Mange bruker begrepene munnsex og oralsex om hverandre og legger samme betydning i det, og egentlig er det nesten samme sak. Men bare nesten, for det er et lite skille mellom de to begrepene.

Både oralsex og munnsex innebærer at du bruker munnen din til å suge, slikke, kysse eller nappe med leppene. Munnsex kalles det når du gjør det over hele kroppen til partneren din, mens oralsex er når du gjør det på partners kjønnsorgan og anus.

Munnsex

Mange synes munnsex er en fin måte å berøre og stimulere partner på, til en avveksling fra hendene. Noen finner spesielle områder på kroppen der partner synes er godt å bli stimulert med din munn og tunge. Andre forflytter seg over hele kroppen. Det er mange forskjellige deler av kroppen som er ekstra følsomme og som kan være deilig å berøre med munnen og tungen.

En del ønsker ikke av ulike grunner å ha oralsex, men foretrekker munnsex. Det kan være fordi de synes eller er redd for at kjønnsorganet lukter eller smaker. I så fall kan det være en god ide å starte med en dusj.

Oralsex

Når munnsexen utelukkende utføres på kjønnsorganet eller anus, kalles det altså oralsex. Hos jenter kan klitoristuppen være følsom for direkte stimulering, men mange liker det. Noen synes det er deiligst hvis tungespissen bare berører området rundt klitoris. Andre vil heller ha hele munnen presset mot kjønnsorganet og at tungen beveger seg saktere (som om du slikker is). Du kan også suge klitoristuppen, klitorisforhuden og de indre kjønnsleppene. Noen liker at du har en finger inn i skjeden samtidig som du slikker eller suger.

Hos gutter er strengen på undersiden av penishodet ofte det mest følsomme området på penis, og mange gutter liker at du slikker akkurat der. Også urinrørsåpningen kan være deilig sted å bruke tungen. Ellers kan du suge ved å føre penis inn i munnen. Noen er redd for å brekke seg om penis kommer for langt bak i halsen. Det kan forhindres ved at du holder en hånd rundt penis som fungerer som en stopper for at penis ikke kommer lengre inn enn du klarer. Du kan også samtidig føre hånda opp og ned langs penisskaftet for å stimulere den delen du ikke klarer å ta inn i munnen. Noen synes det er godt om du kjærtegner ballene og klemmer forsiktig på testiklene mens du suger på penishodet.

Om du slikker i og rundt anus kalles det gjerne for rimming.

Et godt tips er å følge med på om partner liker det som skjer. Lytt og se reaksjonene. Prøv ulike tempo og styrke, og ulike steder. Gjør litt variasjoner.

Ikke minst må du forsikre deg om at partner vil ha oralsex, og skal du gi oralsex, må du ha lyst til det. Ikke alle liker oralsex, enten det er å gi eller å få. Husk at all sex må være frivillig.

Blowjob

Blowjob er et begrep hentet fra porno, og som innebærer oralsex fram til gutten får sædutløsning. Det er mange som ikke liker å få sæd i munnen, enten på grunn av konsistensen eller smaken, og da kan dere bli enige om at du får et signal om at sæden er på vei slik at du rekker å ta vekk munnen. Andre synes ikke det gjør noe å få sæd i munnen som de enten svelger eller lar renne ut igjen. Det er ikke farlig å svelge sæd. Sæd har ofte en litt salt smak.

69-stillingen

Når to personer gir hverandre oralsex samtidig, kalles det for 69-stillingen. Det kan være to jenter, to gutter, eller en jente og en gutt. Mange synes at det er fint å få oralsex samtidig som man gir, så slippen en å vente på tur. Andre derimot synes det blir vanskelig å konsentrere seg om både å få og gi samtidig. Men det er bare å prøve seg fram for å finne ut hva du foretrekker.

Kan oralsex overføre smitte?

Enkelte seksuelt overførbare infeksjoner kan smitte ved oralsex. Det mest vanlige å bli smittet med er Herpes, men også gonore og visse andre kan utgjøre en risiko. Herpes utbrudd rundt munnen kan smitte til kjønnsorganet.

Om du ikke vet om partner er smittet med en seksuelt overførbar infeksjon, er det anbefalt å bruke kondom på penis eller slikkelapper på jentas kjønnsorgan eller om du skal slikke anus.

Det finnes flere ulike typer slikkelapper å få kjøpt, men du kan benytte plastfolie som de fleste har i kjøkkenskuffen. Slikkelapper er imidlertid en utfordring fordi den må holdes fast med hendene (du får ikke brukt hendene til stimulering) og om du veksler mellom oralsex og andre ting, kan det være vanskelig å holde styr på hvilken siden du slikket på og hvilken som lå inn mot kjønnsorganet eller anus. Likevel - den vil redusere faren for smitte ved riktig bruk.

Jomfru etter oralsex?

Mange lurer på om man kan kalle seg jomfru etter å ha hatt oralsex med en annen. Når det gjelder det å være jomfru, så er det et abstrakt begrep som for de fleste innebærer at man ikke har hatt samleie med noen, det vil si ikke gjennomført penetrerende sex. For noen innebærer det å ikke ha hatt sex med andre. Har du utelukkende oralsex med en annen, har du ikke gjennomført samleie, men du har hatt sex med personen. Om du vil definere deg som jomfru eller ikke etter oralsex, er egentlig opp til deg selv og hvordan du tenker rundt det.