som begge presser underlivene mot hverandre. Han skal lene seg på underarmene og ha mest mulig av kroppen mot hennes kropp. Hoftene hans skal tippe nedover. Da gnis hans pubic - ben ("marsberget", mannlige versjon av venusberget!), samt roten av penis, mot den ytre del av klitoris. Hun vil kjenne det når han gjør det riktig. Hun skal holde bena sine så rette og tette samlet som mulig. Hun kan også flette bena sine rundt hans, slik at anklene hennes hviler oppå leggene hans. Penisen vil ikke komme så langt inn i skjeden, men gnidningen av den ytre delen av skjeden, samt den ytre delen av klitoris, der alle nerveendene ligger, vil kunne gi henne orgasme. Øv når dere er opplagte!

  Når dere har kontroll på denne, kan hun være på toppen. Da kan hun kontrollere klitorisstimuleringen i det tempoet hun ønsker og også med det rykket/den rytmen som føles best.

Bruk muskulaturen i bekkenet

Det er fint å ha kontroll på musklene i bekkenet for å bruke musklene best mulig. Har du et jentekjønn, vil aktiv bruk av musklene i bekkenbunnen øke trykket i skjeden. Da øker trykket mot de indre delene av klitoris og også mot penisen, og orgasmen kan komme lettere for begge. (Se hvordan det ser ut inne i kvinnekroppen).

De indre delene av klitoris hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. De to ytterste svampelegemene fylles med blod og vokser når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes man også to indre svampelegemer, som ligger rundt skjedeåpningen og urinrørsåpningen.

En som har guttekropp kan også trene opp musklene i bekkenbunnen.

(Videre i denne teksten, er det valgt å bruke hun om de som har jentekjønn og han om de som har guttekjønn.)

Slik kan jenter trene musklene

For å få bedre kontroll på musklene i bekkenbunnen og samtidig øke nytelsen, kan hun øve seg på å stramme/slappe av i disse. For å "finne” musklene, kan hun stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler som blir brukt.

Hun strammer innover og oppover. Hun kan trene disse musklene, akkurat slik hun trener andre muskelgrupper (15 x 3 repetisjoner). Stram/knip musklene, hold litt og slapp av.

Etter noen uker har hun god kontroll og kan bruke musklene aktivt når hun onanerer eller er sammen med en partner. På NRK kan du se hvordan en kvinne bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme. Det er tydelig at hun løfter bekkenet rytmisk og strammer musklene, for å få nytelse/orgasme.

Uavhengig av hvilken stilling dere har, kan hun øve seg på å vekselvis stramme og slappe av i musklene i bekkenet i takt med penis` bevegelser i skjeden. Hun kan stramme i det penisen/eller et objekt føres inn i skjeden, og slappe av i det penisen/objektet føres ut. Dette krever en noe langsommere rytme enn det mange par er vant til.

Slik kan gutter trene musklene

Gutter kan også arbeide med å få god kontroll på musklene i bekkenbunnen. Den største muskelen strekker seg fra halebeinet og helt fram til penisroten. Ved å stramme denne kan man nærmest pumpe blod til penis og til en viss grad kontrollere ereksjonen selv.

Det sies at ¨stramme muskelen kan utsette utløsningen, men her er erfaringene forskjellig. Noen sier at ved å stramme muskelen, så øker trykket mot prostatakjertelen. Da mister man kontrollen og får orgasme/utløsning. Ved å slappe av i muskelen, utsettes orgasmen.

For å finne denne muskelen, kan man stoppe urinstrålen. Man kan også prøve å vippe penis opp og ned. Det er samme muskler som brukes. Da vil man lettere kjenne hvilken muskel det er snakk om. Denne kan man øve seg i å stramme og slappe av i. Øv slik som ved vanlig trening, 15 x 3 repetisjoner.

Det er ikke sikkert at man klarer å lokalisere muskelen med en gang. Når man øver, må man slappe av i hele bekkenet, og man vil kjenne hvordan blodet strømmer i penis og muskelen. Når man strammer puster man inn, når man slapper av puster man ut.

Kort penis

Det er helt flott med en kort penis. Som du ser i innledningen på denne artikkelen, er det den ytre delen av skjeden som er mest følsom for stimulering. Den ytre delen av skjeden er omkranset av de indre delene av klitoris og en kort penis når akkurat så langt inn som nødvendig.

Det er bare 30 prosent av jentene som får orgasme kun ved at penis beveger seg i skjeden. De aller fleste nyter mest når den ytre delen av klitoris stimuleres. Se også artikkelen Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie.

Lang penis

Skjeden er omlag 8 til 10 cm, og utvider seg noe når jenta blir seksuelt tent. Det er begrenset hvor stor skjeden kan bli. Hvis penisen er lang, er det er ikke plass til hele i skjeden.

Penishodet er det mest følsomme området på en penis. Det viktigste er at denne delen av penisen stimuleres. For å sikre seg mot at hun får støtsmerter, kan han holde hånden rundt penisen når dere har samleie. Dere må finne ut hvor på penisen han skal holde, for å unngå at hun får støtsmerter.

Før samleiet kan dere onanere ham til han nesten får orgasme/sædavgang. Da vil han være så kåt at det ikke er så mange støt som skal til før han kommer.

I vanlig misjonærstilling kommer ikke penisen så langt inn. Hun kan også samle bena sine mellom hans ben i misjonærstillingen. Da vil mer av penisen være på yttersiden, samtidig som penisen får kontakt fra lårene hennes. En annen god stilling når man har stor penis er når dere ligger i skje, at han ligger bak henne. Da er det lett å kontrollere hvor dypt inn penisen kommer.

Her finner du tips til forskjellige samleiestillinger.

Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da vet man hva den andre synes er deilig. Les mer om onanering i denne artikkelen.