Du har sendt lange blikk etter personen du drømmer om i noe som virker som en evighet, smilt når du fikk øyekontakt, sett ned og rødmet. Du har ikke matlyst, det kjennes som om hjertet holder på å sprenge, og ti tusen sommerfugler flakser panisk rundt i magen din hver eneste dag. Alt du vil er å fortelle personen at du er forelska. Kjenner du deg igjen?

Flørting er en lek

Å flørte kan være utrolig skummelt. Kanskje er du kjemperedd for å tulle det til. Men er det ikke uansett ganske søtt når noen snubler litt når de flørter? Hvis du tenker at det er god flørting uansett om ting går akkurat som planlagt eller ikke, klarer du kanskje å senke skuldrene litt. Da er du et langt stykke på vei. Slapp av når du flørter, og lek med det!

Øyekontakt

Øyekontakt er en effektiv måte å flørte på. Holder du blikket til personen litt lengre enn normalt, sender du signaler om at du liker ham/henne. Send gjerne små blikk også når dere ikke har øyekontakt. Personen kan komme til å merke det. Disse tingene skjer ofte naturlig når vi er interesserte i noen.

Kroppsspråk

Ditt eget kroppsspråk kan fortelle mye til personen du flørter med. Husk at vi alle kan flørte på litt ulike måter, og at du også må følge med om signalene du sender blir oppfattet – eller kanskje også ignorert:

 • Et åpent kroppsspråk forteller at du er interessert og åpen. Ikke stå med armene i kors, senk skuldrene, og vend hele kroppen direkte mot den du flørter med.
 • La alle de positive følelsene dine vises - smil! Da blir din utkårede glad når han/hun er med deg.
 • Naturlig begynner mange å heve øyenbrynene litt, fukte eller bite seg i leppene, fikle med håret, og fikse på klærne når de snakker med en de er interessert i.

Etter hvert kan du kanskje begynne med litt lett berøring på skulderen eller hånden, for eksempel når du går forbi personen, eller snakker med ham/henne. Avbryt berøringen hvis du merker at personen du flørter med ikke er komfortabel med det.

 • arrow_drop_down_circle  Andre tips til når du flørter med noen

  • Len hodet til siden/tilt på hodet. Når man tilter hodet den ene eller andre veien viser man at man er interessert, og at man aktivt lytter til den andre.
  • Gå litt nærmere den andre personen enn du hadde gjort med noen som du bare var venn med. Se hvordan den andre reagerer, og oppfør deg etter dette. Hvis du får en positiv respons så er det bare bra. Hvis du får en negativ respons, ta ett skritt tilbake.
  • Ta initiativ til å gi en klem, og la den vare bittelitt lengre enn du vanligvis hadde gjort. Da viser du tydelig at du liker den andre personen. Hvis du er sjenert, så prøv å gi en kort klem. Da gir du også tegn på at du ønsker å gå ut av komfortsonen din for å være nærmere den andre.
  • Vær morsom! Du trenger ikke å finne på en vits eller være redd for å si noe feil. Men snakk om noe du selv synes er morsomt eller som du tror den andre kan like. Delt latter og glede gjør at vi mennesker føler oss nærmere hverandre, og at man er på samme "bølgelende".
  • Fremhev det dere har til felles. Hva har dere til felles som personer? Hva man deler av likheter kan gjøre at man føler et fellesskap. Hva er det dere er forskjellige på? Når man er klar over dette så kan man også lære mer om og av den andre, og bli bedre kjent.
  • Vis at du er selektiv, at den du flørter med er spesiell. Ikke flørt med andre samtidig som du flørter med den du liker. Da forstår hun eller han at du er seriøs, og at du ikke flørter med hvem som helst.
  • Kle deg som du liker. Alle har vi vår egen stil, om vi er opptatt av klær eller ikke. Ha på deg noe du føler deg fin og komfortabel i.
  • Tren opp egen selvtillit og selvfølelse. Dette er noe vi alle må gjøre fra tid til annen. En som er trygg på seg selv og kjenner seg selv er også enklere for andre å bli kjent med.

Gi oppmerksomhet og tolk tegnene

Gi din utkårede din fulle oppmerksomhet når dere prater sammen. Følg med på det han/hun sier og still spørsmål. Slik viser du interesse.

Kanskje klarer du også å se om du får noe respons hvis du berører hånden til personen mens du gir han/henne et kompliment? Det er alltid viktig å følge med på responsen når du flørter. Fortsett hvis du får positiv respons, og legg flørtinga bort hvis du ikke får det.

Komplimenter

Synes du personen har en nydelig latter eller en kjempesøt nese, så fortell dem det. Si hva du føler, og la det komme fra hjertet. Flørtende kommentarer kan være kjempefint. Ikke vær redd for å si noe rart eller litt kleint - Hvis dere begge kan le av det, blir dere bundet sammen av humoren!

Be ut på date

Nå kan du kanskje be personen ut på date? Tror du det vil bli kleint, kan du invitere på en date der dere har noe å gjøre, som dere kan snakke om. For eksempel kan dere klatre eller bade. Finn noe dere begge liker, som du føler deg komfortabel med, så vil også praten gå lettere.

Viktigst av alt: Vær deg selv

Ikke vær redd for å feile eller å vise at du er sårbar. Det kan være utrolig sjarmerende om du ikke er så selvhøytidelig, men viser deg som du er, og tør å le av deg selv.

Du vil jo at personen skal like deg for den du er. Alle har også sin egen måte å flørte på. Gjør det som føles rett for deg.

Enn hvis det ikke funker?

Hva så? Hvis flørtinga di ikke leder til noe, var de kanskje ikke meningen at dere skulle bli et par. Det er kanskje bedre å ha prøvd og feilet, enn å angre på at du ikke prøvde?

Og hvis du selv ble flørtet med, ville du sikkert syntes det var kjempekoselig at noen var interessert i deg uansett. Kanskje har du gitt drømmepersonen din en skikkelig selvtillitsboost etter flørtinga?